Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.727.767
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina

Vani definitivno bolje.

Nije samo dobro jesti odmah prije spavanja, sve ostalo je ok. I naravno da nije nešto teško.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Vani definitivno bolje.

Nije samo dobro jesti odmah prije spavanja, sve ostalo je ok. I naravno da nije nešto teško.

pola vas govori jedno a pola drugo, sto je istina ni bog nezna.

16 godina
cod4gamer kaže...

da se pohvalim od 1 mjeseca sam se 7 kila udeblja :) još jedno 3-4 kile i lagano u cro gym teretanu

Kako? :D

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
14 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
SuperDox kaže...

ovako.... uspio sam sa 85 past na 82kg... visok sam 177cm..  koja bi mi težina najviše odgovarala....? več nekih 2 tjedna prije spavanja radim 20 sklekova,60 ležnjaka i 60-120 trbušnjaka... ako dobijem na težini? hoće li bit to od mišića ili? ujutro u školi za gablec si nosim kroasan s čokoladom....ručam u malim količinama...a za večeru pojedem nešto voća ili salatu (izbjegavam banane)...i krečem se što više :) ali sad je problem sa ocjenama u školi pa je bed.. :)

Nemoj jest te kroasane, od toga sigurno nećeš izgubit na masi... Popij ocjeđeni sok od naranče ili mlijeko i neke pahuljice lagane i jabuku recimo.

A šta se tiče težine, ako dobiješ nešto onda je to možda pola kile mišića... probaj radit više ponavljanja tih sklekova. Evo ti dobar program sklekova, sve je jasno i program stvarno funkcionira...

kk.. Hvala!{#} 

[url=http://profile.xfire.com/superdox123][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/superdox123.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

i ovako...postoji li neki način da ukonim salo na trbuhu kaj mi je ostalo? jer u 5 mjsecu idem na bazene pa da nebude "masni" {#} (točnije 29.5) jer još nisam vidio napredak od sklekova i tih vježbi... i stražnjica mi je kak da kažem "izbočena" a to mi se nesviđa..postoji li neki način da se ukloni to?.. -.-" vozim sobni bicikl 2-3x tjedno po 22km (nekih 50 min vožnje)

[url=http://profile.xfire.com/superdox123][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/superdox123.png[/img][/url]
18 godina

Mislim na ono jedeš - odmah u krpe. Ali do jedno pola sata prije hrkanja je sasvim dovoljno. I naravno ne jesti kobasice, slanine, burek i slično prije spavanja, nije preporučljivo (osim ako nije nakon povratka iz grada {#}).

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
17 godina
SuperDox kaže...

i ovako...postoji li neki način da ukonim salo na trbuhu kaj mi je ostalo? jer u 5 mjsecu idem na bazene pa da nebude "masni" {#} (točnije 29.5) jer još nisam vidio napredak od sklekova i tih vježbi... i stražnjica mi je kak da kažem "izbočena" a to mi se nesviđa..postoji li neki način da se ukloni to?.. -.-" vozim sobni bicikl 2-3x tjedno po 22km (nekih 50 min vožnje)

Trebalo bi u banner staviti - kile se ne skidaju na traci, nego u kuhinji!

Ne znam koliko si to masni, ali vrlo vjerojatno nećeš moći maknuti mast sa trbuha i stražnjice u roku mjesec dana.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Rast mišića i visina

oce ako se bude izgladnjivao odnosno jako malo jeo, kazu da se moze 1kg masti na tjedan skinut tj. 3500 kalorija je 1 kg masti i kad tolko potrosis izgubis 1kg masti.

18 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prije spavanja se ne jede niti ne vježba (osim s ženskom).

Izgladnjivanjem se ne gubi salo (jer sve što se sljedeće pojede pretvara se u zalihe).

Vožnjom bicikla se ne izgrađuju trbušni mišići jer je to aerobni trening (za povećavanje kondicije, kapaciteta pluća).

Zajutrak se ne preskače (nema gorega započeti radni dan na prazan želudac).

Debljaju pekarski proizvodi, skrivene masti (Kinder Maxi King npr, Maretti krekeri), pohano, jela u masti (pileća kožica nije zdrava).

Dizanjem prekomjernih težina u teretani nećete ništa izgraditi na mišićnoj masi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 15:32 (Ziga).
14 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Prije spavanja se ne jede niti ne vježba (osim s ženskom)

siguran? odakle ti to?

EDIT: Bukva: koliko bi moro kalorija dnevno unest da se bar nes ukloni :D 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 15:32 (SuperDox).
15 godina
neaktivan
pirat01 kaže...
cod4gamer kaže...

da se pohvalim od 1 mjeseca sam se 7 kila udeblja :) još jedno 3-4 kile i lagano u cro gym teretanu

Kako? :D

držao sam se plana prehrane.registrirao sam se na bodybuilding forum i ljudi su mi sastavili prehranu :)

Avenged Sevenfold foREVer!
18 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

siguran? odakle ti to?

ne bi smjeli jesti najmanje 2-3 sata prije spavanja. Kada spavamo naš metabolizam se usporava. Kako organizam tada ne treba mnogo energije za održavanje vitalnih funkcija dok spavamo, sva hrana koja se pojela se taloži za kasniju upotrebu u obliku masti.

Prije spavanja je bolje napraviti laganu vožnju biciklom nego dizati utege u teretani.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

http://www.myfitteru.com/abs/lesson1.html

Evo sve koje interesira gubljenje sala sa trbuha neka odgledaju sve ove video uratke, sve je objašnjeno, pa da se više ne postavljaju pitanja :D

PS ovdje je sve objašnjeno u detalje, sve to također više manje imate i po ovoj temi, al ako vam je lakše slušat nego tražit po temi, onda pogledajte to :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 15:41 (1.Lovac).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel netko koristio neki djetni meni (tjedni) i da mu je pomogo?

EDIT: lovac... ty :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 15:47 (SuperDox).
18 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

ovako.... uspio sam sa 85 past na 82kg... visok sam 177cm..  koja bi mi težina najviše odgovarala....? več nekih 2 tjedna prije spavanja radim 20 sklekova,60 ležnjaka i 60-120 trbušnjaka... ako dobijem na težini? hoće li bit to od mišića ili? ujutro u školi za gablec si nosim kroasan s čokoladom....ručam u malim količinama...a za večeru pojedem nešto voća ili salatu (izbjegavam banane)...i krečem se što više :) ali sad je problem sa ocjenama u školi pa je bed.. :)

Koja težina bi ti najviše odgovarala? To ovisi o samom tebi, da li želiš izgledati fit (vitko) npr biciklist, ili želiš biti mišićav dečko s preuskim majicama. Na osnovi tog odgovora bi se mogli izdefinirati što je idealna težina za tebe. U normalnim okolnostima na 177cm idealno bi ti bilo oko 72kg (vidim da ideš u školu pa na osnovi tjelesne "zrelosti").

Veći uspjeh na rezultate češ postići vježbanjem ujutro natašte, s ozbirom da nećeš imati trenutne energije, tijelo će morati posezati za zalihama, no naravno moraš vježbati minimalno 30min u komadu.

Ako izgubiš masno tkivo vježbajući, to mjesto će nadomjestiti mišić. Dakle možeš izgubiti 3kg masti i dobiti 3kg mišića...nisi ništa smršavio ali si ojačao. Dakle pitanje je želiš li samo smršaviti ili želiš i ojačati?

zajutrak neka ti budu npr 100g zobenih mekog zrna, 3dcl toplog mlijeka i 1 banana (isjeckana na kolutiće). Također možeš jesti muesli s mlijekom.

Kroasane izbjegavaj, to su sve skrivene masti u obliku svih pekarskih proizvoda s dizanim tjestom... najzdravije je jesti kukuruzni, raženi, bio kruh (pecivo).

Voće za večeru izbjegavaj, šećer u njima povećava apetit (pogotovo slatko voće tipa banane, kruške)

No provjeri si koja si krva grupa prvo, pa progooglaj "prehrana po krvrnim grupama".

PS: Sve s trbuha najsporije i najteže odlazi.

14 godina
neaktivan

Možeš li napisati plan prehrane :D

14 godina
neaktivan
Ziga kaže...
SuperDox kaže...

Koja težina bi ti najviše odgovarala? To ovisi o samom tebi, da li želiš izgledati fit (vitko) npr biciklist, ili želiš biti mišićav dečko s preuskim majicama. Na osnovi tog odgovora bi se mogli izdefinirati što je idealna težina za tebe. U normalnim okolnostima na 177cm idealno bi ti bilo oko 72kg (vidim da ideš u školu pa na osnovi tjelesne "zrelosti").

Veći uspjeh na rezultate češ postići vježbanjem ujutro natašte, s ozbirom da nećeš imati trenutne energije, tijelo će morati posezati za zalihama, no naravno moraš vježbati minimalno 30min u komadu.

Ako izgubiš masno tkivo vježbajući, to mjesto će nadomjestiti mišić. Dakle možeš izgubiti 3kg masti i dobiti 3kg mišića...nisi ništa smršavio ali si ojačao. Dakle pitanje je želiš li samo smršaviti ili želiš i ojačati?

zajutrak neka ti budu npr 100g zobenih mekog zrna, 3dcl toplog mlijeka i 1 banana (isjeckana na kolutiće). Također možeš jesti muesli s mlijekom.

Kroasane izbjegavaj, to su sve skrivene masti u obliku svih pekarskih proizvoda s dizanim tjestom... najzdravije je jesti kukuruzni, raženi, bio kruh (pecivo).

Voće za večeru izbjegavaj, šećer u njima povećava apetit (pogotovo slatko voće tipa banane, kruške)

No provjeri si koja si krva grupa prvo, pa progooglaj "prehrana po krvrnim grupama".

uske majce volim nosit...al sad baš i neuzimam ih zbog stražnjice :D i koliko bi trebao min trčat dnevno za što bolje rezultate?

18 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

i koliko bi trebao min trčat dnevno za što bolje rezultate?

Ne moraš nužno trčati, možeš i joggirati.

Koliko sjediš za kompom igrajući PC igre to zamijeni vremenski s trčanjem a onoliko koliko se krećeš i trčiš toliko provodi za računalom {#}

14 godina
neaktivan
Ziga kaže...
SuperDox kaže...

Ne moraš nužno trčati, možeš i joggirati.

Koliko sjediš za kompom igrajući PC igre to zamijeni vremenski s trčanjem a onoliko koliko se krećeš i trčiš toliko provodi za računalom {#}

mislim da bi moro trčat po 2-3 sata :P

16 godina
protjeran
Bukva kaže...

Ja bih na tvom mjestu ovako napravio

Direktno nakon što dođeš s trčanja popio deci čokoladnog mlijeko i pojeo prstohvat grožđica.

Otuširao se, presvukao i što već, te ako odmah ili ubrzo ideš spavati nakon treninga pojeo negdje 200-250 g posnog sira i šaku kikirikija / badema / oraha / bilo kakvog orašastog ploda.

Ako nejdeš odmaš spavati onda nešto tipa 100g posnog i neki oblik mesa da te zasiti. Direkt prije spavanja 100g posnog sira i pola šake orašastih plodova.

Sorry sto mozda ponavljam pitanje ali zasto je čok. mlijeko dobro piti? A i za grožđice isto?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
18 godina
Ziga kaže...
.

ne bi smjeli jesti najmanje 2-3 sata prije spavanja. Kada spavamo naš metabolizam se usporava. Kako organizam tada ne treba mnogo energije za održavanje vitalnih funkcija dok spavamo, sva hrana koja se pojela se taloži za kasniju upotrebu u obliku masti.

Prije spavanja je bolje napraviti laganu vožnju biciklom nego dizati utege u teretani.

Prije spavanja se ne jede niti ne vježba (osim s ženskom).

Izgladnjivanjem se ne gubi salo (jer sve što se sljedeće pojede pretvara se u zalihe).

Vožnjom bicikla se ne izgrađuju trbušni mišići jer je to aerobni trening (za povećavanje kondicije, kapaciteta pluća).

Debljaju pekarski proizvodi, skrivene masti (Kinder Maxi King npr, Maretti krekeri), pohano, jela u masti (pileća kožica nije zdrava).

Dizanjem prekomjernih težina u teretani nećete ništa izgraditi na mišićnoj masi.

Mislim da ti je "priručnik s uputama" star preko 30 godina... bez uvrede, ali ponovo:
http://www.building-body.com/stvarnost-ili-fikcija-konzumiranje-hrane-prije-spavanja-deblja.html

+

-izgladnjivanjem se gubi salo, ali "izgladnjivanja" ima više vrsta, obično ono najbanalnije gladovanje izaziva jojo efekt, ali mršavi se kalorijskim deficitom.

-vožnjom bicikla se ne izgrađuju trbušni mišići ali se pojave pločice jer se ako se dovoljno biciklira, gubi salo koje ih je skrivalo.

-mit o pilećoj kožici. Ima već ohoho godina da je ustanovljeno da mast i kolesterol iz npr slanine ili kože ne podiže tjelesni loš kolesterol.

dapače, koža od pileta sadrži Hijaluronsku kiselinu, tvar koja zajedno sa kolagenom i elastinom ulazi u sastav vezivnog tkiva.
Ova je kiselina važan dio hrskavice i pretežno je prisutna u očima i zglobovima. A zglobovi naravno jako trpe u ponavljajućem vježbanju.

-Dizanje velikih težina razara mišiće. Apsurdno, ali jedini način da se dobije veći mišić je da se razori i preformira. Da-tako se dobijaju mišići.

Inače bi i maratonci izgledali kao bilderi.

-s trbuha ništa neide najsporije i najteže, samo je na njemu najviše masnih stanica, mast se troši

inače ako je čovjek zdrav i normalan, podjednako i s podbratka i bokova i butina i abdomena i svugdje gdje ima masnih stanica.

-masno tkivo neće automatski nadomjesiti mišić. Masne  stanice i mišićno tkivo su dva totalno različita organska dijela tijela

mišići se izgrađuju prema režimu vježbanja, ishrane i odmora. Može vježbati svaki dan i bit mršav bez izraženih mišića.
Može ih i uništiti katabolizacijom ako neće imati potrebnu ishranu za nadomjestak potrošenog glikogena.
Da nije tako, svaki fizički radnik izgledao bi ko Swartzenegger u najboljim danima.

EZY-E kaže...
Bukva kaže...

Ja bih na tvom mjestu ovako napravio

Direktno nakon što dođeš s trčanja popio deci čokoladnog mlijeko i pojeo prstohvat grožđica.

Otuširao se, presvukao i što već, te ako odmah ili ubrzo ideš spavati nakon treninga pojeo negdje 200-250 g posnog sira i šaku kikirikija / badema / oraha / bilo kakvog orašastog ploda.

Ako nejdeš odmaš spavati onda nešto tipa 100g posnog i neki oblik mesa da te zasiti. Direkt prije spavanja 100g posnog sira i pola šake orašastih plodova.

Sorry sto mozda ponavljam pitanje ali zasto je čok. mlijeko dobro piti? A i za grožđice isto?

http://www.webmd.com/fitness-exercise/news/20060224/chocolate-milk-new-sports-drink
grožđice imaju puno naravno grožđanog šećera, inače poznatog kao glukoza, koji bez konverzije

najbrže ulazi u krv i vraća potrošeni glikogen u mišićima.
http://body.ba/ishrana/nutricionizam/sta-jesti-u-obroku-poslije-treninga-pwm/274
ih što je teeeško danas naći informacije...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 17:17 (overhaul).
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Najbolji način pripreme bilo čega je kuhanje.

Nisam znao, baš ti hvala što si mi to pojasnio {#}

Mislim da ih ispoham ili šta već, nikad nisam niš kuho/peko tako da ne znam...

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
17 godina
Rast mišića i visina

pohano upravo i nebi smio jest.

kod mene je dobro sto imam fritezu koja ne radi na ulju niti icem nego na vrucem zraku i tako sve pecem. cak je pomfri onda zdrav jer nije onako masan kao kad ga peces u tavi s uljem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 16:56 (mar123).
18 godina
Rast mišića i visina

Mar, kolko ti imaš godina? Dečki koji kuhaju i peku su bili ironični, pa mi je čudno da to nisi skontao:)

17 godina
overhaul kaže...

Mar, kolko ti imaš godina? Dečki koji kuhaju i peku su bili ironični, pa mi je čudno da to nisi skontao:)

sad bas ne kuzim, 15 godina imam, i odgovaro sam na post gore gdje covjek pita kako da pripremi pileca prsa. ne kuham ja sebi rucak nego ono kad dođem iz skole ponekad si napravim nesto tako.

18 godina
Rast mišića i visina

Je okej sve mi je jasno. dakle Čušpajz je bio ironičan.

Ne pohuje sad nikakav ručak i zna dovoljno o hrani i pripremi, samo piše suprotno da bude duhovito.

Ironija=oblik humora.
I bukva je bio ironičan kad je rekao da je hranu najbolje jesti kad se skuha, tj. kad nije sirova.

17 godina
overhaul kaže...

Je okej sve mi je jasno. dakle Čušpajz je bio ironičan.

Ne pohuje sad nikakav ručak i zna dovoljno o hrani i pripremi, samo piše suprotno da bude duhovito.

Ironija=oblik humora.
I bukva je bio ironičan kad je rekao da je hranu najbolje jesti kad se skuha, tj. kad nije sirova.

nikakav post o čušpajzu ja nisma ni vidio, znam sto je ironija, i zna da je bukva bio ironican samo mi se cini da ovaj sto poha nije, eto :)

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Za PWM, mislim da bi i dvije kockice bijelog rafiniranog šećera bile bolji izbor od banana.

Nakon treninga trebaš podići inzulin u krvi da dostavi hranu mišićima. Banana nema niti blizu GI vrijednost da bi ju se smatralo dobrim PWMom.

Čokoladno mlijeko sam i sam prakticirao iako ima puno ljudi koji će ga popljuvati zbog kazeina.

Najbolji PWM je whey + glukoza u omjeru 60:40 (ili obratno, nisam ziher).

Ja odmah nakon treninga potamanim šaku grožđica. 45 minuta nakon toga ide normalni obrok.

Da, znam to.

Meni je ono jedino rješenje pošto mislim da mi se roditelji nebi slagali da kupujem neke proteine, a i grožđica ili sličnih stvari nemam stalno.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
17 godina
mar123 kaže...

oce ako se bude izgladnjivao odnosno jako malo jeo, kazu da se moze 1kg masti na tjedan skinut tj. 3500 kalorija je 1 kg masti i kad tolko potrosis izgubis 1kg masti.

1 kg masti je oko 7000 kalorija, ne 3500.

Problem je taj što ako se on izgladnjiva, da, doći će s 82 na 78 (-5 kg) u mjesec dana. Međutim, problem je taj što od tih 5 kilograma, 3.5 je mišića, a na masti otpada 1.5, i onda kada skine majicu izgleda još gore nego prije jer je i masan i osušen.

Nekako je uvriježeno pravilo da maksimalno ide se do 1 kg tjedno, iako ako razgovaraš s bilo kojim profi trenerom BB, on će ti reći da ne prelaziš deficit od 500 kalorija dnevno (oko pola kg gubitka tjedno). Profesionalni body-builderi kada rade defku jako rijetko idu preko 300 kalorija u deficit (znači za gubitak jedne kg sala im treba oko 23 dana).

Mislim, ovo sada djeluje jako demotivirajuće jer skoro pa da ti treba mjesec dana za jedan kg što je budimo realni pakao. No poanta je u tome da ti kada se važeš, vaga ti ne može reći koliko imaš manje masti od prošli puta, nego koliko si ti sveukupno lakši. I onda staneš i pročitaš broj koji je za neku vrijednost manji ili veći, međutim u to ulaze i mišići i voda i salo i sve ostalo što je u tebi. 1 kg masti je vizualno jako jako puno, pogotovo za nekoga tko nije daleko od "idealne" težine.

Ja ću ići toliko daleko pa ću reći - zahebi vagu, uzmi ogledalo i u njemu gledaj napredak. Možda zvuči malo "facebook attention whore", ali puno korisnije ti je i slikat se svaki tjedan i tako pratiti napredak, nego gledati na vagu.

SuperDox kaže...

EDIT: Bukva: koliko bi moro kalorija dnevno unest da se bar nes ukloni :D 

Pa mislim pravilo je da uneseš manje nego što potrošiš. Koliko, to ti ja ne mogu reći, jer ne znam niti koliko se krećeš niti kakav ti je metabolizam niti ništa. Ono gdje ti mogu pomoći je da recimo pomoću ovakvih kalkulatora izračunaš koliko ti je potrebno kalorija dnevno. Naravno ovo su generički kalkulatori i nisu niti približno točni, ali da ti za početak daju neku smjernicu. Na googleu potraži koliko koja aktivnost ti troši kalorija, koliko koja hrana vrijedi kalorija i nađi kalkulator koji ti izračunava base metabolic rate (ovaj gore izračuvana bazični + procjenjena aktivnost).

I onda korigiraš. Ako vidiš nakon određenog vremena da kile nejdu dole, povećaš aktivnost i/ili smanjiš unos kalorija. Ako kg idu prebrzo dolje, povećaš prehranu i tako...

Gle ja sam u sportu nekih 12 godina i na prehranu sam počeo obraćati pažnju prije nekih 10 godina, pa i dan danas mi se dogodi da se zafrknem.

Možda nisi zadovoljan s ovakvim odgovorom, ali nažalost ne mogu biti precizniji od ovoga.

EZY-E kaže...

Najbolje od svega nakon treninga bi bilo napraviti shake od glukoze i wheya. Zašto? Zato jer gotovo odmah mišići dobiju potrebnu energiju za rast.

Malomasno čokoladno mlijeko ima nutritivnu vrijednost jako sličnu ovom shakeu. Doduše, nije niti izbliza kvalitetan (zapravo taj shake je par svijetlosnih godina ispred bilo koje druge hrane kao PWM), ali će biti i te kako dobar.

Grožđice imaju u sebi grožđani šećer (doh!), a to je u stvari glukoza. Čak i neki profi builderi ne žele uzimati golu glukozu nego upravo jedu grožđice.

Fora je u tome da ti na treningu trgaš svoj mišić (doslovno) i tjelo nakon aktivnosti ide samo sebe popravljati. Da ono može to napraviti, treba mu "građevinski materjal", a to ti upravo uneseš preko ovakvih jela.

Ako te zanima što i kako jesti googlaj PWM (post wotkout meal).

Samo da naglasim za ovaj shake whey + glukoza. Da bi kvalitetno gradili mišiće, ne morate striktno to uzimati. Ja ga osobno ne uzimam. Kako rekoh to je najkvalitetnije što tijelu možete dati, ali ima i zamjena. Mislim da je dovoljno za reći da u vrijeme kada je Arnold žario i palio nitko nije niti znao za sintetizirani whey i glukozu (on je ako se ne varam kao PWM uzimao bjelanjak i bijeli kruh).

Za taj PWM sam vidio stvarno masu ideja - kruh + pekmez + jogurt / čokolino / bumeni bomboni + mlijeko / mliječna čokolada... Čak sam vidio frajera s 5% BF (što je bolesno nisko... tolko nisko da mu vidiš mišićna vlakna), a kao PWM je znao između ostalog i trpati u sebe palačinke (doduše ne klasične, već bezmasne integralne) sa nutellom.

Ako držite dijetu a dođe vam kriza, ovo je savršeni obrok da "pogriješite". Samo, doduše, ako nakon svakog treninga žderete palačinke s nutelom i gumenim bombonima, onda nemojte očekivati da će vam se salo pokupiti. Mišići će narasti i te kako (ukoliko pravilno trenirate), samo nećete topiti mast...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
I.Kk kaže...

Da, znam to.

Meni je ono jedino rješenje pošto mislim da mi se roditelji nebi slagali da kupujem neke proteine, a i grožđica ili sličnih stvari nemam stalno.

Grožđice su ti izvor glukoze, grožđanog šećera. Izgleda i okusa je kao normalan mljeveni šećer za kolače. Imaš ga u dm-u kutiju za 13kn pod imenom "trauben zucker".

Imaš tamo i proteine u normalnoj kutiji sa nekom vitkom manekenkom nešto kao sport fitness, nije da proteine moraš kupiti negdje potajno u gluho doba noći.
Dakle neznam što bi ti roditelji trebali na to reći - da DM prodaje drogu ili šta?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice