Nadogradnja do 2k kn

poruka: 5
|
čitano: 1.095
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nadogradnja do 2k kn

Namjeravam za Božić bratiću pokloniti "novo" računalo i budžet mi je oko 2k kuna, ali imam neke nedoumice koje ćete mi nadam se vi riješiti.

On ima računalo staro 3 godine i vrijeme je da ga se obnovi.

Htio bih mu kupiti novi procesor, matičnu ploču i grafičku karticu. Već ima 2 GB ddr2 memorije pa mislim da mu to može ostati. Također ima 400w napajanje pa i na to treba paziti.

Evo što sam ja iskombinirao:

CPU: AMD Athlon II X3 425      529,99 Kn

MTB: Gigabyte M720-US3        420,00 Kn

GPU: Sapphire HD5750           1.043,00 Kn

------------------------------------------------------

Sveukupno:                            1.992,99 Kn

Nisam dugo pratio kakvo je stanje sa grafičkim karticama pa ne znam koji je najbolji izbor (ovo sam više birao po cijeni nego po performansama) i također ne znam jeli bolje uzeti dx11 ili dx10 jer sam se dvoumio između ove gornje grafe i XFX HD4870.

Pa eto, komentirajte i dajte nekakav bolji prijedlog ako ga imate.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 2k kn

Meni se čini ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja do 2k kn
17RazoR71 kaže...

Namjeravam za Božić bratiću pokloniti "novo" računalo i budžet mi je oko 2k kuna, ali imam neke nedoumice koje ćete mi nadam se vi riješiti.

Koji ima monitor ima napajanje? Uzmi matičnu Asrock A770DE+,ostalo ok.

17 godina
RE: Nadogradnja do 2k kn
17RazoR71 kaže...

On ima računalo staro 3 godine i vrijeme je da ga se obnovi.

Htio bih mu kupiti novi procesor, matičnu ploču i grafičku karticu. Već ima 2 GB ddr2 memorije pa mislim da mu to može ostati. Također ima 400w napajanje pa i na to treba paziti.

Evo što sam ja iskombinirao:

Nisam dugo pratio kakvo je stanje sa grafičkim karticama pa ne znam koji je najbolji izbor (ovo sam više birao po cijeni nego po performansama) i također ne znam jeli bolje uzeti dx11 ili dx10 jer sam se dvoumio između ove gornje grafe i XFX HD4870.

Pa eto, komentirajte i dajte nekakav bolji prijedlog ako ga imate.

Ta maticna koju si izabral ti je stari Nvidia chipset i to nije dobro rjesenje nikak za novu AMD seriju procesora. Vec ti je kolega pod009 preporucil koju trebas uzet maticnu tj ovu dole na fotki to je puno bolje rjesene itekako i jos jeftinije. A koje to napajanje ima bratic od 400W koje marke provjeri to ak mozes jer ak je neka šrot marka MS, Codegen ili slicno te jos staro tri godine napajanje to nece bit dobro bit ce problema. Jos nekaj bitno bi trebal kupit isto a niej skupo tj bolji hladnjak za taj novi procesor koji si mu namjenil a ovaj dole je jeftin i puno bolje rjesenje od onog AMD smotanog koji ide uz procesor tj vrlo je tih i normalno bolje hladi.Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 14:52 (rambox).
17 godina
neaktivan
Nadogradnja do 2k kn

Danas sam malo gledao recenzije po internetu i sklopio sam novu konfiguraciju koja mi se čini bolja.

Poslušao sam vas što se tiče matične (hvala), ali još uvijek nisam siguran dali da uzmem HD4870 ili HD5750, jer HD4870 ima bolje performanse ali HD5750 ima manju potrošnju i podržava DX11.

Što se tiče napajanja mislim da ima neko jadno što je došlo uz kučište ali ako mu ovo bude preslabo dati ću mu ja svoje Fortron Bluestorm 400w, a on meni neka da svoje jer će biti dovoljno, a nemam novaca da mu kupujem još i novo napajanje. Uostalom neka si ga sam kupi ako bude trebalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 19:43 (17RazoR71).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice