Slaganje Gamerskog PC-a

poruka: 135
|
čitano: 24.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Slaganje Gamerskog PC-a
ali koja je razlika?
50Niggas
16 godina
i5 - (760) 2.8ghz, 4 fizicke i logicke jezgre 1450 kn
i7 - (930) 2.8ghz, 4 fizickih 8 logickih jezgara, naprednija arhitektura, 2300kn
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
16 godina
i5 - (760) 2.8ghz, 4 fizicke i logicke jezgre 1450 kn
i7 - (930) 2.8ghz, 4 fizickih 8 logickih jezgara, naprednija arhitektura, 2300kn
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
15 godina
neaktivan
za sto se koristi logicka jezgra, a za sto fizicka?
50Niggas
15 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...
za sto se koristi logicka jezgra, a za sto fizicka?

a da odes malo na wikipediju? tamo imas odgovore na sva dosadasnja a i buduca pitanja, iako se meni cini da samo zahebajes narod tu.

15 godina
neaktivan
uff, malo su skupi u novom bugu po ovim konfama, pc za igranje slabiji od ovog je preko 7000kn bez ekrana...
dali ta maticna ploca podrzava sli?
50Niggas
15 godina
neaktivan
Slaganje Gamerskog PC-a

evo, nakon dosta trazenja, nasao sam plocu koja podrzava sli, ali i amd procesore, znaci dosao sam do ovoga, procesor x6 1055t 2.8 ghz, kojeg cu clokat, navodno se moze i do 4,

grafa: e tu je bilo najvise nedoumica, i mislim da cu uzeti 2X GTX 460, ili mozda GTX 460 + HD 6850, moram prvo vidjeti benchmarke

ostalo vecinom slicno ko na otvaranju teme, 4 gb rama,... normalna dvd przilica...

zanima me jedino hoce li 450 w napajanje izdrzati dvije gtx 460?

a u drugom mjesecu ce mi i rđendan pa ako skupim dosta mozda se pocastim jednim ssd-om :)

mozete li molim malo komentirati konfu, misljenja dati itd...

50Niggas

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koja je mbo? i do kolko para, zaboravio sam.. Belji se

Hip Hop Inside
15 godina
neaktivan
do 7000, mislim da ce ic malo vise, ali ne puno...
50Niggas
16 godina
neaktivan

evo onda.. reko bi da mislis na onu MSIjevu plocu iz Technomaxa?

ADM (bez MBO):

1 x Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 8-8-8-24, CMP4GX3M2B1600C8

2 x MSI GTX460 1GB GDDR5 256bit, N460GTX Hawk, Dual-Link DVI x2

1 x Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2

1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x Thermaltake V3 Black Edition, VL80001W2Z, Middle Tower, 4,6 kg

1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

7.287,99Kn

Hip Hop Inside
15 godina
neaktivan
ne, necu uzeti jednu skupu 1gb 460 nego dvije najjeftinije 768 mb...
ima li negdje nesto na cemu bi mogao ustediti?
50Niggas
15 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...
ne, necu uzeti jednu skupu 1gb 460 nego dvije najjeftinije 768 mb...
ima li negdje nesto na cemu bi mogao ustediti?

sta mislis sta znaci ono "2X" prije graficke kartice u njegovoj konfiguraciji?

15 godina
neaktivan
50 % sam bio u pravu, on je stavio dvije, ali modele od 1gb, ja cu uzet 768 mb...
a, da ne kompliciram i snizim cjenu, sve me vise zanima intel i5 650, takt od 3.2 ghz, mogu ka clokat na 4 ili vise...
50Niggas
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
50 % sam bio u pravu, on je stavio dvije, ali modele od 1gb, ja cu uzet 768 mb...
a, da ne kompliciram i snizim cjenu, sve me vise zanima intel i5 650, takt od 3.2 ghz, mogu ka clokat na 4 ili vise...

to je dvojezgreni proc.. Namigiva

Hip Hop Inside
15 godina
neaktivan
znam, rekli su mi na temi o njemu, on je van igre, trenutno se dvoumim između i5 750 i X6 1055T
50Niggas
15 godina
neaktivan

1. koje napajanje treba na sljedecu konfu?

Phenom X6 1075T - 1540,00 kn

Asrock M3A770DE, AM3 - 424,00 kn

Kingmax 2x2gb DDR3 1333mhz - 398,99 kn

Sapphire HD 5850 1GB - 1566,00 kn

LG GH22NS DVD - 150,00 kn

+ naknadno ce biti dodana jos jedna kartica, vjerojatno gtx 460 ali mozda i HD 6850 (ili 7850 kad izađe)

2. dali se isplati uzeti 22" full HD monitor sa dvi ulazem za 1200 kn, ili da dam 1400 za HDMI (koja je razlika? )

3. dali se moze (i kako) spojiti jos jednu nVidijinu karticu na tu maticnu (mozda corss... )

to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
15 godina
protjeran
Slaganje Gamerskog PC-a

ne mozes na toj ploci kombinirati razlicite kartice (nvidia-ati). a i kod slaganja u cross besmisleno je stavljati 6850/6870 sa 5850. posto ti je komp za igre najbolje ti je ici na Intel + 460GTX SLI (najmanje love za najbolje performanse).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

nemogu toliko para odmah potrosit za sli gtx 460, a sviđa mi se JAKO taj procesor, cloka se do 4 bez problema, a ima 6 jezgri, sto je velik ulog u buducnost, posto ne planiram nis osim graficke kupovat narednih 4 godine (osim mozda harda i blueray)

a koja maicna podrzava to, usb 3.0 mi nije vazan, samo da ima barem 4 sata konektora i am3 socket

to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 18:51 (1337Code_breaker).
15 godina
protjeran
Slaganje Gamerskog PC-a

2. razlika ti je jedino u tome sto preko HDMI-ja ide i zvuk a posto ti monitor vjerovatno nema zvucnike razlike ni nema, s tim da neki LG i AOC monitori imaju problema i sa spajanjem slike preko HDMI-ja. s druge strane, na monitor sa HDMI ulazom lakse je spojiti neke druge stvari, konzole, dvd playere, media centre.... iako se moze i putem DVI.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
onda idem na dvi...
a koja maticna podrzava mjesanje kartica?
15 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...
nemogu toliko para odmah potrosit za sli gtx 460, a sviđa mi se JAKO taj procesor, cloka se do 4 bez problema, a ima 6 jezgri, sto je velik ulog u buducnost, posto ne planiram nis osim graficke kupovat narednih 4 godine (osim mozda harda i blueray)

onda kupi jednu 6850 ili 6870 i poslije dodaj jednu istu. i5 750/760 takodjer bez problema na zraku ide na 4.0 s tim da porastom frekvencije vise rastu performanse nego kod AMD-a x6 (govorimo o igrama).

15 godina
neaktivan
ali problem su 4 jezgre, na koima ce igre ic jos godinu, dvije, a onda idu na hexacore...
koliko dođe jedna HD 6870?
15 godina
protjeran
Slaganje Gamerskog PC-a

oko 2000 kn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
a koliko se physix implementira u igre, dali da mi bude odlucujuc faktor između HD 6870 i GTX 470?
15 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...
a koliko se physix implementira u igre, dali da mi bude odlucujuc faktor između HD 6870 i GTX 470?

neke igre imaju podrsku za physx, neke ne. u onima koje imaju dosta znaci. vec su ti objasnjene prednosti i mane tih kartica. danas je izasla ZVIJER 570GTX koja ce kod nas u startu kostati oko 3000kn a 20% je jaca od 470GTX i rjesen je problem buke i zagrijavanja. treba pricekat 6950 

15 godina
neaktivan
ma 6950 ce bit preskupa (bar za mene)
mislio sam ovako to srediti, da uzmem kao main graficku neku AMD, mozda 6870 ili 5850, sve to stavim na neku maticnu koja podrzava razlicite kartice, i onda stavim neku jeftinu geforceicu max 200kn koja ce raditi physix i nista drugo...
15 godina
neaktivan
dali je veca cijena ak uzmem 2 x 2 gb ddr3 RAM ili ako uzmem 1 x 4 gb ddr3 ram?
16 godina
1337Code_breaker kaže...

Sve ovisi di i koje rame uzimaš. Može se nač i jednih i drugih modula za 400-600kn. Ali čemu uzimat 1x4gb??!! To mi je stvarno bezveze solucija.

Uzmi 2x2gb i ostavi si dva slota prazna. Nikad ne znaš kad može zatrebat.

15 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...

bez obzira na cijenu trebao bi uzeti 2 keksa zbog dual channela. ili 2x2 ili 2x4. za sada (i za jos dugo) 2x2 ti je dovoljno.

16 godina
Commodore kaže...

bez obzira na cijenu trebao bi uzeti 2 keksa zbog dual channela. ili 2x2 ili 2x4. za sada (i za jos dugo) 2x2 ti je dovoljno.

Ja sam krivo shvatio. Mislio sam da se radi o kupovini 4 keksa od 1gb rama {#}.

Da, puno bolja opcija je 2x2gb rama. Nije samo dual channel u pitanju. U pitanju je i količina rama. Za današnje potrebe, 1gb je čisto premalo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice