Konfiguracija

poruka: 10
|
čitano: 985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Konfiguracija

Eto slaze se neka konfa, bit ce dosta skupa, oko 10.5k kuna, malo vise mozda. Slagao sam ju i u dogovoru sa covjekom u ducanu dobio slijedecu ponudu:

Gigabyte MBO GA-EX58-UD5

Intel CPU Core i7 i7-920 S.1366 BOX

Kingmax DDR3-1600 FLGD45F 1GB memorija * 3

Western Digital HDD SATA-II 640GB 16MB 7200 rpm

Pioneer DVD ± RW DL DVR-216DBK SATA crni

BFG VGA nVidia GTX 280 OCX PhysX 1GB GDDR3 PCI express

Corsair 750TXEU ATX 2.2 750W

Sharkoon kućište Rebel9 Economy-Edition crno

Sharkoon System-Fan S-Super Silent 120 mm *2

AVC Black Samurai CPU hladnjak

- kuciste nije bas neko reprezentativno, no posluzit ce i sa ventovima mi se cini super pa nemojte bas pljuvat po njemu vjerojatno ce ostat upravo to, medjutim sto me brine je ram koji je ovaj trenutni DDR3 koji je namijenjen za rad na 1600 MHz na dosta visim naponima nego core i7 a jos nemaju 3*X GB  setove namijenjene bas za core i7 - hoce li to raditi normalno?

-napajanje mislim da je trenutni lagani overkill, medjutim bi li bilo dovoljno ako se osoba mozda odluci jednoga dana na SLI sa jos jednom gtx 280? i drugo pitanje bez obrzira na taj eventualni SLI bi li bilo dovoljno mozda Corsairovo vx 650 ili cak 550?

-graficku sam svjestan da je hd 4870 x2 jaci ali je i 500kn skuplji tako da ce ostat Nvidia

-ducan je hardveraj, pa ako imate neke dodatne prijedloge pucajte, no sustina se nece bitno mijenjat, zanima me zapravo samo vase misljenje o ramu i napajanju

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2008 9:08 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Konfiguracija

ok, nije bilo odgovora, konfiguracija je uplacena, tema moze na lock sto se mene tice

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfiguracija

Jedan mali offtopic :) Da li ce oni sloziti konfu ili ce dostaviti samo dijelove ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Konfiguracija

Oni ce slagat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfiguracija

Može još jedno OT pitanje? Hardveraj drži Core i7? Po kojoj cijeni? Na njihovom siteu ih nema nigdje....

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Konfiguracija

Ovaj procesor u konfiguraciji kosta 2300 kn, dao je covjek dodatni popust pa ispada 2231 kn, maticna inace 2100kn, dobio sam popust pa je 2037kn, ram mi je covjek predlozio taj kingmaxov, cini se skroz ok, njihova high-end ponuda - 3*1GB 1600 MHz sa onim pasivnim hladenjem ispada 1134kn - kao sto sam reko na sve komponente koje su navedene dobio sam uz popust na gotovinsko placanje jos 3% popusta - ostatak konfiguracije postoji na njihovom online cjeniku, valjda je pitanje dana kada ce i core i7 uvrstit u poundu, inace imaju ih vec na upit (znam jer sam pitao xD i9 slozio ovo, vec je uplaceno, cekam da ga sloze i OCaju)

Ma taj covjek s kojim sam sve dogovarao: Darko Tobić - covjek je legenda, sve ti predlozi, sve se da s njim dogovorit, on ce ga OCat i testirat, garanciju cu uzet odvojeno po komponentama da mogu otvarat sam kuciste, bez obzira na to i OC zadrzava se garancija i OC me ne kosta nista

Za sada sve zakon, dostava besplatna HP expresom, kada stigne bum vam rekel je li i taj dio proso u redu i kakva je konfa, inace za sada sam prezadovoljan svime sto sam cuo.

Konfa ispada 10,718.50 kn - malo puno, ali naspram nje bi me c2q 9550 konfa sa ddr2 dosla oko 9.8-10.2k kuna (procesor kosta isto, nesto manje kostaju maticna i ddr2 ram jos uvjek, ali neznatno) kn pa reko izvuci cu ostatak iz carape i miran sam sam slijedecih 2-3 godine

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfiguracija

Sve vise mi se cini da cu uzeti ovakvu slicnu konfu, jedino imam jednu malu paranoju. A to je kako da znam da mi nece "podvaliti" npr. graficku ili napajanje koje je vec bilo upotrbljivano ili nesto slicno ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija
toTheCore kaže...

Sve vise mi se cini da cu uzeti ovakvu slicnu konfu, jedino imam jednu malu paranoju. A to je kako da znam da mi nece "podvaliti" npr. graficku ili napajanje koje je vec bilo upotrbljivano ili nesto slicno ?

Dobjieš originial kutije i sve papire, i nadaš se da te neće zavaljat. A uostalom, zašto bi ti oni slagali? Naručiš, kupiš konponente doneseš doma i sam si složiš. Tada znaš tko je slagao, kako, koliko uredno, i znaš šta si stavio unutra...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Konfiguracija

Totalno se neisplati slaganje konfiguracija koje ce sluziti za vece razdoblje (2-3) godine. Za ovaj komp gore čovjek dao oko 11000 kn ,a za 3-4 mjeseca ce se ista konfiguracija ako ne i bolja moc kupit za 5000 kn... Isplativije je bilo da je sada kupio neku konfiguraciju za 5000 kn, pa ako mu za godinu dana bude preslaba jednostavno neka samo kupi procesor Intel Core i7 i adekvatnu matičnu i memoriju ,i još može kupit neku grafičku novije generacije sve za 5000Kn i tada ce ta konfiguracija biti 100% jaca od ove koju je sada naveo za 11000kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Konfiguracija

Ok, je, neisplativo je, nadam se da si sada sretan s komentarom.

Cijena ove konfiguracije nece se bitno mijenjati (osim graficke mozda) slijedecih pola godine jer komponente su tek dosle na trziste i nece biti puno noviteta unutar slijedecih godinu dana (osim dual core i7 i serverski i7, a mozda tokom godine i za laptope serija procesora) - to je i sam intel izjavio, tek 2010 prelaze na 40 ili 45nm i nove procesore, a i tada ce ovo sto sam sada uzeo biti zvjer koja ce samo vise trositi i manje kostati u ducanu.

Ako i dodje kroz koji mjesec P55 ploca jos uvjek ce mi biti drago sto sam na ovoj radi mogucnosti cf-a

Druga stvar je sto sada trenutno sam imao toliko u dzepu, za par mjeseci pitanje ko od nas ce imati i koliko sudeci na sve sto se trenutno desava, a cijene nece padati, samo rasti jer dolar raste.

Cekam od ljeta da koncno kupim nesto jer ce "cijene padat" i sve sto gledam je samo sto svakim danom za isto para sve slabiju i slabiju konfu mogu uzimat i onda je nekaj u meni puklo i reko sam idem na ovo jer me proc kosta manje od q9550, jedino kaj je skuplje su maticna i ram, ali za razliku u jacini omjer cijene i performanse je uredu.

Da sam uzeo Q9550 pa da velis da ce za mjesec-dva dana cijena biti na pola reko bi da, istina, ali ovome ne (osim grafickoj).

EDIT:

takodjer jos jedna stvar, cijena kompletne konfe je 10700kn - jako puno, slazem se, mogo sam recimo ici na slabije napajanje i ustedit 200-300kn, uzet HD 4870 1GB i ustedit nekim 800kn, pa bi ispalo ispod 10k, ali za 24" monitor bi bilo naknap, a i sto sam reko, ovo sam htio, jednom u 3 godine si ovako nesto mogu priustit, zadnji athlon je tek sa crysisom presto biti "dovoljan za sve" i od prije ljeta do sada "trpim".

Sa druge strane racunalo nece sluziti samo za igru, pa je procesor i vise nego dobrodosao (iako svi znao da GTX 280 OCX nece sluziti za neki rad :P )

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2008 17:48 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice