a ako se vec dvoumis za kuciste do 600 kn mozda Thermaltake M5 ,meni odlicno izgleda ljepse je od Elemet T
a ako se vec dvoumis za kuciste do 600 kn mozda Thermaltake M5 ,meni odlicno izgleda ljepse je od Elemet T
meni je i bolji i ljepsi Element T....slozio sam nesto u diskontu i protisu, ali su zali Bože...tak da ce vjerojatno ovo ostati...
Ako ti služi za igranje, zar ti nije pametnije uzet onda novi procesor umjesto coolera i kučišta. Uzmeš neki Phenom II x4 i miran si. Za početak još uzmeš novo napajanje. A kasnije kad mogneš uzmi i novu grafu. Ovo šta si izvadio iz starog prodaj. A tek poslije svega toga razmišljaj o novom kučištu i HDD-u jer je u ovom trenutku to stvarno nebuloza s obzirom da računalo trebaš između ostalog i za igranje. To bi bio moj savjet.
A to bi bio savjet svakoga ko išta zna..
grafu ostavi, procesor i napajanaje promijeni i miran si...
ne kužim kako misliš da ti je procesor dobar, ja sam prije 2 i po godine jačega imao
Pa imam ja Core2Duo i clockan je na 3.2 GHz i GeForce 9400GT bez problema derem sve nove igrice. Mozda bi mogo overclockat malo ovo sto ima, al nece nest previse dobit...
Cor2duo na 3,2 ghz je jači od athlona 4200 na 3,2 ghz..
Ja i dalje kazem da uzme novi proc i 1tb disk. s novim procesorom ti ne treba cooler jer je dosta i stock (naravno ak ne mislis clockat)
Sto se kucista tice to mi je zadnja rupa na svirali, sluzi mi samo za zastitu od prasine, vlage i slucajnih nezgoda.
zato uvijek preporucam kupnju boljih komponenti jer meni je nezamislivo dati preko 300 kn za nesto sto mi nece dati apsolutno nikakva poboljsanja u radu.
A to bi bio savjet svakoga ko išta zna..
grafu ostavi, procesor i napajanaje promijeni i miran si...
ne kužim kako misliš da ti je procesor dobar, ja sam prije 2 i po godine jačega imao
mogo si imat i prije 10godina jači, to me nije briga, men je ovaj dosta...malo ga clockiram i savrsen je...ubacim jos 2GB RAM-a, jos jedan HDD, promjenim cooler i kuciste i ja sretan i zadovoljan..a proc nemijenjam prvenstveno zbog ovoga:
Note: If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information.
to mi bas ne ulijeva neko povjerenje da ce proc radit na normalnom taktu, a i nebi se htio igrat sa flashanjem biosa jer o tom nemam pojma i netreba mi..!!!
I sam ti kaže, frekvencija će ostati ista..
a flešanje biosa je danas jako lagana stvar(bar za ASRock matične ploče, ostale nisam flešao).
Ok, ako ti ne želiš slušati, radi što hoćeš...
I sam ti kaže, frekvencija će ostati ista..
a flešanje biosa je danas jako lagana stvar(bar za ASRock matične ploče, ostale nisam flešao).
Ok, ako ti ne želiš slušati, radi što hoćeš...
flashat bios necu, jer para za novu plocu nemam...i imam Gigabyte ne ASRock...
a sta kazete za ovo:
AMD Athlon X2 II 250, socket AM3, 3,0Ghz 485,00kn
ASRock M3N78D, AM3, 4xDDR3 407,99kn
Kingston 3x1GB DDR3 1333Mhz 610,00kn
Corsair CX400W 379,00kn
ukupno 1881,99kn
novi dvojezgreni proc na 3,0
solidna maticna
nisam stavio 4GB RAM-a jer cu svakako koristit 32-bitni OS a onda mi prepoznaje malo vise od 3gb pa mi se neisplati dat 150kn vise za 4gb...
napajanje solidno.........
a sta kazete za ovo:
Corsair CX400W 379,00kn
ukupno 1881,99kn
solidna maticna
nisam stavio 4GB RAM-a jer cu svakako koristit 32-bitni OS a onda mi prepoznaje malo vise od 3gb pa mi se neisplati dat 150kn vise za 4gb...
Nista od dual channel moda onda.
dobro neznam sta je sad bolje, dual channel sa 2GB ili single channel sa 3GB?
tak me boli ona stvar za dual channel...to me uopce ne zanima!!!!!!!!!!
ajd ajd, ni neznas koja je prednost jednog i drugog
(ne znam ni ja, zato tu pitam
)
ajd ajd, ni neznas koja je prednost jednog i drugog
(ne znam ni ja, zato tu pitam
)
u principu, u dual channelu bi memorija trebala radit brze, al to su neprimjetne brzine tako da me to uopce nezanima...
a sta kazete za ovo:
Corsair CX400W 379,00kn
ukupno 1881,99kn
solidna maticna
Kaj ce ti nova maticna ploca pa kaj to nismo utvrdili, vrlo je lako stavit novi Bios iz windowsa sa Gigabyte programom za to pa ak ne znas kak to ide nek ti neko to napravi ko zna i nema frke. Ne isplati se davat uopce 80 kn vise za 200 mhz na tom Athlon II X2 250, dosta ti je i model 240 koji se ionako moze fino kloknut bez frke i muke kak vidis kod mene recimo.
a ovako??
AMD Athlon II X2 240, socket AM3, 2,8Ghz 429,00kn
Corsair CX400W 379,00kn
Kingmax 2GB DDR2 800Mhz 308,00kn
Samsung Spinpoint F3 500GB 16MB 7200rpm 380,00kn
SCYTHE Katana 3 185,00kn
ukupno 1681,00kn
s time da flasham bios, pa onda ovaj proc stavim, dodam RAM i HDD, zamijenim napajanje i stock cooler...jel sad valja??
Ostane ti novaca još...uzmi onda x3 procesor ako možeš...
prednost dual channela je veća propusnost.
prednost dual channela je veća prousnost.
ovaj cu clockati a veci proc od dve jezgre mi za sad netreba...
prednost dual channela je veća prousnost.
ovaj cu clockati a veci proc od dve jezgre mi za sad netreba...
Ne treba ti danas, ali već cutra ćeš plakati šta ga nisi uzeo...do pred godinu dana je takva izjava stajala, danas više ne, jer kad kažem sutra ćeš već plakati šta nisi uzeo x3 ili x4 onda i mislim doslovno sutra
Ne treba ti danas, ali već cutra ćeš plakati šta ga nisi uzeo...do pred godinu dana je takva izjava stajala, danas više ne, jer kad kažem sutra ćeš već plakati šta nisi uzeo x3 ili x4 onda i mislim doslovno sutra
aj ok..sad cemo ga ubacit...
Samsung Spinpoint F3 500GB 380,00kn
Corsair CX400W 379,00kn
SCYTHE Katana 3 185,00kn
AMD Athlon II X3 425, 2.6Ghz, AM3 545,00kn
ukupno 1797,00kn
aj ok..sad cemo ga ubacit...
Samsung Spinpoint F3 500GB 380,00kn
Corsair CX400W 379,00kn
SCYTHE Katana 3 185,00kn
AMD Athlon II X3 425, 2.6Ghz, AM3 545,00kn
ukupno 1797,00kn
kazes da imas 2k kuna,a ostalo ti jos 200kn pa finoo ubacit tu ovaj proc,i na konju si.
Sad je to več bolje. I ak oimas jos 200 kn viška ili ih stavi sa strane za nes ubuduce, ili uzmi veci hard, jos stupanj jaci proc ( x4 ili Phenom 2 neki ) ili tako nesto.
Sad je to več bolje. I ak oimas jos 200 kn viška ili ih stavi sa strane za nes ubuduce, ili uzmi veci hard, jos stupanj jaci proc ( x4 ili Phenom 2 neki ) ili tako nesto.
ja bih ubacio ovaj proc sto sam nave u postu gore.
mislim da ce mi ovih 400GB sto imam sad i jos tih 500 biti dosta...stavio sam trojezgreni proc kojeg cu jos malo clockat tak da netreba nuzno bit 2k kuna...200kn ima viska, al nek stoje sastrane pa ak bude kasnije trebalo da se ima...
eto, onda je to to. A ovih 200 kn spremis pa kad jos malo skupis uzmes neki dobar cooler i to je to
eto, onda je to to. A ovih 200 kn spremis pa kad jos malo skupis uzmes neki dobar cooler i to je to
za pocetak je i ovaj dobar!!
hvala svima na pomoci!!!