Grafa trenutno je stara 3060, ali kazem, to je samo privremeno dok se i sam ne odlucim kud dalje ici po pitanju nove grafe. A i ova ce durat jos neko vrijeme. Nisam sad doma pa nezz tocan model, ali imam nekakav dell-ov full hd monitor, 165hz (GSync + FreeSync)
Nemoj dugo razmisljat o novoj grafi jer ces pozalit... pogledaj samo cijene rama. A za undervolt procesora, najlakse bi bilo curve optimizer i stavit negativno tipa -15, pokrenes aidu na tipa pol sata-sat i igraj par igri da vidis jel se bude sta crashalo...
Znam, RAM mi je i je bio inicijalni razlog za požurim sa svime.... AMD je već najavio da će dignut cijene procesora nekih 10%... i kao što si i rekao, grafe će isto brzo ponovo poletit. Nevezano za to, meni je ovo prvi AMD procesor (kupujem komp jednom u 6-8 godina, sve Intel do sada). Nadam se da nikoga necu razljutit, ali nikada mi se nisu sviđale temperature sa AMD procesorima... kad vidim 45C idle, želudac mi se stisne (zato sam inicijalno i pitao za undervolt). El ima tko ikakva iskustva sa 9800X3D i zracnim hladjenjem? Znam znam, ti procesori "su dizajnirani da rade non stop na visokim temperaturama" itd itd. al ajmo realno, koja su vaša mišljenja oko temperatura? cak i generalno na Ryzen procesorima. Da li pretjerujem kad kažem da mi nema smisla da procesor kuri na tako visokim temperaturama?