evo jedne prozvakane teme na ovom forumu...
za par dana planiram kupiti novi komp...
tu sam naveo neke komponente koje sam vec sam odabrao a vas bih molio da mi pomognete u odabiru ostalih.... hvala svima unaprijed
KONFIGURACIJA:
- PROCESOR: Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB 1365 kn
- GRAFIČKA: Gainward Radeon HD4870, 512MB DDR5, PCI-E, TV-out, dual DVI 1589 kn
- MATIČNA: - u to se bas ne razumijem tak da bih vas molio da mi vi odaberete (neka podrzava crossfire, da mogu za mozda god dana dodati jos jednu grafulju, samo nemojte neku najskuplju)
- HARD DISK: HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11 475 kn
- MEMORIJA: RAM PC-8500, 2 GB, KINGMAX, DDR2 1066 MHz (X2) 400 kn (tu me zanima da li se isplati uzeti ovu na 1066 mhz-a ili onu od 800, da li se s time nes bitnije dobije?)
- KUČIŠTE: vi odaberite samo neka ne ide preko 500kn i da je onak tiše (da mogu zaspat pokraj njega), da je crne boje, da ima par usb portova sprijeda, bez prozirnih stranica i neonki, da u njega stanu 2 grafe za kasnije... (ne trazim puno xD)
- NAPAJANJE: također po vašem izboru...da moze bez problema vrtiti ovu kongu a kasnije i crossfire
- OPTIČKI UREĐAJ: DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H55L, Dual Layer, Lightscribe, 20x, black, bulk 150 kn
UKUPNA CIJENA NEKA BUDE 5500 kn (100kn +/-)
---- konfu cu kupovat u Osijeku... pa mi racite dal je bolje u vemilu, linksu ili u nekoj privatnoj radnji (trgovini računala) ....gdje je isplativije?
MONITOR:
e ovak sto se tice monitora sve ovisi o mojim starcima kolko budu voljni dati para (oni monitor pacaju, a ja konfu
)
ako ih budem uspio nagovoriti razmisljao sam o ovome: Samsung SM T220HD,22'' LCD,5 ms,DVI,HDMI,D-Sub,10000:1,zvučnici,TV tuner,dalj.,crno-crveni
e sad sto se tice tog modela zelio bih cuti vase misljenje o njemu. A imam i par pitanja vezano uz taj monitor:
1. da li zvucnici na njemu mogu posluziti kao normalni zvucnici za komp, znaci kad negledam tv na njemu, kad se igram np?
2. da li je potrebno prikljuciti na njega neku antenu?
3. da li se moze podizati/spustati ili nekak zakretati?
4. sto se tice njegovih cijena...u vemilu dodje 2350 kn, a recimo u diskontu24 2000 kn...to mi je mal prevelika razlika u cijeni. Da li bi mi se isplatilo ga naructiti ga u diskontu24 (btw...iz Osijeka sam), kad se zbroji postarina i sve?
ako starci ne budu pristali na to sam recite neki "obicni" 22" LCD monitor do 1500kn