Konfiguracija+monitor+periferija do 7500kn

poruka: 38
|
čitano: 5.526
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

A neznam, pošto je Athlon u vlasništvu AMD-a, mislim da su Athlonove grafulje više optimizirane za rad sa AMD procesorima, a pošto ja kupujem konfiguraciju temeljenu na Intelu, mislim da će se nvidia bolje snalazit sa procesorom nego Athlon...

A i dosad sam imao većinom nvidie pa...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Konfiguracija+monitor+periferija do 7500kn
Los Sam kaže...

Toxic neznam sta da mislim nakon tvog posta. Da ti mislis da ja mislim da napajanje trosi struju, a ne komponente i da neko napajanje trosi vise od drugoga ili? Uglavnom, zabezeknuo sam se...

Komponente su potrosaci, napajanja su isporucitelji struje i ovisno o njihovoj snazi, kvaliteti...oni su kadri isporuciti odredjenu kolicinu koja vise ili manje odgovara deklariranoj.

Ako ti nije bilo jasno, ovo ja mislim.

Sto se tice tvoje gamerske teorije koja se svodi na to da ako si gamer nemoras biti racionalan, pragmatican, ekonomican pri kupovini masine jer kao gamer moras imati high end budget i nepitati koliko kosta, moram reci da je utopijska.

MIka ajde argumentirano objasni zasto bi nvdia bolje pasala na tu konfu od ati-a? Zato sto ti to govori tvoja intuicija?

ne neko sam apelirao na tvoje sta ce mu napajanje od 650w kada ce mu 450 w radit dobro recimo da su oba od corsaira.. Sve stima napajanje od 450w ce mu radit dobro ali zasto ne kupit od 650w ako moze? btw to 650w ce danas sutra moci upogonit mnogo jaci stroj i nece ga imat potrebe mjenjat tj kupovat novo.. o tome ti ja pricam.. potrosnja ovisi o komponentama znaci ove komponente sta ima ce prakticki isto trosit sa napajanjem od 450 ili od 650w sad 2-3 wata na sat simo tamo ne igra ulogu..

A ako si gamer nemozes kupit stroj koji nece potrosit razumijes?? 300 wata na sat mora potrosit komp za igranje i to nemos izbjec danas... i to nije malo a da ne pricam sta ce biti za 1 godinu i vise.... tako da zahebi price o ekonomskom igranju za gamere...

danaj je minimalac za igranje na 1680 x 1050 na high postavkama potreban neki quad i najmanje gtx260 grafa kolko a i to nece dobro radit na nekim igrama...

i5 750 manje vise u loadu trosi 150w  http://techreport.com/articles.x/17545/13

hd5850 manje vise u loadu trosi  270w  http://hothardware.com/Articles/AMD-ATI-Radeon-HD-5850-Performance-Review/?page=10

sve zajedno to prelazi vec 300w bez ostalih kompnenti... recimo sa ostalim komponentama u prosjeku ce komp dnevno sigurno potrosit 300w na sat

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 16:24 (toxic).
17 godina

Molim da se držite teme...

Sad se najviše dvoumim oko grafićke, pa ako tko ima kakav savjet nek se izjasni...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

samo da se nadovezem malo uz ovaj tvoj tekst.. kad covjek kupuje komp za igre tj ako je gamer taj sigurno ne gleda na potrosnju tako da... i jos jedna stvar moj silverstone zeus 750 w ne trosi nista vise od corsaira 650w ako to nisi znao... napajanje trosi onolko kolko komponente iziskuju od njega..

meni je uvjek bolje ulozit u super napajanje pa sam miran za sva vremena...

ja recimo nevolim ljude koji stede na napajanjima a kupuju gamersku konfu....

napajanje i maticna dvije najvaznije stvari koje covjek mora gledat kada kupuje racunalo..

jos jednom kakve veze imaju gameri i potrsonja dovraga

Ne, ne, ne i ne.

Što napajanje zna da je u gamerskoj konfiguraciji pa malo više poteže?

Bitno je da peakovi su ispod snage koju napajanje može postići.

Kod napajanje, pored koliko je ono zapravo dobro, treba se gledati da posjeduje dovoljno kablova da se mogu naštekati svugdje. Da ne bi se desilo 1000W napajanje za quad -sli -fire, a ono šipak. Nema dovoljno konektora za toliko grafa.

Tvoje silverstone je daleko slabije od corsaira. Zašto? Zato jer puno veći dio ode u toplinu (pogledaj malo napajanje, neka imaju iznaku 80+ -> preko 80% toga ode stvarno u napon, a manji dio u toplinu). Zatim padovi napona i sl. gdje loša napajanja mogu i pogubno djelovati na komponente (ne neće ih spaliti ili nešto slično, ali će im malčice skratiti životni vijek).

I ono kupovanje napajanja za budućnost je bezveze. Imao ti 400W ili 1kW napajanje, ako njemu odu kondenzatori za (bezveze govorim) 6 godina, otići će i jedno i drugo. I tu isto tvoj silverstone će puno brže propasti od mog corsaira.

Mogu se složiti o 50W overkillu za novu seriju grafa ili što već. Ali preko toga, jer, možda 8580 serija će toliko trebati je totalno glupo. Kada će doći tako gladna grafa (ako će doći, s obzirom da se gleda i na potrošnju kod novih arhitektura), vjeruj mi, tvoje napajanje za budućnost, će riknuti i morat ćeš novo kupovati htio ti ili ne.

Jedino gdje se može unaprijed gledati, ako namjeravaš stavljati CF / SLI u budućnosti, pa ajde. Ali kupovati jer će za 5 ili 10 godina nešto možda trošiti... Glupost.

--Napajanja imaju isto tako životni vijek<---

Every hole is a goal!
17 godina

khm khm - GRAFIĆKA!!!!!!!!!

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
17 godina
Bukva kaže...
toxic kaže...

samo da se nadovezem malo uz ovaj tvoj tekst.. kad covjek kupuje komp za igre tj ako je gamer taj sigurno ne gleda na potrosnju tako da... i jos jedna stvar moj silverstone zeus 750 w ne trosi nista vise od corsaira 650w ako to nisi znao... napajanje trosi onolko kolko komponente iziskuju od njega..

meni je uvjek bolje ulozit u super napajanje pa sam miran za sva vremena...

ja recimo nevolim ljude koji stede na napajanjima a kupuju gamersku konfu....

napajanje i maticna dvije najvaznije stvari koje covjek mora gledat kada kupuje racunalo..

jos jednom kakve veze imaju gameri i potrsonja dovraga

Ne, ne, ne i ne.

Što napajanje zna da je u gamerskoj konfiguraciji pa malo više poteže?

Bitno je da peakovi su ispod snage koju napajanje može postići.

Kod napajanje, pored koliko je ono zapravo dobro, treba se gledati da posjeduje dovoljno kablova da se mogu naštekati svugdje. Da ne bi se desilo 1000W napajanje za quad -sli -fire, a ono šipak. Nema dovoljno konektora za toliko grafa.

Tvoje silverstone je daleko slabije od corsaira. Zašto? Zato jer puno veći dio ode u toplinu (pogledaj malo napajanje, neka imaju iznaku 80+ -> preko 80% toga ode stvarno u napon, a manji dio u toplinu). Zatim padovi napona i sl. gdje loša napajanja mogu i pogubno djelovati na komponente (ne neće ih spaliti ili nešto slično, ali će im malčice skratiti životni vijek).

I ono kupovanje napajanja za budućnost je bezveze. Imao ti 400W ili 1kW napajanje, ako njemu odu kondenzatori za (bezveze govorim) 6 godina, otići će i jedno i drugo. I tu isto tvoj silverstone će puno brže propasti od mog corsaira.

Mogu se složiti o 50W overkillu za novu seriju grafa ili što već. Ali preko toga, jer, možda 8580 serija će toliko trebati je totalno glupo. Kada će doći tako gladna grafa (ako će doći, s obzirom da se gleda i na potrošnju kod novih arhitektura), vjeruj mi, tvoje napajanje za budućnost, će riknuti i morat ćeš novo kupovati htio ti ili ne.

Jedino gdje se može unaprijed gledati, ako namjeravaš stavljati CF / SLI u budućnosti, pa ajde. Ali kupovati jer će za 5 ili 10 godina nešto možda trošiti... Glupost.

--Napajanja imaju isto tako životni vijek<---

nisam apleliro na zivotni vijek napajanja i mislim da si se shebo u vezi mojeg napajanja.... tesko da ces nac u tom rangu koje bolje sa 4 x 6 pinska podrskom za quad sli itd(iznad 80%efficiency klik )... no nema veze i nije poanta u tome... silverstone je jedanko dobar kao i corsair i ti bi to trebao znati ako ne i bolji.

kad smo kod rikavanja nikad neznas sta nosi sutra i nemos tako pricat..... ako idemo po tvojoj teoriji zasto kupit onda hd5870 kada moze riknut mozda cak i prije nego hd4870?? iako ce sa ovom hd5870 daleko se duze igrat.. pa nemos gledat sta ce i kada riknut i to ne ovisi o nicem cak niti o samoj kvaliteti napajanja grafickih ili bilo cemu to jednostavno kada dode dode...

Ja sam recimo imo fortrona 650w koji je riknuo samo tak a imam tu neko noname napajanje u desetom racunalu koje je u pogonu 24/7 vec 3 godine i nece riknut.. mah glupo mi je ista vise pisat nema smisla se raspravljat uopce...

Samo cu rec ovo zivotni vijek napajanja ne ovisi o kvaliteti napajanja niti o njegovoj snazi.. isto kao i u stvarnom zivotu mozes ti biti zdraviji od kolege kolko god oces ako te sutra rokne kamion ili nesto slicno nedaj boze ali cisto za primjer...

sta ces reci za ekonomiju gamera?? pa nema teorije da gamerska konfa trosi ispod 300w na sat htio ti ili ne, pogotovo ona koja misli bar 1 godinu pogonit sve na high..

ja mislim da je dosta offtopica svoje sam reko.. ugl bolje kupit sada jace napajanje ako zaista moze u ovom slucaju corsair 650 ... ugl.. to napajanje ima svoj garanti rok 2 godine ako mu rikne u garantom roku moze dobit drugo.. ako mu ne rikne u te 2 godine ce sigurno htjet promjenit sto sta a 450w corsair jednostavno nece biti doraso u to sam siguran jer za 2 godine ce biti svasta...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 17:47 (toxic).
16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

Na tu konfu moze skoro bilo koje xD Odlicna stedljiva konfa, trosi oko 200W, preporuka FORTRON 400W, PNF serija, ali mogu i slabija bez pol frke, fortron 350w,xilence 400, lc power 500... u biti svako iznad 200kn mora to isterati, ali preporuka je fortron 350/400w.

THXNamigiva ...tako nešto sam i mislio...

17 godina

Evo da zakljućim temu...

Izbor je pao na ove komponente :

Intel i5 750

Gigabyte P55-UD3

2x2GB DDR3

Saphhire Radeon HD4890 Vapor-x

Corsair HX 450W ( modularno )

Coolermaster CM-690

Monitor - LG Flatron W2361V ,23"

Miš - Logitech MX400

Tipkovnica - Logitech Media Keyboard.

Prezadovoljan sam sa konfiguracijom, tjera sve živo ko ludo, ugodno sam se iznenadio bukom, tj. nedostatkom iste, računalo je jedva čujno u radu...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice