Laptop vs desktop PC

poruka: 59
|
čitano: 13.054
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Laptop vs desktop PC

istina,i na to sam racunao ali ipak se bolje raspitat prije

Erik
15 godina
neaktivan

Kazem ti uzmi komp zazalit ces,realno laptop ti nece tribat nes posebno za fax osin za seminare a kad selis najmanji problem je komp preselit..tvoja odluka ali ja i dosta ljudi koje znma su se oparili na laptopu....

17 godina
Laptop vs desktop PC

Uzmes, desktop komp, i poželji kupi eksterni hdd od 500 gb i riješen problem.

Ako hoćeš nešto manje onda uzmi neki stick od 16 gb samo za dokumente.

Umjesto Thumbup-a klikčite mi HVALA ! :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Taman san to ja tija napisat,uzmi flash i rijesija si fax s tim....

15 godina
protjeran

to sam vec rijesio prije 2 mjeseca hehe

kupio sam eksternu ladicu icy box i disk od 1 tb na kojem je ostalo jos nekih 450 gb ali mislim kupit upravo takav disk od nekih 500 gb pa ih izmjenjivat po potrebi

Erik
15 godina
protjeran
Laptop vs desktop PC

S ovakvim laptopom se mozes kvalitetno igrati a ima sve prednosti laptopa i kosta manje od 6k.

LINK

Ista stvar, samo malo kvalitetnije + Win7

LINK

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 0:01 (Commodore).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mitch kaže...

Da, pa mora kupit jedan kompjuter za doma a drugi za tamo gdje studira. I lijepo taj externi usteka gdje mu padne na pamet, u autobusu, u menzi, u parku....

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...

S ovakvim laptopom se mozes kvalitetno igrati a ima sve prednosti laptopa i kosta manje od 6k.

LINK

Ista stvar, samo malo kvalitetnije + Win7

LINK

Slažem se, može se naigrati.

Ali onda postavi pitanje, kakav tek desktop komp on može dobiti za 6k kuna?

Sigurno jedno 2x jači nego taj laptop.

Nema smisla uopće mjeriti snagu prijenosnog i stolnog računala, ali ako mu prijenosnik nije neophodan, bolje da ide na stolno računalo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 0:05 (VeX7).
15 godina
protjeran
Laptop vs desktop PC

Pa evo bas sam sada diskutirao sa frendom,ide na elektrotehniku u rijeci,pa je rekao da mu je laptop dobro dosao par putta kada su on i njegov kolega iz razreda crtali nesto u autocadu...Moj faks ne zahtjeva autocad,vecinom je to neko programiranje....Tako da sam sad jos vise u dilemi...Laptop bi dobro dosao u jednu ruku recimo na satu za pribilježavanje nekih radnih grupa,samo se spojim preko wirelessa na skolin net i prijavim se recimo u neku grupu za rad....I jos bi bila prednost sta ga mogu nositi sa sobom kuci...

Ali sad evo trenutno,kod kuce imam jedan komp,star oko 3-4 godine...I sada,posto ce se vecinom raditi na programiranju na mom faksu,ovaj komp je sasvim dovoljan za programiranje,tj mi necemo imati neka crtanja u cadu ili neka ekstremna 3d modeliranja pa da mi treba neki stroj biti kod kuce.Trenutno imam jos dobar stari pentium 4 na 3.75 ghz , 3 gb rama , 160 gb harda , jedan eksterni od 1 tb i graficku od 256...programiranje ne predstavlja neko vece opterecenje...I vecinom se radi u officeu,programiranju i tako...uglavnom nikakva veca naprezanja za komp...A za faks ne mislim u dom ici,jer se tesko upadne u dom,tako da sam vec nasao cimera za stan...A u stanu bi volio imati neki komp koji bi mogao koristiti,ajmo tako reci,u rekreativnu svrhu povremeno...bacit koju igricu kad se nade vremena i tako slicne stvari....A opet ne bi htio previse dat za njega....Negdje do 6 tisuća cijene...

Erik
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Laptop vs desktop PC

Ovaj mi je dosao malo previse :DDD

Ali mislim da nema pramca ovakvoj konfiguraciji,a uostalom,cijene ce past do sljedeceg ljeta jos,nece predrasticno,ali opet da nece biti jeftinije sumnjam...

Pripazite da sam promjenio procesor na 6-jezgreni

Erik
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo je jako lose slozeno.. Sad slazem pa cu editirat post.. Namigiva

Evo, plus ostane ti 200Kn za pocastit curu il sta vec oces..

1 x Asrock 770 EXTREME3 - AMD 770, AMD SB710, ATX, FSB 2600, Dual Ch

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A

1 x Palit GTX460/1024MB, NVIDIA GeForce, GTX460, PCIe x16, 1024 MB

1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

1 x Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2

1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x Coolermaster CM690 Pure Black, crno, 213x482x525mm (š/v/d)

1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX,C3

1 x LG Flatron W2240T 22" ,black, full HD, LCD, DFC 30000:1, new !

7.296,99Kn

ADM

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 13:05 (FiCo_Ri).
15 godina
protjeran

Hmm....

Sve je ok...Ali nekako bi rade onu radeonku koju sam naveo...Neznam kolika je razlika izmedu nje i ove gtx-ice u cijeni i performansama....mozes mi to usporedit mozda? :)

Erik
16 godina
neaktivan

HD 5750 vs. GTX 460 1GB

Ova GTX 460 1GB se mjeri sa 5850, ne 5750.. 5750 je tu negdje sa GTS 250.. Namigiva

16 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

HD 5750 vs. GTX 460 1GB

Ova GTX 460 1GB se mjeri sa 5850, ne 5750.. 5750 je tu negdje sa GTS 250.. Namigiva

GTX460 pere 5750 samotako Smijeh

15 godina
protjeran

hmmm...vidi se da je gtx puno bolja...a kolika je razlika u cijeni ove 2 kartice?

i sad recimo da se to nalazii u jednom kucistu ova konfa...ako to nece razvalit gta 4 i recimo mafiu 2 onda nezz šta če :D

Erik
16 godina
neaktivan
Drift_king92 kaže...

hmmm...vidi se da je gtx puno bolja...a kolika je razlika u cijeni ove 2 kartice?

i sad recimo da se to nalazii u jednom kucistu ova konfa...ako to nece razvalit gta 4 i recimo mafiu 2 onda nezz šta če :D

Razlika u cijeni je poveća, ali će to sve past (zbog čega sam rekao da nema smisla sad slagat konfe)

Razvalit ga (GTA IV) neće sigurno, ali da će ići bez prevelikih problema, ići će.

16 godina
neaktivan

GTX 460 ce sigurno razvalit oboje.. A cijena? Razlika između GTX 460 i HD 5850 je 400Kn, a dobijes 5 +/- fpsa.. Namigiva

15 godina
protjeran

hmmm...a uz t sam i razmisljao...definitivno zelim prozirno kuciste kao npr thermatlake m9,zelim da svijetli jako hehehe :D

da se vratim na ono sta sam htio rec....mozda za 300 kn vise bi se isplatilo uzet phenom II  x6

Erik
16 godina
neaktivan

Zasto? Jos igre ne koriste 6 jezgri, tek su pocele 4 (neke jos ne).. A kad budu pocele, taj Phenom ce bit preslab.. A prozirnicu napravis sam..

(sav materijal u videu mozes kupit u RH).. Namigiva

15 godina
protjeran
Laptop vs desktop PC

Hmmm...Pa neznam recite mi ovako

CPU : AMD Phenom ( 6 jezgri @ 2.8 GHZ )

RAM : 8 GB DDR3 Corsair 1333 mhz

VGA: Nisam odlucio izmedu ATI HD 5750 ili nvidia GTX 460... :D

HDD : Hitachi od 1 TB  ( imam jos 2 eksterna na ovom kompu svaki od 1 TB )

Kuciste : Thermatlake M9 ( jos u njega bi natrpao 2 venta koja svjetle malo hehe i 2 neonke plave )

Napajanje: Corsairovo od 450 ili 550 W

Ekran: LG ili Phillips 22 ili 23 inca Full HD

Maticna : Neka ovako solidna za overclock i da podrzava sve novije stvari)

Do kakvih 7500-8000 kuna...

Taj komp bi mi stajao u stanu kad mi faks pocne...

Za programiranja,igranje igrica kad se nade vremena,gledanje filmova u full hd-u itd hehe ;)

Erik
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A ostalih 5 jezgri ce da vrti prstima.

:)
15 godina
protjeran

pa dobro ne mislim igrat tetris covjece...bit ce i crtanja u autocadu i 3d modeliranja vjerovatno....

:D

Erik
15 godina
protjeran
FiCo_Ri kaže...

Zasto? Jos igre ne koriste 6 jezgri, tek su pocele 4 (neke jos ne).. A kad budu pocele, taj Phenom ce bit preslab.. A prozirnicu napravis sam..

(sav materijal u videu mozes kupit u RH).. Namigiva

Kakav ce tada biti x4 955?

Zar je Q6600 danas slab procesor za igre?

Previse ljudi razmislja na ovaj nacin a to je potpuno pogresno. Igre sa multicore podrskom su pred vratima, a da ne govorimo o koristi u aplikacijama. x4 955 i x6 1055T jednostavno nisu ista klasa procesora. Vecina aplikacija prije 2 godine nije mogla iskoristit 4 jezgre a danas ih mogu iskoristit 24.

15 godina
protjeran

U prijevodu sta vise jezgri to bolje ;) 

Hehe

Erik
15 godina
neaktivan
Laptop vs desktop PC

Nisam shvatio da konfu tek kupujes za cirka 1 god.

Mislim bezveze otvaras teme  nema logike sad trazit da se nesto slozi kad ces za kojih 10 mjeseci opet otvoriti temu u kojoj ces traziti da ti neko nesto slozi.

A za tu godinu ako budes kupovao PC sve ce se izmjeniti i ono sto si sada slagao nece biti vise isplativo i moci ce se sloziti nesto bolje.

Tako da bi po mojem skromnom misljenju na ovu temu trebao ici lock.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 17:25 (Gigx0n).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gigx0n kaže...

Nisam shvatio da konfu tek kupujes za cirka 1 god.

Mislim bezveze otvaras teme  nema logike sad trazit da se nesto slozi kad ces za kojih 10 mjeseci opet otvoriti temu u kojoj ces traziti da ti neko nesto slozi.

A za tu godinu ako budes kupovao PC sve ce se izmjeniti i ono sto si sada slagao nece biti vise isplativo i moci ce se sloziti nesto bolje.

Tako da bi po mojem skromnom misljenju na ovu temu trebao ici lock.Namigiva

Potpuno se slažem s tobom, to sam i sam rekao na prošloj stranici Namigiva

16 godina
neaktivan
Drift_king92 kaže...

Hmmm...Pa neznam recite mi ovako

CPU : AMD Phenom II x6 1055T

RAM : 8 GB DDR3 Corsair 1333 mhz - DDR 2x2GB Corsair XMS3 1333MHz

VGA: Nisam odlucio izmedu ATI HD 5750 ili nvidia GTX 460... :D - Nemas se sta odlucivat, Palit GeForce GTX 460 1GB

HDD : Hitachi od 1 TB  ( imam jos 2 eksterna na ovom kompu svaki od 1 TB ) - Uzmi Samsung umjesto Hitachi

Kuciste : Thermatlake M9 ( jos u njega bi natrpao 2 venta koja svjetle malo hehe i 2 neonke plave ) - Napravis sam prozirnicu, al kad bas hoces uzmi ga (dobivas vec ventove s neonkama)

Napajanje: Corsairovo od 450 ili 550 W - Corsair VX450w ce bit i vise nego dovoljan.

Ekran: LG ili Phillips 22 ili 23 inca Full HD - Uzmi koji ti oces, ne kuzim se bas u monitore

Maticna : Neka ovako solidna za overclock i da podrzava sve novije stvari) - ASRock 770 Extreme3

Do kakvih 7500-8000 kuna...

Taj komp bi mi stajao u stanu kad mi faks pocne...

Za programiranja,igranje igrica kad se nade vremena,gledanje filmova u full hd-u itd hehe ;)

Ja bih ovako uzeo.

16 godina
Laptop vs desktop PC

Komp+netbook?

Kupiš komp kakav ti treba, a onda lako kupiš neki jeftini netbook ako vidiš da ti treba(a ako ti treba nešto jače, preko VNCa se spojiš na desktop)

Volim jabuke :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

preveliki trosak...

uzet cu desktop i mir hehe

imao sam dilemu zbog laptopa i desktopa ali na kraju ce desktop biti :)

Erik
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice