Pc konfiguracija

poruka: 9
|
čitano: 1.044
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pc konfiguracija

Ovako:sređujem racunalo,ukljucujuci kućište.Od starog Pc-a sam ostavio HDD,a sad trazim Maticnu plocu,po mogucnosti da  podrzava Win xp,ddr2,jaku grafiku.Ako imate nekih

ponuda.Ne trazim nista preskupo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pc konfiguracija

Radi se o ide ili sata disku?

Do koliko si novaca spreman ici?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pc konfiguracija

Amd ili intel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pc konfiguracija

intel procesor bi volio,a za kolicinu novca ne znam

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pc konfiguracija

ima li itko kakvih prepporuka????

0 0 hvala 0
16 godina
Pc konfiguracija

Teško ti itko može odgovorit ako ne kažeš do koje se cifre kreču tvoje mogučnosti? Kakav procesor stavljaš, kolko novaca ukupno daješ? Možda bi najjednostavnije bilo da probamo sastavit sve šta ti treba, ali moraš svejedno reć koliko novaca imaš na raspolaganju??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pc konfiguracija

ovako:treba mi maticna,koja podrzava Win xp,kolicina novca koju dajem za maticnu je 2000-2500 kn.ako se ista moze naci po ovoj cijeni javi te mi,ali treba mi samo maticna,bez komponenata,komponente cu naknadno dodati,i jos bi samo volioo da podrzava Ddr2 RAM

0 0 hvala 0
16 godina
Pc konfiguracija

Želiš intel i DDR2 memoriju, što onda navodi jedino na LGA775. Međutim čista je nebuloza davat tolke novce za ploču i još pogotovo ploču temeljenu na 775 platformi. Čak da uzimaš s1156 ploču, bilo bi dosta 1000-1200kn. Ako već imaš tolko novaca (vidim da samo za ploču daješ 2500kn) onda pretpostavljam da uzimaš sve novo (procesor, grafa i sl) onda ti ja opet kažem isto što i maloprije. Kaži kolko novaca ukupno daješ i šta sve uzimaš pa da ti složimo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pc konfiguracija

Vidis da se slabo razumije u racunala sto vidis po tome da trazi maticnu koja podrzava xp, da pita dal je dovoljno za nju 2000-2500kn sto je cijena najjacih modela na trzistu.

Buduci da neznam budget napisat cu samo par smjernica kojima se autor teme moze rukovodit. No, pretpostaljam da je 5k u pitanju kroz neko vrijeme.

1. Uglavnom se kupuju maticne izmedju 500-1000k jer daju uglavnom najvise za novac, a dovoljno su dobre za 98% stvari.

Nove maticne podrzavaju ddr3 memoriju i takvu bi trebao i uzeti jer je zalog za buducnost i sadasnjost. Nove graficke bilo jake ili slabe ce raditi na svima novim maticnima te takodjer "podrzavaju" xp i win 7.

2. Procesori su dio koji se treba gledati kroz prizmu budzeta, ukoliko se radi o cijeni do 1200kn tu je AMD definitivni izbor. Ukoliko iznad onda se namece Intel. Znaci razuman rang je 450-2100, u slucaju da odabres ultra jaku graficku to treba popratiti i procesor.

3. Kolicna rama koja je danas neki optimum za kupnju  je 4gb ddr3. 850kn

4. Disk se uzima izmedju 500gb i 1TB ovisno o potrebi. 400-700kn

5. Graficke se razlikuju jako u cijeni,  no posto trazis jaku graficku, cijena ti je negdje izmedju 900-3000kn.

Trenutacno je smjena generacija i ove skuplje su novije(dx11) i bolji su zalog za buducnost.

6. Od przilica se uglavnom uzima LG i nema tu prevelike mudrosti. 170kn

7. Napajanje ovisi o kupljenim komponentama te koliko one trose W. Uglavnom je cijena renomiranih proizvodjaca izmedju 260-800kn

8. Kuciste ovisi o osobnim preferencijama te o hardveru koji unutra dolazi, ali razumni cjenovni rang je 200-900kn.

Znaci racunalo/kuciste ce te negdje izaci izmedju 4000-9600kn te ovisi o tvom budzetu kojem polu ce nagnuti.

Naravno ovo su smjernice za neko "normalno" racunalo, moze se kupiti i daleko jeftinije, ali i daleko skuplje.

Ovo je vise laicki tekst da se decko snadje...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 12:08 (Los Sam).
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice