Imam sljedeće komponente: MATIČNA PLOČA: ASUS P5B-VM
PROCESOR: Intel Pentium 4 (3,00 GHz)
GRAFIČKA KARTICA: ATI Radeon X1600/1650 series
RADNA MEMORIJA: 1 GB DDR2 (800 MHz)
Po ovim komponentama se da zaključiti kako je računalo staro oko 3 godine. Smatram da je krajnje vrijeme da ga moderniziram jer novije igre mi rade užasno, a i slijedi novi val relativno dobrih igara koje bih pod svaku cijenu želio zaigrati na svome računalu. Pošto igram na monitoru rezolucije 1280x1024, ne trebaju mi neke top komponente, već dovoljne da vrte novije naslove pri navedenoj rezoluciji s uključenim antialiasingom i na visokim postavkama brzinom od 30 fps-a. Uglavnom želim samo da mogu sljedeće 2-3 godine glatko igrati novije naslove. Pošto nemam namjeru mijenjati kompletno računalo, odlučio sam zadržati svoju matičnu ploču jer podržava dvojezgrene i četverojezgrene procesore, kao i hard disk koji nemam potrebe mijenjati jer je kapaciteta 640 GB što je sasvim dovoljno. Budući da mi za novije grafičke kartice treba 6-pinsko napajanje, primoran sam uzeti i novo napajanje. Zanimaju me dakle samo napajanje, rami, procesor i grafička kartica Da ne duljim previše izabrao sam sljedeće komponente:
RADNA MEMORIJA: 4 GB Kingmax DDR2 (800 MHz)
PROCESOR: Intel Core 2 Duo E8600
GRAFIČKA KARTICA: Sapphire Radeon HD 4850
NAPAJANJE: Corsair VX-550 (550W)
Navedene komponente bi me koštale oko 4000 kn. Mene zanima biste li mi mogli znači za te novce preporučiti neke bolje komponente koje bi za približno istu cifru davale bolje performanse.