Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 5.413.747
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
Antoni0 kaže...

kupujem komp u admu sa karticom/na rate)budzet mi 9300kn,u comp mislim uloziti 6000kn,u monitor 1000kn,2000kn u periferiju(dajte mi samo neki dobar printer do 550kn)Htio bi imati intel i nvidia ako vam nije problem,hvala unapred

ASROCK 870 Extreme3 R2.0, AMD 870/SB850, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, CrossFireX, PCI-E, eSATA, FW, USB 3.0, ATX, s. AM3

Procesor AMD Phenom II X6 1055T BOX, s. AM3, 2.8Ghz, 9MB cache, Six Core

PC-10600, 2 GB, G.SKILL NS series, F3-10600CL9S-2GBNS, DDR3 1333MHz x2

Tvrdi disk 1000.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Green, SATA3, 64MB c. 7200 okr/min, za desktop

Grafička kartica PCI-E SAPPHIRE AMD RADEON HD 6870, 1GB DDR5, HDMI, DVI, DP, HDTV X2

DVD±RW LG GH22NS70, 22x, SATA, Dual layer, crna, bulk

Kućište COOLERMASTER Elite 331 RC-331-KKN1-GP, crno, bez PS

Napajanje 650W, XFX Core Edition P1-650S-NLB9, ATX, 135mm vent, PFC

Monitor 23'' LED SAMSUNG S23A350H LS23A350HS, 2ms, 250cd/m2, 5000000:1, D-SUB, HDMI

cca. 8800 kn,Links+onaj printer iz prosle konfe iz ADM-a 

DooP kaže...

ljudi moze neka konfa od 6000-7000 kn jer uskoro dobivam lovu, i nek procesor bude od intela, hvala..

Vidi sliku...

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 17:03 (donator_bubrega).
16 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

ovih dana kupujem pc ,trebao bi bit  vise gamerski pa ako mogu male preporuke i sto mislite o ovome

ugl. treba mi da kurla  ove recimo "nove" naslove  Mafia II,Cod ,F1 2011,Battlefielda2,3 itd.

INTEL DUAL CORE G840 2,8 GHz(2MB L2 CACHE)/ DDR3 4 GB 1333 MHz / HDD 500GB /GRAFIČKA KARTA ATI RADEON 6670 1GB DDR5/VGA /HDMi /DVI / DVD-R/RW / KUĆIŠTE ATX500W / 6xUSB/

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
PowerRi kaže...

Koju graficku karticu mi preporucate za ovu konfiguraciju te dali je konfiguracija dobra ? svi savjeti su dobro došli

MBO

CPU

RAM

Dobro je samo bi ja uzeo ove rame a za grafu preporucujem ovu.

Koja je razlika u ramovima osim u gb? te vidim da su to sve jebacke grafe koje dosta dodu dal valja ovakva ili ovakva ?

:
15 godina
neaktivan
IlijaM kaže...

ovih dana kupujem pc ,trebao bi bit  vise gamerski pa ako mogu male preporuke i sto mislite o ovome

ugl. treba mi da kurla  ove recimo "nove" naslove  Mafia II,Cod ,F1 2011,Battlefielda2,3 itd.

INTEL DUAL CORE G840 2,8 GHz(2MB L2 CACHE)/ DDR3 4 GB 1333 MHz / HDD 500GB /GRAFIČKA KARTA ATI RADEON 6670 1GB DDR5/VGA /HDMi /DVI / DVD-R/RW / KUĆIŠTE ATX500W / 6xUSB/

nevalja,reci radje budzet pa nek ti decki sloze

Xc
16 godina
neaktivan
MrXleader kaže...
IlijaM kaže...

nevalja,reci radje budzet pa nek ti decki sloze

a nezz negdije  oko 3200-300 KN-a

ako ne moze za to onda moze nesto  do 4000 KNa

moze bezz hard diska starrog mogu iskoristit mislim

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 18:11 (IlijaM).
16 godina

Evo stavljen je SATA DVD, trebao bi još kučište u rangu CoolerMaster Elite 330 kojeg više nema u ponudi te hoće li napajanje držat OC-an procesor i grafu?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zila kaže...

Evo stavljen je SATA DVD, trebao bi još kučište u rangu CoolerMaster Elite 330 kojeg više nema u ponudi te hoće li napajanje držat OC-an procesor i grafu?

Hvala

Drzati ce napajanje obe komponente overclockane.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
zila kaže...

Hvala

držat će,ali ja bih zbog sigurnosti uzeo 550W

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

Ma ne treba mu radi nikakve sigurnosti XFX 550.XFX 450 drzi I5 2500K i HD 6970 overclockane a kamoli ne I5 2500K sa HD 6950.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Pozdrav, kupujem uskoro novo racunalo u Splitu, kupuje se na rate (Master Card), sad ako mi mozete predloziti neki ducan u splitu, kvalitetni i pouzdani.

Kompjuter bi bio iskljucivo za gaming, skolu, net, photoshop i tako. Da moze potegnut Battlefield 3. Kupujem do 3500 tisuce kuna, i zanima me da li je u linksa besplatno sklapanje konfiguracije,. Sad ako ima netko iz splita pa da me uputi na pravi put :D. lp

0 0 hvala 0
15 godina
petar_ivanac kaže...

Pozdrav, kupujem uskoro novo racunalo u Splitu, kupuje se na rate (Master Card), sad ako mi mozete predloziti neki ducan u splitu, kvalitetni i pouzdani.

Kompjuter bi bio iskljucivo za gaming, skolu, net, photoshop i tako. Da moze potegnut Battlefield 3. Kupujem do 3500 tisuce kuna, i zanima me da li je u linksa besplatno sklapanje konfiguracije,. Sad ako ima netko iz splita pa da me uputi na pravi put :D. lp

Hoces jednu konfu iz Linksa?Ili Portia?Jedino se u njih isplati na rate.

15 godina
petar_ivanac kaže...

Zoharbizo je tvoj čovjek.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
16 godina
Antoni0 kaže...

kupujem komp u admu sa karticom/na rate)budzet mi 9300kn,u comp mislim uloziti 6000kn,u monitor 1000kn,2000kn u periferiju(dajte mi samo neki dobar printer do 550kn)Htio bi imati intel i nvidia ako vam nije problem,hvala unapred

po meni je ipak previse dati za periferiju 2000kn,kad se to moze bolje uloziti u vaznije komponente pa evo prijedlog....

1 x    Asrock P67 PRO3-B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN
1 x    DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, Vengeance
1 x    Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155
1 x    OCZ SSD Solid 3 60GB , MB 2.5" SATA III, Native TRIM support
1 x    ZALMAN CNPS 5X, socket 775/1155/1156/AM2/AM2/AM3
1 x    DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x    Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology
1 x    Zalman Z9 PLUS mid tower case. 207(W) x 464(H) x 504(D)mm.
1 x    LG IPS236V-PN, 23", 16:9, 1920x1080, LED, IPS, Anti Glare
1 x    Logitech Gaming Mouse G400, 3600 dpi, Eight programmable buttons
1 x    Tipkovnica Logitech Ultra Flat Keyboard, USB, HR, srebrno/crna
1 x    CANON PIXMA iP3600, bubble jet, (9600x2400dpi), borderless 10x15
1 x    GAINWARD GTX 570 Golden Sample GDDR5 1280MB/320bit, 750MHz/1950M

9.318,97Kn ADM

konfiguracija sa Intel 2500K i GTX570 GS sa dva venta,SSD umjesto HDD-a jer mi je zao staviti 500GB disk koji kosta 800kn.za te novce bolje staviti SSD....

tu je i IPS monitor,gaming mis,cooler za proc i odlicno kuciste.....

14 godina
protjeran

Moze. kupovao bih na 12 rata sa MasterCard. lp

15 godina
petar_ivanac kaže...

Moze. kupovao bih na 12 rata sa MasterCard. lp

Ove dvije slike cine komplet iz LINKSA,samo disk nije ubacen.Njega kupi polovnoga jer se ne isplati kupiti novoga,cijene su otisle u nebesa.Ostalo ti je 320 kuna viska,dovoljno za disk od 320 GB,polovni naravno.Tu imas X3 procesor koji se mozda otkljuca u X4,odlicnih 4GB rama,super AM3+ plocu,tiho i jako napajanje,super graficku karticu iz ATI 67xx serije na kojoj 90% igara ide na max out na 1920*1080,jako kvalitetno kuciste i przilicu.

14 godina
protjeran

Zohar hvala, ali ja bih uzeo kompletnu konfu i   sa HDD,   bez obzira na sve, zanima me da li je sklapanje besplatno. lp

15 godina
petar_ivanac kaže...

Zohar hvala, ali ja bih uzeo kompletnu konfu i   sa HDD,   bez obzira na sve, zanima me da li je sklapanje besplatno. lp

Onda ces imati dosta slabiju konfiguraciju ili cu ti morati prekoraciti limit od 3500 kuna.Sto zelis?

14 godina
protjeran

Moze da ide do 3750 max :) hvala

15 godina
neaktivan

Molim pomoć pri procjeni ovog laptopa Satellite L450-173, prodaje mi sestrična kupila ga je prije 4mj za 3000kn, ima još 8 mj garanciju..

Satellite L450-173, Intel Pentium Dual-Core T4400 2,20 GHz, 3072 MB, 15,6", 1366x768, SATA 320 GB, Intel GMA 4500M, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet,802.11b/g/n, USB 2.0 3, 2,61 kg Procesor vrsta : procesor Intel® Pentium® T4400 brzina procesora : 2.20 GHz Prednja sabirnica : 800 MHz predmemorija druge razine

Da li da kupujem taj laptop ili bolje cijeli novi komp za oko 3500 kn? Koja je realna cijana tog laptopa sad, bio je ogreban pri kupnji.. Jel 1500kn premalo za njega?

Da li ću moć na njemu normalno koristit adobe alate?

0 0 hvala 0
15 godina
petar_ivanac kaže...

Protegni se do 3850 kuna.2 slike cine komplet.Imas disk od 1TB u kompu.Slaganje se ne naplacuje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 20:53 (zoharbizo).
15 godina
talmad kaže...
Caesar et Brutus kaže...

thx :)

ovo moju konfu je preporučio prijatelj jer se ja ipak ne razumim u to toliko dobro. on je koliko sam ga shvatija iša na neku kombinaciju koja bi se dala overclokirati iako ja sa tim nemam nikakvog iskustva pa neznam koliko mi se pametno upuštati u to.

ovaj tvoj cooler je nužan ili samo ako ga overclockam?   usput da pitam jel tribam kupovati termalnu pastu za hladnjak ili je to riješeno na neki drugi način pošto nikad nisam naručiva sam komponente.

jel ovo napajanje dosta lošije od onoga gori s obzirom da je osjetno jefitinije. ima sam do sada loših iskustava sa napajanjima pa nebi volija štediti na njemu.

imaš li neki savjet za monitor? sorry za previše pitanja :)

Imaš mnogo tutoriala o OC-anju po netu, između ostaloga i ovdje, naučit ćeš.  {#}

Da budem iskren, bilo kakav aftermarket hladnjak bi bilo i više nego poželjno piknuti fgore bez obzira na želju za OC-om ili ne, jednostavno je Stock cooler in Box koji se dobije s procom dosta bučan. Ne treba ti trenutno termalna pasta, dolazi na samom procu, promijeniti je poželjno nakon godinu-godinu i pol.

Napajanje je itekako lošije, to da. Međutim držat će ovu konfu bez problema jer nije neki pretjerani potrošač. Osobno garantiram za to. Inače, radi se o ovom napajanju.

Monitor? Ovisi koliko si para spreman izdvojiti.

Može, dapače. Ta konfa ti nije isplativa, zbog hard diska.

Buggsy kaže...

Molio bih opet vašu pomoć

Treba mi  komp da je  što manji može biti (mATX) i jako tih... Komp je za starog, a on surfa, gledati će neki film, i igrat solitare :) jedino što je molio da mu stavim AutoCad

Imam HDD, ali možete staviti SSD u njega.

Novci u principu nisu bitni, a razmišljao sam možda o kupnji onog Acer Revo koji košta nekih 2.200 kn

Hvala i pozdrav

Izvoli:

Amaze 400Watt mini Tower, bijelo 

Amd athlon triple - core 455, 3.300MHz, 3x 512kb Cache 

Ocz agility 3 SSD , 60gb

MSI 760GM-P23 FX, 2X DDR3

LEADTEK NVidia geforce 220GT, 1GB/DDR3, PCI-E 

1x 4096 MB RAM Kingmax, ddr3-1.333mhz, FLFF

cca 2.280Kn , Protis

pržilicu već imate... super konfa za te pare, 4GB memorije te grafa dovoljna za povremeni gaming na nižim rezama te smanjenim detaljima... vrlo brz SSD, proc se uz malo sreće otključava u Quad-Core... preporučam...

PowerRi kaže...

Koju graficku karticu mi preporucate za ovu konfiguraciju te dali je konfiguracija dobra ? svi savjeti su dobro došli

MBO

CPU

RAM

Bilo koja HD6950 1GB, po mogućnosti Dual fan od Sapphiretecha.

amater_2 kaže...

Ovak, planiram uzeti AMD PHENOM II x4 960T.

Sad mi recite neku što povoljniju ploču a da mogu otključati još dvi jezgre na tom procesoru. Znam da može na Asrock 870 extreme 3 2.0 REV.

Dajte još neku ako ima a da je povoljnija...

Može i AM3+

Nema bolje za tih 590-tak Kn nikako.

14 godina
protjeran

Stavio si dvije iste slike :-), ali ne treba meni od 1tb hard, rado bih uzeo 160 gb ako se isplati za taj novac. lp :)

15 godina
petar_ivanac kaže...

Stavio si dvije iste slike :-), ali ne treba meni od 1tb hard, rado bih uzeo 160 gb ako se isplati za taj novac. lp :)

Popravio sam prije nego si rekao.Ne isplati se disk od 160GB kad je samo 150 kuna jeftiniji a puno losiji i manji,moj je od 1TB.

15 godina
alaala kaže...

Molim pomoć pri procjeni ovog laptopa Satellite L450-173, prodaje mi sestrična kupila ga je prije 4mj za 3000kn, ima još 8 mj garanciju..

Satellite L450-173, Intel Pentium Dual-Core T4400 2,20 GHz, 3072 MB, 15,6", 1366x768, SATA 320 GB, Intel GMA 4500M, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet,802.11b/g/n, USB 2.0 3, 2,61 kg Procesor vrsta : procesor Intel® Pentium® T4400 brzina procesora : 2.20 GHz Prednja sabirnica : 800 MHz predmemorija druge razine

Da li da kupujem taj laptop ili bolje cijeli novi komp za oko 3500 kn? Koja je realna cijana tog laptopa sad, bio je ogreban pri kupnji.. Jel 1500kn premalo za njega?

Da li ću moć na njemu normalno koristit adobe alate?

Da, moći ćeš bez pol beda. Lap je za surfanje te posao kao stvoren. Realna procjena je 1.800Kn minimum minimuma, ja ga osbno ne bih dao ispod okrugla 2 soma.

Bolje ti je cijela nova konfa za 3.5K Kn, to je definitivno. Bolje (mnogo jače) se dobije.

zoharbizo kaže...
petar_ivanac kaže...

Protegni se do 3850 kuna.2 slike cine komplet.Imas disk od 1TB u kompu.Slaganje se ne naplacuje.

Otkud ti to da se slaganje ne naplaćuje? Moram priznati da sam cijelo vrijeme mislio suprotno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 20:59 (Caesar et Brutus).
14 godina
protjeran

Onda hocu li moci igrati Battlefield 3 i Cod4 na 250 fpsa? lp :)))

15 godina
petar_ivanac kaže...

Onda hocu li moci igrati Battlefield 3 i Cod4 na 250 fpsa? lp :)))

Yes. BF3 sigurno ne. COD ćeš moći, da.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 21:01 (Caesar et Brutus).
15 godina

Procitaj linkano u rijecima ne naplacuje,predzadnji post.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Zohar,   ja sam inace iz Sibenika ali kupiti cu u splitu kompjutor, kolko cu morati cekati da mi sastave konf i da mogu doci po to? i dali se sigurno moze kupovati na Master Card   karticu Hrvatske postanske banke na 12 rata. lp

0 0 hvala 0
16 godina

Ajd vidim da ste lijeni pa da vam olakšam s anketom :)

Na prošloj stranici je slika konfe.

3 Thermaltake V3 330 kn
0 Thermaltake V4 320 kn
6 Nešto treće
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 21:07 (zila).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
petar_ivanac kaže...

Zohar,   ja sam inace iz Sibenika ali kupiti cu u splitu kompjutor, kolko cu morati cekati da mi sastave konf i da mogu doci po to? i dali se sigurno moze kupovati na Master Card   karticu Hrvatske postanske banke na 12 rata. lp

Nazovi Links i pitaj ih,slazu li besplatno,posalji im mailom koje komponente zelis da ti ubace u komp.I reci im da ces doci i pitaj mozes li placati Master Cardom.Za takve stvari postoji telefon,sve provjeri prije nego krenes u ST tako da si miran.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice