Novo računalo zaključana tema

poruka: 211
|
čitano: 42.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Novo računalo

Stavi Vistu zbog stvari koje si naveo, a koristio sam ju 2 godine i super je radila (sada sam na 7-ici). Sada Vista 32 bita adresira maksimalno 3.25Gb RAM-a. Zato ako jednog dana budeš htio staviti 8GB kupi 64 bitnu verziju i još je puno brža jer zna bolje iskoristiti 64 bitne procesore (i da ne pitaš, tvoj je 64 bitni)

Vjerojatno nećeš osjetiti razliku u novom kompu Smijeh

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zašto si uopće postavio to pitanje. Naravno da ćeš osjetiti i to dobro, samo ako budeš dobro održavao Windowse (znači bez shareware programa, dobra antivirusna zaštita, ne čistiti registry sa bilo kakvim alatima, nego sa programima koji su pouzdani (ja ti preporučam Tune Up 2009), defregmentacija diska (imaš isto u Tune Up-u) i to je to), jer sada si spomenuo da ti se ruši explorer, a to nije do kompa nego do vlasnikova nemara. Na jednoj staroj konfi (P3 900MHz, 128 MB RAM-a) Windowsi Xp lete i sve radi stabilno i ništa se ne ruši.

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 22:08 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Freeware je uvjek freeware (koliko para toliko muzike Cool). Također sam ga imao i što je rezultiralo, rezultiralo je time da sam morao vratiti sustav pomoću backup kopije sustava. Sada sedmicu održavam samo Paragonom (koji se plaća mislim 80$). Tune Up sam imao na visti samo da malo očisti disk i to je to.

Tune Up je probni ali znaš što moraš napraviti da ne bude

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 22:21 (Oly_E3).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

skini sa katz.cd.Onda procitaj txt. i nfo fajlove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
warhed kaže...
Zura kaže...
 Ne slažem se u potpunosti. 4770 je odličan izbor za 17", ali ako čovjek pređe na veći monitor onda mu mala memorijska propusnost 4770-ce (tim više ako su u CF-u) neće dopustiti na većim rezama mogućnost paljenja svih "eyecandy-a" - dakle zaboravi na 8AA, 16AF na svemu većim rezama.
Alex, s obzirom da si se odlučio na 4890, ostani uz nju makar sad imaš 17" monitor pogotovo što joj je cijena sad tako povoljna. Kad prištediš oko 1500kn onda si nabavi neki dobar 22" monitor i miran si dugo vremena.
Ako baš želiš uštediti nabavkom 4770, poslije ćeš morati mijenjati i monitor i grafu. Ukoliko se odlučiš za 4850, onda ćeš poslije kad nabaviš veći monitor morati piknut još jednu.
imaš pravo,ali CF hd 4770 može odgovoriti gtx-ici 275 i radeonki hd 4890 i na rezi 1920x1200.
e sad neznam koji je monitor,ali nije sigurno mali:) evo dokaz
 Samo jedan test sa upitnom konfiguracijom mi ne govori puno.
Pogledaj ovaj sa tomshardware.. pogotovo ovaj drugi graf kad se pali AA i AF
Kada bi 4770 imala 256bitnu memorijsku propusnost i 1GB rama, onda nebi bilo dileme. To bi bio best buy, ovako.. to je solidna midrange grafulja.
17 godina
neaktivan
Kada bi 4770 imala 256bitnu memorijsku propusnost i 1GB rama, onda nebi bilo dileme. To bi bio best buy, ovako.. to je solidna midrange grafulja.
 nije li to onda HD4870 1GB ili još jača HD4890??best buy na našem tržištu su:HD4850 512MB za 900 kn i GTS250 512MB za 950kn,obje s nereferentnim coolerima
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2009 15:05 (pod009).
17 godina
neaktivan

Evo ja jedva pogonim (skoro nikako, pa sam stavio 750W Raptoxx napajanje)na VX550 dva radeona 4870, pa tako bolje da uzmeš corsair TX650.

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uzmi ti Corsair VX550, vrtit će ti to bez problema... Ako planiraš neki CF onda stavi TX650...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po wattima (520 vs. 650).........pa sad ti gledaj...

RazerDinoMan and Gang 4ever 2gether
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Dakle da uzmem CORASIR 650W CMPSU-650TXEU???

I po ćemu je ono bolje od CORASIR 520W CMPSU-520HXEU???

Jer cijena je ista!

TX650 je jači, a HX520 je tiši, kvalitetniji i modularan...

Ali TX650 je također kvalitetan, malo glasniji od HX-a, ali ništa prebučno. Jedino što nije modularan i imat ćeš hrpu kablova...

Opterećenje zidne utičnice??? Postoje uređaji koji to mjere, ali zašto ti je to bitno?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

od kud ti tak jeftini hd4890???

17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Iz ADM-a...

Uglavnom... A što se tiče kabela u kućištu to mene brine, jer ga i onako ne smijem otvarati jer će ga ADM složiti, pa prilikom otvranaja gubim garanciju...

Pogledaj ovo,pojeftinile su hd 4890 kartice,za 1375kn imašp xfx-ovu hd 4890,a za 1540 xfx-ovu sa povišenim taktovima i sa igrom H.A.W.X.

Moljac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Ima li ova grafička kartica TV-Out ili HDMI???

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7151

Nema, ali dobiješ s karticom DVI to HDMI adapter tako da nemaš beda!

Music is my life :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedino što ti mogu reći je sretno!I uključi ga u drugu utičnicu ako si tako paranoičan...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Zašto sretno??? Zar će se nešto loše dogoditi???

Ma neće, ne brini...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Novo računalo

Ajd pa javi dojmove kad kupis komp

NLO - neidentificirani leteći objekt
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo računalo

Ja ti sad pišem sa FF u 7ici, napravio sam dual boot sa XPom i 7icom i stvarno toplo preporučam da to napraviš jer je meni sve na 7ici apsolutno super, ako nećeš dual boot, možeš i samo sedmicu stavit jer je brža (meni) od XP-a

btw-sretno kao sretno sa igranjem kompjutera i svime tim, ne sretno kao sarkazam

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo računalo

Pogledaj Moj PC jer meni sve radi dobro, a ako sve meni radi dobro onda će i tebi....ja nisam naišao na nikakve probleme zato ti ga i preporučam...još ga ima za skinuti ali activation code skini netom prije instalacije jer sam ja svoj jedno dva sata prije instalacije i bio mi je iskortišten pa sam morao restartat, uć u XP, pokrenut FF, nać product key, opet restartat...ali na raznim torrent siteovima imaš i b7260 (najnoviji kolko ja čujem) a službeni MS-ov RC je b7100 tako da...

P.S. šanse da ti se ti problemi dogode su jako jako jako male..

P.S.S, igre nisam probavao jer mi se ne da opet instaliravat drivere i sve opet, ali u Bugu za b7057 pišu da nisu imali nikakvih problema, pa sa ovim buildom sigurno nećeš imati problema..

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 11:16 (RazerDinoMan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novo računalo

kupio bih ovo računalo:
CPU brand Intel
CPU tip Intel® Core™2 Quad
CPU model Q8200
CPU brzina [GHz] 2,33
L2 cache 4 MB
Chipset NB / SB Intel® P43/ICH10
Socket 775
Količina memorije 2x 2 GB
Tip memorije DDR2
Takt memorije [MHz] 800
Broj memorijskih utora 4
Maksimalna količina memorije [GB] 16
Grafička kartica nVIDIA GeForce
Model grafičke kartice 9800GT 512MB
Tip čvrstog diska SATA
Veličina diska [GB] 640
Broj okretaja diska 7.200 o/min
Optički uređaj DVD±RW
Zvučna kartica 8-kanalni zvuk
Mrežna kartica - brzina [Mbit] 10/100/1000
Kućište - model Asus TA-B22
Kućište - veličina Midi Tower
Napajanje [W] 450
Ladica za uređaje 5,25" vanjska 4
Ladica za uređaje 3,5" vanjska 1
Ladica za uređaje 3,5" interna 5
Stražnji panel 1x RJ45
2x DVI
6x USB
Audio In/Out
PS/2 Keyboard
PS/2 Mouse
S/PDIF

Interni konektori 1 x FDD
1 x IDE
6 x SATA

Prednji panel 2x USB
Audio In/out

Utori za proširenje 1x PCIe x 16
2x PCIe x 1
3x PCI

cijena je 4.899,00 kn

zanimaju vaša mišljenja. unaprjed hvala!

@nt€#

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo računalo

Već imaš od nekih proizvođača posebne drivere za 7icu, ali ako nemaš onda drivere od Viste.Također, pazi da skineš 64-bitnu verziju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ja bih samo uzeo Nvidiu GTS 250 od 1 GB, sve ostalo OK
17 godina
neaktivan
ante147# kaže...

kupio bih ovo računalo:
CPU brand Intel
CPU tip Intel® Core™2 Quad
CPU model Q8200
CPU brzina [GHz] 2,33
L2 cache 4 MB
Chipset NB / SB Intel® P43/ICH10
Socket 775
Količina memorije 2x 2 GB
Tip memorije DDR2
Takt memorije [MHz] 800
Broj memorijskih utora 4
Maksimalna količina memorije [GB] 16
Grafička kartica nVIDIA GeForce
Model grafičke kartice 9800GT 512MB
Tip čvrstog diska SATA
Veličina diska [GB] 640
Broj okretaja diska 7.200 o/min

....

To je gotova konfiguracija jel tako?,otvori svoju svoju temu pa ćemo složiti nešto,jer nisu ove komponente vrijedne 5000kn.

Moljac
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Dakle zbilja mi preporučuješ Windows 7 RC?

Je se to još uvijek može skinuti s MS-a?

Moji prijatelj ima 7 (ne RC onu prvu) i njemu nije bilo zvuka, nije mogao igrti igre itd...

ne stavljaj OS koji je još nije finalna verzija (betu) kao primarni OS,možeš raditi dual boot kao Razer Dinoman,mislim da je možeš uzeti od MS-a aktivacijski ključ za 7-micu,ali je moraš skinuti na torrentu ili od nekog tko ju je već downloadao prije,a da ima 7-mica problema s Realtak-ovim zvučnim karticama i nekim glazbenim datotekama,imaš u Bugu broj 195. objašnjeno

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 13:39 (pod009).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo računalo

Ma meni radi 7-ica super kao glavni OS, ali isto preporučam Vistu ili XP, jer nikada neznaš što može krenuti loše

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

otvorio sam svoju temu pa ajmo nešto složiti

@nt€#
16 godina
neaktivan
ante147# kaže...

kupio bih ovo računalo:

cijena je 4.899,00 kn

zanimaju vaša mišljenja. unaprjed hvala!

Ne bih kupio složen komp u dučanu nikada! To je uvijek barem nevidljivih 1 000 kn minus (u ovom slučaju cca. 2500 kn bačen novac), a usput dobiješ i najlošiji cooler za proc, "no name" napajanje nema 400 Watti sigurno, "400W" se čita kao dio oznake modela, itd.

Nemojte pretjerano pazit na pravopis i tipfelere: jezik služi ljudima, a ne ljudi jeziku.
17 godina
neaktivan

LOL, no-name cooler. Dobiješ Intel ili AMD stock cooler. Ovo me baš nasmijalo, nadam se da se nećeš naljutiti. BTW. slažem se s tobom oko ovoga, jer sastavljači računala uzmu novac za svoje vrijeme utrošeno na sastavljanje. Naravno da je bolje sam složiti, ali ako netko nema iskustva sa time bolje onda da sam složi.

fotoforum.forumotion.net
17 godina
neaktivan

Drago mi je za tebe. To je zvjerčina od kompa koja bez po muke može današnje igre vrtiti

Uredi MOJ PC gumb Namigiva

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Novo računalo

Oni su ti složili kompu u roki 1 dan? Jesi dobio sve one kablove i papire od graficke maticne i ostalih komponenti ili su ti ukrali par kablova?

NLO - neidentificirani leteći objekt
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš meni dati ovaj stari Osmijeh

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail: