Pozdrav, planiram kupiti novu konfiguraciju da nadogradim 8 godina stari komp. Zadnjih godina sam se krpao s sluzbenim laptopom, al mi postalo muka teglit ga svaki dan s posla doma i ujutro natrag...
U principu bih mijenjao sve osim mozda kucista. Nisam zadnjih godina bas pratio hardveraj pa neznam dal moje trenutno kuciste podrzava novu generaciju komponenti (trenutno je unutra neka maticna s Core 2 duo i DDR2) u smislu dal budu maticna i napajanje isli unutra.
Uglavnom, ovo su komponente koje sam naklikao u kosaricu prema savjetima drugim korisnicima tu na forumu i googlanju, pa vas molim komentar, dal se da pronaci nesto s bolim omjerom cijene/performansi. Od zahtjevnijih radnji bi ga koristio za pokretanje poneke virtualke za testiranje raznih scenarija (zato trebam bar 16gb rama) i igranje (wow, diablo3, starcraft2). Planiram naruciti u Extreme Digitalu.
CPU Intel Core i5-6500
GPU Gigabyte NVidia GTX 960 2GB
MBO Asus B150M-C
RAM Kingston HyperX Fury 2x8GB
PSU Zalman ZM600-LX 600W
SSD OCZ Trion 150 480GB
Ukupno oko 6000kn
Dal su ta graficka i procesor dovoljni za bezbrizno igranje na Full HD rezoluciji sljedecih par godina (ne nuzno uz max detalje, al bar medium)?