Savjet oko nadogradnje

poruka: 62
|
čitano: 5.322
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

odmah da kazem ne planiram sada nadogradivati komp, tako da mi ne morate stavljati 50 ponuda itd... nego mi samo odgovorite na pitanje pa kad dode vrijeme onda cemo pricati  o tih 50 ponuda xD ... dakle ne zelim odjednom kupiti komp nego ga sa vremenom nadogradivati jer sam se prije zezno i odma kupio cijeli komp i uvidio sam da mi je isplativije kupovati komponentu po komponentu, ne samo da imam vise vremena da sakupim pare pa da kupim bolje stvari nego su na kraju i novije... sada da skratim zanima me sljedece, zelio bih prvo kupiti novi procesor i maticnu te dali mogu ove svoje stare komponente staviti na tu novu maticnu... ako se neke mogu staviti onda mi recite koje mogu a koje ne... 

konfiguracija:

cpu

maticna je neka sa asusova koja ima te chipsete...

graficka: nvidia 9400GT  1GB

ram 2x 1GB ddr2 na nekoj frekvenciji manjoj od 1000 onog cega je xD

i sad mi dajte svoj savjet... koju bi maticnu trebao uzeti i koji proc... to jest zanima me koji bi proc bili najisplativiji... kad bih ga uzo da mi koristi jedno godinu dvije.... isto to vrijedi za maticnu... da ne moram kao sada zelim kupit proc moram mijenjat i maticnu jer su stari socketi... ako nesto ne razumijete slobodno pitajte jer sam se sad na kraju i ja zbunio xD hvala unaprijed

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

Bilo bi idealno da znaš koja je ploča.

Najslabija karika ti je grafika, procesor odma za njom. Ja bih nadograđivao to dvoje na sadašnjoj ploči ako podržava novije LGA775 procesore. Također je bitno koje je napajanje.

Recimo neki C2D 7xxx ili Pentium 6xxx + Radeon HD5750 ili GTS450. Napajanje neko do 400W koje je k nečemu. To bi bio nejjeftiniji upgrade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

maticna ploca je ASUS P5G-MX

tako mi barem pise na knjigi koju sam dobio uz maticnu a predpostavljam da mi nece dati user guide za neku drugu xD

sad sam pogledo napajanje... ne vidim niku marku al naso sam na tamo gdje se ukopcava onaj kabl pise : AC 230V ... sad tko zna nek preracuna u w xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 17:56 (Imsovcanin).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

zar nebi bilo bolje uzet novu maticnu i novi proc... tako da kasnije mogu stavljat novije graficke i bolji ram (ddr3 ili koji vec) 

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

Onda to nije nadogradnja. Prodaj što imaš pa kupi sve novo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

ne to necu nikako... ja sam mislio zamijeniti proc i maticnu a ovo staro ostaviti i onda sa vremenom i to mijenjati...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

Mislim da ti se ne isplati prodavati DDR2 matičnu, da bi opet kupio drugu DDR2.

Prelazak na DDR3? Razlika između memorijskih standarda je uvijek manja od onoga što dobiješ procesorom ili grafičkom. Ja bih uložio u proc i grafiku i gurao dokle ide. Alternativa je da mijenjaš sve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

pa ja sam mislio promjeniti ram jer sam mislio da je bolji ddr 3 od ddr2... ne malo nego puno... ali ako je kako ti kazes to nebitno koji je ddr onda cu radije te pare dati u bolji proc ili graf.... koji je tvoj savjet koliko bi para trebo potrosit na taj upgrade kompa :D kao sto sam reko htio bih da sam onda miran jedno godinu dvije (jer realno to je najvise u IT svijetu? ) i koje modele bi preporucio

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

To je nešto što bi ja napravio, ne mora isto vrijediti za tebe {#}.  Još nisi rekao za što koristiš PC. Ako mijenjaš memoriju, praktički mijenjaš sve ....  CPU, memoriju, ploču. Ostaje ti samo stara grafa koja nije bogna što (možda ti to nije ni bitno ako se ne igraš). Stavi si na papir opcije da vidiš točno kolko te što košta. Traži procjenu za ovo što bi prodao.

Za procesore je najbolje na Asusovim stranicama potražiti "CPU support list" za tvoju ploču pa vidjeti koje su opcije. Vjerojatno će trebati flešati BIOS za noviji proc.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 20:18 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

pa kompjuter iskljucivo koristim za igranje :D tako da...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

Onda primarno ulaži u grafiku, eventualno napajanje (bitno zbog grafike) i procesor. Znači, mijenjaš jednu/dvije ili max tri stvari. Kasnije prodaš komplet CPU/MBO/DDR2 i kupuješ novo, grafiku zadržiš.

Ako mijenaš sve sada, najjeftinije/najbolje za novac ćeš proći sa Athlonom II X3 i nekom AMD 770/870 ili 880G pločom. AM2+ ploča više nema u opticaju, znači treba ti i DDR3 (koji je trenutno dosta jeftin). Naravno tu je i nova grafa koja je najkritičnija komponenta. Daljnji put nadogradnje, u budućnosti, bi bio Phenom X4 ili X6 i tu je kraj. Bulldozer je već nova platforma -> ploča.

Stavi si na papir sve opcije da vidiš koko te što košta i koliko čime dobivaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

hmmm dal bi mi mogo sad to ovdje stavit ili preko pm poslat ovu skuplju varijantu kako bi sve izgledalo? i linkove ako nije problem da vidim sad dal to ima ovdje u trgovinama

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

Klasika, ideš na nabava.net i tražiš redom:

CPU AMD Athlon II X3 440

Asrock 770 (ili 870, ili 880G)

DDR3 kit

HD5750 ili GTS450 ili GTX460 768

Seasonic 380 (ili 430)

Ljudi su to slagali već previše puta, imaš u više tema na ovom podforumu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

sta je ovo zadnje ovaj sea nes?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

Napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

hmmm dal je to nuzno? ili mogu neko vrijeme sa onim da se provlacim?

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
RE: Savjet oko nadogradnje

ZavisixD

Moraš nam reć koje ime piše na napajanju? Corsair, MS, Fortron, LC power, Chjeftec..

sell the kids for food-weather changes moods
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

nista od toga... sjecam se da kad sam pito tipak koji mi je stavljo napajanje da je bilo neko infotech tako nes... uglavnom mozemo odma reci da je kao noname xD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

takoder sam gledao po netu zar nije isplativije uzeti corsair napajanje?? 80% iskoristene energije 500W i oko 500kn 

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

Corsair nudi "prepakirana" napajanja ... bolje modele im radi Seasonic, a one jeftinije CWT. Da si ne zamaraš glavu koji je koji, onda je najbolje uzeti Seasonic.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Imsovcanin kaže...

nista od toga... sjecam se da kad sam pito tipak koji mi je stavljo napajanje da je bilo neko infotech tako nes... uglavnom mozemo odma reci da je kao noname xD

bolje ti je pogledati nego kupovat pa potrošit 300-400 kuna bzvz

Imsovcanin kaže...

takoder sam gledao po netu zar nije isplativije uzeti corsair napajanje?? 80% iskoristene energije 500W i oko 500kn 

Ali kako hoćeš.

Na tu konfiguraciju Seasonic 380 je dovoljan.

Dok je Corsair 500W potreban jedino ako planiraš ugraditi dvije GPU

17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

hmm problem je sto tog napajanja puli nema... ovdje imaju samo trgovine od hgposta, link-a, tehnoline-a,chipoteke i netcoma... sad sam gledo po netu (da vidim okvirno koliko bi to sve kostalo da se mogu pripremit) i nisam nista naso 

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Ovo ti je u Linksa

link

18 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

To je CWT, stari CX400 je bio Seasonic. Inače, ak se uzme sve na jednom mjestu, dostavu možda neće ni trabati platiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

Hvala na linku :D Sretna Nova decki, sve najbolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

Ja bi molio za mišljenje dali mi se isplati mijenjati

GA-MA78GM-S2H(rev1.1)

CPU AMD Phenom II 550 BE

DDR2 2GB PC6400 (800MHz) Kingmax

Gigabyte Radeon HD4670  512MB

za novu AM3 MBO(500-600kn) i RAM,ostalo bi sve ostavio komp služi djeci uglavnom za igrice

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

Apsolutno NE, bar šo se tiče dobitaka od memorijskog standarda. Novi SB i otključavanje procesora je već druga priča. Uglavnom, ako je samo do memorije, ja se ne bih time zezao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 23:13 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stef kaže...

Apsolutno NE, bar šo se tiče dobitaka od memorijskog standarda. Novi SB i otključavanje procesora je već druga priča. Uglavnom, ako je samo do memorije, ja se ne bih time zezao.

CPU radi stabilno samo na 2 jezgre(nisam potrefio dobar primjerak)

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 17:59 (55pero).
17 godina
neaktivan
Savjet oko nadogradnje

zar nisu bolji proc od intel-a za igranje od amd?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

zar nisu bolji proc od intel-a za igranje od amd?

21 mjesec!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice