Sandy bridge konfa

poruka: 88
|
čitano: 8.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

Evo opet ja smetam. Pošto sam odustao od kupnje AMD kompa prošli tjedan(nije mi žao) zbog novaca sada gledam na komp iz drugog kuta. Pa me zanima šta mislite o ovom?

1 x ASUS SABERTOOTH P67, 1155, Intel P67, DDR3, Broj utora 4, 1600 M ili GIGABYTE GA-P67A-UD4(isto me dođe) može prijedlog i za neku slabiju.

1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

1 x HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black

1 x CoolerMaster HAF 912 Plus, Midi tower bez napajanja, crno

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24,CMX4GX3M2A1600C9

5.252,99Kn

+ POINT OF VIEW GeForce GTX460, retail, 1024MB

+ 520 Watt SEASONIC S12II-520

Možda slabija matična i više RAM-a ili 460 750MB?

Počeo sam sa programiranje i AUTOCAD-on tako da nabacim koju igru kad stignem uglavnom nebi služio za geiming(pogotove ne na very high postavkama).

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

odustani od sabertootha i uzmi asusovu onu seriju p8 nesto - EVO. bolja od sabertootha, a 40kn jeftinija...

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

Ok, znači ova ASUS P8P67 Evo. Mi možeš reći zašto je ta bolja hvala.

EDIT: mi možeš ovo objasnit ovo ima P8P67, a ova druga ne:

Overclocking Protection

- ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 7:35 (nick54312).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sandy bridge konfa

Posto dosta radim u CAD-u moja preporuka ti je:

Stednja na maticnoj: Asrock P67 Extreme 4 - usteda 420 kn

Stednja na kucistu:  CM Centurion 5 - usteda 370 kn

Stednja na napajanju: Corsair VX450 - usteda 100 kn

Ukupna usteda: 890KN

Ako se zadovoljavas gamingom na nizim detaljima onda umjesto 460GTX 1G uzmi 450GTS - dodatnih 500kn ustede.

Trebas kupiti dobar CPU hladnjak ~ 300kn

Obavezno uzmi dva modula po 4 GB RAM-a ~ dodatnih 400kn

6 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

sabertooth ima keramiku za hladjenje za razliku od ove druge, cool izgleda :D razlika medju njima je u par sitnih stvari i jednoj bitnoj.

1. memorija -  evo podrzava do 2200, sabertooth do 1866; uz OC to i nije toliko bitno

2. pcie

evo->

2 x PCIe 2.0 x16 (single at x16 or dual at x8/x8 mode) 

1 x PCIe 2.0 x16 * [Black] (max. at x4 mode, compatible with PCIe x1 and x4 devices) 
2 x PCIe 2.0 x1 
2 x PCI

sabertooth->

2 x PCIe 2.0 x16 (single at x16 or dual at x8/x8 mode) 
3 x PCIe 2.0 x1 
1 x PCI

3.EVO ima bluetooth

4. sabertooth podrzava 2 usb-a vise :D lol

5. uz evo dobije usb 3.0 bracket

6. OC ce biti nesto bolji na EVO, ima dodatne opcije i aplikacije za OC

NAJBITNIJE: 

EVO -  Industry leading Digital 12+2 Phase Power Design 

SABERTOOTH - 8+2 Digital Phase Power Design

znaci, ja bi mali prednost dao EVO jer ima vise faznih regulatora napona, te samim time, moze se postici veci clock. ostale su razlike nebitne

za design moj glas ide Sabertoothu

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Sandy bridge konfa
Commodore kaže...

Ako se zadovoljavas gamingom na nizim detaljima onda umjesto 460GTX 1G uzmi 450GTS - dodatnih 500kn ustede.

Xyan šta misliš o ovoj Asrockovoj matičnoj? dođe me 200kn jeftinije.

Taj centurion 5 mi nije ljep(a dođe me 150kn manje), ako me stisne sa novcima umem thermatake v4 za 250kn. Mislio sam uzet CM 912 zato jer ima puno prostora a stane i grafa do 27cm i ima jako velik otvor za hladnjak.

Napajanje 550VX me dođe 410kn,a 450VX nemaju.

Za grafičku mi treba pomoć jer mislim uzet Dell 2311 pa me zanima dali će gt240 1gb(470kn) ili možda gt430 1gb(450kn) dobro raditi na takvom monitoru?

hladnjak NOCTUA NH-D14 ili h70 dođe me isto novaca samo me zanima koj od ova dva bolje hladi i dali se h70 isplati?

Za sad bi imao 2x2 = 4gb, a kasnije uzeo jo jednom tako šta misliš?

ili da uzmem sad DDR3-RAM KIT 8 GB, 1600 MHz, CL9, CORSAIR Vengeance dođe me 600kn a čuo sam da je dobra za overclock.

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 15:44 (nick54312).
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Commodore kaže...

Xyan šta misliš o ovoj Asrockovoj matičnoj? dođe me 200kn jeftinije.

Taj centurion 5 mi nije ljep(a dođe me 150kn manje), ako me stisne sa novcima umem thermatake v4 za 250kn. Mislio sam uzet CM 912 zato jer ima puno prostora a stane i grafa do 27cm i ima jako velik otvor za hladnjak.

Napajanje 550VX me dođe 410kn,a 450VX nemaju.

Za grafičku mi treba pomoć jer mislim uzet Dell 2311 pa me zanima dali će gt240 1gb(470kn) ili možda gt430 1gb(450kn) dobro raditi na takvom monitoru?

hladnjak NOCTUA NH-D14 ili h70 dođe me isto novaca samo me zanima koj od ova dva bolje hladi i dali se h70 isplati?

Za sad bi imao 2x2 = 4gb, a kasnije uzeo jo jednom tako šta misliš?

ili da uzmem sad DDR3-RAM KIT 8 GB, 1600 MHz, CL9, CORSAIR Vengeance dođe me 600kn a čuo sam da je dobra za overclock.

ako corsair vengenace mozes za 600kn uzeti 8gb onda svakako :D 

ova asrockica je jako dobra na papiru, vjerujem da i uzivo za tih soma kuna kolko dodje.

hladnjak, hmmmm. nisam imao priliku isprobati noctuu uzivo, al pretpostavljam da h70 nece biti toliko glasan. samo je pitanje oce stat u kuciste, tj. oce al da ne moras nekakve extra modifikacije raditi. ja bi mozda ipak isao na noctuu.

550vx je OK, pogotovo za 410kn.

v3, v4 ok izgledaju mi kucista za kolko dodju. stavrno pristojno.

samo ne znam zasto si odustao od grafe? mislim da ce biti dovoljne, al grehota stavljati na ovakve komponente takvu grafu. ak nisi pri parama, OK, bit ce dovoljne.

15 godina
neaktivan

ako corsair vengenace mozes za 600kn uzeti 8gb onda svakako :D 

ova asrockica je jako dobra na papiru, vjerujem da i uzivo za tih soma kuna kolko dodje.

hladnjak, hmmmm. nisam imao priliku isprobati noctuu uzivo, al pretpostavljam da h70 nece biti toliko glasan. samo je pitanje oce stat u kuciste, tj. oce al da ne moras nekakve extra modifikacije raditi. ja bi mozda ipak isao na noctuu.

550vx je OK, pogotovo za 410kn.

v3, v4 ok izgledaju mi kucista za kolko dodju. stavrno pristojno.

samo ne znam zasto si odustao od grafe? mislim da ce biti dovoljne, al grehota stavljati na ovakve komponente takvu grafu. ak nisi pri parama, OK, bit ce dovoljne.

RAM- odlučeno 

Matična budem još vidio

hladnjak???? ova dva stanu u CM 912 plus, a u v4 budem vidio to mi je jedina stvar za odluku

napajanje ok

Da san pri parama sad bi imao x4 955 i 6950, ali čak sam i sretan što sam odustao od kupnje. Jer me sad dođe i jeftinije odmah mi lakše uzet Della.

Kruger
15 godina
protjeran
Sandy bridge konfa

Di si nasa Corsair Vengeance 8GB za 600kn?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Di si nasa Corsair Vengeance 8GB za 600kn?

http://www.ditech.at/artikel/D3OC16C/DDR3-RAM_KIT_8_GB_1600_MHz_CL9_CORSAIR_Vengeance.html

Bez PDV-a

Kruger
17 godina

taj RAM ima dosta visok heatsink, pa ako planiraš zakeljit neki masivni cpu cooler gore mislim da neće ići. Učinilo mi se da si pisao o Noctua D14, mislim da ne bude stalo.

eQuanimity, Dogs Of War, Lan Wars
15 godina
protjeran
Sandy bridge konfa

Ako vec uzimas u austriji:

http://geizhals.at/a590598.html

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
blackdevil kaže...

taj RAM ima dosta visok heatsink, pa ako planiraš zakeljit neki masivni cpu cooler gore mislim da neće ići. Učinilo mi se da si pisao o Noctua D14, mislim da ne bude stalo.

To se budem raspitao jer možda budem prije uzeo monitor sam mi je dobra cijena pa imam par tjedana za odlučit(sve ovisi kad mi stignu novci). A šta misliš jeli bi stao h70?

Kruger
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

on sigurno.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

on sigurno.....

ne razumijem šta želiš reć

Kruger
15 godina
protjeran
nick54312 kaže...
xyan kaže...

on sigurno.....

ne razumijem šta želiš reć

pa to sto si pitao. vodena hladjenja nemaju problem s prostorom. samo gledaj da ti kuciste ima predvidjenje otvore za crijeva.

17 godina

On vjerojatno misli na corsair h70, to je vodeno samo za procesor iz jednog komada. Nema mudrosti oko toga, niskoprofila pumpa i radijator koji ide na stažnji ispuh na case-u. samo trebaš vodit računa da imaš dosta mjesta na stražnjem dijelu kučišta da ti stane, al mislim da stane na svaki mid case.

eQuanimity, Dogs Of War, Lan Wars
15 godina
protjeran
Sandy bridge konfa

H70 ce ti stati sigurno a uz njega ces moci staviti RAM kakav hoces, ali definitivno se razbacujes novcem na nebitnim komponentama a na bitnima stedis.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

H70 ce ti stati sigurno a uz njega ces moci staviti RAM kakav hoces, ali definitivno se razbacujes novcem na nebitnim komponentama a na bitnima stedis.

npr...

Kruger
15 godina
protjeran
Sandy bridge konfa

npr, na preskupoj maticnoj, preskupom kucistu, vodenom hladjenju, prejakom napajanju mozes ustedjeti za i7 2600k i 8GB RAM-a. 

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

npr, na preskupoj maticnoj, preskupom kucistu, vodenom hladjenju, prejakom napajanju mozes ustedjeti za i7 2600k i 8GB RAM-a. 

Složi mi nešto, cijelu konfu

Kruger
17 godina
protjeran
Sandy bridge konfa

Ej.

Evo ja sam nešto našao.. hm složio..:P

Imaš Intela kako si zahtijevao, Sandy Bridge na 3.1GHz tako da bude dobar i za igre

Graf ti je impozantna GTX570 najnoviji nVidia proizvod za grafičku obradu

Memorije su na 1600MHz

Napajanje je dosta jako i kvalitetni Seasonic

btw Glede tvojeg budžeta ja sam išao na onu tvoju gore cijenu računao sam oko 7000 kuna.

I kejs si sam ubodi neki lijepi-veliki-prostrani-prozračni-šminkerski

:D

sell the kids for food-weather changes moods
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ej.

Evo ja sam nešto našao.. hm složio..:P

Imaš Intela kako si zahtijevao, Sandy Bridge na 3.1GHz tako da bude dobar i za igre

Graf ti je impozantna GTX570 najnoviji nVidia proizvod za grafičku obradu

Memorije su na 1600MHz

Napajanje je dosta jako i kvalitetni Seasonic

btw Glede tvojeg budžeta ja sam išao na onu tvoju gore cijenu računao sam oko 7000 kuna.

I kejs si sam ubodi neki lijepi-veliki-prostrani-prozračni-šminkerski

:D

Rekao sam da bi mi u manje koristila za igranje više za rad. I zašto si stavio 2400(bez k) i p67 matičnu???

Kruger
17 godina
Sandy bridge konfa

Možda bi ti bilo pametno malo pričekati s kupovinom Sandy Bridga.

Intel je otkrio pogrešku u čipsetima serije 6 koji se koriste u matičnim pločama za Sandy Bridge. Greška u dizajnu čipseta dovodi s vremenom do pada performansi i funkcionalnosti SATA portova.

Intel je obustavio isporuku čipseta s greškom, a isporuka čipseta s ispravljenom greškom proizvođačima matičnih se očekuje krajem veljače.

Intel Identifies Chipset Design Error, Implementing Solution

1 0 hvala 1
17 godina
Sandy bridge konfa
MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 18:34 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sandy bridge konfa

Ok, onda što mi predlažete?

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

Ok, onda što mi predlažete?

Da čekaš.

15 godina
protjeran
nick54312 kaže...
Commodore kaže...

Složi mi nešto, cijelu konfu

Ako kupujes u Austriji onda je besmisleno slagati u Hrvatskoj. U Austriji imas puno bolju ponudu i cijene.

Uglavnom, za potrebe koje si naveo:

i7 2600K

Asrock p67 extreme 4

2x4 GB DDR3 RAM

Nvidija GTS 450 (ili 560 pa mozes i dobro igrati)

Kvalitetno napajanje do 500W

Samsung F3 ili WD caviar Black 1 TB

Kuciste po izboru i optiku u boji kucista.

Kao sto su te upozorili u par postova ranije, dobro bi bilo pricekati da se rijese ovi problemi sa chipsetima i kupiti kad na trzistu budu maticne bez greske. tada ce buldozeri biti opasno blizu pa mozda pricekati i vidjeti da li ima sta bolje za slicnu cijenu u AMD taboru.

17 godina
protjeran
nick54312 kaže...
stoncin3 kaže...
Rekao sam da bi mi u manje koristila za igranje više za rad. I zašto si stavio 2400(bez k) i p67 matičnu???

Zato šta ni teoretski ne može taj procesor i bolja MBO u budget 7k

Jedino ako baš hoćeš na grafi ušparati, a ta 6950 uzet sad je jako isplativo

Commodore kaže...
nick54312 kaže...
Commodore kaže...

Kao sto su te upozorili u par postova ranije, dobro bi bilo pricekati da se rijese ovi problemi sa chipsetima i kupiti kad na trzistu budu maticne bez greske. tada ce buldozeri biti opasno blizu pa mozda pricekati i vidjeti da li ima sta bolje za slicnu cijenu u AMD taboru.

Slažem se i ako već možeš onda rađe to u inostranstvu uzmi (Austrija) kao kolega post iznad kaže

sell the kids for food-weather changes moods
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
nick54312 kaže...
stoncin3 kaže...
Rekao sam da bi mi u manje koristila za igranje više za rad. I zašto si stavio 2400(bez k) i p67 matičnu??

Da, ali ja sam mislio zašto si stavio 2400 i p67 matičnu? Zar nije p67 matična za dobar clock a h67 ne, isto sato i za 2500 nije dobar clocker, a 2500k je?

Kruger
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice