Slaganje HTPC-a

poruka: 45
|
čitano: 14.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Slaganje HTPC-a

Navedeno je dosta dobrih kućišta, ja bi izdvoio 1000 kn za kvalitetno kućište, koje usto i odlično izgleda, ne kupuješ ga svaki dan, a druga stvar, normalno da možeš jeftinije proći, ali u ovom slučaju mene ne zanima jeftono samo kvalitetno. Ono jeftino kućište koje je navedeno, nebi nikad stavio pored TV, stvaro bi odudara koliko je ružno, mogu onda staviti i ovo koje koristim sada. Meni je kućište najvažnije za HTCP, nisam mogao nikako naći koje mi se sviđa, sada ste mi dali velik izbor i zahvaljujem, a ostale komponente se ne mojžeš puno zeznuti ako imalo pratiš nove tehnologije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Slaganje HTPC-a
Radikal kaže...

Gle, 100 kn te nije doslo nego 1000. Prvi ispravak. A sto se carine tice... Meni su kompicu prek e-bay-a lupili carinu na ventilatore za comp... tak da..

Drugo, ja sam naveo jeftinu varijantu kucista koje takoder sluzi svrsi.

Tako da tu nije potrebno pametovati.

Samo navodim jeftiniju varijantu koja moze biti izbor a dolazi i s napajanjem.

I da, svi smo svjesni sto si kupio, nemoras to jos 10 puta obrazloziti. Veci si to naveo i linkao.

Ali 1000 kn samo za kuciste za htpc je po svim mojim mjerilima previse pa nek ti bude ponos sobe i ne znam ja sto sve ne.

Tipfeler. I btw, otkud ovaj ton razgovora??

Svakome po mogucnostima. No, ako ti je 1000kn previše za HTPC kućište, bojim se da nisi ni shvatio svrhu HTPCa.  HTPC je vrlo rijedak kod nas, iz razloga što ga ljudi krivo percipiraju. Da, to jesu racunalne komponente, ali to je komad kućne elektronike koji zamijenjuje DVD player, digitalni reciever, satelitski reciever, liniju, .. puno toga. Kao takav, vrijedi tih novaca - narocito zato jer se gotovi HTPCovi prodaju od 8k naviše.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2008 18:04 (post).
17 godina
neaktivan

ja isto razmisljam o kupnji htpc-a umjesto novog kompa, ili kupnju novog a koristenje starog za htpc
ak bi uzo htpc novi ovakva bi bila konfa
CPU: amd athlon 64 x2 4800+ box 2,5ghz
MBO: MB Gigabyte MA69G-S3H
PSU:
Power Supply FORTRON ZEN HTPC 300W, FSP300-60GNF, pasivno hlađenje
GPU: gigabyte radeon 2600pro pcie 512mb ddr
HDD: seagate 500gb 32mb 7200.11
RAM: 2gb kingmax 800mhz
Kuciste: thermaltake DH101
TV tuner: gigabyte u8000 eksterni hybrid tuner
total: 4511,73 kn
sve u vemilu

btw racunalo bi vrtilo vistu home premium ili xp media center edition

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2008 23:23 (HarryPlopper).
17 godina
neaktivan
post kaže...

Svakome po mogucnostima. No, ako ti je 1000kn previše za HTPC kućište, bojim se da nisi ni shvatio svrhu HTPCa.  HTPC je vrlo rijedak kod nas, iz razloga što ga ljudi krivo percipiraju. Da, to jesu racunalne komponente, ali to je komad kućne elektronike koji zamijenjuje DVD player, digitalni reciever, satelitski reciever, liniju, .. puno toga. Kao takav, vrijedi tih novaca - narocito zato jer se gotovi HTPCovi prodaju od 8k naviše.

Baš tako, vrlo često logika: "ostala mi je stara matična i hard pa ću napravit mp3 player i još ugradim DVD i evo HTPC".
To baš i ne bi bilo tako.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2008 23:49 (Level 1).
17 godina
neaktivan
Slaganje HTPC-a

u srijedu,abd, dobijam nove komponente, asus ploca sa hdmi konektorom bazirana na amd 690g chipsetu, postoji i bolja AM2+ ploca asusova sa hdmi konektorom i gforce 8200 ali trenutno je nedostupna kod dobavljaca, ponovo u to ide athlon LE kojem je TDP 45W  dodat ce se i jedan disk od 500 giga i SS2 za digitalnu, sve to upakovati u kuciste MSindustrial minitower koji je ustvari puno bolji kao desktop(mini desktop) tako da bi to trebalo trositi jako malo grijati se jako malo, kompaktno a lijepo izgledati.

Postoji varijanta o trpanju radeona 3560 u ovaj racunar da sluzi kao kozola uparen a logitech gamepadom ali nisam neki gempaddzija.

Znam samo iz dosadasnjeg iskustva da racunar je puuuno bolji player od bilo kakvog "kupovnog" i ja sam potpuno zadovoljan sa dobijenim rezultatom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moji savjeti: :D

Imam Logitech bežićnu tipkovnicu i miš (s510), na racunalo se spaja putem ps2 tako da mogu palit racunalo sa tipkovnicom što je predobro (trebalo je prebacit neke jumpere na matičnoj i podesit u bios-u),

Imam i imon knoob daljinsi upravljač koji nakon nešto uloženog truda radi savršeno sa media portalom koji je pre pre dobar. Probao sam (win) media centar i ovo je neusporedivo bolje. A tu je i jedan screenshot media portal + skin xface

Media poral Media poral
17 godina
neaktivan

Slazem se sa tobom... Probao sam XP i Vistin MCE, Linux-ov MythTV i ostao na Media Portalu u kombinaciji sa Logitechovim ultra jeftinim UltraX Media Remote-om koji je plus wireless a ne IR... :D

More plugin-ova, free i ima podrsku za ffdshow sto mu pruza mogucnost pustanja bilo koje vrste multimedijalnih fajlova...

16 godina
Slaganje HTPC-a

Dobar dan,

evo ja sam novi na forumu, pa da ne pravim novu temu odabrao sam ovu,

buduci da trebam slozit htpc.

pa bih trebao neke preporuke i ako netko napise nesto sto bi bilo dobro neka to i razjasni zasto.

konfa bi sluzila za snimanje, gledanje i reproduciranje filmova, tv kanala i slicno.

nikakvo igranje, nikakvo programiranje, photoshop, 3d modeling i sl.

jedino mozda obrada videa. ali to je to.

novci nisu neki uvjet, ali eto, do cijene kvalitetnog dvdrecordera..  4200-4500kn.

mislio sam ovako nesto napravit:

c2d e8400 (cuo sam da je grije jako malo sa stock coolerom, ili ce na njeg ici passivni cooler jer ne vjerujem da ce prec 20% usagea u tv recordingu jer tv kartica sve sam dekodira).

3gb rama (radit ce u xp i ne vidim svrhu, osim ak ne stavim 64bitni xp)

compro videomate e900f (ili e800f) -  zbog mogucnosti iskljucivanja i ukljucivanaj kompa iz schedulara (ako imate prijedlog recite)

neko napajanje do 450W passivno ili fanless (ako imate nesto dobro predlozite (u obzir dolazi kvaliteta, fortron, chieftec i sl).

maticna da sve podrzava do nekih 700kn npr.

kuciste desktop atx da je da  neam problema sa prostorom

hdd 250gb da je 7200rpm i 32mb .. i da nisu baracude 7200.11 :) (ima se jedno 10hdd-ova eksternih pa nije potrebno vece i sve ce se prebacivat na drugi komp)

i graficka sto preporucate??

napisao sam sve sto sam znao i sto mislim da je vazno.

proc je taj jer zelim uzet nesto bolje (nije za mene), pa da to dura i valja i za koju godinu i da ipak nije krš.

ako nesto ne valja, ili mislite da se moze bolje za te novce slobodno recite.

Hvala!

Rodio se mali ja, i svi su zažalili!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Slaganje HTPC-a

zar nitko ??

Rodio se mali ja, i svi su zažalili!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Daklem, situacija kod mene:

E8400 + scythe shuriken cooler =gotovo nečujno

gigabyte ploča (X48) = preskupa, nečujna

VGA ATI 3870 silent (passive cooler)

HDD neka 2 WD od 320Gb

Blu-ray Pioneer (šuška)

napajanje Zalman 500W, ima i tiših, ali može proć

kućište zalman HD 160XT sa 7" lcd-om = super, ali preskupo

x-fi zvučna

sve skupa spojeno na 37" lcd.

Dojam - sve je to super, dok ne instaliraš windowse. A onda ti treba ovaj codec, onaj program, igre trzaju više nego na xboxu, snimanje tv programa je shit (kvaliteta slike nije dobra, a ako želiš vrlo kvalitetno onda 'guta' hdd). I ma koliko se ja trudio (uložio love) da ga učinim nečujnim, uvijek će se čuti nekog vrag (bilo cooleri, diskovi ili blu-ray). Sve skupa - to je običan pc. A običan pc UVIJEK ima nekih problema

Zaključak - sve prodati i kupiti popcorn hour koji se dobije za oko 1600kn (vidi forume).

Konačno - kupio sam popcorn hour i stavit ću ga u zalman kućište - da lipo figura!

17 godina
neaktivan
shkval kaže...

Konačno - kupio sam popcorn hour i stavit ću ga u zalman kućište - da lipo figura!

Jeino kaj on nemre snimat TV programe, kaj ne?
17 godina
neaktivan

VelikiBrat je napisao

"Tu je i pitanje grafičke kartice (pomoć u dekodiranju MPEG4 streama, ne funkcionira baš najbolje trenutno, vrlo osjetljiva stvarčica), CPU-a (trebaš li dekodiranje u letu?"

Kako to misliš? - Prosječna ATi kartica nove generacije (4830 npr ili nešto jeftinije) + najosnovniji AMD 5000+ + 300kn kartica za prijem digitalnog signala i imaš FullHD dekodiranje u letu bez ikakvih problema.

C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
17 godina
naxeem kaže...

VelikiBrat je napisao

"Tu je i pitanje grafičke kartice (pomoć u dekodiranju MPEG4 streama, ne funkcionira baš najbolje trenutno, vrlo osjetljiva stvarčica), CPU-a (trebaš li dekodiranje u letu?"

Kako to misliš? - Prosječna ATi kartica nove generacije (4830 npr ili nešto jeftinije) + najosnovniji AMD 5000+ + 300kn kartica za prijem digitalnog signala i imaš FullHD dekodiranje u letu bez ikakvih problema.

Ufff, di si izvukao taj post iz lipnja, trebao sam ga cijelog pročitati samo da vidim što sam uopće napisao.
Tada je HD4x serija tek trebala izaći, a donijela je poboljšanja po tom pitanju u odnosu na tada aktualnu HD3x seriju.

Ipak, iz današnje perspektive, sve se to mijenja - jedva čekam izlazak Iona za slaganje HTPC računala koje zaista može raditi 24/7, bez pretjerane brige o računu za struju. Nvidia + Atom - MLJAC! Moći ću poslati svog AGP Athlona 64 X2 4200+ u zasluženu mirovinu...
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 7:08 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan

A meni je to radilo i ranije... 2900XT dekodirao je HRT HD bez problema, dok sam signal kupio običnom USB digitalnom antenom za 299kn:D

Ja tražim HTPC koji će ujedno bit i file server za filmove i glazbu, ali i ne želim pljucat lovu nego sitniš da košta. mATX Kućište s dobrom zvučnom i antivibracijskom izolacijom i ja happy...

C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
15 godina
neaktivan
Slaganje HTPC-a

Evo da obnovim malo temu!

Tražim već dugo nešto o ovome.. pa da pitam vas...

Treba mi HTPC

neznam što stavit unutra da mugu gledat hd video, gledat DVB-T - MPEG 4 televiziju i to...

pc bi trebo imat mogučnost spajnja WiFi-om imati mnogo hdd prostora .. dobar dvd možda blueray čitač i to.. a da opet ne košta više od nekih 3000 - 3500 kn..

e da i hdmi naravno i to sve što treba za spojit s tv-om i treba biti vrlooo tih .. i malen.. ako je mogće naravno

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice