Nadogradnja kompa

poruka: 25
|
čitano: 1.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Nadogradnja kompa za 1900 kn

Frend mi ima sljedeci pc:

-CPU: Intel Celeron D 330 2.67 GHz

-MBO: Asus P5GD1-VM micro ATX

-GPU: Intel integrirana

-RAM: 4 GB Corsair, pasivno hladenje(kupljenih za buducu nadogradnju)

-PSU: neznam koje je ali bi i njega vjerojatno trebalo promjeniti jer je komp stariji

On ima na raspolaganju 1900 kn i zeli ga nadograditi da moze vrtiti gta 4 barem na low a i druge igrice tipa mw2 i bbc2.

Igre igra na rezoluciji od 1280*1024.

Ja sam ovak nes slozio pa mi vi recite sta bih eventualno trebao promjeniti:

iz adm-a iz adm-a
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 15:10 (EZY-E).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Nadogradnja kompa za 1900 kn
itko??
15 godina
protjeran
Nadogradnja kompa

BUMP!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja kompa

evo ovo je bolje

za sljedeću nadogradnju nek izabere još jednu grafu za sljedeću nadogradnju nek izabere još jednu grafu
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 20:48 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Nadogradnja kompa
dr. zlo kaže...

evo ovo je bolje

jel mozes samo sto blize 1900 kn sastaviti konfu ak ti nije tesko?  Nevinašce

i ne kuzim ovo ispod: "za sljedecu nadogradnju nek odabere jos jednu grafu"... mislis da onda rade u crossfireu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 21:09 (EZY-E).
16 godina
Nadogradnja kompa

Ako se može rastegnit još 100kn, nek u ovu kombinaciju koju je naveo dr. zlo ubaci HD4850, a umjesto tog napajanja stavi fortrona 400 (290kn).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...

Ako se može rastegnit još 100kn, nek u ovu kombinaciju koju je naveo dr. zlo ubaci HD4850, a umjesto tog napajanja stavi fortrona 400 (290kn).

To za frenda slazem pa mora biti tocno do 1900(mozda 10 kn +-)

16 godina
EZY-E kaže...

A gledaj, bilo bi šteta da se ne rastegne još 100kn. Ipak bi imao i dosta bolju grafu.

15 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...
EZY-E kaže...

A gledaj, bilo bi šteta da se ne rastegne još 100kn. Ipak bi imao i dosta bolju grafu.

Hmm, probat cu ga nagovorit.  Osmijeh A kako bi mu isao onda gta 4 na 1280*1024? I ima li velike razlike izmedu 4670 i 4850?

16 godina
EZY-E kaže...

Hmm, probat cu ga nagovorit. Osmijeh A kako bi mu isao onda gta 4 na 1280*1024? I ima li velike razlike izmedu 4670 i 4850?

GTA IV nisam igrao (igra nije moj tip) pa ne mogu tvrdit kako se ponaša. Ali sigurno da je HD4850 dosta bolji izbor od HD4670 (tu nema razmišljanja). I duže i kvalitetnije će se igrat na toj rezi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 22:51 (zabranjeniples).
15 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...
EZY-E kaže...

Hmm, probat cu ga nagovorit.  Osmijeh A kako bi mu isao onda gta 4 na 1280*1024? I ima li velike razlike izmedu 4670 i 4850?

GTA IV nisam igrao (igra nije moj tip) pa ne mogu tvrdit kako se ponaša. Ali sigurno da je HD4850 dosta bolji izbor od HD4670 (tu nema razmišljanja). I duže i kvalitetnije će se igrat na toj rezi.

a hoce li to sigurno sve skupa funkcionirati? ipak ne kupujem to sa svojim parama nego tudim pa da ja ne ispadnem kriv  NevinašceSmijeh

16 godina
EZY-E kaže...

a hoce li to sigurno sve skupa funkcionirati? ipak ne kupujem to sa svojim parama nego tudim pa da ja ne ispadnem kriv NevinašceSmijeh

Funkcionirat će, zašto ne? Jedino mi nije jasno ovo za memoriju. Kolko vidim, kupljena je kasnije?? Znači, radi se, pretpostavljam, o DDR2 keksima??

15 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...
EZY-E kaže...

a hoce li to sigurno sve skupa funkcionirati? ipak ne kupujem to sa svojim parama nego tudim pa da ja ne ispadnem kriv  NevinašceSmijeh

Funkcionirat će, zašto ne? Jedino mi nije jasno ovo za memoriju. Kolko vidim, kupljena je kasnije?? Znači, radi se, pretpostavljam, o DDR2 keksima??

da, evo je: http://sharealike.org/wp-content/uploads/sharealike/2008/08/corsair-twix-ddr2-xms.jpg

16 godina

Da, radi se o DDR2. Funkcionirat će sve. Ono što sam ti rekao je najbolje za te novce.

15 godina
protjeran
Nadogradnja kompa

a za ovaj fortron 400w ne dolazi kabel za napajanje! WTF? I pise ATX2. Sto oznacava to ATX2?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 0:22 (EZY-E).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
atx2 je standard za napajanja (dimenzije za stat u kućište itd.),taj kabel košta oko 5 kn,tako da
15 godina
protjeran
pod009 kaže...
atx2 je standard za napajanja (dimenzije za stat u kućište itd.),taj kabel košta oko 5 kn,tako da

A jel bi mogao on iskoristiti ovaj kabel od sadasnjeg napajanja? Valjda su svi isti?

16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
pod009 kaže...

A jel bi mogao on iskoristiti ovaj kabel od sadasnjeg napajanja? Valjda su svi isti?

Da svi kablovi za napajanje su isti.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
Nadogradnja kompa

Evo da ne otvaram novu temu imam 2 pitanja.

1.Moje napajanje(moj pc) ima 20 pinsko sučelje, a matična 24 pinsko sučelje.Ima li smisla kupovati nešto kao ovo.

2.Da li bih na svoju konfiguraciju solidno mogao staviti jednu ovakvu grafičku karticu ?, iako matična ima utore pci express x16 mislim da je 1.0.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

1.Moje napajanje(moj pc) ima 20 pinsko sučelje, a matična 24 pinsko sučelje.Ima li smisla kupovati nešto kao ovo.

2.Da li bih na svoju konfiguraciju solidno mogao staviti jednu ovakvu grafičku karticu ?, iako matična ima utore pci express x16 mislim da je 1.0.

Taj 20-pinski moraš spojiti sa 4-pinskim konektorom. Imaju kao neku plastiku malu za zakačiti jedan na drugoga (tako je kod mene bilo na starom kompu).

Možeš staviti takvu jer taj 1.0, 2.0,... su ti brzine propusnosti podataka

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
lordlojkus kaže...
perkoxcar kaže...

Taj 20-pinski moraš spojiti sa 4-pinskim konektorom. Imaju kao neku plastiku malu za zakačiti jedan na drugoga (tako je kod mene bilo na starom kompu).

Joj da vidio sam to jučer kad sam rastavljao komp.20 pinski je ukopčan tamo di treba bit,a još jedan 4 pinski negdi gore kod proca.

Još samo 2. pitanje.

16 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...
lordlojkus kaže...
perkoxcar kaže...

Joj da vidio sam to jučer kad sam rastavljao komp.20 pinski je ukopčan tamo di treba bit,a još jedan 4 pinski negdi gore kod proca.

Još samo 2. pitanje.

Drugo pitanje sam odgovorio ovo požućeno

16 godina
Nadogradnja kompa

Ma nisam vidio....Nisam se ni probudio....

e i ta grafa u linku post gore...ima crossfire?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 8:23 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nadogradnja kompa

Kakvo je napajanje Codegen 400W(trenutno)? Jel bi moglo napajat ovu konfu?

http://beterz.com/?Referer=151198
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 23:13 (EZY-E).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
EZY-E kaže...

Kakvo je napajanje Codegen 400W(trenutno)? Jel bi moglo napajat ovu konfu?

Misliš na onu konfu što sam ti ja preporučio (u kombinaciji sa dr. zlom)? Gle, codegen je teško smeće od napajanja. Uzmi fortrona kako sam ti rekaoNamigiva.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice