Prvi put slažem svoj PC, šta mislite o njemu?

poruka: 17
|
čitano: 2.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 tjedna

Mislim igrat na 1440p, do sad sam imao gtx 1660 i i5 9400f.

Ovu konfiguraciju sam složio za cca 1300e, cijena je takva najviše zbog 32 GB rama koji dođu vrtoglavih 260e.

CPU - Ryzen 7 9700x

GPU - RX 9060 XT 16GB

Matična - Gigabyte B850 gaming x wifi6

PSU - Be Quiet 12 80+ gold 650W

CPU Cooler - Arctic freezer 36

RAM - Kingston 2x16GB 6000Mhz 30CL

SSD - Kioxia 2TB M.2

Kućište još nisam odlučio ali mislim da je to manje bitno.

Recite šta mislite i dajte prijedloge ako šta treba mijenjat

0 0 hvala 0
4 godine
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Re: Prvi put slažem svoj PC, šta mislite o njemu?

300e za taj ryzen 9700x je bacanje para taj procesor nije nista bolji nego jedan 12700k kojeg rabljenog uzmes za 150e.Uzmi si bolje 7500x3d.

2 tjedna

Slaxžem se u potpunosti ali u mogućnosti sam nabaviti 9700x za 260e, a za procesor sa 8 jezgri mislim da vrijedi svakako, možda nije tolko bitno trenutno ali za par godina biti će 

14 godina
soki09 kaže...

Slaxžem se u potpunosti ali u mogućnosti sam nabaviti 9700x za 260e, a za procesor sa 8 jezgri mislim da vrijedi svakako, možda nije tolko bitno trenutno ali za par godina biti će 

Pusti ti to "za par godina", tako se pričalo i za stare FX procesore pa su nakon tih "par godina" bili dobri jedino za smeće
Uzmi ono što će ti sada dati najbolje za tvoj novac, X3D procesor ti je tu puno bolja opcija.

14 godina

Evo ti dolje slika broj 1. Ryzen 7700 isto 8 jezgri ne moze upregnit rtx 4070ti super u novom bf6 znaci cpu bottlenecka badava 8 jezgri i 5ghz clock kada je grafa upogonjena na 72%.

A evo ti dolje slika broj 2 ryzen 7800x3d i i5 14600k uredno guraju grafu preko 90% usage bez problema.

Slika+1 Slika+1
Slika+2 Slika+2
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2025 11:21 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

https://www.links.hr/hr/memorija-pc-48000-32gb-corsair-vengeance-rgb-cmh32gx5m2b6000z30k-ddr5-6000mhz-kit-2x16gb-010504391?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click 

Naruči dok ima da ne plaćaš suludih 260e za 32gb rama

5 0 hvala 2
2 tjedna

Hvala ti puno šefe, već danima gledam i links i instar i hg i sve i najniže što sam našao je 6000mhz CL36 za 210, a CL30 za 250e najmanje. Odmah sam naručio jer su očito danas dobili na lageru.

12 godina

Hvala mislioče, frend taman nasao slagat komp sa ovakvim cijenama pa cu mu uzet za pod bor 

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 tjedna

Jesi li dobio od linksa narudzbu? ja sam narucio u srijedu, sve pise normalno da je placeno ali nikakav mail da su poslali ni nista. 

Imam osjecaj da ce mi refundat pare jer kao nemaju vise

12 godina
soki09 kaže...

Jesi li dobio od linksa narudzbu? ja sam narucio u srijedu, sve pise normalno da je placeno ali nikakav mail da su poslali ni nista. 

I ja sam narucio isto kad je on poslao poruku, od onda mi stoji "u obradi".. iako, mi smo tehnicki sklopili ugovor sa njima posto smo vec platili pa bas nije jednostavno da nam samo storniraju narudzbu (i onda ce se taj ram vjerovatno magicno pojavit za 150-200€ vise)

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2025 15:17 (hahhaajaads).
2 tjedna

Bas sam frenda pitao i on je rekao da su mu prije par mjeseci javili za RAM koji je kupio da nemaju u ponudi vise i ponudili mu drugo rjesenje ili povrat novca.

Odlicno bi mi doslo da za tih 180e dobim 32gb ali imam neki osjecaj da bi oni radije zaradili 200e vise.

Ostaje nam samo nadat se da posalju ovaj tjedan

12 godina
soki09 kaže...

Bas sam frenda pitao i on je rekao da su mu prije par mjeseci javili za RAM koji je kupio da nemaju u ponudi vise i ponudili mu drugo rjesenje ili povrat novca.

Odlicno bi mi doslo da za tih 180e dobim 32gb ali imam neki osjecaj da bi oni radije zaradili 200e vise.

Ostaje nam samo nadat se da posalju ovaj tjedan

Ja necu uopce trazit povrat novca, ak nemaju taj onda nek mi ponude bilo koji drugi 2x16 6000 CL30.. nikakvi CL36 i slicno

16 godina

Ma šta ne bi imali, znaju da rastu cijene gotovo svakodnevno i mogu raditi što hoće jer im je to dopušteno.

A pojedinci neka samo i dalje brane takve pe*erske prakse trgovaca. Ali može im se.

14 godina

Nije trgovac tu najveci krivac.Trgovac dize cijenu ako mu i nabavna ide gore sta znaci ako je on iz Kine dobio memoriju za 200e danas koju sam ja kupio prije mjesec dana za 140e ne moze mi opet prodat istu za isti novac vec mora nabit marzu i svoju dobit i tu je vec na 280e. 

Kako u trgovini cijena ide gore normalno da stanje rabljenih isto ide gore.Zasto bi meni netko prodao 32gb 6000cl30 stari 6 mjeseci sa garancijom i racunom za 150e kada moze prodat za 200e u roku 2 dana a novi kosta bubam bezveze 280e i pitanje jel uopce dobavljiv. 

Evo vam dolje slike u Austriji nije samo u RH i da su trgovci pohlepni..Memorije nema a i sta ima kosta ko svetog petra a tko hoce slusat vec sam rekao ddr4 sa njuskala 32gb 3600mhz za nekih 120-140e dusu dalo uz i5 14600k.

Krivac je AI, terminatori,roboti...

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
soki09 kaže...

Evo javili da prikupljaju robu i da ce javit kad je dostavljena u poslovnicu.

2 tjedna

Ajde drago mi je, meni jos nista nisu poslali ali bitno da netko od nas prode dobro

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice