Pozdrav svima,
zanima me da li mi se isplati kupovati western digital black hdd 640 gb za 450 kn,cuo sam da je taj black wd jako brz i kvalitetan pa me zanima.
Pozdrav svima,
zanima me da li mi se isplati kupovati western digital black hdd 640 gb za 450 kn,cuo sam da je taj black wd jako brz i kvalitetan pa me zanima.
Dobar je i isplati se.
Samo racunaj da je i malo bučan.
Ako vec posjedujes neki HDD bolje ti je idi na opciju SSD + HDD. Ako nemas HDD onda naravno WD Black
Dovoljno ti je dobar i WD Caviar Blue, razliku u brzini baš nećeš primjetiti, a velika je razlika u temperaturi i buci.
hvala na odgovorima,sto se tice buke i ne dira me to toliko jer mi je komp vec jako bucan zbog 8 fanova u kucistu a sto se tice ssd tio sam ga uzet kad sam na kraju saznao da mi kuciste ne podrzava 2.5 ssd -.-
Uz svaki malo bolji ssd (npr. Vertex 4) ćeš dobiti i adapter 3.5" na 2.5".
A imas i za kupit adapter HDD 3.5" na 2.5" za 20-tak kn !
opa ovo nisam znao,hvala puno
kakav ti je to razlog za ne stavit ssd?
pa bar je mali i lagan.. mos ga zalijepit bilo di sa dvostranom trakom.
.. saznao da mi kuciste ne podrzava 2.5 ssd -.-
-LOL, inče je predviđeno mjesto za floppy = 2.5" ili se postavi adapter za 3.5 ili 5.25, pa sve do 'sepotejp' rješenja.
-WD black je blue s overclockom, često i s garancijom 5g. (provjeri). U pravilu se ne isplati u odnosu na 1TB veći blue za istu cijenu, ali ovo je OK cijena ako je 100% istavan s garancijom.
je ima sve,gledo sam i garanciju i sve pa mi je zato to zapelo za oko ali nije samo to neg zato sto sam cuo da su ti black wd bolji brzi kao i da imaju 5 godina trajanje ili nes tako pa zato
WD BLACK je odličan hdd, od brzine pa do same kvalitete hdd-a te dužeg roka trajanja.
Što se tiće buke i grijanja sve ovisi u kakvom se kućištu drži. I da ga držiš u nekoj "kutiji za cipele" poželjan je jedan vent da pirka po njemu i ako ti je kućište šrot staviš lastiku oko njega i vibracija nema više (ima još 100 načina kak stišat bilo koji hdd).
Ovo je solidna cijena i ak ima garanciju dobra je kupnja.
je ima sve,gledo sam i garanciju i sve pa mi je zato to zapelo za oko ali nije samo to neg zato sto sam cuo da su ti black wd bolji brzi kao i da imaju 5 godina trajanje ili nes tako pa zato
Brži je, ali opet ni blizu ssd-u.
imam cooler master elite 370 sa 8 fanova a sto se tice fana da puse po njemu puse i to od 14 cm od naprijed
pozdrav
zanima me da li je HDD Seagate 1000 gb, SATA II dobar hdd sto se tice brzine i kvaliteta,posto nisam u mogucnosti nabavit ovaj hdd iznad koji sam naveo prije par dana pa me zanima.LP
U usporedbi sa Blackom i po brzini i po kvaliteti zaostaje.