Pomoć oko konfiguracije

poruka: 7
|
čitano: 858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Pomoć oko konfiguracije
Pozdrav svima.

Već neko vrijeme razmišljam o kupnji desktopa jer imam problema sa svojim zastarjelim dell laptopom koji se pregrijava kad bilo šta grafički zahtjevno upalim (već sam mijenjao grafičku 7900GS jednom).

Uglavnom, htio bih složiti nešto pristojno. Trenutno sam u Austriji, a kod njih su cijene u nekim stvarima bitno niže nego kod nas (plus povrat poreza). Cijene u zagradi su u kn u Beč/ADM
Ne kupujem čitavu konfiguracija odmah ali molio bih savjet oko komponenti koje sam naveo. Uglavnom, mislim da sa kućištem, ramom i napajanjem ne mogu pogriješiti (ili mogu?), ali se dvoumim oko ploče i procesora pa bih molio malo pomoć. Ne igram FPSove, ali volim RPG poput Fallout3, Mass Effect i htio bih da komp vrti takve bez problema. Da, grafičku ću kupiti u Hrvatskoj idući mjesec kad stigne plaća i budem zgotovljao komp, vjerojano radeon 5750 ili 5770 :)

RAM: CORSAIR 4GB CL9 TW3X4G1333C9A (782/935)
WR: antec three hundred (350/479)
PWR: Corsair CMPSU-400CXEU (321/379)

MAT: ASUS M4A79XTD EVO, 790X (701/855) ili Gigabyte GA-MA785GT-UD3H (562/664)
CPU: Prozessor AMD Phenom II X2 550 Black Edition 3,1GHz, Dual-Core, S-AM3, Boxed (614/689 - links) ili AMD Phenom II X4 925, 4x 2.80GHz, boxed (HDX925WFGIBOX) (921/1030)

Kako bih htio proći što jeftinije (ali da ne kupujem škart) zanima me trebaju li mi skuplje ove dvije komponente ili su ok i jeftinija matična i/ili procesor? Razlika u cijeni je oko 300 kuna ako u oba slučaja uzmem slabiji model..
Uglavnom, help??

0 0 hvala 0
16 godina
Pomoć oko konfiguracije

MAtična je ok ova gigabyte-ova. Što se tiče procesora, osobno bi išao na x4. Razlog je taj što ti na x2 nitko, ali baš nitko ne može garantirat otključavanje jezgri. A grafika bi bila HD5770 (nikako ne bi išao na HD5750) ili po mom ukusu (tako bi ja napravio) HD4890 (ali vidim da ih je sve manje i manje i da one s boljim hladnjacima sve manje ima (vapor-x, vtx). Nadam se da sam bio bar malo od pomoćiNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pomoć oko konfiguracije
Budući da sam zadnji desktop slagao u prošlom stoljeću (bijaše to neki Pentium II lol) svaki odgovor mi je od pomoći! Znači jeftinija matična i skuplji procesor su ok kombo :)

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pomoć oko konfiguracije
Hamanu kaže...
Znači jeftinija matična i skuplji procesor su ok kombo :)

Sasvim ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2010 23:47 (zabranjeniples).
15 godina
Pomoć oko konfiguracije
Samo još jedno pitanje: je li 400W napajanje dovoljno u ovoj konfiguraciji?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pomoć oko konfiguracije
Hamanu kaže...
Samo još jedno pitanje: je li 400W napajanje dovoljno u ovoj konfiguraciji?

Dovoljnoje. Ako baš imaš viška cca 100kn možeš uzet i VX450 da imaš i za buduća nadogradjivanja, ali i CX400 je dosta za ovoNamigiva

15 godina
Pomoć oko konfiguracije
Cool :) Zasad onda neka bude tako, ionako je čitava ova kupnja krenula stihijski kad sam vidio koliko su cijene povoljnije u AT, a zapravo sam mislio odgoditi još par mjeseci na ne preupregnem financije :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice