Savjet oko konfiguracije

poruka: 31
|
čitano: 2.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Savjet oko konfiguracije

Naručujem krajem ovog/početkom idućeg tjedna novi kompjuter iz ADM-a. Pošto se solidno razumijem u hardware sam sam sastavio konfiguraciju, a sad me zanima vaše mišljenje jeli se može još na kojem dijelu uštediti a da performanse budu iste, ili ako ima koji dio za 50/100 kn skuplji a da ima dosta bolje performanse. Kompjuter će služiti za gaming i ne namjeravan nikakav overclocking. Ako mislite da nešto treba promijeniti u konfi nek bude iz ADM-a. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Savjet oko konfiguracije
1 x ASUS M4A77T, AM3, AMD 770,SB710, BUS 5200MHz, DDR3, Broj utora 4
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
1 x DVD upisivač NEC AD 7263S Labelflash, DVD±RW 24x8x18x/20x8x/6x/4
1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology
1 x CoolerMaster Elite 370, black, (W)190 x (H)424 x (L)481 mm,4.7kg
1 x MSI GTX 560 TwinFrozr II OC 1024MB GDDR5 256 bit + 3 igre
1 x Arctic-Cooling Freezer 13, Socket 775/1156/1366/754/939/AM2/AM3
4.667,96Kn
Pojasnjenje :
Asusova ploca koja je cca 20kn skuplja od one AsRock ( ne volim ga koliko god mozda kvalitetan bio )... Jeftiniji ram od onog corsaira, razliku neces promjetit 100%...CM kuciste, po meni kvalitetnije od onog Termaltakea...Graficka kartica nesto slabija od one tvoje odabrane, ali i dalje zvjer koja rastura, za razliku u cijeni sam ubacio aftermarket hladnjak koji ce dodatno poboljsati hladenje procesora i kasnije laksi clock, koji je kod ovog procesora vrlo lagan.
Ako ti ne smeta nekakva buka stock hladnjaka slobodno mozes kupiti ovo:
1 x ASUS M4A77T, AM3, AMD 770,SB710, BUS 5200MHz, DDR3, Broj utora 4
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
1 x DVD upisivač NEC AD 7263S Labelflash, DVD±RW 24x8x18x/20x8x/6x/4
1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology
1 x CoolerMaster Elite 370, black, (W)190 x (H)424 x (L)481 mm,4.7kg
1 x MSI GTX 560 HAWK TwinFrozr III 1024MB GDDR5 256 bits
4.550,98Kn

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Savjet oko konfiguracije

Procesor AMD Athlon II X4 645, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W (728Kn)
Asrock 880GMH USB3 - AMD 880G, AMD SB710, M-ATX (560Kn)
Gigabyte GTX 560 Ti 1Gb GDDR5 256bit, 2xDVI+HDMI, PCI-X 2.0 (1650Kn)
HDD WD 500GB, 5000AAKX, SATA 3, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms (290Kn)
DDR3 4GB ( 2x2Gb ) Corsair, 1333MHz, CL9, COR-VS2GB1333D3 (300Kn)
Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GB, S12 II, aktivni PFC (490Kn)
Coolarmaster Elite 334 nVidia Edition, NV-334-KWN1-GP, MIDI (420Kn)
DVD upisivač NEC AD 7260S, DVD±RW 24x8x18x/20x8x/6x/48x40x48x, (150Kn)

TOTAL: 4588Kn

Sta mislis o ovom PC-u?

http://www.adm.hr

CIGLA
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Savjet oko konfiguracije

@xNortyx Dobro si rekao za kučište, pogledao sam malo po internetu reviewe od oba i vidim da coolermaster ima neke filtre za prašinu što je izvrsno, a thermaltake nema.

A za ploču od Asusa ne piše da ima USB 3.0, a ova Asrockova ima, a volio bi imat taj USB 3.0 iako sad ne služi ničemu bar za budućnost.

@BR1cK Neznam baš, tu mi je slabiji procesor i mislim nešto mrvicu slabija grafička a cijena je sve skupa ista.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 23:48 (Daddy J.).
14 godina
protjeran
Daddy J. kaže...

@xNortyx Dobro si rekao za kučište, pogledao sam malo po internetu reviewe od oba i vidim da coolermaster ima neke filtre za prašinu što je izvrsno, a thermaltake nema.

A za ploču od Asusa ne piše da ima USB 3.0, a ova Asrockova ima, a volio bi imat taj USB 3.0 iako sad ne služi ničemu bar za budućnost.

@BR1cK Neznam baš, tu mi je slabiji procesor i mislim nešto mrvicu slabija grafička a cijena je sve skupa ista.

Sto se tice CPU-a, tu su negdje oba.

Samo sto Phenom ima L3 cache.

GTX560 Ti je jaca od GTX560 ;)

ovo se meni namece kao bolji izbor , pa ti vidi ;)

CIGLA
14 godina
neaktivan

Obe one od MSI-a Twinforz II i Twinfrozr III HAWK su isto 560GTX Ti + što su još tvornički overclockane, na stranici od ADM-a ne piše da su Ti ali pogledaj ovamo http://hr.msi.com/product/vga/N560GTX-Ti-Hawk.html

14 godina
Daddy J. kaže...

Naručujem krajem ovog/početkom idućeg tjedna novi kompjuter iz ADM-a. Pošto se solidno razumijem u hardware sam sam sastavio konfiguraciju, a sad me zanima vaše mišljenje jeli se može još na kojem dijelu uštediti a da performanse budu iste, ili ako ima koji dio za 50/100 kn skuplji a da ima dosta bolje performanse. Kompjuter će služiti za gaming i ne namjeravan nikakav overclocking. Ako mislite da nešto treba promijeniti u konfi nek bude iz ADM-a. 

Umjesto napajanja od 550W uzmi slabije ( pogotovo što si napomenuo da nećeš clockati bilo koje kvalitetno napajanje od 400+ watta ti je sasvim dovoljno), možeš isto XFX 450W i za te novce dodaj još pločicu rama. Danas je  4GB standrad, a  2GB je već premalo. Ovo drugo je sasvim ok i nemaš šta mijenjat. Grafa je best buy do kategorije cijena  od GTX 570 !

14 godina
neaktivan
Daddy J. kaže...

Slobodno si onda ostavi sve ostalo kako je slozeno, i uzmi tu asrockicu, nije to uopce losa ploca :), samo ja iz osobnih preferenci njih ne stavljam u konfiguraciju{#}

14 godina
Savjet oko konfiguracije

za samo 200 kn vise imas am3+ plocu i grafu koja se otkljucava u 6970...izvoli {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

za samo 200 kn vise imas am3+ plocu i grafu koja se otkljucava u 6970...izvoli {#}

nekad uopce nije lagano nabavit tih 200kn viska {#}

14 godina
xNortyx kaže...
zoharbizo kaže...

nekad se isplati tih 200 kn vise jer ce u buducnosti moc buldozera kupit a da ne minja plocu...a o grafi da ne govorim...uostalom ovo je samo prijedlog ako moze...bilo bi super..ko da mu ja zelim sta lose...{#}

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
xNortyx kaže...
zoharbizo kaže...

nekad se isplati tih 200 kn vise jer ce u buducnosti moc buldozera kupit a da ne minja plocu...a o grafi da ne govorim...uostalom ovo je samo prijedlog ako moze...bilo bi super..ko da mu ja zelim sta lose...{#}

ma nisam aj reko da mu zelis lose :D samo kazem ;) no biggie :D

14 godina
Savjet oko konfiguracije

ili ovako ako je problem tih 250 kn...u ovoj konfi ima malo jaca napajanje samo i nema am3+ maticnu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pošto je nestalo onog xfx 550W, šta mislite bi li ovo napajanje moglo gurati tu konfiguraciju http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9127 , gledao sam neke reviewe po int i navodno je solidno, zanima me vaše mišljenje, ako ovo nevalja koje da uzmem?

Grafičku ću ipak uzet gtx560 Ti twinfrozr II a ne hawk jer ove trenutno nema, a ova druga je mrvicu jeftinija a razlike su 2-3 fps u većini igra što se i ne primjećuje.

Ako je dovoljno dobro to napajanje ili ako ima slično neko za 300-350 kn da valja možda bi mogao za razliku u cijeni uvalit Phenoma II x6 1090t? Jel se isplati?

14 godina

Držat će ti to napajanje. To je revizija  prve serije i sad je to jako dobro napajanje.

14 godina
neaktivan

A jel se isplati umjesto Phenoma II x4 955 stavit Phenom II x6 1090t, pretpostavljan u gamingu nebi bila neka velika razlika ali za ubuduće?

14 godina

Pa nije loše. Teško je to kod procesora procjeniti, jel danas je to super CPU  a za godinu dana će bit možda većina procesora na tržištu bitno bolja od x6 Phenoma. Uzmi 1055T X6 taj se i isplati jel nije velika nadoplata sa x4 a dobiješ istih 6 jezgri kao u 1090T samo što moraš clokcat pomoću HT clocka jel nije otključan množitelj.

14 godina
neaktivan

Odlučio sam ipak malo više uložiti u procesor. Sutra bi trebao naručiti i to bi sve trebalo izgledati oprilike ovako. E i ovo što ste prije govorili da je Kingmax jeftiniji, inaće isto dođu on i Corsair (oboje 150 kn pločica od 2GB).

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2011 13:28 (Daddy J.).
14 godina
Daddy J. kaže...

Odlučio sam ipak malo više uložiti u procesor. Sutra bi trebao naručiti i to bi sve trebalo izgledati oprilike ovako. E i ovo što ste prije govorili da je Kingmax jeftiniji, inaće isto dođu on i Corsair (oboje 150 kn pločica od 2GB).

ako ces ocat tajn procesor preporuca se ploca sa vecom faznom regulacijom...u svojoj konfi sam ti slozia am3+ plocu sa jako dobrom regulacijom i x6 procesorom ako se dobro sjecam...

14 godina
neaktivan

Ne želim tu Am3+ jer ne planiram čekat te bulldozere + još što je to m-ATX pa bi moglo bit pregrijavanja zbog zbijenijih komponenata. Uglavnom ako možeš naći neku AM3, da nije micro i da nije puno skuplja od ove. Jeli ova ima bolju regulaciju http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=8807 ?

14 godina
Savjet oko konfiguracije

nije ni bitno...imat ces am3+ plocu koja ima bolju regulaciju i nosit ce se bez problema sa tim ocanim 1090t...moja preporuka a sad ti kako os...tu si u visestrukom dobitku za 150 kn vise...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ok, ali nažalost nemogu nabavit tih ekstra 150-200 kn, ne plaćam ja komp. Nema veze stavit ću tu 770 extreme3, pa kad budem tio overclockat nakon nekog vremena napravit ću bez dizanja voltaže ili uz nešto malo dizanja. X6 je ionako zvjer i na ta svoja 3.2 ghz, tako da za sada nema neke velike potrebe za OC (nisam neki uživljenik u to ;) )

Svejedno hvala na preporuci.

14 godina
Daddy J. kaže...

Ok, ali nažalost nemogu nabavit tih ekstra 150-200 kn, ne plaćam ja komp. Nema veze stavit ću tu 770 extreme3, pa kad budem tio overclockat nakon nekog vremena napravit ću bez dizanja voltaže ili uz nešto malo dizanja. X6 je ionako zvjer i na ta svoja 3.2 ghz, tako da za sada nema neke velike potrebe za OC (nisam neki uživljenik u to ;) )

Svejedno hvala na preporuci.

na 3.2 ghz je odlican...nemoras ga ocat..ic ce na 3.5 do 3.7 bez dizanja napona tako da je to ok...

14 godina
neaktivan

Evo došao kompjuter nakon 1 dana (brzi su) međutim IMAM JEDAN VELIKI PROBLEM, lan priključak na matičnoj ne radi !!!!!! Kroz popodne sam već 2 puta instalirao Windows 7 Ultimate 64-bit i probao sa xp-om koji je na ovom kompjuteru gdje radi internet. ALI JEDNOSTAVNO NE RADI, lampica kad ukopčam kabel zasvijetli i sve ali na xp-u ne pronalazi uopće local area connection, a u win 7 je ima ali neće da se spoji na internet (IP configuration problem kaže). Probao sam sa svim mogućim drajverima i dalje ništa, svejedno instalirao one sa cd-a od matične ili najnoviju verziju. MOLIM POMOĆ ŠTO PRIJE, ŠTA DA RADIM? Problem je ja sam  iz Splita i ne namjeravam ić ako treba u Zagreb ADM-u to reklamirat, poludio sam totalno, prvi put kupujem kod njih i odma ....... help!

16 godina
Ukljucen DHCP?
3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
14 godina
neaktivan

Nemam router nego obični modem sa priključkom za 1 računalo. Kad ukopčam u staro ima interneta, kad ukopčan u novi nema. U Win 7 mi kaže nešto wrong ip configuration i stalno stoji identifiying network, u xp mi uoće nema local area connectiona-a i izbacuje neki error za realtek da ima problema. Taj isti windows xp na starom komp bez problema nađe local area connection i spoji. Za Win 7 neznan kako bi bilo na starom komp. pošto je on preslab za win 7 da uopće instaliram.

EDIT: kod oba kompjutera one lampice kad ukopćam LAN kabel normalno svijetle

EDIT 2:napravio sam temu u hradverski problemi pišite tamo

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 1:06 (Daddy J.).
14 godina
Savjet oko konfiguracije

svi driveri za 7cu instalirani?lan i audio?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Aha, KOd Xp-a code kod erroa je bio 10, a njegovo objašnjenje je da je problem u driverima, proguglao danas. Daljnje neki tip je rekao na nekom eng forumu ili nećem sličnom da je problem jer device manager krivo prepoznaje drivere ili da nešto nije u redu sa biosom. Sad dali je bolje da flasham bios u noviji ako postoji ili ima koje drugo lakše rješenje.

14 godina
Daddy J. kaže...

Aha, KOd Xp-a code kod erroa je bio 10, a njegovo objašnjenje je da je problem u driverima, proguglao danas. Daljnje neki tip je rekao na nekom eng forumu ili nećem sličnom da je problem jer device manager krivo prepoznaje drivere ili da nešto nije u redu sa biosom. Sad dali je bolje da flasham bios u noviji ako postoji ili ima koje drugo lakše rješenje.

flashaj bios pa vidi...to ti moze donit samo poboljsanje..novi bios {#}

14 godina
neaktivan

Eh vec imam najnoviji... od 5 mjeseca 2011.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice