Što da kupim za brži 3D?

poruka: 31
|
čitano: 3.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Evo igram malo sa nećakom ove novije igrice i to uglavnom lovačke no nekako su mi spore i dosta šteka pa me zanima što bih mogao kupiti da mi ojača kompjuter za 3D animacije?

Ovo je moja sadašnja konfiguracija

Windows XP Professional Service Pack 3

Procesor
2,00 gigahertz Intel Core 2 Duo
64 kilobyte primary memory cache
2048 kilobyte secondary memory cache
64-bit ready
Multi-core (2 total)
Not hyper-threaded

Board: Gigabyte Technology Co., Ltd. G31M-ES2L
Bus Clock: 200 megahertz

249,91 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity

3072 Megabytes Usable Installed Memory

Realtek High Definition Audio

NVIDIA GeForce 7300 GS [Display adapter]
Acer AL1916W [Monitor] 19,1"vis, s/n

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Što da kupim za brži 3D?

Procesor je solidan (za lovacke igre), memorije je sasvim dovoljno, nova graficka kartica bi napravila veliku razliku.

E sad posto postoji 1001 lik na ovom forumu koji voli preporucati hardver, ja im se necu petljati u posao :D

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
14 godina
neaktivan

polovna 9800gt/hd4850 bude o.k. a nebi bilo lose tog starog dualca malo i kloknit iako nemam pojma koliko je ta matična "potentna" .

16 godina
Što da kupim za brži 3D?

Koliko si spreman potrošiti?

Volim jabuke :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Što da kupim za brži 3D?

CPU na 2.8-3.0GHz bez aftermarket kulera

matična OK

grafa HD6790-GTS450 cca 1000kn

btw Kakve su ti to lovačke igre?

what's in your head in your head zombie zombie zombie ha ha ha..
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Pa recimo Deer hunter turnir

Znači da li bi bilo dovoljno kupiti samo grafičku bez procesora? Mislio sam negdje do 1000 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 18:28 (Sjekirica).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

http://www.magazinrs.hr/msi-hd6790gddr5-1gbhdmidx11/msi-r6790-2d1gd5

grafa se odlično kloka i parira puno skuplji radeonima

17 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

nemoj se zaletiti sa grafickom jer se za 1000 kuna nadju mainstream zvjeri vec a prepostavljam da imas stakor napajanje kaj je guralo ovu 7300 inace bus zavrsil sa 500 kuna napajanjem za 460gtx ili ati 5850 a i taj procesor bu te stopal

tak da gledaj ati 5670 ili nes takvo  

5 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Tcherot kaže...

nemoj se zaletiti sa grafickom jer se za 1000 kuna nadju mainstream zvjeri vec a prepostavljam da imas stakor napajanje kaj je guralo ovu 7300 inace bus zavrsil sa 500 kuna napajanjem za 460gtx ili ati 5850 a i taj procesor bu te stopal

tak da gledaj ati 5670 ili nes takvo  

Može skinuti bočnu stranicu kejsa da vidi koe napajanjeXD neka nam napiše marku i snagu u W

14 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Pretpostavljam da čovjek neće ništa overclockirati, tako da mu osobno preporučam jednu Radeon 5670, možda max. 5750, jer sve iznad toga je overkill za 2 GHz dualca, čak i ako je to core2duo.

Ali prije toga nam obavezno reci sve što ti piše o napajanju (kolege su ti rekli kako možeš to provjeriti), jer ako ti je napajanje preslabo za jednu od ovih dvije, onda ćeš trebati i to.

Stargate fan
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Napajanje mi je Thermal Master atx12  ac input 115V/230V    Max. output 350W

Ali koja je razlika između dobre i loše grafičke kartice? Mislim kod procesora su to gigaherci ili kod memorije (među ostalim) gigabajti ali kad su u pitanju grafičke kartice nisam primjetio neke brojeve osim onih koji mi se čine da su serijski.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ništa od toga. Nemoj ništa ni kupovati dok ne zamjeniš to napajanje. Kod tebe je rizično ič čak na HD5670 koja je low-enduša od 600knXD i ne troši šipak!

Uzmi  napajanje 450W XFX ili Corsaira, može i Chieftec i onda čemo razgovarat o karticama.;) To prodaj!

A za razliku između dobre i loše kartice ti nie upitno ako im gledaš cjenu

jer je kartica od 500kn niš prema onoj od 5000kn:O

Ako mene pitaš serijski broj ti je model, a kod GPU-ova ti se kombinira logika sa PCB-om (sučelje-tiskana pločica), referentnim taktovima, taktovima koje postiže jezgra i memorija prilikom overclockinga  kartica, SP (shaderi-softwarske jednice za kalkulaciju), količina i tip GDDR-a memorije grafičke k.(GDDR3 nekoč je sporiji od današnjih modernih zmajeva koi ja imam sa GDDR5) i ako ima 1GB vjerovatno postiže bolje rezultate na visokim rezolucijama monitora nego ako je ugradjeno samo 256 ili 512MB GDDR-a.

Ukratko;)

15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

OK od ovih napajanja koje si naveo vidim da je Corsair najdostupniji. Ali mi nije jasno kako to da je Corsair VX450, 450 W skuplji od Corsair CX600, 600 W? Da li bi bio dovoljan ovaj Corsair CX430, 430 W?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 11:39 (Sjekirica).

0 0 hvala 0
14 godina
Što da kupim za brži 3D?

koliko novaca imas na raspolaganju za napajanje i grafu?

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 11:53 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Pa isprva sam mislio da će biti možda do 1000 kuna a sada eto nešto malo iznad. Samo ne znam da li će mi trebati i jači procesor a možda i druga matična?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Očajno napajanje.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

napajanje: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=10078

grafička:  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7946

total: 675 kn

Napajanje nije u rangu Seasonica i sličnih, ali držati će konfu sa ovom grafom na okupu bez problema. A na ovoj grafi i 19" monitoru sam se ja naigrao Dirta3 - pa o grafači sve najbolje.

Life is not that complicated. You get up, you go to work, eat threee meals, you take on good shit and you go back to bed. What's the fucking mystery?
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 13:34 (Zomggg).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Za 200kn se u nekoj ludosti i isplati i držati će 5670 lijevom rukom, inače su poprilično loše serije Raptoxx-a, bar ove dobavljive kod nas u HR. Za 200kn ajde, makar bi ja radije 3x uzeo polovni Fortron 400W PNF, a ako mora biti novo, onda za 259kn Office Series 600W LC Powera.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Ne znam pricu iza Raptoxxa dobavljivih u RH, ali nikada nisam imao problema sa tim napajanjima. A to napajanje još uvijek drži ovu grafaču na onoj konfi na kojojs sam ja igrao. Više od toga ne znam pa neću ni reći.

Grafača je svakako preporuka za 19" monitor jer je Dirt3 zahtjevnija od lovačkih igara (a meni je radila finao), ako bašne vjeruješ Raptoxxu (za što po mojem iskustvu nema razloga) uzmi xfx 450.

Life is not that complicated. You get up, you go to work, eat threee meals, you take on good shit and you go back to bed. What's the fucking mystery?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Podržavam za tu cijenu kao nešto novo i sa garancijom, te uz 5670. Ali mišljenja o njima su u najmanju ruku oprečna i kontroverzna. Ja sam imao prilike dva susresti i nisu prasnula, ali ruku na srce pogonili su prosječne single-GPU konfe svojevremeno, sa 3870 karticama i slično.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Mišljenja o njima su oprečna, pa tako i sada - ja sam imao dobra iskustva sa njima, ti nisi :D Autoru teme - sa ovom grafičkom i xfx450 si i dalje ispod 1000 kuna, a ako nisi prezahtjevan po pitanju igara i namjeravaš kupovati veći monitor moja preporuka:

Vidim da ovo xfx trenutno nema pa uzmi ovo

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9127

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7946

@thedream  - fino smo se "zakačili" oko Raptoxxa :D - ajmo preskoćiti dio Corsairovoj CX seriji (jer ja mislim da će to fino raditi)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Što da kupim za brži 3D?

kad dodem doma za 1000 kn cu ti nac i stavit linkove za napajanje i grafu...

0 0 hvala 0
14 godina
Što da kupim za brži 3D?

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

OK nabavio sam karticu koju mi je zoharbizo preporučio tj. GIGABYTE HD5670. Samo me još zanima prije nego što ugradim karticu da li da prvo obrišem Nvidia-ine drivere pa da ugasim komp, ugradim novu karticu i onda ga opet upalim ILI da ugasim komp, ugradim novu karticu, upalim komp, obrišem Nvidia-ine drivere i onda instaliram drivere za novu karticu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 17:26 (Sjekirica).

0 0 hvala 0
14 godina
Sjekirica kaže...

OK nabavio sam karticu koju mi je zoharbizo preporučio tj. GIGABYTE HD5670. Samo me još zanima prije nego što ugradim karticu da li da prvo obrišem Nvidia-ine drivere pa da ugasim komp, ugradim novu karticu i onda ga opet upalim ILI da ugasim komp, ugradim novu karticu, upalim komp, obrišem Nvidia-ine drivere i onda instaliram drivere za novu karticu?

prvo deinstaliraj drivere pa ugasi komp...istekaj ga uz struje i ugradi karticu 5670...onda upali komp i instaliraj njene drivere...

17 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

uninstall stare drivere,zgasi komp,izvadi karticu,stavi novu,driver swepeer-om pobriši ostatke starih drivera,restart,stavi nove drivere,restart.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Ugradio sam karticu i instalirao drivere i sve se čini u redu. Hvala na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 11:46 (Sjekirica).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Hvala Bogu.

Drugačije i ne ideXD

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Igrali smo Hunting unlimited 2008 i recimo nema trave na zemlji tj. malo se pojavljuje malo ne. Jeli to do procesora ili video kartice? jer recimo gledao sam system requierments za free igru The Hunter i vidim da minimum zahtjevaju Pentium 4 (3 GHz)dok ja imam 2 GHz.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što da kupim za brži 3D?

Ali ti imas C2D Koji pomete tog Pentiuma,probaj povisiti detalje..

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice