Vaše mišljenje o konfiguraciji

poruka: 14
|
čitano: 1.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zanima me vaše mišljenje, prijedlozi i preporuke o slijedečoj konfiguraciji za oko 5,300 kn i ako znate gdje na netu mogu pronači informacije i specifikacije za hardware.

Intel® Core(TM) 2 Duo E8400 2x3.0 GHz, 6MB LGA775, BUS 1333MHz, Wolfdale, BOX
MBO DFI, s. 775, LAN PARTY DK, X38-T2RB, Intel X38, BUS 1333 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, ATX 2
RAM, 2 GB (1GB + 1GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, PATRIOT Extreme Performance LF
VGA PCI-E CLUB 3D ATI Radeon HD4850, 512 MB, DDR 3, tv-out, Dual DVI
HDD 3.5" SEAGATE Barracuda 500 GB, serial ATA-II 7200.12, 7.200 o/min., 16 MB cache (ST3500410AS)
DVD pisac, DVD±RW & DVD±R & DVD-Ram, LG GH22NS30, 22x, 8x dual layer 8,5 GB, SATA, bulk, crni
Midi Tower, NEON CX-8959, 400 W, ATX 2, crno
Mon. LCD 20" BENQ G2000WA, 5ms, wide

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije lose

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, CrossFire Club3D Radeon 4870+Toxic 4850, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Vaše mišljenje o konfiguraciji

Za sta bi sluzila konfiguracija? Igranje,posao...?

Umjesto ovog hdd-a uzmi ovaj 10kn skuplji ali 140gb vise: HDD WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm = 510 kn

I memoriju barem 4gb neku jeftiniju osim ak ne namjeravas oc-ati nesto vise.

2x DDR2 2048Mb ( 2Gb ) PC6400 Kingmax MARS , 800MHz, CL5 x2 = 300 kn

Kuciste antec three hudred i neko napajanje 400-450w (corsair,fortron...)

Takoder i neka druga maticna recimo EP45-DS3L.

17 godina
neaktivan

Nisi mogo bolje. Jedino što ti ovo napajanje neće biti dobro za ovu ploču koja podržava dvije grafičke kartice od kojih ćeš još jednu odličnu "4850-icu" nadograditi za par mjeseci. Za to ti je potrebno oko 500W stabilnog napona.

17 godina
neaktivan

Nije loše... :-)

Ali ti preporucam da sada umijesto te dvije pločice rama uzmeš samo jednu od 2GB malo boljih performansi jer ćeš nekada trebati imati 4GB pa uzeti još jednu takvu (i ploča će ti biti manje opterećena sa 2 nego sa 4)

Za disk ti preporučam da ostaneš na Seagate-u!

I monitor probaj sa nekim novijim Samsungom..

...

bila je ekstaza, moja bivsa staza...
16 godina
neaktivan

Ja bi umjesto DFI ploce stavio Gygabyte...nije da su bolje ali mislim da su cijene na strani Gygabyte(to jest manje)

17 godina
neaktivan

Jače napajanje definitivno... E sad, ja bih tu radije ugurao nekog Phenoma II X3 ili X4 ako možeš po cijeni, i jednu Biostar 790GX (Hardveraj, 650kn)...

RAM-a bih stavio 4GB najjeftinijeg 800MHz (Kingmax), a ostalo je više manje ok...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

RAM-a bih stavio 4GB najjeftinijeg 800MHz (Kingmax), a ostalo je više manje ok...

Koliko je dotična brža od 667MHz?
17 godina
neaktivan
ajde kaže...
Sused kaže...

Ništa primjetno, ali ako kupuješ novu konfu definitivno nećeš uzimati 667 MHz RAM. Uzeti ćeš ili 800MHz ili 1066MHz (ajde, možda i 1000MHz), a od njih onda bolje 800MHz, pogotovo ako uzimaš Phenoma BE, nećeš ni dizat frekvu pa ti ne treba jači...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
ajde kaže...
 čipovi su isti... dakle svejedno ti je jel 800 il 667

a ako ti se neda "podešavat" brzine, onda uzmeš od 800 i to je to.
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 19:51 (Core2Duo2).
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
ajde kaže...
Sused kaže...

Ništa primjetno, ali ako kupuješ novu konfu definitivno nećeš uzimati 667 MHz RAM. Uzeti ćeš ili 800MHz ili 1066MHz (ajde, možda i 1000MHz), a od njih onda bolje 800MHz, pogotovo ako uzimaš Phenoma BE, nećeš ni dizat frekvu pa ti ne treba jači...
  Jel ima razlike u cijeni između 667MHz i 800MHz?
16 godina
ajde kaže...

Nisi mogo bolje. Jedino što ti ovo napajanje neće biti dobro za ovu ploču koja podržava dvije grafičke kartice od kojih ćeš još jednu odličnu "4850-icu" nadograditi za par mjeseci. Za to ti je potrebno oko 500W stabilnog napona.

Corsair 450w drzao bi gore navedenu konfu bez problema, sad ako misli nadogradivat to je druga stvar, sve u svemu od njegove konfe definitivno jeftiniji ram i maticna.
17 godina
neaktivan
Independent kaže...
ajde kaže...

Corsair 450w drzao bi gore navedenu konfu bez problema, sad ako misli nadogradivat to je druga stvar, sve u svemu od njegove konfe definitivno jeftiniji ram i maticna.
  Pretpostavio sam da će uzeti još jednu grafičku kad padne cijena, a ako neće onda može uzeti ovu matičnu; MBO DFI, s. 775, Blood Iron, P35-T2L, Intel P35, BUS 1333 MHz, serial ATA II, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, ATX 2; a i napajanje mu onda zadovoljava.
16 godina
neaktivan

Hvala svima na savjetima i prijedlozima, a kaj se tiče konfiguracije namjenjena je za svašta od surfanja do igranja i ciljao sam na kasniju lakšu (lakše dostupne komponente na tržištu za nekih 2-4 godine) nadogradnju, a da nije paprena cjena, igre ne namjeravam igrat na full detaljima samo da su oku ugodne.

Jednom možda stavim dodatnu grafičku, ali tek za 2-3 godine i namjeravam ostat na intelovim procesorimaa memoriju ne mislim koristit sporiju od 800Mhz

Komponente sam sve našao u HgSpotu raspoložive u Zagrebu, gledao sam i VeMil ali mnoge komponente nemaju, osim u cjeniku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice