Novo računalo zaključana tema

poruka: 211
|
čitano: 42.051
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Novo računalo

Reviewi, a znam da se manje grije jer ga imam i ne prelazi 31C, dok WD od 640GB je na 35C

Nisam mislio na BORGOV koji on ima nego na onaj koji je on predložio, a razlika između 500GB-nog 7200.11 i 7200.12 je mala (iako to ne vrijedi za 1TB modele)

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Oly_E3 kaže...

Reviewi, a znam da se manje grije jer ga imam i ne prelazi 31C, dok WD od 640GB je na 35C

Nisam mislio na BORGOV koji on ima nego na onaj koji je on predložio, a razlika između 500GB-nog 7200.11 i 7200.12 je mala (iako to ne vrijedi za 1TB modele)

Aha krivo sam te shvatio, alex samo ti uberi ovu 12. seriju od Seageate-a i neces pogrijesit.
krpelj sa bazukom :)
17 godina
neaktivan

Da malo djeluje umor na mene pa sam loše složio rečenicu.

Da uzmi toga jer Seagate je bio poznat po dobrim izdržljivim diskovima, a mislim da je još uvjek u tome dobar (na svim kompovima koje sistemski diskovi su Seagate i super me služe. Imam na ovom kompu i ovog WD i isto je OK; Caviar Black, kažu da je brz)

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 23:19 (Oly_E3).
17 godina
Oly_E3 kaže...

Da malo djeluje umor na mene pa sam loše složio rečenicu.

Da uzmi toga jer Seagate je bio poznat po dobrim izdržljivim diskovima, a mislim da je još uvjek u tome dobar (na svim kompovima koje imam sistemski disk je Seagate i super me služe. Imam na ovom kompu i ovog WD i isto je OK; Caviar Black, kažu da je brz)

Imam i ja na starom kompu Seagate (mislim 7. serija) bezprijekorno radi vec 5 godinaCool
krpelj sa bazukom :)
17 godina
neaktivan

Nova matična je odličan izbor. grafička je 4890 - dakle odličan izbor bez obzira tko lijepi markicu na ventilator, jer u ovom slučaju su obje (ova i prethodni izbor) na bazi referentnog dizajna.

Slažem se sa dečkima oko Seagate-a kao izbor za HDD makar je 50kn skuplji od tvog izbora (ali možda je i tu isto stvar osobnog ukusa, uvijek ćeš naći nekoga sa pozitivnim i negativnim iskustvom za bilo koju marku).

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da točno, ja sam imao lošeg iskustva sa Samsung diskovima, pa sam ostao vjeran Seagateu, a kako, ponavljam, imam i par WD-ovih diskova i oni su se pokazali OK, iako više sam za 500GB-nog Seagatea 7200.12

fotoforum.forumotion.net
17 godina
neaktivan
Novo računalo

Ma moć ćeš.. Mene samo muči zašto trošiti 4890-icu na 17'' monitor. Neće ni 50% snage doći do izražaja.

Music is my life :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Burnout paradise sa ovom grafičkom (i cijelom konfiguracijom) bi ti se moglo desiti da ti vozila odlete iz monitora :)

Što se tiče NFS, najbolje da baciš pogled ovde pa sam vidi (minimalna testirana reza je puno veća nego ćeš je ti vrtiti na 17"). Dakle i za NFS bi ti se moglo desiti da ti auto izleti iz monitora zbog prevelikog frame rate-a :P

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 23:58 (Zura).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Novo računalo

koja je najbolja za 17" monitor da se moze sve na high igrati sljedece 2 godine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
legend kaže...

koja je najbolja za 17" monitor da se moze sve na high igrati sljedece 2 godine?

za 17* monitore su grafe hd4670/9600gt ,hd4830/hd4770,8800gt, eventualno hd4850/gts250..
ali koliko ćeš dugo moći igrati igre na high to niko nezna..
Status:Moljac,Moderatorski status:Supermoderator
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

OK!!! Imam osjećaj da će ovo biti jako pametno složeno računalo!

Hoću li moći vrtiti NFS Undercover i Burnout Paradise na max kvaliteti (17" monitor, već spomenuta konfa)??? (molim bez komentara na moji igraći ukus XD!)

alex nema ti smisla tu makinu od grafulje vrtiti na 17 inchnom monitoru
ako je to samo privremeno onda ok,
ali kada si vec slozija tako dobru confu onda se potrudi kupiti makinu od mornitora jer stvarno je bezveze da si da tolike pare za konfu koje ces igrati na 17" monitoru
EDIT: hehe fala kolega ispravija san
I can't remember anything Can't tell if this is true or dream
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 10:53 (labrovic).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
labrovic kaže...
Alex55 kaže...

OK!!! Imam osjećaj da će ovo biti jako pametno složeno računalo!

Hoću li moći vrtiti NFS Undercover i Burnout Paradise na max kvaliteti (17" monitor, već spomenuta konfa)??? (molim bez komentara na moji igraći ukus XD!)

alex nema ti smisla tu makinu od grafulje vrtiti na 17 inchnom procu
ako je to samo privremeno onda ok,
ali kada si vec slozija tako dobru confu onda se potrudi kupiti makinu od mornitora jer stvarno je bezveze da si da tolike pare za konfu koje ces igrati na 17" monitoru
slažem se,ali na 17* monitoru,ne procu Namigiva
17 godina
Novo računalo

Sad ni ja neznam dali da kupim hd 4890 jer imam isto 17" monitor, a ako kupim npr 4850 bojim se da mi svaka igra nece radit na high

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
makaweli kaže...

Ma moć ćeš.. Mene samo muči zašto trošiti 4890-icu na 17'' monitor. Neće ni 50% snage doći do izražaja.

Slažem se, jedino ako bi nabavlja minimum neki 22 monitor poslje.

A BTW  jeste vidjeli koliko je pala cjena HD4890, kosta samo 1560 kn u ADM-a!
I don't care...
17 godina
legend kaže...

Sad ni ja neznam dali da kupim hd 4890 jer imam isto 17" monitor, a ako kupim npr 4850 bojim se da mi svaka igra nece radit na high

Slušaj, ja imam HD4670 i 17" monitor i većina igri mi more na High, Very High, a nijednu nisam igrao da sam smanjio detalje ispod mediuma, GTA IV sam igrao medium-high, sad ti bi sa HD4850 mogao sve na Max. 100%, jos bolje uzmi HD4770!
I don't care...
17 godina
neaktivan
legend kaže...

moja preporuka je da uzmeš hd 4770,i kasnije samo ubaciš jednu u Crossfire..
evo ti test gdje hd4770 u CF-u gazu hd4890,i jeftinije ćeš proći
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 10:45 (warhed).
17 godina
neaktivan
warhed kaže...
legend kaže...

Ne slažem se u potpunosti. 4770 je odličan izbor za 17", ali ako čovjek pređe na veći monitor onda mu mala memorijska propusnost 4770-ce (tim više ako su u CF-u) neće dopustiti na većim rezama mogućnost paljenja svih "eyecandy-a" - dakle zaboravi na 8AA, 16AF na svemu većim rezama.
Alex, s obzirom da si se odlučio na 4890, ostani uz nju makar sad imaš 17" monitor pogotovo što joj je cijena sad tako povoljna. Kad prištediš oko 1500kn onda si nabavi neki dobar 22" monitor i miran si dugo vremena.
Ako baš želiš uštediti nabavkom 4770, poslije ćeš morati mijenjati i monitor i grafu. Ukoliko se odlučiš za 4850, onda ćeš poslije kad nabaviš veći monitor morati piknut još jednu.
17 godina
Novo računalo

zanimljivo ali to su rezultati na nekom vecem monitoru moja max rezolucija je 1280x1024 a na ovim testovima su vece rezolucije znaci u svakom slucaju morat cu kupit novi monitor, a neznam sad sam totalno zbunjen, uskoro kupujem komp a neznam sta bi, a zelim da mi potraje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zura kaže...
warhed kaže...
legend kaže...

Ne slažem se u potpunosti. 4770 je odličan izbor za 17", ali ako čovjek pređe na veći monitor onda mu mala memorijska propusnost 4770-ce (tim više ako su u CF-u) neće dopustiti na većim rezama mogućnost paljenja svih "eyecandy-a" - dakle zaboravi na 8AA, 16AF na svemu većim rezama.
Alex, s obzirom da si se odlučio na 4890, ostani uz nju makar sad imaš 17" monitor pogotovo što joj je cijena sad tako povoljna. Kad prištediš oko 1500kn onda si nabavi neki dobar 22" monitor i miran si dugo vremena.
Ako baš želiš uštediti nabavkom 4770, poslije ćeš morati mijenjati i monitor i grafu. Ukoliko se odlučiš za 4850, onda ćeš poslije kad nabaviš veći monitor morati piknut još jednu.
imaš pravo,ali CF hd 4770 može odgovoriti gtx-ici 275 i radeonki hd 4890 i na rezi 1920x1200.
e sad neznam koji je monitor,ali nije sigurno mali:) evo dokaz
17 godina
legend kaže...

zanimljivo ali to su rezultati na nekom vecem monitoru moja max rezolucija je 1280x1024 a na ovim testovima su vece rezolucije znaci u svakom slucaju morat cu kupit novi monitor, a neznam sad sam totalno zbunjen, uskoro kupujem komp a neznam sta bi, a zelim da mi potraje

Pa do koliko para možeš sve ukupno dat, pa smislit cemo nešto!
I don't care...
17 godina
protjeran
Novo računalo

260*216

1300 kn

moje mišljenje da je to best buy

a bolje ti je hd4850 x2 nego 2 4770...i jeftinije za 200 kn

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Novo računalo
markoal kaže...
 Pa do koliko para možeš sve ukupno dat, pa smislit cemo nešto!

6000 kn max za konfiguraciju, ali kupujem sredinom 7 mjeseca cekam da Q9550 padne cijena malo ( ako padne)

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 11:05 (legend).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo računalo

Ne samo da 4770 u CF konfiguraciji tuče GTX275, nego i GTX280/285

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja bi napravio par izmijena,prvo zamijenio bi ploću sa ovom Gigabyte MA790X-UD4P..750kn
memoriju s corsair ddr2 4gb(2x2048mb)PC 6400
napajanje bi tavio corsair hd 520w ili tx 650w
hdd bi stavio wd 640 gb..
ugl. ako budeš kupovao u adm-u proći ćeš dosta bolje i jeftinije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 12:22 (warhed).
17 godina
Novo računalo

Pa kud bas hgspot, u njih 1800 kn HD4890, ista ta u ADM-a 1560 kn, konfa ce te doć u ADMa vele jeftinije!

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo računalo

ja nisam iz hrv vec iz bih i imam jednu trgovinu koja je dosta jeftina ali nema komponentu po komponentu prikazanu i zato sam otisao u hg spot i trazio odredejne komponente...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Alex55 kaže...

Hmmm... Možda kasnije kupim neki veći monitor... Negdje oko Božića! Smijeh

A ja sada imam jedno novo pitanje... Ako spojim dvije grafičke u CrossFire, hoću li moći koristiti dva monitora?

Moreš i bez Crossfirea!
Gman kaže...

ja nisam iz hrv vec iz bih i imam jednu trgovinu koja je dosta jeftina ali nema komponentu po komponentu prikazanu i zato sam otisao u hg spot i trazio odredejne komponente...

Aha sad razumjem.
I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš 1, 2, 3, 4 (ovo vrijedi za tvoj model grafičke) u Crossfireu. Na jednoj možeš 2 monitora koristiti, a na dvije 4

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Predpostavljan da može. Malo proguglaj pa vidi

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail: