Nova konfiguracija zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nova konfiguracija

Pozdrav, planiram kupiti novu konfiguraciju da nadogradim 8 godina stari komp. Zadnjih godina sam se krpao s sluzbenim laptopom, al mi postalo muka teglit ga svaki dan s posla doma i ujutro natrag...

U principu bih mijenjao sve osim mozda kucista. Nisam zadnjih godina bas pratio hardveraj pa neznam dal moje trenutno kuciste podrzava novu generaciju komponenti (trenutno je unutra neka maticna s Core 2 duo i DDR2) u smislu dal budu maticna i napajanje isli unutra.

Uglavnom, ovo su komponente koje sam naklikao u kosaricu prema savjetima drugim korisnicima tu na forumu i googlanju, pa vas molim komentar, dal se da pronaci nesto s bolim omjerom cijene/performansi. Od zahtjevnijih radnji bi ga koristio za pokretanje poneke virtualke za testiranje raznih scenarija (zato trebam bar 16gb rama) i igranje (wow, diablo3, starcraft2). Planiram naruciti u Extreme Digitalu.

CPU Intel Core i5-6500
GPU Gigabyte NVidia GTX 960 2GB
MBO Asus B150M-C
RAM Kingston HyperX Fury 2x8GB
PSU Zalman ZM600-LX 600W
SSD OCZ Trion 150 480GB

Ukupno oko 6000kn

Dal su ta graficka i procesor dovoljni za bezbrizno igranje na Full HD rezoluciji sljedecih par godina (ne nuzno uz max detalje, al bar medium)?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Nova konfiguracija
robycro kaže...
Planiram naruciti u Extreme Digitalu.

Nemoj tamo zbog vlastitog duševnog zdravlja.

14 godina

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-5000-do-7000-kn/170221.aspx

Postaj ovdje.

btw. nešto ovako 

• Kvalitetniji SSD i grafička s boljim hlađenjem:
  • 1 x INTEL Core i5-6500 (3.20GHz,1MB,6MB,65W,1151) Box, INTEL HD 530
  • 1 x Kingston 8GB 2133MHz DDR4 CL15
    • 1 x Kingston 8GB 2133MHz DDR4 CL15
  • 1 x Asus H110M-C (s1151,USB 3.0,SATA III,LAN,DDR4) mATX
  • 1 x Gigabyte GV-N960WF2OC-4GD, NVIDIA GeForce GTX 960, PCI-E 3.0, 4GB GDDR5, 128 bit, Dual-link DVI-I*1/DVI-D*1/HDMI*1
  • 1 x SanDisk Z400s 256GB SSD, 2.5” 7mm, SATA 6 Gbit/s - 60mj
  • 1 x Fortron Raider S 550W, 80+ SILVER - 60mj.

Oko 6k kn www.futura-it.hr ako se nisu cijene promijenile u zadnjih tjedan dana

17 godina
neaktivan

Hvala na informacijama, provjerit cu Futuru. Nego, zanima me sljedece:

Po cemu mogu znati da je ta graficka s boljim hladjenjem? Sve s 4gb imaju bolje hladjenje ili bas taj konkretni model GV-N960WF2OC-4GD?

Kaj znaci kvalitetniji SSD? ja sam odabral 480gb a ovaj je 256, brzine oba bi trebale biti iznad 500mb/s i u readu i writeu, po cemu je SanDisk u prednosti?

Hvala na pomoci i lp

12 godina
robycro kaže...

Hvala na informacijama, provjerit cu Futuru. Nego, zanima me sljedece:

Po cemu mogu znati da je ta graficka s boljim hladjenjem? Sve s 4gb imaju bolje hladjenje ili bas taj konkretni model GV-N960WF2OC-4GD?

Kaj znaci kvalitetniji SSD? ja sam odabral 480gb a ovaj je 256, brzine oba bi trebale biti iznad 500mb/s i u readu i writeu, po cemu je SanDisk u prednosti?

Hvala na pomoci i lp

što se grafe tiče vjerojatno si gledao referentnu, pa zato kaže kolega - uzmi drugu s boljim hlađenjem

ustvari za tu 960 gledaj gigu, msi ili asus da su nereferentne, dakle one s dva venta i tri godije garancije

količina memorije nema veze s hlađenjem, ali je više future proof uzeti verziju s 4gb

za taj ssd kažu kolege da je katastrofa zbog male catch memorije, evo ovdje to kažu, pa se raspitaj ako što još treba

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/koji-ssd/50123.aspx?page=217

17 godina
neaktivan

Nasao sam ovaj clanak

http://www.pcworld.com/article/2947864/storage/ocz-trion-100-review-an-affordable-ssd-with-a-problem.html

gdje se objasnjava problem Trion 100 serije. A u ovom clanku

http://www.pcworld.com/article/3032991/storage/ocz-trion-150-review-a-true-budget-ssd-competitor.html

pisu da je u 150 seriji to donekle poboljsano.

dali uopce ima smisla 2gb na grafickoj uz full hd rezoluciju? veli kolega da je premalo 2gb za full hd, da treba 4gb.

11 godina
neaktivan
Nova konfiguracija

za jedan fhd monitor odnosno 1080p rezoluciju je u većini slučajeva dosta i 1GB, ali se preporuča imat 2GB za novije naslove

4gb je dobro imat samo za Far Cry 4 i Shadow of Mordor s uključenim AA i možda se još nađe koja igra

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 14:21 (pcserver).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pcserver kaže...

za jedan fhd monitor odnosno 1080p rezoluciju je u većini slučajeva dosta i 1GB, ali se preporuča imat 2GB za novije naslove

4gb je dobro imat samo za Far Cry 4 i Shadow of Mordor s uključenim AA i možda se još nađe koja igra

pa dobro, ne uzima grafu samo za sadašnje igre

ne mora bit da će puna 4gb iskoristiti ikad za vijeka te grafe, dosta ovisi i o tome kako će se ponašati dx12

možda bi mu 2,5 ili 3gb bilo najviše iskoristivo, but jbga, takvih nema za kupiti

17 godina
neaktivan
Nova konfiguracija

Nije neka razlika u cijeni izmedju 2gb i 4gb, tako da cu uzet 4gb da budem siguran.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice