Pozdrav svima!
Trebam pomoć. Dao bih do 5000 kn za kutiju bez periferije. Čak ne mora biti kompletna, DVD mi ne treba, HDD nije obavezan.
Znači, Kućište, napajanje, ploča, procesor, 2GB rama, grafička.
Nemam pojma što bih trebao uzeti.
Želio bih da mi komp što tiši. Dakle neko moćno tiho napajanje.
Grafička mi nije presudna, rado bih da je s pasivnim hladnjakom. Ne igram puno, možda kakvu 3D pucačinu, a najviše UT99 :). Ali imam 24" monitor u fullHD rezoluciji i volim gledati filmove na njega i vjerojatno ću prijeći na vistu/w7 do kraja godine pa nek to radi glatko.
Uzeo bih 2 ili možda 4 GB DDR3 memorije jer to nije tako skupo danas. DDR3 možda radije nego DDR2 jer bih uzeo nešto modernije što će me dulje zadovoljiti. Tu dolazimo do procesora.
Vjerojatno će svi popljuvati i7, ali neće li uskoro socket 775 otići u zaborav? A prema nekim testovima najslabiji i7 920 gazi quadove. Ako hoću programirati na visti, vršiti upit na sqlserveru, skidati filmove s neta i da mi se vrti film u kutu ekrana i da sve to ide super brzo i glatko što da uzmem? Trenutno popi... kad mi se smrzne pri kompajlu. Je li ipak Core2Duo dovoljan? Nije loše ni da je pasivni hladnjak.
Kućiše može biti ono što se lako rasklapa, a napajanje će trebati mislim iznad 500w. Koliko? Na nekoj stranici sam izračunao 800w pri overclocku i malo više uređaja prikopčanih. To mora da je grozno skupo.
Eh, da. Nekako preferiram intel. Iako sam veliki fan AMDa čini se da je ionako sve optimizirano za intel pa ću kapitulirati :)