Procesor i matična ploča

poruka: 17
|
čitano: 11.928
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Procesor i matična ploča

Planiram uzeti novi procesor uz kojega će mi trebati i matična ploča pa sam u maloj dilemi.

Imam matičnu Gigabyite S-Series 945P-S3

i procesor Intel Core Dual 2,2Ghz.

Želio bih uzeti novi procesor, ali se mislim između Intela i AMD-a pa me zanima koja bi matična ploča najbolje išle uz Intel a koja uz AMD a da je do cijene oboje nekih do 1500kn.

Ako se odlučim za Intel i3 recimo, koja matična bi bila najbolja - a da nema ugrađenu grafičku jer mi je grafička nepotrebna.  Zainteresiran sam za AMD Phenom II koji je oko 800-900kn, koja matična bi bila dobra do nekih 700-800kn, zavisi o ponudi.

Zahvaljujem se ako mi netko preporuči najbolju soluciju.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Procesor i matična ploča
Citadel kaže...

Procesor 

RAM

matična

Moja preporuka! 

Dum spiro, spero.
14 godina
neaktivan
Citadel kaže...

Planiram uzeti novi procesor uz kojega će mi trebati i matična ploča pa sam u maloj dilemi.

Imam matičnu Gigabyite S-Series 945P-S3

i procesor Intel Core Dual 2,2Ghz.

Želio bih uzeti novi procesor, ali se mislim između Intela i AMD-a pa me zanima koja bi matična ploča najbolje išle uz Intel a koja uz AMD a da je do cijene oboje nekih do 1500kn.

Ako se odlučim za Intel i3 recimo, koja matična bi bila najbolja - a da nema ugrađenu grafičku jer mi je grafička nepotrebna.  Zainteresiran sam za AMD Phenom II koji je oko 800-900kn, koja matična bi bila dobra do nekih 700-800kn, zavisi o ponudi.

Zahvaljujem se ako mi netko preporuči najbolju soluciju.

Intelovi i3, i5, i i7 procesori druge generacije imaju u sebi integriranu grafiku, ona se ne nalazi na ploci.

Ofc.
17 godina
neaktivan
Procesor i matična ploča

Prvotno treba mi novi procesor, jer već mu ima treća godina. Svjestan sam da uz novi procesor treba i nova matična i ciljam na Intelov procesor, ali frend mi je rekao kako uz novu generaciju Intela može samo Gygabitova matična, i kako je bolje da uzmem AMD Phenom II ili nešto slično, što frend također ima, ali mu je hladnjak glasan - barem ispočetka.  Ne znam jeli slučaj kod novih Intelovih takav. 

I koja je tu bolja solucija? Dali je AMD - koji je jeftiniji- objektivno lošiji od Intela i3 ili je prednost i nedostatak u određenim specifikacijama. Čuo sam da se Intelovi manje zagrijavaju, ali frend kaže da je AMD Phenom II - bolji i jeftiniji. Ako bi se odlučio za Intel i3 koja bi matična bila kompatibilna - jer i frend kaže da novi Intelovi mogu samo uz Gigabitove matične.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Citadel kaže...

Prvotno treba mi novi procesor, jer već mu ima treća godina. Svjestan sam da uz novi procesor treba i nova matična i ciljam na Intelov procesor, ali frend mi je rekao kako uz novu generaciju Intela može samo Gygabitova matična, i kako je bolje da uzmem AMD Phenom II ili nešto slično, što frend također ima, ali mu je hladnjak glasan - barem ispočetka.  Ne znam jeli slučaj kod novih Intelovih takav. 

I koja je tu bolja solucija? Dali je AMD - koji je jeftiniji- objektivno lošiji od Intela i3 ili je prednost i nedostatak u određenim specifikacijama. Čuo sam da se Intelovi manje zagrijavaju, ali frend kaže da je AMD Phenom II - bolji i jeftiniji. Ako bi se odlučio za Intel i3 koja bi matična bila kompatibilna - jer i frend kaže da novi Intelovi mogu samo uz Gigabitove matične.

Taj frend sere čim zine, mogu inteli na sve firme matičnih, a istina je da je amd-ov hladnjak glasan, zato uzmeš neki bolji.

Ako nemaš para na bacanje ili jednostavno želiš uštediti odi na amd platformu, sumnjam da to je potrebno ići na intela.

17 godina
neaktivan
Procesor i matična ploča

Pa što se tiće novca u interesu mi je izaberem matičnu i procesor sa što boljom kvalitetom bez vez vrtoglavih cifri, najviše do 1500 fiksno.  Ali naravno tu su dileme hoću li sve dobro pogoditi sa cijenom i kvalitetom, da ne bude naknadih žalovanja oko alternativnih izbora, tipa da sam mogao nešto bolje uz istu ili tek malo višu cijenu.

AMD Phenom II sa 3,2Gh 7MB cache dođe oko 700-800kn dok Intelov i3 sa 3.2 Ghz i 3MB cache dođe oko 1000 kn, zavisi o ponudi. Sad sam u dilemi dali je bolje uzeti AMD, jer frend kaže da ništa nije lošiji od i3 što mi je čudno s obzirom na bar 300kn višu cijenu, navodno se manje zagrijavaju i hladnjaci nisu glasni kao kod AMD.  Ako odaberem jedan od Intelovih i3 koja bi matična mogla, jer frend standardno govori da ne može baš svaka matična, da ih je zeznuto spajati na bilo koju i da Intel radi samo za određene/malobrojne matične. Zato molim za neke informacije, nisam baš tu stručnjak. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 23:27 (Citadel).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Citadel kaže...

Pa što se tiće novca u interesu mi je izaberem matičnu i procesor sa što boljom kvalitetom bez vez vrtoglavih cifri, najviše do 1500 fiksno.  Ali naravno tu su dileme hoću li sve dobro pogoditi sa cijenom i kvalitetom, da ne bude naknadih žalovanja oko alternativnih izbora, tipa da sam mogao nešto bolje uz istu ili tek malo višu cijenu.

AMD Phenom II sa 3,2Gh 7MB cache dođe oko 700-800kn dok Intelov i3 sa 3.2 Ghz i 3MB cache dođe oko 1000 kn, zavisi o ponudi. Sad sam u dilemi dali je bolje uzeti AMD, jer frend kaže da ništa nije lošiji od i3 što mi je čudno s obzirom na bar 300kn višu cijenu, navodno se manje zagrijavaju i hladnjaci nisu glasni kao kod AMD.  Ako odaberem jedan od Intelovih i3 koja bi matična mogla, jer frend standardno govori da ne može baš svaka matična, da ih je zeznuto spajati na bilo koju i da Intel radi samo za određene/malobrojne matične. Zato molim za neke informacije, nisam baš tu stručnjak. Hvala.

Kratko i jednostavno, za te pare zaboravi intel.

EDIT; sad vidim da su samo matična i procesor, dalo bi se ugurat intel, ali šta kad za te pare dobiješ četverojezgreni AMD.. Ne znam, ja više volim uštediti, za igre je phenom sasvim dovoljan, a višak para čuvaš  za neku grafičku ili nešto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 23:35 (Jakovp).
17 godina
neaktivan
Procesor i matična ploča

http://www.links.hr/index.php?naziv=Procesor+INTEL+Core+i3+2105+BOX%2C+s.+1155%2C+3.10+GHz%2C+3MB+cache%2C+GPU%2C+DualCore&option=artikl&id_kategorija=05060615&id_artikl=050.606.199

evo Intelov i3 3.10Ghz, 3Mb cache dođe 1020kn, plus matična do 700-800kn, to je maksimum koji želim odvojiti.

http://www.protis.hr/products/details/procesor-sam3-phenom-ii-x4-955-32ghz-8mb-125w-box/21632

AMD Phenom II X4, 3.2Ghz 8MB cache dođe manje od 800kn.

Uz gorenavedeni i preporučeni AMD, mogu komotno izdvojiti više novca, ali je pitanje, dali je lošiji u kvaliteti jer uz specifikacije ne piše dali je glasan, dali se previše zagrijava itd. I koje su Intelove prednosti i koliko je važan taj cache, budući da Intel ima manje te cache memorije a skuplji je.  U slučaju odabira Intela i3 hoće li biti kompatibilan sa ovom preporučenom matičnom pločom:

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-gigabyte-mb-ga990xaud3-sam3-amd990xsb950-ddr31866-atx-pcie-sata3-raid-g/47984

I pitanje za RAM-e budući da mi oni nisu neki problem što se tiće novca, dali mogu zadržati dosadašnje u slučaju kupnje nove matične i procesora budući da su DDR2 ukupno 3GB memorije. Nemojte zamjeriti na ovim pitanjima.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 0:06 (Citadel).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Procesor i matična ploča

Apsolutno ne može na tu matičnu. Prvo malo prouči gradivo, pogledaj koji procesori i koje memorije idu na koje matične, onda nastavi pisati.

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Apsolutno ne može na tu matičnu. Prvo malo prouči gradivo, pogledaj koji procesori i koje memorije idu na koje matične, onda nastavi pisati.

Hvala.

Pa pretpostavio sam da dosadašnji RAM-ovi neće moći na novu. Samo sam htio biti siguran. Znam da je vama ovo proučeno gradivo ali ovdje potrošim manje vremena za raspitivanje o stvarima, dok se na raznoraznim stranicama i recenzijama dovedem u nedoumici. Nećete mi zamjeriti, ovo je podforum za savjete. Hvala.

16 godina
odjavljen
Citadel kaže...

Pa pretpostavio sam da dosadašnji RAM-ovi neće moći na novu. Samo sam htio biti siguran. Znam da je vama ovo proučeno gradivo ali ovdje potrošim manje vremena za raspitivanje o stvarima, dok se na raznoraznim stranicama i recenzijama dovedem u nedoumici. Nećete mi zamjeriti, ovo je podforum za savjete. Hvala.

Ok, samo ti želim reći da je glupo trošiti tolike novce a ne biti potpuno upućen u ono što kupuješ. Nije neka nuklearna fizika, a sigurno ti ne škodi odvojiti pola sata za malo googlanja i proučavanja materijala, da zaštitiš svoju investiciju.

17 godina
neaktivan
Procesor i matična ploča

Naravno da sam potrošio vremena na informiranje na internetu. Ovdje sam da čujem mišljenja i iskustva o određenim proizvodima i da vama mogu vjerovati - za razliku od informiranja kod trgovca kojemu je važno samo da se proda. A osim toga, ovaj podforum služi toj svrsi. Ne mora mi svatko dati savjet, mišljene, procjenu ali zahvaljujem se onome tko može pružiti iole vrijedne informacije. Eto, hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Citadel kaže...

{#}

Ofc.
14 godina
neaktivan
Citadel kaže...

Ovakvo što nisam ni u največem deliriju rekao, tako da si me pogrešno shvatio.

rargovor je nekako ovako tekao:

TI- može li amd procesor na gigabyte maticnu s intelovim socketom (maticna koju ti posjedujes),

JA-nemoze amd procesor na intelovu maticnu niti intelov procesor na amd maticnu

frend

14 godina
neaktivan
Procesor i matična ploča

Bok ekipa!

Ne razumijem se previše u račulana, pa imam jedno pitanje za vas.

Imam matičnu abit nf7 i zanimam me jel bi ona podržala grafičku radeon x1300pro od 256? Ta grafička je ddr2, a grafička koju ja imam je od 128 ddr. Nudi mi jedan poznanik za 100 kn, pa bi uzeo ako ide. {#}

Hvala. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Procesor i matična ploča

ovako neko vrijeme vec si slazem konfiguraciju i eo je

GTX 560 Ti Twin Frozr II

AMD Phenom II x4 945

Napajanje CHIEFTEC CTG-500-80P
Snaga 500W...zasad to ocu promijent i maticnu e problem je sto se nekuzim bas puno u maticne pa bili mi mogli napisati neku dobru maticnu koja se slaze uz ovu konfg...al da nie skupa??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Citadel kaže...

Procesor 

RAM

matična

Moja preporuka! 

nerazumjem zasto mu stavljas smetljavi amd kad za iste pare dobije boljeg intela?

http://www.adm.hr/product_info.php?manufacturers_id=11&products_id=9825

--920kn

http://www.adm.hr/product_info.php?manufacturers_id=63&products_id=10103

--724kn

http://www.adm.hr/product_info.php?manufacturers_id=138&products_id=6518

--210kn 4gb

kasnije moze ubosti   i5 2500k i i7 2600k  proceve..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 11:32 (=xfact=).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice