Savjeti/provjera konfiguracije

poruka: 26
|
čitano: 3.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa. Slažem si novu konfu pa nakon dosta istraživanja da i provjerim šta drugi misle. Konfa će koristiti uglavnom za rad oko faxa (AutoCAD, MATLAB) i multimediju, ali kad se uhvati vremena treba bit u stanju pokrenut neku od današnjih igara (npr. civilization IV ili V (ak je izašla)) naravno da se igra glatko :-). i da cijena bi trebalo ostati do 6000 kn.

Pa evo što mi je zasad naj opcija:

Matična: MB Asrock 870 Extreme3 (AM3) - 708,76 kn - netcom

Procesor: CPU AMD Phenom II X4 955 - 1.022,25 kn - netcom

Grafička kartica: VGA ATI XFX HD6850 - 1.504,60 kn - netcom

CPU Cooler CPU cooler Corsair A50 Air Cooling  - 361,58 kn - netcom

RAM PC-10600, 4 GB, CORSAIR Value series, kit 2x2 GB - 459,00 kn - links

Hard disk HDD 1.0 TB WD Caviar Black 1002FAEX - 665,96 kn - netcom

Optički uređaj DVD-RW/+RW LiteOn crni IDE LightScribe - 184,93 kn - netcom

Kućište Cooler Master Elite 332 crno bez napajanja - 268,45 kn -  netcom

Napajanje Napajanje 550W, LC POWER Silent Series - 279,00 kn - Links

Dodatna ventilacija CoolerMaster LED SickleFlow 120mm plavi - 57,27 kn - netcom

Ukupna cijena   5.511,80 kn  

bio bih zahvalan na mišljenjima i komentarima. i da ako netko ima volju ponudit neku drugu kofiguraciju nak ima na umu da sam iz rijeke i nemogu do zagreba po komp.

i da mislim sam slagat konfu zasad, ali razmišljam dal je možda bolje dat malo para da mi ju ovi slože pa možda sve uzmem na jednom mjesti pa sam na miru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 11:49 (me182).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Savjeti/provjera konfiguracije
me182 kaže...
bio bih zahvalan na mišljenjima i komentarima. i da ako netko ima volju ponudit neku drugu kofiguraciju nak ima na umu da sam iz rijeke i nemogu do zagreba po komp.

i da mislim sam slagat konfu zasad, ali razmišljam dal je možda bolje dat malo para da mi ju ovi slože pa možda sve uzmem na jednom mjesti pa sam na miru.

u ADMu za sve konfe iznad 2000kn dostava i sastavljanje je besplatno ...

a dosta su jeftiniji ...pa mislim da ti se to isplati ;)

xFire: rebelsy | steam: rebelsyz0r
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 12:06 (rebelsy).
17 godina
neaktivan

Sve je okej, ali makni taj LC paver. To je drekec. Uzmi radije Corsair VX neki.

If creativity is a field, copyright is the fence.
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok što kažeš na

Napajanje Corsair TX650W - 709,89 kn

- netcom

umjesto LC power-a.

17 godina
neaktivan

Kažem DA DAA DAAA DAAAA DAAAAA

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

The man - sorry, nemoj se ljutiti, ali ti si velika budala. onaj lc power sto ga je stavio je prilično dobro i kvalitetno napajanje koje drzi i 2x 6850 u cf-u bez ikakvih problema.   pogledaj si malo komentare drugih ispod sliek pa ćeš i sam vidjeti kako je napajanje i više nego izvrsno ako gledamo omjer cijene i kvalitete. corsair tx 650 je bolje, snaznije i kvalitetnije, no niposto ne toliko da bi za njega dao do 450 kuna više OMG :/ .Moj savjet ti je da si uzmes tog lc powera jer je fkt dobar za te novce, a ako si naivan-vjerujes ovoj budali te skeptičan po pitanju lc powera, za tebe je nešto tipa seasonic 520w/corsair 550VX!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ne, taj ne može držati dvije, može jednu...

Green Power su snažnije serije, isproban GP3 sa 4870x2 i 2x 4870 i 2x 250GTS bez muke...

Ali ovaj LC je dovoljan za tu konfu, i definitivno nije drekec...

Dobro budget napajanje koje će raditi dugo i pouzdano...

Eto ako išta znači, od cca 150 komada Silent 550W koje sam prodao ove godine,

NI JEDNO nije išlo na reklamaciju...

Dok sam recimo CX430 reklamirao već dva... -.-'

EDIT: 

Možeš si još malo uštedjeti oko konfe, tipa izbaci taj skupi cooler, ubaci si recimo Hyper 212+,

ili ako baš hoćeš trošiti toliko novaca, onda Coolink ili Noctua hladnjak za te pare,

izbaci WD blacka, poludit ćeš koliko je glasan, radije ubaciš neki WD Green ili Samsung EcoGreen za storage,

i ubaciš neki 60/64GB SSD za OS...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 17:54 (Don Kihoty).
15 godina
protjeran

radje gtx460 nego AMD 6850

maticnu uzmi sa 880 chipsetom

memoriju mozes naci bolju za manje novca

i za 350kn cooler mugen 2 rev. B

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 18:13 (Commodore).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok onda ostajem pri LC power-u.... i cooler za CPU će vjerojatno bit CoolerMaster Hyper 212 Plus

commodore - 1. po čemu je gtx460 bolji od HD6850? po onom što sam ja gladao čini se ista stvar, samo ovisi o preferenci.

2. zašto čipset 880 za matičnu kad mi se čini da je to samo ekstra para za istu stvar (osim što ova ima više mogućnosti za crossfire)

3. koja je to RAM memorija bolja za manje para? i po čemu bolja pošto na info za RAM nisam nigdje naišao?

i da pitanje za sve SSD diskovi... koji su tu kvalitetniji od oko 60/64 GB? Corsair? OCZ? Mach? G.Skill?

17 godina
neaktivan

Jel moze konfa iz ADM-a? Imaju besplatnu dostavu za kupivinu iznad 2000kn.

Low life ! Alat ne cini majstora!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajde da vidimo... moglo bi i to ić, vidim da su dosta jeftini.

ali molim te komentiraj zašto koja komponenta... hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 23:21 (me182).
17 godina
neaktivan

Ev' ga :

1 x     Asrock 870 EXTREME3 - AMD 870, AMD SB850, ATX, FSB 2600, Dual Ch

• Asrock, mnogo daje za pristupacnu cijenu, samo pohvale za plocu

1 x     Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c

•  6- jezgreni, ulaganje u buducnost

2 x     DDR3 2048Mb ( 2Gb ) Corsair, 1333MHz, CL9, COR-VS2GB1333D3

•  Sto reci, nema velike razlime medju ram-ovima

1 x     MSI HD 6870 Twin Frozr II/OC, 1GB GDDR5 256bit, R6870 Twin Frozr

• Dovoljno jaka kartica, MSI-eva Twin Frozr zato jer ima odlicno hladjenje, da se dobro clockati

1 x     HDD WD 1TB, WD10EALS , 7200 rpm, SATA II, 32MB Cache, WD Caviar

• WD Caviar Blue, odlican disk

1 x     Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GB, S12 II, aktivni PFC

• Odlicno napajanje, daje 480W snage

1 x     DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

•  Sve je tojedno te isto, ovo je najjeftinije

1 x     Thermaltake V4 Black Edition, VM30001W2Z, Middle Tower, 4,5 kg

• Prozracno kuciste, crno iznutra(meni znaci, mozda nekome ne)

6.083,99Kn - ADM

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 23:32 (Gman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

osobno bih prije isao na 6850 izmedu te kartice i 460 jer vise volim atija, inače kartice su podjednake snage, amlo je bolja jedna, malo gruga, kako u kojem testu, ako ces stavljati jos ejdnu u buducnosti odi na ati jer sam cuo da on jako dobro skalira u cf-u, mada nvidija isto ima psyx, cuda i te neke tehnologije kojih ati enma , a koje ce ti recimo pomoci ako se mislis bavit renderingom, nvidija takoder izvrsna u sli cuo da one razaraju da 2x 460 skoro kao jedn a radeom 5970, procitao negdje na netu...

moj savjet idi na neku bolju 6850, kao sto je sapphire toxic za cca 1600 kuna, kasnije dodat jos jendu i imas zvijerski komp, ako ne mislis nadogradivati tako brzo onda je za tebe neka bolja 6870, poput msi twin frozr   6870. btw. maticna 880 ima bolju   regulaciju (8+2 naprama 6+2) od 870 ploče. ova konfa od gmana je dobra, ali aj bi tu radje neki bolji hard, kao sto je smusng f3 ili vd cavier black (najbrzi wd za oko 650kn)!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dali mozda netko zNA zasto nema htv 1 i 2, nove i rtl-a????' nestali su!!! šta da se radi ???? sorry za OFFTOPIC

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok, puno hvala na komentarima ekipa, evo na čemu zasad stoji konfa.

Matična: Asrock 880G EXTREME3 - 835,17 kn

- po preporukama da je bolja, a i pogledah malo karakteristike pa ispada da čak ubrzava rad RAM-s sa dodatnim bufferom od 128 MB

Procesor: CPU AMD Phenom II X4 955 - 1.022,25 kn

- mislim da mi ne treba jači, a više danas puno toga ni ne ovisi o jačini procesora

Grafička kartica: VGA ATI XFX HD6850 - 1.504,60 kn

- dobra grafička s ne prevelikom cijenom, a ako mi u budućnosti prifali jačine mogu dodat još jednu ovakvu u crossfire

CPU Cooler: CoolerMaster Hyper 212 Plus - 273,22 kn

- nek bude malo bolje hlađenje jer ne želim ni slučajno imat problema s tim kao što znam imam na sadašnjem kompu

RAM: PC-10600, 4 GB, G.SKILL DDR3 series, DDR3 1333MHz, kit 2x2GB - 519,00 kn

- ovo je stvarno kako uzmeš... nabacih neku koja mi dobro zvuči, a ima hrpa brandova, ako ima netko preporuku za jednako dobru memoriju, a jefitinju nek kaže

Hard disk za storage: HDD 1.0 TB WD Caviar Green 10EARS - 478,72 kn

- prvo mislim uzet Caviar Black, al puno ljudi kaže da je glasan za poludit, a ovaj se javlja često i navodno je dosta dobar

Optički uređaj: DVD±RW LG GH22NS, 22x, crna, SATA, Dual layer, bulk - 139,00 kn

- šta reć tu je sve isto kod većine proizvođača

Kućište: Thermaltake V4 Black Edition - 407,00 kn

sviđa mi se kućište i dobro napravljena ventilacija u njemu

Napajanje: Seasonic SS-520GB, ATX 2, 520 W - 569,00 kn

- po preporukama uzeto malo bolje napajanje pa nek traje... ak mislite da je tu dovoljno dobro i dugotrajno i pouzdano i LC power sa početka recite pa da malo uštedim :-). i da, samo da provjerim ako u budućnosti uzmem još jednu grafičku u crossfire morat ću uzet neko jače napajanje tipa 650 w, right?

Dodatna ventilacija: 2 x Ventilator SHARKOON 120mm, 21dB, System fan S - 78,00 kn

- nek se nađe

Ukupna cijena:   5.825,96 kn

uglavnom zaključih da sam slažem konfu pa će se stvari uzimat od svukud pomalo. i molio bih nekog ko je malo više u kontaktu, fizičkom, s ovim svime da mi kaže dal će se ovo sve skupa slagat i moć strpat u ovo kućište?

thx again.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 10:19 (me182).
15 godina
protjeran

sve pase, samo nemoj stavit WD green kao jedini hard. Uzasno je spor, ima parking funkciju glave i usporit ce ti cijeli sistem do bola. WD black je malo bucniji ali to nije nista strasno a razlike u brzini su ogromne. Bucan je najvise zbog vibracija a to se moze ublaziti stavljanjem gumenog amortizera koji kosta 30tak kuna. Imas i Samsung F3 1TB(ili manji) i WD Caviar blue kao neki kompromis performansi i buke.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ubaci si WD Caviar Blue od 1TB, dodje oko 480kn u AKM-u ako se ne varam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

stavi caviar blue od 1tb, on ti je dost brzi od greena. ;)

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Testovi kažu da je skoro u svemu jednako brz kao i stari Caviar Black od 1 TB, a negdje i brži. Iz prve ruke mogu reći da je odličan. Prije njega sam imao Caviar Black od 640 GB i razlike u brzini nema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel mogu sam nesto pitat sorry za ot dali je 500w point of view black diamond napajanje dovoljno i dali ce drzat sapphire 5870 grafičku?

ps prijatelji ima 3 hard diska , pa me zanima dali je to napajanje sposobno drzat 5870?

evo link od napajanje: http://www.pointofview-online.com/userfiles/product-images/Gamer/PSU/R-720186-Black-Diamond-SLI.jpg

molim va shitno odogovorite prijatelj kupuje sutra pa ga zanima, i dal se isplati dat 1700 kuna za 15 mjeseci staru 5870? ima garanciju jos 9 mj, koliko vidim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Reci prijetelju da si uzme Seasonica 520W.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da znam da je to puno bolje i kvalitetnije napajanje , ali frend nema para za mijenjat napajanje, jedva je stisnuo da uhvati neku takvu graficku pare, sta kazes nema sanse da ce ovo njegovo drzat 5870???

@autor   sorry za off topic, al mi je ovo jako vazno da znam

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pogledaj si na links.hr imaju wattage calculator pa ubaci šta ti frend ima u kompu tj. koje komponente pa vidi koliko dođe prepuručena snaga napajanja... za HD 5870 tamo kaže da treba 200 W... pa ili usporedi sa prijašnjom grafičkom kolika je razlika ili pogledaj cijelu kofu.

što se tiče moje teme, hvala ekipa.. onda ostaje ovakva kofa, samo će hrad biti caviar blue :-). ić će se u nabavku poslje nove. uživate na proslavama.

17 godina

Mala opaska samo na LG pržilicu. Iz vlastitog iskustva: Imao LG kupljen prije 2 godine i više neće snimati DL medije na većim brzinama (probao različite modele, čak i čistio laser). Prvi pokazatelje da je pri kraju. Prijateljev LG star 2,5 godine neće više snimati ni 4,7 DVD medije. Uzeo sam Sony i super zadovoljan.

Ali možda je to bila neka serijska greška tih modela a i cijena nije neka pa ako ti i ode za 2 godine uzmeš drugi (2 godine je garancija).

Još jedna preporuka: Razmisli i o hladnjaku procesora Scythe Katana 3. Imam ga, odličan je a i drugi imaju pozitivna iskustva s njim (tema).

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hvala, također :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan