Ploca i procesor, savjet molim...

poruka: 9
|
čitano: 1.216
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozz,

Vrijeme je za novo racunalo i odlucio sam se na sljedece komponente:

Procesor INTEL Dual Core E6500 BOX, s. 775, 2.93GHz, 2MB c., FSB 1066MHz, 64 bit, Dual Core

Matična ploča GIGABYTE GA-EP41-UD3L, Intel G41/ICH7, DDR2, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, s. 775

Ostatak komponenti imam.

Graficka: Nvidia   9600 512Mb

Ram: 2x 1GB DDR2 633

Dakle, slazem   od pola.

S obzirom da sada kupujem (LINKS) samo gore naveden procesor i plocu, pa molim komentare oko njih.

Nemam namjeru overclockat, namjena crtanje u CAD, Photoshop, Premier, internet, i povremeno koja igra...

Dali je taj procesor OK, u odnosu na neki Core2Duo istog takta?

Dali je ploca OK, obicno sam Asus koristo, a Gigabyte bi trebao isto biti OK?!

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 19:30 (Red_Guy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad bi bar mogao malo nategnit jos 300 kuna pa uzeti core2duo jer je puno bolji procesor od tog dual core. ta ploca je ok, nekako mi se cini da si zakasnio sa upgradeom racunala, te bi bilo sad bolje ic na komplet novu platformu (proc,ploca ddr3), pa ces za par godina bit na manjim mukama.........

inace dalo bi se nesto iskombinirat sa i3/i5 i maticnom socket 1156, ali onda bi ti trebao i novi ddr3, te bi to dodatno povecalo cijeli trosak........

kakav si za amd..........., povoljniji je, ali mislim da bi se ipak trebao drzat intela s obzirom na gore navedeno, sto bi radio na racunalu.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 20:31 (Jurky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ploca i procesor, savjet molim...

Usporedjivao sam ovaj CoreDuo i Core2Duo istog takta, razlika je vrlo mala, a platit cu ga tih 300kn vise. Tako da sam se zato odlucio za ovu slabiju varijantu.

Trenutno sam na Pentiumu IV koji je jos uvijek vise manje zadovoljava sve moje potrebe. Tako da je sve ovo svakako golem napredak.

p.s.

Nebi bas AMD, znam da bi moga jos vise dobit   za iste novce, ali eto, rob navike...

16 godina
neaktivan
Red_Guy kaže...

Usporedjivao sam ovaj CoreDuo i Core2Duo istog takta, razlika je vrlo mala, a platit cu ga tih 300kn vise. Tako da sam se zato odlucio za ovu slabiju varijantu.

Trenutno sam na Pentiumu IV koji je jos uvijek vise manje zadovoljava sve moje potrebe. Tako da je sve ovo svakako golem napredak.

p.s.

Nebi bas AMD, znam da bi moga jos vise dobit   za iste novce, ali eto, rob navike...

neznam za usporedne testove ali u kancelariji imam i core2duo i dulacore slicnih frekvencija, i razlika se itekako osjeti i vrijedi tih 300kn.

sta se tice amd izgleda da su nam navike slicne......

EDIT: bas malo pogledao usporedne testove i stvarno performanse su tu negdje............ sad jeli tih 200MHz vise na c2d donosi toliku razliku naspram dual core u mom gore navedenom slucaju neznam ali na oko je razlika velika. po ovim testovima sto sam vidio neisplati se davat 300kn vise, sad ko ce ga znat vise...........

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 21:14 (Jurky).
17 godina

Evo nasao sam test:

http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Pentium+Dual-Core+E6500+%40+2.93GHz

Dakle ovaj E6500 je ispred   Core2 Duo E7500.

Sad vjerujem ja da je ovaj C2D bolji. Ali jeli 30% bolji? Sad, kako su ovi testirali, neznam, ali eto...

Trenutno je tolika razlika u cijeni.

E6500 je 600kn

E7500 je 900kn

16 godina
neaktivan
Red_Guy kaže...

Evo nasao sam test:

http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Pentium+Dual-Core+E6500+%40+2.93GHz

Dakle ovaj E6500 je ispred   Core2 Duo E7500.

Sad vjerujem ja da je ovaj C2D bolji. Ali jeli 30% bolji? Sad, kako su ovi testirali, neznam, ali eto...

Trenutno je tolika razlika u cijeni.

E6500 je 600kn

E7500 je 900kn

evo nasao sam nesto za tebe - uzmi ovog quada dok ga jos ima po ovoj cijeni i nemas se vise sta mislit

vidim da si isto iz splita, pa je jedini ducan koji valja u Splitu LINKS ali cijene su im vece od konkurencije,

ako placas gotovinom

ja sam vec par puta narucivao u protisa i stvarno su uredni, dostave ti robu za 2 dana na adresu, platis

50 kuna postarine i nemas brige.

evo ti link i na plocu.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 22:03 (Jurky).
17 godina

Na kojeg Quad mislis? Link vodi na benchmark stranice...

Hm... Nisam pobornik tih daljinskih narucivanja, garancija i to. Ali razmislit cu o tome.

Da u St jedino je Links ostao sa pristojnom ponudom, ovo ostalo je uzas. Doslovno nemas gdje kupovat.

Thanx!

16 godina
neaktivan
Red_Guy kaže...

Na kojeg Quad mislis? Link vodi na benchmark stranice...

Hm... Nisam pobornik tih daljinskih narucivanja, garancija i to. Ali razmislit cu o tome.

Da u St jedino je Links ostao sa pristojnom ponudom, ovo ostalo je uzas. Doslovno nemas gdje kupovat.

Thanx!

evo popravio sam ti link........

inace i ja sam u pocetku bio skeptican kako ce to sve ic ali ugodno se iznenadio, sve ok....

donese postar na vrata slijedeci dan kad njima sidne uplata.

jos nista nisam trebao vracati na garanciju Nevinašce ali svejedno je i servis linksa u zg, samo oni rjesavaju

transport........ mislim da nebi trebalo bit problema..... mozda neko na forumu ima iskusta sa protisom i

garancijom na daljinu....

ali sve jedno mislim da ti je ono gore bestbuy sto se tebe tice.

Google is your friend
17 godina
protjeran

A šta veliš na

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05&id_artikl=050.603.196

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=&id_artikl=050.303.429

Za nekih 150 kuna više dobiješ 4 jezgreni procesor a i matičnu koja podržava 6 jezgrene procesore.

Puno bolja i isplativija sloucija.

Doduše AMD je, ali zašto ne uzet bolje kad možeš

U protisu te ovo izađe nekih 1230 kuna

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 22:21 (pinkskin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice