Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.719.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina

dobar si mali samo nastavi...poradi na masi malo moj ti savjet...inače sve super samo udaraj!

...train hard, feel good, never give up...
16 godina
neaktivan
insomniac kaže...
mtop

svjestan sam toga,i radim na tome :) sad sam an 64 kg na 175 cm,ocu 75 kg,do ljeta bar 70

ja sam niži cm (zanemarivo) i kad sam bio u najvećem treningu imao sam oko 75kg najbolje sam se tada osječao ikad...samo udaraj...trpaj u sebe sve...šta god stigneš samo da dobiješ na masi...

...train hard, feel good, never give up...
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
insomniac kaže...

Takva su vrimena da neman para za 4l mlijeka na dan. Mozda 1l xD

link n starting strength?

nemoj pit mljeko, uopce nije zdravo pit puno mljeka, niti za probavu niti za nista, rađe jedi jaja, tjesteninu, pileca prsa, ribu, crveno meso (teletina, govedina), navecer posni sir prije spavanja, od puno mljeka ces se samo napuhnut i sjebat probavu zbog laktoze i dobit puno bf zbog masnoce...

Poslije treninga smixam 2-3 jaja sa  0,3l - 0.5 l mlijeka,mozda dodam banane ako imam,cisto da nije jajastg okusa

@Dee,hvala,i radim,jedem,tesko je ali ide :)

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 2:18 (insomniac).
14 godina
Pozdrav ljudi. Evo imam malo vise od 16 godina, 173cm i 64kg. Vecina mi govori da je ta kilaza ok, ali nekako me ima svugdje, u nogama, na straznjici(cudno malo), a i na trbuhu. Nije to nista pretjerano ali ipak ima viska. Treniram plivanje ali ne bas redovito (skola), znaci nekih 2 puta tjedno, poceo sam ima mjesec dana, i sada imam priliku besplatno ici u teretanu...Posto ce sada ljeto treba se malo urediti pa zelim poraditi na definiciji, znaci skinuti to salo i dobiti malo biseps, prsne i trbusne misice. U tereranu bi isao jedanput tjedno znam da je premalo ali jednostavno nemam vremena za vise puta. Sada sto mi preporucate da radim? Znaci 2 puta tjedno plivanje, teretana (vasa preporuka), i preporucite mi neke kucne vjezbe jer cu najvise raditi kuci.
17 godina
neaktivan
insomniac kaže...
mtopol kaže...
insomniac kaže...

nemoj pit mljeko, uopce nije zdravo pit puno mljeka, niti za probavu niti za nista, rađe jedi jaja, tjesteninu, pileca prsa, ribu, crveno meso (teletina, govedina), navecer posni sir prije spavanja, od puno mljeka ces se samo napuhnut i sjebat probavu zbog laktoze i dobit puno bf zbog masnoce...

Poslije treninga smixam 2-3 jaja sa  0,3l - 0.5 l mlijeka,mozda dodam banane ako imam,cisto da nije jajastg okusa

ak zelis ubrzat proces dobivanja mase, pocni pit kreatin monohidrat, imas ga za kupit u sportskim ducanima, cjena oko 120kn (kolicina dovoljan za pola godine, jer se uzima samo 5g na dan, a prva dva tjedna 4x 5g na dan). S time dobijes na snazi, izdrzljivosti, poveca ti se misicna masa ali se malo vise nakupi voda u organizmu. nemoras se bojat to nije nista stetno nisu to nikakvi steroidi.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

ak zelis ubrzat proces dobivanja mase, pocni pit kreatin monohidrat, imas ga za kupit u sportskim ducanima, cjena oko 120kn (kolicina dovoljan za pola godine, jer se uzima samo 5g na dan, a prva dva tjedna 4x 5g na dan). S time dobijes na snazi, izdrzljivosti, poveca ti se misicna masa ali se malo vise nakupi voda u organizmu. nemoras se bojat to nije nista stetno nisu to nikakvi steroidi.

Hmm ovo mi malo čudno zvuči. Kako je tako jeftino... Inače ti proteini i sl. sve budu preko 200kn

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kreatin je ok,ako djeluje na tebe..

Nakuplja vodu na mišiće..imaš više snage,rasteš..kad prestaneš uzimati voda se povuče i šta si napravio napravio si...

Evo jedan super film kojeg preporučam svakome ;) 

Fitness osobni trener - Više informacija na PM //Trenutno treniram: tnakir
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
insomniac kaže...
mtopol kaže...
insomniac kaže...

Da,razmislja sam o tome,i  istrazio sam o kreatinu.
Moga bi,al para nemam,kolko ja znam on goni vodu u misice i s vodom dovodi sve sta triba misicu,od toga ide energija i snaga.

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Znači ti mišići su onda uglavnom od vode,znači kad se ta voda povuče od organizma što ostane od mišića??

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koji whey preporučujete a da mi ne nabije masu pošto imam 186 cm i 87 kg? Hoću samo da mi malo upije sala i izgradi malo mišiće?

When all else fails - crowbar the fucker
18 godina
username kaže...

Koji whey preporučujete a da mi ne nabije masu pošto imam 186 cm i 87 kg? Hoću samo da mi malo upije sala i izgradi malo mišiće?

To ti whey ne radi ni jedan, heck, rekao bih ne samo whey, nego ništa realno ne upija salo i gradi mišiće osim poštenog vježbanja i dobrog režima prehrane.

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

To ti whey ne radi ni jedan, heck, rekao bih ne samo whey, nego ništa realno ne upija salo i gradi mišiće osim poštenog vježbanja i dobrog režima prehrane.

Znam da nije, ali jedem dosta imam treninge 3 puta tjedno (rekreativno kickbox), nekad se dan poslije treninga osjećam izmoreno skroz i "bojim" se razgradnje mišića.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja sam sinoc poceo trcati. Za pocetak 20 krugova oko igralista. Odlucih 3 puta tjedno trcati. Svaki tjedan po 5 krugova vise, Te sam poceo raditi i onu "One hundred push ups" vjezbu. Danas mi je drugi dan. I Idem u teretanu veceras, inace idem 3 puta tjedno. Idu ozbiljne pripreme za ljeto. Haha {#}

Only God can judge me!
17 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Znači ti mišići su onda uglavnom od vode,znači kad se ta voda povuče od organizma što ostane od mišića??

pa 90% tjela sacinjeno je od vode... ???

15 godina
neaktivan
Gman kaže...

Ja sam sinoc poceo trcati. Za pocetak 20 krugova oko igralista. Odlucih 3 puta tjedno trcati. Svaki tjedan po 5 krugova vise, Te sam poceo raditi i onu "One hundred push ups" vjezbu. Danas mi je drugi dan. I Idem u teretanu veceras, inace idem 3 puta tjedno. Idu ozbiljne pripreme za ljeto. Haha {#}

Ja sam isto danas počeo trčati. Za početak laganih 2 km,ipak ne želim sutra jaku upalu.  U teretanu ne mislim ići,imam par utega doma pa ću ja to doma obavljati a i počinje ljepo vrijeme tako da se bacamo na stijenu (freeclimbing) a to gradi tjelo ko ludo.  Ja se ne pripremam za ljeto već se dobro osjećam kad vježbam. Volim taj pozitivni umor. {#}

www.fotoprizma.com
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
DuMe kaže...

Dobro da nisi rekao da je 100 %

17 godina
neaktivan
DuMe kaže...
mtopol kaže...
DuMe kaže...

Dobro da nisi rekao da je 100 %

dobro malo sam se zabunio nije 90 nego 70% naseg tjela je voda , to je opet jako, jako veliki postotak, sami mišiči sadrže oko 75% vode ... link

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 10:46 (mtopol).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dobro,ali ja bi volio znati što se dogodi kad se ta voda makne iz mišića,tj. kad se prestane uzimat kreain,oslabi li se šta na snagi i mišiću?

17 godina

Ne zamaraj se kreatinom - najviše što možeš dobiti je nekih 5% (realnije 3%) i to prilikom izuzetno intenzivnih i zahtjevnih treninga, pa sad...

Jedina stvar koja bi se mogla uzimati kao dodaci su proteini (ako ih ne možeš unijeti sa normalnom prehranom) i multivitaminsko/mineralni nadomjesci.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Dobro,ali ja bi volio znati što se dogodi kad se ta voda makne iz mišića,tj. kad se prestane uzimat kreain,oslabi li se šta na snagi i mišiću?

to su zablude da se nakupi toliko puno vode, malo se nakupi ali to samo pogoduje za protok hranjivih tvari do misica, i dobije se veca snaga i izdrzljivost, pa ako u to vrjeme treniras, moci ces više trenirati s vecim tezinama i samim time izgradit veci misic, pa kad se poslje malo voda povuce, opet ces bit na dobitku, jer si u među vremenu izgradio veci misic. Problem je u tome što nereagira svatko jednako na kreatim, netko manje, netko slabije, netko nikako. Ja mislim da to ovisi o prehrani kojom se hranic, ako inace jedes hranu koja je bogata kreatinom (crveno meso) onda ti je organizam vec naviknut na kreatin, pa ce ucinak biti slabiji... Tvoj organizam i sam proizvodi kreatin u jetrima pa ga isto tako prenosi u misice. Najbolje je probat pa viditi, u svakom slucaju nema nikakvih loših nuspojava i nije stetno.

17 godina
neaktivan
DuMe kaže...

to su zablude da se nakupi toliko puno vode, malo se nakupi ali to samo pogoduje za protok hranjivih tvari do misica, i dobije se veca snaga i izdrzljivost, pa ako u to vrjeme treniras, moci ces više trenirati s vecim tezinama i samim time izgradit veci misic, pa kad se poslje malo voda povuce, opet ces bit na dobitku, jer si u među vremenu izgradio veci misic. Problem je u tome što nereagira svatko jednako na kreatim, netko manje, netko slabije, netko nikako. Ja mislim da to ovisi o prehrani kojom se hranic, ako inace jedes hranu koja je bogata kreatinom (crveno meso) onda ti je organizam vec naviknut na kreatin, pa ce ucinak biti slabiji... Tvoj organizam i sam proizvodi kreatin u jetrima pa ga isto tako prenosi u misice. Najbolje je probat pa viditi, u svakom slucaju nema nikakvih loših nuspojava i nije stetno.

16 godina
neaktivan
...username

Znam da nije, ali jedem dosta imam treninge 3 puta tjedno (rekreativno kickbox), nekad se dan poslije treninga osjećam izmoreno skroz i "bojim" se razgradnje mišića.

Uzmi  prije treninga BCAA , a poslije Glutamin.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 11:05 (Zuti_Zg).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jeli tko od vas uzimao od Sci-tech-a MyoMax??

16 godina
Rast mišića i visina

Trebaju mi neke vježbe istezanja, ali malo "žešće"...

Problem je u tome što me obične vježbe istezanja ne istegnu dobro jer sam dosta fleksibilan(genetski je tako..) i onda poslije imam sve moguće upale mišića.. 

I think the president is smoking weed, Bumpin' his beat, Makin' a livin' out of my misery...
18 godina

Neka ti netko zaveže noge i ruke za auto pa te malo rastegnu {#}

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
17 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Trebaju mi neke vježbe istezanja, ali malo "žešće"...

Problem je u tome što me obične vježbe istezanja ne istegnu dobro jer sam dosta fleksibilan(genetski je tako..) i onda poslije imam sve moguće upale mišića.. 

Ako imaš upalu mišiča a istegnuo si se prije (moraš i poslije obavezno!) vježbi to ne znači da si se loše istezao. Istezanje ti ne garantira da nećeš imati upalu mišiča ali ti može smanjiti mogućnost ozljeda od istegnuća ili puknuća mišiča. Tako da zaboraviš na "žešće" istezanje, lagano kreneš od vrata, ramena, ruku, kukova,prepona i nogu, raditi PRAVILNO i to je to.

18 godina
Rast mišića i visina

Takoje, nije poanta (samo) u istezanju, nego i u dobrom zagrijavanju, hlađenju a i PWM-u.

Druga stvar je da izgleda prerijetko vježbaš. Jer čim mišići "zapamte" opterećenje (preformiraju se)

muskulfibera više nema. Ako ga zaborave, eto ga opet:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 13:42 (overhaul).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

E momci,opcu bit spreman za 6minute trcanje u skoli, za tjelesni,to dode u 5-6 mjesecu tamo pred kraj.

Jel mogu bit na mass gainingu,ic u teretanu i trcat vani?

18 godina
insomniac kaže...

E momci,opcu bit spreman za 6minute trcanje u skoli, za tjelesni,to dode u 5-6 mjesecu tamo pred kraj.

Jel mogu bit na mass gainingu,ic u teretanu i trcat vani?

Trčat vani. Tako ćeš biti najspremniji.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

To i pitam,meni je apsurd trcat na traci,ljudi koje vidim u teretani,placaju clanarinu,a utega nisu vidili,samo traka.

Znaci mogu ostat na weight gain-u dok uz to trcim vani? (To nastavljam s plivanjem ljeti)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice