Eto slaze se neka konfa, bit ce dosta skupa, oko 10.5k kuna, malo vise mozda. Slagao sam ju i u dogovoru sa covjekom u ducanu dobio slijedecu ponudu:
Gigabyte MBO GA-EX58-UD5
Intel CPU Core i7 i7-920 S.1366 BOX
Kingmax DDR3-1600 FLGD45F 1GB memorija * 3
Western Digital HDD SATA-II 640GB 16MB 7200 rpm
Pioneer DVD ± RW DL DVR-216DBK SATA crni
BFG VGA nVidia GTX 280 OCX PhysX 1GB GDDR3 PCI express
Corsair 750TXEU ATX 2.2 750W
Sharkoon kućište Rebel9 Economy-Edition crno
Sharkoon System-Fan S-Super Silent 120 mm *2
AVC Black Samurai CPU hladnjak
- kuciste nije bas neko reprezentativno, no posluzit ce i sa ventovima mi se cini super pa nemojte bas pljuvat po njemu vjerojatno ce ostat upravo to, medjutim sto me brine je ram koji je ovaj trenutni DDR3 koji je namijenjen za rad na 1600 MHz na dosta visim naponima nego core i7 a jos nemaju 3*X GB setove namijenjene bas za core i7 - hoce li to raditi normalno?
-napajanje mislim da je trenutni lagani overkill, medjutim bi li bilo dovoljno ako se osoba mozda odluci jednoga dana na SLI sa jos jednom gtx 280? i drugo pitanje bez obrzira na taj eventualni SLI bi li bilo dovoljno mozda Corsairovo vx 650 ili cak 550?
-graficku sam svjestan da je hd 4870 x2 jaci ali je i 500kn skuplji tako da ce ostat Nvidia
-ducan je hardveraj, pa ako imate neke dodatne prijedloge pucajte, no sustina se nece bitno mijenjat, zanima me zapravo samo vase misljenje o ramu i napajanju