Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.053
|
čitano: 8.380.487
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

Koliko whey košta i koliko je grama mjerica?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Hrvojestr kaže...
insomniac kaže...
Hrvojestr kaže...

.

Whey nije čarobni štapić.Postoji tu mnogo faktora koje treba zadovoljiti da bi se povečala mišična masa.Nije samo whey u igri :) 

Kreatin monohidrat navlači vodu na mišiće i samim time povečava snagu.Više nema faza punjenja i pražnjenja,nego se možeš puniti otprilike 6mj i onda napraviš pauzu 3mj .Svaki dan 5g popiješ u vodi.Ako i popiješ više to će završiti u mokraći(znanstveno dokazano)

Nista nije carobni stapic.....osim mozda synthol ili sta je non,ali od toga sse samo napuses ko kreten nista snage ne dobijes.

Da,ali monohidrat veze i toxine zajedno s vodom,tj voda ih kupi,kolko znam faza punjenja je 5 dana onda se koristi neko vrijeme,i onda cisto neko vrijeme...

Frend ce uzet kreatin etil-ester,znas li sta o tome?

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

ovisi koliko kolicniski,mjerica je 30g u kojoj ima 23-26 g proteina

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
17 godina
neaktivan
insomniac kaže...

Nista nije carobni stapic.....osim mozda synthol ili sta je non,ali od toga sse samo napuses ko kreten nista snage ne dobijes.

Da,ali monohidrat veze i toxine zajedno s vodom,tj voda ih kupi,kolko znam faza punjenja je 5 dana onda se koristi neko vrijeme,i onda cisto neko vrijeme...

Frend ce uzet kreatin etil-ester,znas li sta o tome?

Di si baš synthol našao :) To nije steroid .To je ulje koje se ubrizgava u mišiće.Uglavnom NIKAKO NIKOME TO NE PREPORUČUJEM.Googlajte zašto! 

Čini se da nepratiš u posljednje vrijeme tržište suplemenata.Nema više faze punjenja od npr 5 dana :) 

Etil-ester je ok.Ne navlači toliko vodu ,ali sve je to individualno.Nečijem tijelu bolje paše monohidrat,nekom etil-ester.Kod kreatina je najbolje da se proba i jedan i drugi i vidi.

BTW dobio sam od poznanika iz amerike kreatin treće generatije Kreatin orotat i Trikreatin Malat.I mogu reći da su ok :D 

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
17 godina
neaktivan
insomniac kaže...
cuspajz kaže...

Dymatize Elite Whey 2,3kg  280kn.

16 godina
Hrvojestr kaže...
insomniac kaže...
cuspajz kaže...

Sigurno? Ovdje piše da je 2,3kg 450 kn LINK . Znači ja bi trebo toga stavit između 23-26 grama?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
17 godina
Rast mišića i visina
Upisao teretanu da smrsavim prije nekih mjesec dana jer imam kila viska. Redovito vjezbam ko konj, danas se vazem, pola kila tezi. Koji je to bio udarac na volju. Hvala bogu pretplatio sam se pola godine. Budem to odradio pa cu vidit kako dalje.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...
insomniac kaže...
.

Di si baš synthol našao :) To nije steroid .To je ulje koje se ubrizgava u mišiće.Uglavnom NIKAKO NIKOME TO NE PREPORUČUJEM.Googlajte zašto! 

Čini se da nepratiš u posljednje vrijeme tržište suplemenata.Nema više faze punjenja od npr 5 dana :) 

Etil-ester je ok.Ne navlači toliko vodu ,ali sve je to individualno.Nečijem tijelu bolje paše monohidrat,nekom etil-ester.Kod kreatina je najbolje da se proba i jedan i drugi i vidi.

BTW dobio sam od poznanika iz amerike kreatin treće generatije Kreatin orotat i Trikreatin Malat.I mogu reći da su ok :D 

Heheh,namjerno sam rekao synthol,tocno zato,bit ces napuhan ko Biokovo,ali neces moc 3 kg dignut hahaa

Nisam,cijelo ljeto,znaci skoro dgodinu dana vec ne pratim nista,od kad misam imao internet ljetos,nisam se vracao ni na to trziste istrazivat,a ni na hardversko trziste na kojem sam prije bio Chuck Norris haha

Mozes mi sta preporucit? Od Kreatina,possibly sa linkovima :D ako nije problem...

17 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Sigurno? Ovdje piše da je 2,3kg 450 kn LINK . Znači ja bi trebo toga stavit između 23-26 grama?

Sigurno ;) Nabavljam whey iz Slovenskih dučana suplementima.Pošto su u EU nema carine i piydarija pa je puno jeftinije.Staviš jednu mjericu toga(mjericu dobiješ sa wheyom)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

tnakir Pa jesi li izgubio šta sala? Možda si dobio mišićne mase, vaga ništa neznači.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:39 (WestOne).
15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
Hrvojestr kaže...
insomniac kaže...
cuspajz kaže...

Ne,ti toga mijesas 30grama praha,u 3dcl vode ako se ne varam
A u tih 30gr praha koje mijesas,sadrzi 23-26 grama Proteina,dok je ostalo suha tvar il nesto neznam ...

tnakir kaže...
Upisao teretanu da smrsavim prije nekih mjesec dana jer imam kila viska. Redovito vjezbam ko konj, danas se vazem, pola kila tezi. Koji je to bio udarac na volju. Hvala bogu pretplatio sam se pola godine. Budem to odradio pa cu vidit kako dalje.

Procitaj moj post na prosloj str.
Nista ne dolazi odmah,ja nisam odustao nakon 3 mjeseca bez dizanja tezine,ulazim u 5 mjesec teretane,tezina ide gore!

Ti se fokusiraj na HIIT treninge,npr radis biceps,odradis bicepse, odma 5 minuta brzo brzo vozit bajk,ili trcat,ponda sljedeca misicna skupina,pa opet bajk/trcanje/plivanje/veslanje punim 5 minuta,tako ces sve masne naslage zamijenit misicnim tkivom

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Opiši mi malo svoj trening prehranu pa ću ti moći reći više,i gdje griješiš ;) 

U početku je moguće istovremeno gubiti salo i dobivati mišiće.Možda si izgubio nešto sala i dobio malo više mišića i to je ta kilica.Inače preporučio bi ti da se ne zamaraš vagom nego da pratiš stanje u ogledalu.

insomniac kaže...

Heheh,namjerno sam rekao synthol,tocno zato,bit ces napuhan ko Biokovo,ali neces moc 3 kg dignut hahaa

Nisam,cijelo ljeto,znaci skoro dgodinu dana vec ne pratim nista,od kad misam imao internet ljetos,nisam se vracao ni na to trziste istrazivat,a ni na hardversko trziste na kojem sam prije bio Chuck Norris haha

Mozes mi sta preporucit? Od Kreatina,possibly sa linkovima :D ako nije problem...

http://www.building-body.com/shop/product/next_level_creatine_-_300g/

Evo ovo ti je najbolje za te pare i najkvalitetnije.Nemoj raditi ova punjenja da piješ 20g dnevno.Jer kao što rekoh dokazano je da samo 5g tijelo prihvati a ostalo izlazi s mokraćom.Pij svaki dan 5g.Netreba ti nikakvo ni punjenje ni pražnjenje 

17 godina
Ovi u treneri u teretani su mi predlozili 20 min bicikle pa kruzni trening 10-15 ponavljanja bez pauze, pa odma biciklu 15 min pa opet kruzni (dakle sve misicne skupine) pa opet bicikla pa istezanje. To je sve bez pauze. Priznojin se ko prase. Trening traje u prosjeku sat i pol.Prehrana usranja. Ujutro u 6 caj, u 8 jogurt od pola litre, u 5 rucak sta vec bude skuvano (ili u 19, posli treninga), nakon toga eventualno neke zitarice oko 22 i to je manje vise to.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:43 (tnakir).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

I da, izbaci kruh, peciva i sve slično. UH unosi samo preko povrča i jedi samo meso, ali uzmi si 1 dan u tjednu da jedeš normalno, tek tolko da se psihički središ{#} Evo ja već 2 dana bez kruha i slatkiša, prvi dan je najgori, drugi već ide bolje. Zapravo jedi samo meso,ribu i povrče, ali npr. nedjeljom možeš pojest kebab(p), pizzu,čevape i tako, ali nemoj pretjerat, ipak je kalorično to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:45 (WestOne).
15 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

insomniac kaže...

http://www.building-body.com/shop/product/next_level_creatine_-_300g/

Evo ovo ti je najbolje za te pare i najkvalitetnije.Nemoj raditi ova punjenja da piješ 20g dnevno.Jer kao što rekoh dokazano je da samo 5g tijelo prihvati a ostalo izlazi s mokraćom.Pij svaki dan 5g.Netreba ti nikakvo ni punjenje ni pražnjenje 

Ovo je monohidrat,correct?

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Ovi u treneri u teretani su mi predlozili 20 min bicikle pa kruzni trening 10-15 ponavljanja bez pauze, pa odma biciklu 15 min pa opet kruzni (dakle sve misicne skupine) pa opet bicikla pa istezanje. To je sve bez pauze. Priznojin se ko prase. Trening traje u prosjeku sat i pol.Prehrana usranja. Ujutro u 6 caj, u 8 jogurt od pola litre, u 5 rucak sta vec bude skuvano (ili u 19, posli treninga), nakon toga eventualno neke zitarice oko 22 i to je manje vise to.

U kojoj si teretani? MOžeš na PM ak nećeš ovdje reći.Znam jako puno trenera pa da ti kažem koji su ok koji baš i ne :) 

Za početak je ok kružni trening.Kasnije se prebaci na podjele kroz tjedan.

Prehrana je loša.Sredi prehranu ako si u mogučnosti i biti će puno puno bolje :) 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

visok sam 170 cm i imam 67kg...imam dosta sala kod bokova i trbuha, a nemam misica...htio bih to srediti do ljeta i nabaciti misice :D sta mi preporucate u pocetku? nejdem jos u teretanu :D imam doma sobni bicikl, vrecu za boks, multifunkcionalnu spravu za utege (noge,prsa,leda) i imam bucice

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 0:00 (strbi).
14 godina
neaktivan
strbi kaže...

visok sam 170 cm i imam 67kg...imam dosta sala kod bokova i trbuha, a nemam misica...htio bih to srediti do ljeta i nabaciti misice :D sta mi preporucate u pocetku? nejdem jos u teretanu :D imam doma sobni bicikl, vrecu za boks, multifunkcionalnu spravu za utege (noge,prsa,leda) i imam bucice

molio bih bez prijeloga gospodina: hrvojestr {#}

Za početak sredi prehranu. Radi HIIT trening, znači vidim imaš sobni bicikl. Pedaliraj 30 sec. normalnom brzinom i onda 60 sec. 90% svojih mogučnosti, ili obrnuto(60 sec. normalnom, 30 sec. full), tako će salo otići, kad tad.

14 godina
Rast mišića i visina

Imam 15 i zanima me dal bi meni moglo bit šta ako koristim whey?

Živim u VŽ pa ako neko zna ak se  to može kupit tu?

17 godina
dustY kaže...

Imam 15 i zanima me dal bi meni moglo bit šta ako koristim whey?

Živim u VŽ pa ako neko zna ak se  to može kupit tu?

Ajde jednom za svagda:

WHEY = protein = bjelančevina Ono što se kratko naziva Whey prijevod je brašno/prah, dakle to je nepotpuni prijevod.

Whey protein je u prijevodu bjelančevina u prahu.

Nastaje dehidracijom sirutke (one kisele vode kad se ocijedi svježi sir i jogurt)

Mlijeko inače ima i kazein protein, koji se nešto sporije otpušta u mišičje,

pa je dobro ako se uvečer vježba mrknut sira/mlijeka prije spavanja,

da se organizam cijelu noć snabdijeva i spriječi katabolizam(razgradnja samih mišića).

Najčešće vrste visokoproteinskih namirnica su:

- Crveno meso (20% proteina)
- Piletina/puretina (20% proteina)
- Riba (20% proteina )
- Jaja (6-8% proteina, samo bjelanjak 18-20%, dehidrirani do 80% )
- Sir (10-30% proteina, ovisno o vrsti)

Dakle, šta misliš, što bi ti moglo biti da jedeš sir, meso, ribu i jaja?

Whey i ostali proteini je dakle samo dehidridani pročišćeni koncentrat bjelančevina iz hrane koju se i inače jede.
Glede Varaždina, pogledaj u DM-u, a imaš gomilu shopova koji dostavljaju. Također, vidio sam i nekog tipa iz Krapine koji

za 80 kn po oglasniku prodaje kilu dehidriranih bjelanjaka. Nedavna istraživanja pokazuju da protein bjelanjka

(albumin) ima povoljan učinak na sintezu bjelančevina vrlo sličan bjelančevini sirutke ("wheyu"),

ali ima i karakteristike smanjenja katabolizma, što je pak glavna odlika kazeina.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Danas sam saznao da ukoliko  mi bolovi u leđima ne prođu do uskršnjih praznika, 90% idem na operaciju kralježnice!!!

17 godina
1.Lovac kaže...

Danas sam saznao da ukoliko  mi bolovi u leđima ne prođu do uskršnjih praznika, 90% idem na operaciju kralježnice!!!

Pa dali imaš bolove već dulje vrijeme ili si ih dobio sada kada si krenuo vježbati?

Naime ako je od vježbanja, vjerojatnost je minimalna da si ozlijedio kralježnicu, osim ako stvarno

nije bilo preopterećenje od pola tone ili pad sa dva metra.

17 godina
tnakir kaže...

Mišići su teži nego salo. Kako ti hlače stoje? Jesu možda malo olabavile oko pojasa?

tnakir kaže...

Tu je greška. Na kraju dana ti uneseš ugljikohidrate koji odu u mast. Navečer jedi isključivo proteinsko ili brzoprobavljive UG (tipa voće).

Općenito aerobni trening ti je promašen -> vidi ovo. Probaj trenirati ujutro. U 19 sati sa treningom jedino što napraviš je da povučeš šećer iz mišića. Na salo baš i nema prevelikog utjecaja. Kardiovaskularni sustav, krva slika i pluća naspram prije mjesec dana su zmaj, al to ti nije primarni cilj.

Probaj se dovesti u kondiciju da možeš ovakav 

trening napraviti. Topi masti ko ludo. Ne treba ti ni teretana. Kupiš bučice i deri. Samo upozorenje. Prvi puta kad sam to napravio, drugi dan sam imao sam osjećaj da me vlak tresnuo. A bio sam (odokativno) u poprilično dobroj kondiciji (cca svaki drugi dan pretrčao 10 km).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 19:42 (Bukva).
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...
1.Lovac kaže...

Pa dali imaš bolove već dulje vrijeme ili si ih dobio sada kada si krenuo vježbati?

Naime ako je od vježbanja, vjerojatnost je minimalna da si ozlijedio kralježnicu, osim ako stvarno

nije bilo preopterećenje od pola tone ili pad sa dva metra.

Već sam ti rekao da me boli donji lijevi dio leđa od kraja osmog/početka devetog mjeseca :(

video mi se čini dobar, pogledajte pa mi javite... Ugl. već radim vrlo slićne vježbe, samo šta kad osjetim bol ja nastavim radit, dok ovaj čovjek kaže da ako osjetim bol da prekinem tu vježu radit :S

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Tu je greška. Na kraju dana ti uneseš ugljikohidrate koji odu u mast. Navečer jedi isključivo proteinsko ili brzoprobavljive UG (tipa voće).

Općenito aerobni trening ti je promašen -> vidi ovo. Probaj trenirati ujutro. U 19 sati sa treningom jedino što napraviš je da povučeš šećer iz mišića. Na salo baš i nema prevelikog utjecaja. Kardiovaskularni sustav, krva slika i pluća naspram prije mjesec dana su zmaj, al to ti nije primarni cilj.

Probaj se dovesti u kondiciju da možeš ovakav 

trening napraviti. Topi masti ko ludo. Ne treba ti ni teretana. Kupiš bučice i deri. Samo upozorenje. Prvi puta kad sam to napravio, drugi dan sam imao sam osjećaj da me vlak tresnuo. A bio sam (odokativno) u poprilično dobroj kondiciji (cca svaki drugi dan pretrčao 10 km).

Slažem se da nebi smio unositi UH navečer,ali isto tako se ne slažem da unosi voće.Voće su sami jednostavni šećeri što neželimo,pogotovo navečer.Zato se voće jede u prvoj polovici dana.

Zadnji obrok bi trebao biti posni i neke dobre masti(kikiriki,bademi).

Dobro je trenirati i navečer.Kada isprazni glikogen iz mišića ako je u pravoj aerobnoj zoni trošiti će salo.Tako da nema veze trenira li ujutro ili navečer!

Samo ti idi u teretanu.Jer ćeš napredovati i s tim bučicama ćeš se igrati,a ne vježbati s njima.

Zašto daješ savjete ako neznaš točno o čemu govoriš.Nekažem ja da dio nije točan,ali više toga si krivo rekao nego dobro.

17 godina
Hrvojestr kaže...

Zašto daješ savjete ako neznaš točno o čemu govoriš.Nekažem ja da dio nije točan,ali više toga si krivo rekao nego dobro.

1. bijah profesionalni sportaš
  2. jednom prilikom sa 110 na 75 u 2 mjeseca

Mislim da mi to ipak daje neku težinu kada nešto napišem... Ne planiram se ovdje raspravljati jer od 20 i nešto stranica 20 i nešto je ispunjeno redom glupostima. Samo sam vidio da jedan od forumaša kojeg jako cijenim traži pomoć pa sam planirao uskočiti. Neka čovjek pogleda stranice tipa menshealth.com što tamo kažu redom renomirani svjetki stručnjaci. Ipak dobije objektivniju sliku nego na informatičkom forumu.

Voće jesu šećeri ali su rapidno probavljivi (s par iznimkama tipa banana). Primjerice jabuka prođe cijeli probavni sustav za 45 min. Grejp ukoliko ga pojede pojačava topljenje masnih stanica za 10-15%. Navečer, ukoliko želi mršaviti, neka se mani bilo čega osim proteina. Masti su dobre prilikom izgradnje mišićne mase, ne prilikom gubitka potkožnog sala. 

Ujutro trening na gubitak masti ima veći efekt. A i organizam je svježiji i spremniji na napor nego navečer kada se u 19 sati treba spremati na odmor, a ne aerobnim treningom dići budnost i napraviti hormonski disbalans. Da ne počnem o tome kako taman prije spavanja si šutne injekciju kortizola što u kombinaciji sa žitaricama (ili u tvom slučaju "kvalitetnim" mastima) ode sve ravno u trbuh.

Igrati se može i u teretani. Taj argument ti je šupalj ko švicarski sir. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
  1. bijah profesionalni sportaš
  2. jednom prilikom sa 110 na 75 u 2 mjeseca

Mislim da mi to ipak daje neku težinu kada nešto napišem... Ne planiram se ovdje raspravljati jer od 20 i nešto stranica 20 i nešto je ispunjeno redom glupostima. Samo sam vidio da jedan od forumaša kojeg jako cijenim traži pomoć pa sam planirao uskočiti. Neka čovjek pogleda stranice tipa menshealth.com što tamo kažu redom renomirani svjetki stručnjaci. Ipak dobije objektivniju sliku nego na informatičkom forumu.

Voće jesu šećeri ali su rapidno probavljivi (s par iznimkama tipa banana). Primjerice jabuka prođe cijeli probavni sustav za 45 min. Grejp ukoliko ga pojede pojačava topljenje masnih stanica za 10-15%. Navečer, ukoliko želi mršaviti, neka se mani bilo čega osim proteina. Masti su dobre prilikom izgradnje mišićne mase, ne prilikom gubitka potkožnog sala. 

Ujutro trening na gubitak masti ima veći efekt. A i organizam je svježiji i spremniji na napor nego navečer kada se u 19 sati treba spremati na odmor, a ne aerobnim treningom dići budnost i napraviti hormonski disbalans. Da ne počnem o tome kako taman prije spavanja si šutne injekciju kortizola što u kombinaciji sa žitaricama (ili u tvom slučaju "kvalitetnim" mastima) ode sve ravno u trbuh.

Igrati se može i u teretani. Taj argument ti je šupalj ko švicarski sir. 

Nemoj misliti da se ja u dobrom dijelu neslažem s tobom.Baš suprotno.Već si prije pisao u temi i primjetio sam da si jedan on onih koji znaju,a takvih je ovdje malo.

Biti profesionalan sportaš(neznam sport kojim si se bavio no nebitno) i bodybuilding kao sport nisu baš slični,pa za BB vrijedi poseban režim prehrane i treninga.

Neda mi se pisati ovdje naveliko i naširoko.To radim na BB forumu,ali želim reći da je sve u tome individualno.Nekome će bolje pasati trening ujutro nekom navečer.IMaš pravo kada kažeš da trening ujutro ima više efekta jer je glikogen u mišićima već skoro ispražnjen(nije se jelo 6h pa i više),pa će brže doći do procesa trošenja masnih naslaga.

17 godina
Bukva kaže...

1. Mišići su teži nego salo. Kako ti hlače stoje? Jesu možda malo olabavile oko pojasa?

2. Tu je greška. Na kraju dana ti uneseš ugljikohidrate koji odu u mast. Navečer jedi isključivo proteinsko ili brzoprobavljive UG (tipa voće).

3. Općenito aerobni trening ti je promašen -> vidi ovo. Probaj trenirati ujutro. U 19 sati sa treningom jedino što napraviš je da povučeš šećer iz mišića. Na salo baš i nema prevelikog utjecaja. Kardiovaskularni sustav, krva slika i pluća naspram prije mjesec dana su zmaj, al to ti nije primarni cilj.

4. Probaj se dovesti u kondiciju da možeš ovakav 

1. Moram priznat da sam "dobio" nesto misica. Mogu dizat 20% vece terete isti broj ponavljanja nego kad sam krenuo u teretanu. Takodjer moram priznat da mi je kondicija nesto bolja jer prvi put kad sam sjeo na bicikl nisam mogao 10 minuta izdrzat ;(.

Jbg, dugo godina rada za racunalom, malo aktivnosti i lose prehrane su uzeli svoje.

2. Da, pokusat cu ne jest iza 18h, uzeo sam Gold Whey kao zamjenu za obrok za kasno popodne

3.  Nazalost ujutro ne mogu trenirati iz razloga sto u 6:15 krecem na posao, u firmi sam vec oko 7:25, radim do 16h i nakon toga idem ravno u teretanu (pon, sri, pet).

4. U teretanu idem sa sefom (on me zapravo nagovorio na to) i da nemam drustvo vjerovatno bih odustao ili zabusavao. Ovako jedan drugog guramo. Da doma uzmem te bucice vjerovatno bi mi stale i skupljale prasinu kao i orbitrek od 3000 kn kojeg sam kupio prosle godine :(((

Hrvojestr kaže...

Slažem se da nebi smio unositi UH navečer,ali isto tako se ne slažem da unosi voće.Voće su sami jednostavni šećeri što neželimo,pogotovo navečer.Zato se voće jede u prvoj polovici dana.

Zadnji obrok bi trebao biti posni i neke dobre masti(kikiriki,bademi).

Dobro je trenirati i navečer. Kada isprazni glikogen iz mišića ako je u pravoj aerobnoj zoni trošiti će salo.Tako da nema veze trenira li ujutro ili navečer!

Samo ti idi u teretanu.Jer ćeš napredovati i s tim bučicama ćeš se igrati,a ne vježbati s njima.

Imam malo zbrljan dan tako da mi se tesko uredno hranit (pogotovo 5 puta dnevno, najcesce jedem 1 normalan obrok: rucak i vecera u jednom, osim vikendom).

Sto se tice treninga navecer (zapravo kasno popodne) - ili to ili nista. Nemam izbora jer radim kroz jutro.

Bukva kaže...

1. Samo sam vidio da jedan od forumaša kojeg jako cijenim traži pomoć pa sam planirao uskočiti. Neka čovjek pogleda stranice tipa menshealth.com što tamo kažu redom renomirani svjetki stručnjaci. Ipak dobije objektivniju sliku nego na informatičkom forumu.

2. Ujutro trening na gubitak masti ima veći efekt. 

1. O shhhhy :) Citao sam svugdje po malo, fitness.com.hr, bla bla bla, postoje milijardu i jedna varijacija, ja se bas i ne snalazim pa sam si reko da je ikakva teretana bolja nego nikakva teretana.

2. Da, o tome sam citao, samo jbg.

Hrvojestr kaže...

1. Biti profesionalan sportaš(neznam sport kojim si se bavio no nebitno) i bodybuilding kao sport nisu baš slični,pa za BB vrijedi poseban režim prehrane i treninga.

2. IMaš pravo kada kažeš da trening ujutro ima više efekta jer je glikogen u mišićima već skoro ispražnjen(nije se jelo 6h pa i više),pa će brže doći do procesa trošenja masnih naslaga.

1. Nije mi poanta biti ubildan, vec mi je poanta skinut 20 kila... 

2. Kad odem u gym 6 sati se i nije jelo jer u 6 popijem caj, u 8 jogurt i u 16 sam u teretani. Problem ovakve prehrane je sto mi zna past tlak pri kraju treninga tako da se i ne osjecam bas najbolje... :(((

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

hrvojestr daj slike da vidimo kakav si BB {#} jel djelis savjete koda da si neki profesionalac, tako mi se cini {#}

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hrvojestr je schwarzenegger {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice