Server 150+ korisnika

poruka: 3
|
čitano: 1.288
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Server 150+ korisnika

Evo trebao bih pomoc oko servera. Trebam prezentirati šefu kolko bi nas izašlo i šta bi nam bilo potrebno za server. U biti radi se da mi s matičnom firmom (koja je u Zg) radimo tj na programu koji se nalazi na serveru u Zagrebu (mi u Slavoniji). Ali naravno mi ne pristupamo opet direktno na glavni server nego na neki ispred (koji oni administriraju) pa tek onda glavni. E sad da mi smanjimo trošak i plaćanje, šef bi da recimo mi stavimo jedan server kod nas u Slavoniju pa da taj server direktno komunicira sa glavnim, s tim bi onda izbjegli njima plaćanje održavanja i slićčne stvari. Korisnika u firmi je cca 150. Pa ako me netko može uputiti gdje da pogledam, neki pdf. ppt. ili sl. i koja bi konfiguracija bila dobra, da nije preskupo ali nemora niti najjeftinije. Novac mislim da nece biti neki problem, ali opet netreba pretjerivati. Hvala unaprijed

powered by sashab
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Server 150+ korisnika
sashab kaže...

Evo trebao bih pomoc oko servera. Trebam prezentirati šefu kolko bi nas izašlo i šta bi nam bilo potrebno za server. U biti radi se da mi s matičnom firmom (koja je u Zg) radimo tj na programu koji se nalazi na serveru u Zagrebu (mi u Slavoniji). Ali naravno mi ne pristupamo opet direktno na glavni server nego na neki ispred (koji oni administriraju) pa tek onda glavni. E sad da mi smanjimo trošak i plaćanje, šef bi da recimo mi stavimo jedan server kod nas u Slavoniju pa da taj server direktno komunicira sa glavnim, s tim bi onda izbjegli njima plaćanje održavanja i slićčne stvari. Korisnika u firmi je cca 150. Pa ako me netko može uputiti gdje da pogledam, neki pdf. ppt. ili sl. i koja bi konfiguracija bila dobra, da nije preskupo ali nemora niti najjeftinije. Novac mislim da nece biti neki problem, ali opet netreba pretjerivati. Hvala unaprijed

puno je tu stvari nepoznato

kakva je to aplikacija?

ni mail nisi previše smisleno napisao pa nije iz njega sve jasno

da li svih 150+ ljudi radi na njoj istovremeno?

kako si zamislio backup?

što ako server stane?

za tako puno ljudi treba napraviti projekat, nacrtati tko što treba od resursa i tek onda se ide u nabavku

u svakom slučaju pripremi vreću novaca.

14 godina
neaktivan
Server 150+ korisnika

Mozda ti je najbolje da se obratis nekoj firmi koja se bavi sistem integracijama, neka ti snime stanje i procese, te na osnovu toga daju ponudu koliko bi to sve kostalo.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice