Sandy bridge konfa

poruka: 88
|
čitano: 8.364
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Sandy bridge konfa
Audentia kaže...
nick54312 kaže...
nick54312 kaže...

1 x ASUS CROSSHAIR IV FORMULA, AM2,AM2+,AM3, AMD 890FX, SB850

1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3

1 x DDR3 4GB (1x4GB) Corsair, 1600MHz. CL9, CMX4GX3M1A1600C9

1 x Sapphire HD 6950, 2GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + HDMI

1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

1 x Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX

+ NOCTUA NH 14

+ CM 912 plus

Evo pošto su Sandy povukli iz prodaje išao sma slagat AMD konfu. Šta msilite, ugurao sam kućište koje mi se od prve sviđalo i 6950, u prijašnju cjenu? To bih u najboljem slučaju imao do ljeta pa onda odlučio za drugotrajnu kupnju između Buldozera ili Sandya.

Evo nas na topic-u, šta mislite?

Ispricavam se za off

Pa sve je dobro po meni

Samo bi ram stavio ovaj

Dual channel, malo brze ali cijena ti je ista tako da bolje stavis ovo :)

I naravno grafu otkljucas u 6970

Tako je grafu stavim na 6970 ako je još moguće i derem do ljeta.

Kruger
17 godina
Sandy bridge konfa

De stavi X6 procesor nisi valjd takva sirotinja kad već imaš para za Crosshair IV.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

De stavi X6 procesor nisi valjd takva sirotinja kad već imaš para za Crosshair IV.

Zasto kada ce svejedno kupit bulldozera za par mjeseci?

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Proc, maičnu i RAM gledam koji se najviše isplate da ih mogu lakše prodat. Kužiš?

Kruger
17 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Hyperion kaže...

Proc, maičnu i RAM gledam koji se najviše isplate da ih mogu lakše prodat. Kužiš?

ja to isto radim  za proc i matičnu :) sad nezz dal da uzmem neki intelov il amd-ov

15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

Ja sam se odlučio za AMD zato jer je BEST BUY i mislim da ću ka lakše prodat jer je recesija.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

Evo za sad sam na tome

1 x ASUS CROSSHAIR IV FORMULA, AM2,AM2+,AM3, AMD 890FX, SB850

1 x Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, socket AM3, BOX

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24,CMX4GX3M2A1600C9

1 x Sapphire HD 6950, 2GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + HDMI

1 x Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2

6.435,00Kn

+ CM 912 plus

+ NOCTUA NH-D14

Hvala vam na pomoći.

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 10:38 (nick54312).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

Evo za sad sam na tome

1 x Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, socket AM3, BOX(kasnije i5 2500k)

1 x Asrock 890GX EXTREME3 - AMD 890GX, AMD SB850, ATX, FSB2600(kasnije p8p67 pro)

1 x Sapphire HD 6950, 2GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + HDMI(ako je stari model ako ne onda ide ta  MSI 560 twin frozr)

5.700,01Kn

+ CM 912 plus

Hvala vam na pomoći.

Samo 955 umjesto 965
I preporucam ti da stavis bulldozera kad dode a ne SB

Sve u svemu, konfa mi se svida :) 

15 godina
neaktivan
Audentia kaže...
nick54312 kaže...

Evo za sad sam na tome

1 x Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, socket AM3, BOX(kasnije i5 2500k)

1 x Asrock 890GX EXTREME3 - AMD 890GX, AMD SB850, ATX, FSB2600(kasnije p8p67 pro)

1 x Sapphire HD 6950, 2GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + HDMI(ako je stari model ako ne onda ide ta  MSI 560 twin frozr)

5.700,01Kn

+ CM 912 plus

Hvala vam na pomoći.

Samo 955 umjesto 965
I preporucam ti da stavis bulldozera kad dode a ne SB

Sve u svemu, konfa mi se svida :) 

965 mi se čini da ću lakše prodat

To sam stavio sadašnje mišljenje. Ide Buldozer ili Sandy.

Edit: EDIT: tek danas vidio da p8p67 pro ima 12+2 redukciju. hehe zato mi je i žao što su napravili  kvar.

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 0:31 (nick54312).
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

Evo pošto svaki dan nešto mjenjam možda je ovo zadnja promjena, iako nisam baš siguran u to. Konfa je sljedeća:

1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3

1 x Asrock 890GX EXTREME4 - AMD 890GX, AMD SB850, ATX, FSB2600

1 x Gigabyte HD6950, 2GB GDDR5, DVI-I/DBI-D + HDMI, PCI-E 2.1(uzimam Asus ako se da otključat, ako ne onda neznam što ću uzet)

1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II(inače uzimam 2x500GB)

1 x Logitech G110 Gaming keyboard, USB, žična, USB

1 x Logitech G500 Gaming Laser Mouse, Resolution: 200 - 5700 dpi

6.600,01Kn

+slušalice Thermatake TtEsports Shock

+podloga za miš CM storm Tactics

Pošto ovaj tjedan nikako ne mogu po komp, nejvjerovatnije budem išao drugi tjedan. Sutra budem sve isplanirao. Pa budem nabacio koju sliku i koj bench. Hvala vam

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Sandy bridge konfa

Mogu se sve 6950 unlockati i ASUS ili Gigabyte. Ja ti imam baš tu gore Gigabyte i ponosan sam vlasnik unlockane 6970@.

Dobar PC nema šta. Dobro složeno.

Jesi razmišljao o nVidiji? Moja HD6950 se neće clockati preko ako ju unlockam, a ova nova izašla GTX560 je super jeftina za ono što nudi, clocka se ko' luda i dostiže performanse ne skuplje HD6950 nego čak i moje unlockane HD6970 stock?

Evo:

Jeftinija 500 kuna, tvornički dignuti taktovi, još ide gore, cooler super, Gigabyjtica,...itd.

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

Razmišljao sam i o 560, ali mi je problem malo preke granice nju nosit, lakše mi je dvije 6850 jer me jedna ispadne točno 990kn, a 1000kn po čovjeku se može nosit bez PDV-a i carine. Sutra budem zvao za auto i onda odlučio dali idem na jeftiniju variantu ili skuplju. Još jednom hvala svima.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

1000kn ali sa pdv-om, pazi da se ne zahebes

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

1000kn ali sa pdv-om, pazi da se ne zahebes

Bez PDV-a zašto? Nije valjda?{#}

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 16:02 (nick54312).
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

pa kak ces mu pokazat racun, a da na nejmu nema pdv-a? ti dobijes normalan racun, dodjes na granicu, zatrazis meverstojer, oni ti popune papire, i kad se sljedeci put vracas dobijes te pare natrag. dakle normalnu cijenu platisu u trgovini i taj racun mu moras pokazati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

Možeš mi to objasnti jer ja inače kupim i u trgovini zatražim povrat DDV-a(tako je u Sloveniji) i onda drugi put podignem novac kod njih.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

pa da to ti i govorim. mozes ili na grani ili u trgovini zatraziti novac da ti vrati drugi put. al na hrv granici ako te trazi racun morat ce pokazat i to ce biti racun sa ukljucenim pdv/ddv-om, jer taj iznos ne odbijaju sa racuna

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

Danas ili sutra ih budem nazvao.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Commodore kaže...

npr, na preskupoj maticnoj, preskupom kucistu, vodenom hladjenju, prejakom napajanju mozes ustedjeti za i7 2600k i 8GB RAM-a. 

Stabilnosti rada cijelog sistema sasvim sigurno pridonosi i kvalitetno napajanje tako da je to zadnja stavka na kojoj štedim a kroz sve ove godine naučio sam da napajanje nikada nije prejako kao niti hdd prevelik. Što se kućišta tiče sasvim sigurno bi zaobišao jeftina i bučna riješenja jer će se ipak raditi na compu pa je tišina jedan od preduvjeta rada. Naravno tišini može doprinjeti i kvlitetnije napajanje.

To su dvije stvari na kojima ne bi štedio prije svega jer se radi o parsto kuna koje u konačnici nikome ništa ne znače.  Matična je stvar osobnog ukusa i afiniteta i sasvim sigurno nikada ne bi izabrao jeftinija riješenja manje brendiranih firmi. Vodeno hlađenje u njegovom slučaju nema neku osobitu svrhu tako da ako baš želi tu može ušparati koju kunu.  Uz sve to corsairovo vodeno hlađenje je poprilično bučno tako da meni otpada odmah u startu. Računalo koje je tiho i pouzdano nema cijenu, bar za mene. Nisam naučio sjediti pored računala koje proizvode buku i to mi je prvi preduvjet u sklapanju računala a kvalitetno napajanje i kućište su temeljac svakog dobro posloženog računala i nije mi jasno kada većina želi baš na tom polju uštedjeti koju kunu ...

15 godina
protjeran
movie kaže...
Commodore kaže...

npr, na preskupoj maticnoj, preskupom kucistu, vodenom hladjenju, prejakom napajanju mozes ustedjeti za i7 2600k i 8GB RAM-a. 

Stabilnosti rada cijelog sistema sasvim sigurno pridonosi i kvalitetno napajanje tako da je to zadnja stavka na kojoj štedim a kroz sve ove godine naučio sam da napajanje nikada nije prejako kao niti hdd prevelik. Što se kućišta tiče sasvim sigurno bi zaobišao jeftina i bučna riješenja jer će se ipak raditi na compu pa je tišina jedan od preduvjeta rada. Naravno tišini može doprinjeti i kvlitetnije napajanje.

To su dvije stvari na kojima ne bi štedio prije svega jer se radi o parsto kuna koje u konačnici nikome ništa ne znače.  Matična je stvar osobnog ukusa i afiniteta i sasvim sigurno nikada ne bi izabrao jeftinija riješenja manje brendiranih firmi. Vodeno hlađenje u njegovom slučaju nema neku osobitu svrhu tako da ako baš želi tu može ušparati koju kunu.  Uz sve to corsairovo vodeno hlađenje je poprilično bučno tako da meni otpada odmah u startu. Računalo koje je tiho i pouzdano nema cijenu, bar za mene. Nisam naučio sjediti pored računala koje proizvode buku i to mi je prvi preduvjet u sklapanju računala a kvalitetno napajanje i kućište su temeljac svakog dobro posloženog računala i nije mi jasno kada većina želi baš na tom polju uštedjeti koju kunu ...

Nije ti jasno?

Sve ovo sto si napisao stoji ako izumemo jednu cinjenicu a to je ogranicen budzet. Ti ne bi stedio na napajanju, na kucistu, na maticnoj.... ne bi ni ja uz uvjet da imam neogranicen budzet. To da napajanje nikad nije prejako je glupost. Napajanje se uzima po konfiguraciji. Eventualna nadogradnja jos par HDD-a, spajanje 5-6 USB periferija je sve sto se tu moze nadograditi i sve skupa ne uzima vise od 50W. Sigurno u radnu konfiguraciju za CAD nece dodavati jos jednu graficku karticu jer je besmisleno, a jedino takva nadogradnja trazi puno vise snage napajanja.  Pretjerivanje je bacanje novca koji je potreban za druge komponente. Ovdje je rijec o konfiguraciji za CAD i rendering i najbitnija stavka je procesor. zatim RAM. ako te budzet ogranicava i mozes birati hoces li skupo kuciste, napajanje, hladjenje... ili procesorsku snagu i kapacitet memorije tu ne bi trebalo biti dileme.

Ukratko ako treba birati izmedju i5 2500K sa 4GB RAM-a u vrhunskom kucistu sa kvalitetnim napajanjem od 750W i i7 2600k sa 8GB RAM-a u smecu od kucista sa kvalitetnim 450W napajanjem, svak ko se ikada bavio renderingom uzet ce ovo drugo. Lako se kuciste promijeni, samo posao ne smije patiti. Napajanje ni ne treba mijenjati.

I kakve veze ukus ima sa odabirom maticne? Maticna se bira tako da se sagledaju sve potrebe, i citaju recenzije i iskustva kupaca maticnih koje te potrebe zadovoljavaju. kako neka maticna izgleda, koje su joj boje heatspreaderi na chipsetu, koliko grafickih moze stati na nju... je bitno jedino djeci koja se pale na takve stvari.

16 godina
Sandy bridge konfa

Ja naprimjer nikad takve komponente ne bi stavio u neko jeftino kućište.Prije bi posudio 400-500kn pa si kupio neki Silverstone,Antec ili Coolermaster....

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

Uzimam SB bez kućište tako da se ne trebate svađat. Inače napajanje misli kupit jače jer možda bi trebao držat i dvije 6850. Komp nije samo za radit u CADu.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

1mj. trolanja .... wp

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vepar kaže...

Ja naprimjer nikad takve komponente ne bi stavio u neko jeftino kućište.Prije bi posudio 400-500kn pa si kupio neki Silverstone,Antec ili Coolermaster....

ocito ti ima ko posudit. kad se spomene budzet onda se zna sta to znaci. kuciste se uvijek kasnije moze kupiti. kad u startu zakines na procesoru, pogotovo kad je rijec o radnom racunalu kod kojeg je procesor najbitniji, napravio si glupost.

ovom logikom bi komodno na svakoj temi "konfiguracija do xxx kn" mogli sastavljati skuplje konfiguracije i savjetovati autoru teme da posudi razliku u novcu. Uvijek moze bolje i naravno skuplje.

16 godina
Commodore kaže...
vepar kaže...

ocito ti ima ko posudit. kad se spomene budzet onda se zna sta to znaci. kuciste se uvijek kasnije moze kupiti. kad u startu zakines na procesoru, pogotovo kad je rijec o radnom racunalu kod kojeg je procesor najbitniji, napravio si glupost.

ovom logikom bi komodno na svakoj temi "konfiguracija do xxx kn" mogli sastavljati skuplje konfiguracije i savjetovati autoru teme da posudi razliku u novcu. Uvijek moze bolje i naravno skuplje.

Ja naravno govorim o tome kako bi ja postupio,a nisam nikome savjetovao da to i radi prema tome napadaš u krivom smjeru...

17 godina
protjeran
Sandy bridge konfa

Evo da ne bude OT pa prema naslovu teme i za 6k bez periferije:

Jedino za MBO nisam baš siguran?

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vepar kaže...
Commodore kaže...
vepar kaže...

Ja naravno govorim o tome kako bi ja postupio,a nisam nikome savjetovao da to i radi prema tome napadaš u krivom smjeru...

Ne napadam. I ja bi postupio isto. Samo sam htio reci da ako mu je konfiguracija za posao a ne moze ici preko odredjenog iznosa bolje da ustedi na kucistu i na napajanju (to znaci kvalitetno napajanje adekvatne snage, nikako kupovati bezvezno napajanje) nego da stedi na procesoru koji ce sam sebe i neko bolje kuciste isplatiti u par dana. 

17 godina
Commodore kaže...

Nije ti jasno?

Sve ovo sto si napisao stoji ako izumemo jednu cinjenicu a to je ogranicen budzet. Ti ne bi stedio na napajanju, na kucistu, na maticnoj.... ne bi ni ja uz uvjet da imam neogranicen budzet. To da napajanje nikad nije prejako je glupost. Napajanje se uzima po konfiguraciji. Eventualna nadogradnja jos par HDD-a, spajanje 5-6 USB periferija je sve sto se tu moze nadograditi i sve skupa ne uzima vise od 50W. Sigurno u radnu konfiguraciju za CAD nece dodavati jos jednu graficku karticu jer je besmisleno, a jedino takva nadogradnja trazi puno vise snage napajanja.  Pretjerivanje je bacanje novca koji je potreban za druge komponente. Ovdje je rijec o konfiguraciji za CAD i rendering i najbitnija stavka je procesor. zatim RAM. ako te budzet ogranicava i mozes birati hoces li skupo kuciste, napajanje, hladjenje... ili procesorsku snagu i kapacitet memorije tu ne bi trebalo biti dileme.

Ukratko ako treba birati izmedju i5 2500K sa 4GB RAM-a u vrhunskom kucistu sa kvalitetnim napajanjem od 750W i i7 2600k sa 8GB RAM-a u smecu od kucista sa kvalitetnim 450W napajanjem, svak ko se ikada bavio renderingom uzet ce ovo drugo. Lako se kuciste promijeni, samo posao ne smije patiti. Napajanje ni ne treba mijenjati.

I kakve veze ukus ima sa odabirom maticne? Maticna se bira tako da se sagledaju sve potrebe, i citaju recenzije i iskustva kupaca maticnih koje te potrebe zadovoljavaju. kako neka maticna izgleda, koje su joj boje heatspreaderi na chipsetu, koliko grafickih moze stati na nju... je bitno jedino djeci koja se pale na takve stvari.

Kada sam za matičnu rekao da je stvar osobnog ukusa nisam mislio na vizualni izgled već na činjenicu kako neke matične imaju veći luksuz a neke manji u vidu mogučnosti istih.  Znači ako ti ne treba prčkanje po biosu i podizanje takta te dodatni raznorazni utori izabrat ćeš onu matičnu koja ne nudi takve opcije te je samim time jeftinija. No i u tom slučaju imam favorita u vidu dvije tri firme a ostale ne bi ni uzeo u razmatranje samo zbog povoljnije cijene od sto kuna. Za napajanje i dalje stojim da nikada nije preveliko no ne treba sada ići u krajnost i spominjati neka od 1000w ili više ali današnje napajanje od 750w sasvim sigurno nije bacanje novca jer napajanje stavljam jednom i ne mijenjam ga dok ne crkne što nije slučaj s drugim komponentama jer se računalo stalno nadograđuje. Svaka nova nadogradnja procesora ili grafičke u pravilu podiže potrošnju cijele konfiguracije tako da ja ne bi na tom dijelu štedio. Naravno, ovo je samo moje viđenje. Kada govoriš o ograničenom budžetu opet se ne mogu složiti jer si ti ušparao zamjenom jeftinijih komponenti nekih 800kn što mi je smiješno. Da je u cijeloj priči ulog nekoliko tisuća kuna mogao bi shvatiti ali zbog uštede od parsto kuna gledati nekvalitetno bučno kućište uz isto takvo napajanje apsolutno me ne interesira. Rađe se strpim nekoliko dana ili tjedana pa si sve posložim po guštu no opet kažem to je samo moje viđenje... naravno svatko ima svoje argumente i potrebe i to treba poštivati...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice