Pozdrav, imam 15 godina i visok sam 185 cm i imam 60 kg, nemojte mi sad govoriti jos si mlad bla bla...- zelim se udebljati, jer sam previse mrsav, i jedostavno mi je neugodno biti ko stakljica, sada me zanima koji proizvod kupiti za povecanje tjelesne mase. kupovao bih do 250 kn na Fitnes stranici, ne treniram nista, i da li bih se mogao udebljati do ljeta barem 5-10 kg, mogu doma raditi neke vjezbe i sto preporucujete za prehranu! ne zelim sada ono misice, jednostavno se zelim udebljati! Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, imam 15 godina i visok sam 185 cm i imam 60 kg, nemojte mi sad govoriti jos si mlad bla bla...- zelim se udebljati, jer sam previse mrsav, i jedostavno mi je neugodno biti ko stakljica, sada me zanima koji proizvod kupiti za povecanje tjelesne mase. kupovao bih do 250 kn na Fitnes stranici, ne treniram nista, i da li bih se mogao udebljati do ljeta barem 5-10 kg, mogu doma raditi neke vjezbe i sto preporucujete za prehranu! ne zelim sada ono misice, jednostavno se zelim udebljati! Hvala!
http://stronglifts.com/gomad-milk-squats-gallon-gain-weight/
Mislim da je ovo najjeftinije. (i najbrže)
Vježbe ovo:
http://www.bug.hr/forum/topic/sport/rast-misica-visina/52249.aspx?page=15&jumpto=2544583&sort=asc&view=flat
Hvala, a gdje da kupim to?
Hvala, a gdje da kupim to?
a da pročitaš članak na koj sam ti dao link? Ili bar prvih 10 rečenica?
Googlaj gomad :)
To ti je najjeftinije.Ne postoji proizvod za "povečanje mišične mase" samo da znaš ;)
Evo procitao sam, mozes li mi sada reci gdje to nabaviti?
Evo procitao sam, mozes li mi sada reci gdje to nabaviti?
Cek, ti se salis?
Pa gdje nabaviti bas to mlijeko ne razumijem se, mozete mi objasniti vise o tome itd. Ispricavam se, ali neznam nista o tome..
Konačno sam nabavio krojački metar, pa je danas palo mjerenje:
Struk - 90
Prsa - 105
Nadlaktica - 39
Podlaktica - 31
Listovi - 40
Bedra - 60
Vrat - 40
Visok sam 172, težina 78 kg
Inače, po tipu tijela sam endomorf (kruškolik oblik tijela - široki bokovi, uska ramena, lako se sakupljaju masnoće, ali i lako se dobiva na mišićnoj masi), tako da s bokovima oduvijek imam problema, i nja njima sam oduvijek imao sala.
Još ovaj tjedan radim na masi, od sljedećeg tjedna kreće promjena prehrane i režima treninga.
Planiram radit veći broj serija sa manjim težinama i sa vrlo malim periodom odmora između serija. Također planiram ubaciti dosta aerobnog treninga i više vježbi koje uključuju rad više skupina mišića odjednom. Zasad još nemam konkretan plan, to ću razraditi kroz vikend. Budem stavio ovdje kad složim pa da malo iskomentiramo što bi možda trebalo mijenjati.
Kako napraviti to punomasno mlijeko koje sastojke dodati objasnite molim!
Pa gdje nabaviti bas to mlijeko ne razumijem se, mozete mi objasniti vise o tome itd. Ispricavam se, ali neznam nista o tome..
Poanta je da ti na svoju prehranu dodaš još oko 3 l mlijeka na dan. To ti osigurava puno kalorija i puno proteina. Nema veze kakvo je mlijeko najbolje da ima čim više msnoča.
Ta djeta se najbolje da iskoristiti na programima za snagu ali možeš i na onome što sam več napisao u ovoj temi.
Lave, odi u dučan, kupi 4 litre mlijeka i pij cijeli svaki dan po 4 litre i gotovo :D
Nije ti to nikakvo specijalno mlijeko, već obično kupovno mlijeko. Jedino ti mogu savjetovat da ne kupuješ Meggle jer masu ljudi govori kako nije baš zdravo, a ostala mlijeka, pogotovo hrvatska su super :D
Konačno sam nabavio krojački metar, pa je danas palo mjerenje:
Struk - 90
Prsa - 105
Nadlaktica - 39
Podlaktica - 31
Listovi - 40
Bedra - 60
Vrat - 40
Visok sam 172, težina 78 kg
Inače, po tipu tijela sam endomorf (kruškolik oblik tijela - široki bokovi, uska ramena, lako se sakupljaju masnoće, ali i lako se dobiva na mišićnoj masi), tako da s bokovima oduvijek imam problema, i nja njima sam oduvijek imao sala.
Još ovaj tjedan radim na masi, od sljedećeg tjedna kreće promjena prehrane i režima treninga.
Planiram radit veći broj serija sa manjim težinama i sa vrlo malim periodom odmora između serija. Također planiram ubaciti dosta aerobnog treninga i više vježbi koje uključuju rad više skupina mišića odjednom. Zasad još nemam konkretan plan, to ću razraditi kroz vikend. Budem stavio ovdje kad složim pa da malo iskomentiramo što bi možda trebalo mijenjati.
dosta smo slični, pa da ja stavim svoje xd
ja sam isto 172 ali 70 kg, pa idemo xd
struk-75
prsa-102
nadlaktica-37
podlaktica-30
listovi-37
bedra-57
vrat-37
to oke za moje godine (16/17) kolko ti godina imaš? :)
imam doma onu leptir spravu i benć, par utega za ruke i mjesto gdje radim zgibove... jel mi mozete slozit neki plan treniranja na brzinu... sta za koji dan raditi i koju vjezbu ako nije problem...
Tko god da ti složi plan nećeš biti potpuno zadovoljan uvijek ćeš nešto izmijeniti zato ti ja preporučam da ga sam sastaviš jer to je ipak indivudalno.
Ne mora on odmah na početku biti full dobar ( u početku ispitaj svoje mogućnosti i na osnovu toga odredi broj serija i ponavljanja).
Postoje neke zakonitosti kod sastavljanja plana vježbanja kojih se preporučljivo držati :
1) Uvijek radi manji i veći mišić isti dan ako želiš vježbati svaki dan bez pauza pa ne stigneš odvojiti 1 dan za jednu mišićnu skupinu.
(prsa-biceps, leđa-triceps, ramena-noge i sl.)
2) neka razmaci između vježbanja iste mišićne skupine bude 48 sati (vrijeme dovoljno za obnovu mišićnih vlakana, češće nema smisla )
3) Ako si totalni početnik nemoj se odmah prvi tjedan dana preforsirati (radi s manjim kilažama ali nastoji da to bude što pravilnije) kako ne bi došlo do ozljeda
4) posebno pasi na zagrijavanje i istezanje jer je to jako bit
Ako želiš dobiti na masi sastavljaj program s većim kilažama po 8-10 ponavljanja (npr 4 serije) a ako par ćeliš definiciju 12-17 ponavljanja po više serija
Jako je važno paziti i na prehranu (kod mase moraš ostvariti kalorijski suficit= unijeti više no što potrošiš pa onda uglavnom nema smisla ćesto i intenzivno vježbati tj dovljno je 4 puta tjedno) jer znaš kako se kaže: mišići se prave u kuhinji a ne u teretani http://bodybuilding.hr/max/
Ako budeš ustrajan 100 dana onda ćeš sigurno nastavti jer je to psihološka granica
Nemoj se nadati da će to sve doći preko noći ali budi samo ustrajan i rezultati će kad tad doći.
sretno !!! 
dosta smo slični, pa da ja stavim svoje xd
ja sam isto 172 ali 70 kg, pa idemo xd
struk-75
prsa-102
nadlaktica-37
podlaktica-30
listovi-37
bedra-57
vrat-37
to oke za moje godine (16/17) kolko ti godina imaš? :)
24 godine imam.
U redu, a kakvu bi tablicu prehrane slozio ako se probudim npr, u 09:00, 12:00 mi je skola, u 16:15 mi je marenda, doma sam oko 18:00. Kako cu se hraniti..
Teško je nekome tko te nikad nije vidio, nema pojma kako izgledaš ni čime se baviš složit prehranu za tebe. Ne da je teško nego je skoro nemoguće...
Čitaj, kad misliš da znaš sve, još jednom pročitaj i onda si sam odredi što češ jesti i kad, te kako češ trenirati...
U redu, a kakvu bi tablicu prehrane slozio ako se probudim npr, u 09:00, 12:00 mi je skola, u 16:15 mi je marenda, doma sam oko 18:00. Kako cu se hraniti..
Molim te pročitaj cijelu temu od početka do kraja!
Da,za to svatko ima vremena 
@Verdasco.
jedi hranu sa dobrim kalorijama,znaci ne se natrpavat junk foodom jer ces se samo umastit od toga,jesi svako 2-3 sata,ili bar toliko da NE OSJETIS GLAD,naravno kad jedes,nek budu oveci obroci. (cca 5-7 obroka dnevno)
I meni je skola zaheb,ja kad bi se diza ranije,napravia bi si sendvic,dva...tri...haha i onda to izmedu sati jeo.
Da,za to svatko ima vremena 
A čuj ima li svatko vremena slagati nekome individualnu tablicu prehrane pod velikim upitnikom hoće li uopće dobiti hvala?
Thread je pun ponavljajućih savjeta. pola sata čitajna nikog nije ubilo.
E ljudi, zaboravio vam javit. Jučer bio u teretani i došao inspektor iz ZAMP-a zbog muzike -.- a teretana je u atomskom skloništu u sredini ničega, ni ja koji živim u tom kvartu nisam znao za nju... al ugl. ništa se nije dogodilo jer smo mu rekli da nema nikog, šta je tužno, ali istinito :D
Usput povečao sam kilažu na benču (i ravnom i kosom) iznenadio se sam da to mogu podignuti :D Usput sutra će mi bit mjesec dana od kako sam se upisao :D
OffTopic,mom frendu su dosli u kafic isto oko muzike,pa pose*em se na EU i ACTAu i sve to.
Ovako,planiram uzeti myo max od 4,5 kile.
našo sam na netu za 630 kuna..a na većini str. je cca 750 kn. ( http://www.budivelik.hr/ )
Imate možda slične stranice toj,ili nekog sa njuškala ko prodaje za oko 600 kn..
Ovako,planiram uzeti myo max od 4,5 kile.
našo sam na netu za 630 kuna..a na većini str. je cca 750 kn. ( http://www.budivelik.hr/ )
Imate možda slične stranice toj,ili nekog sa njuškala ko prodaje za oko 600 kn..
Moj ti je prijedlog da si radije kupiš čisti protein od sirutke, a ovaj umješani šećer koji su tako skupo naplatili unutra
kupiš grožđani za par kuna u DM-u. Također BCAA je ovdje specijalno naglašen kao dodatak, a u pravilu ga imaš i
u normalnom proteinu. Citat: BCAA zaslužuju veliki plus zbog pozitivnih funkcija u našem tijelu,
ali kao zasebni dodatak prehrani može, za sada, dobiti samo minus.
Jednostavno, ekonomičnije je koristiti dobar whey protein koji je bogat s BCAA, nego ih uzimati u odvojenom obliku.
Ja još samo predlažem (godinama koristim i ne škodi sigurno) riblje ulje (omega3) uz ručak i neki multimineralvitaminac.
........
heheh, ajde da postam fora članke na koje nabasao jer se sjećam da mnogi ovdje trkeljali "protein je steroid/je droga/smanjuje pišu"
http://www.jutarnji.hr/protein-za-body-building-produljit-ce-vam-zivot-za-10-godina/892877/
http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/117764/Default.aspx
Ma imam cisti whey doma i grožđani šećer također...ali sad mi je whey pri kraju pa namjeravam malo promjenit i uzet drugog...
Gledate najjaceg tipa na Bug,hr forumu hahahahahah
Prva slika je 9 mjesec 2011, relaksirana,nije napeta,poceo sam s teretanom u 10 mj
imam doma onu leptir spravu i benć, par utega za ruke i mjesto gdje radim zgibove... jel mi mozete slozit neki plan treniranja na brzinu... sta za koji dan raditi i koju vjezbu ako nije problem...
Posto ti je ogranicen broj vjezbi na spravama (imam ih i ja doma ali idem u teretanu) najbolje je da par dana radis sve i onda ces primjetiti kak ti pase koja vjezba i sam si polako slozi jedan "krug vjezbi"!
Lave, odi u dučan, kupi 4 litre mlijeka i pij cijeli svaki dan po 4 litre i gotovo :D
Nije ti to nikakvo specijalno mlijeko, već obično kupovno mlijeko. Jedino ti mogu savjetovat da ne kupuješ Meggle jer masu ljudi govori kako nije baš zdravo, a ostala mlijeka, pogotovo hrvatska su super :D
Ni u slučaju 4l mlijeka, još sa nekom divljom prehranom, previše je to proteina. Preporučeno je litra dnevno.
Uspio sam danas definitivno podignuti kilažu na benču sa 7.5 na 10kg sa strane. Veliki uspjeh :D
Samo da mi je sutra proć ispit :D
Ma imam cisti whey doma i grožđani šećer također...ali sad mi je whey pri kraju pa namjeravam malo promjenit i uzet drugog...
Ma razumijem. Evo ja sam si kao dodatak za pravo proljeće kad krenem i na vanjsko vježbanje, uzeo dva pakiranja
ovog neakvog anabolic packa.
No u biti neda mi se s time počinjati, nekako mi ima previše željeza, bakra, cinka... a i b kompleksi su 5-6000% rda :/