Pomoć oko ssd-a

poruka: 13
|
čitano: 3.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć oko ssd-a

Pozz, naletio sam na OVU stranicu u austriji, pošto sam mislio ići u šoping u sloveniju odlučio sam ipak ne (u dinokomp) iz jednostavnih razloga :)

i dobro da sam naletio na tu stranicu jer je sve punoo jeftinije i sada imam pitanje u vezi OVOG ssd-a, ispalo bi me bez poreza 572kn i onda bih uzeo još jednog i zanima me jel se isplati uzeti ta dva nova za 1100kn i staviti ih u raid 0, dali bi sve radilo i koliko bi to dobro bilo? 

Hvala unaprijed, LP :)

ili da uzmem jedan OVAJ i to bi me ispalo 969kn :)

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 11:39 (timmyzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko ssd-a

ti oicto neznas racunati, prvi od 60GB je 96.85€što je jednako 707kn (ako uzmemo da je euro 7.3kn)

a drugi od 120GB ispada da je 164.15€što je 1198kn

ja neznam kak si ti došo na 572 i 969 kn, nije € dolar

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 12:11 (Hacker002).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć oko ssd-a

piše da daju tax free a on iznosi 19% pa sam ja to odma izračunao :)

i napisao sam gore ljepo da bi me ispalo bez poreza 572kn :)

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 12:17 (timmyzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pomoć oko ssd-a

Sto nije tax free iznad 120eura?(il 170 eura?)

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

je bio je prije ali su sad stavili na 80€

a i kad bi išao tamo uzeo bih modularno napajanje, ventove ssd itd. pa bi me ispalo više oko 300€+

17 godina
timmyzg kaže...
ivanoile kaže...

a i kad bi išao tamo uzeo bih modularno napajanje, ventove ssd itd. pa bi me ispalo više oko 300€+

kad bi to sve uzimao, paket bi bio veci, i sigurno bi ti ga carinili..a onda bas nebi ustedio

15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
timmyzg kaže...
ivanoile kaže...

kad bi to sve uzimao, paket bi bio veci, i sigurno bi ti ga carinili..a onda bas nebi ustedio

da znam baš sam razmišljao sad o tome, onda bih uzeo dva ssd-a i par ventića i tak i onak idem sa busom, stavio bi 3 venta u ruksak a ssd bi na granici sa slovenijom stavio u džepove {#}

već mi je to frend bio napravio sa ocz vertex ssd-om samo što je on uzeo u sloveniji a kad uzmeš tax free na slovenskoj granici oni odma javljaju kolagama u hrvatskoj regu auta i odma znaju da ti to imaš kod sebe al se on izvukao :)

a modularno napajanja mislim da bi ipak uzeo tu negdje u hrv kad skupim para :)

ontoppic: jel zna netko jel se isplati staviti ova dva ssd-a u raid 0 i dal će se oštetiti ili će normalno raditi :)

15 godina
neaktivan
Pomoć oko ssd-a

netko? {#}

zanima me samo jel mi je dosta 60gb da uzmem jedan ili bolje da uzmem 2x60gb i da ih stavim u raid 0 i dal bi osjetio kakvu razliku naspram jednog od 60gb :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć oko ssd-a

ovaj jedan od 120gb bi me koštao bez poreza 970kn, a od 60gb bez poreza 572kn, a dva takva očito 1144kn.

jeli bolje ueti ovaj jedan od 120gb koji manje košta ili dva od 60gb i staviti ih u raid 0, ali to onda košta oko 200kn više. I dal bih osjetio neki veći napredak od dva u raid 0 naspram jednog od 120gb? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da osjetit ćeš veći napredak u RAID0, no prava brzina ovisit će o matičnoj. Ako ideš van kupuj nemaš šta više razmišljati.

16 godina

-u domaćim trgovinama (povoljnijim za SSD, npr protis) je cijena 650-750kn za 60-64GB. Računajući porez, možeš povoljnije proći ako kupiš ovdje na stranu putovnicu i nemaš problema s garancijom. Ako platiš i punu cijenu ipak se zbog garancije i puta ne isplati (pogotovo ako ti naplate carinu i PDV, moguće..).

-RAID za SSD ima smisla samo na novom jakom PCu koji ima SATA3 kontroler (ispravan). Recimo da sve te uvijete zadovoljavaš, ali i bez RAIDa bi osjetio značajnu razliku. Tvoj izbor uz naravno i rizik vezan s chipsetom i upitnim trajanjem SSDa (TRIM i sl.) pa to sve povezano RAIDom i ovinošču o driveru (bez drivera nema bootanja nekog liveCDa za spašavanje podataka, kao primjer ako se nešto desi).

Ukratko, može, nadaj se da nisi baksuz.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
makopos kaže...

Da osjetit ćeš veći napredak u RAID0, no prava brzina ovisit će o matičnoj. Ako ideš van kupuj nemaš šta više razmišljati.

imam asrock p67 extreme 4 ima sata3 pa se nadam da će dobro ići :D

ihush kaže...

-u domaćim trgovinama (povoljnijim za SSD, npr protis) je cijena 650-750kn za 60-64GB. Računajući porez, možeš povoljnije proći ako kupiš ovdje na stranu putovnicu i nemaš problema s garancijom. Ako platiš i punu cijenu ipak se zbog garancije i puta ne isplati (pogotovo ako ti naplate carinu i PDV, moguće..).

-RAID za SSD ima smisla samo na novom jakom PCu koji ima SATA3 kontroler (ispravan). Recimo da sve te uvijete zadovoljavaš, ali i bez RAIDa bi osjetio značajnu razliku. Tvoj izbor uz naravno i rizik vezan s chipsetom i upitnim trajanjem SSDa (TRIM i sl.) pa to sve povezano RAIDom i ovinošču o driveru (bez drivera nema bootanja nekog liveCDa za spašavanje podataka, kao primjer ako se nešto desi).

Ukratko, može, nadaj se da nisi baksuz.

nemam nikoga sa stranom putovnicom :S

al odlučio sam u graz po to i poslao sam im mail i vraćaju porez, a i usput idem do frenda tak da nejdem uzalud :)

jel bi onda bilo kakvih problema da stavim ta dva ssd-a u raid0 (i dal bi moglo doć do kakvih problema?) 

imam matičnu asrock p67 extreme 4 sa sata3, jel to dobra ploča za raid0?

imao sam već vertex 2 80gb i još neki apacer ssd pa znam kakva je razlika, ali nisam nikad slagao raid0 pa mi molim vas nemojte zamjeriti :)

p.s hvala na odgovoru :D

15 godina
neaktivan

dupli post slučajno :S

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 16:39 (timmyzg).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice