Pozdrav, odlucio sam se kupit PC do 6000 kn koji ce sluzit za gaming.
Prije sam pratio te komponente 2008-2009 no sad se dosta doga promijenilo pa sam odlucio zatrazit vasu malu pomoc, zelim da komponente dokazu svojom performansom da vrijede ovoliko koliko je ulozeno u njih znaci da bude ulozeno/dobiveno .
Kako sam vidio po forumima neki slazu konfe sa Intel 1155 SB socketom , a neki sa AM3 .
Sad ja neznam jel se za 6000 kn vise isplati uzet 1155 socket ili AM3, ja bi samo htio da kad kupim PC mogu nadogradit CPU bez mijenjanja ploče te da odlicno vrti sve nove igre 2011 na dobrim detaljima (vjerujem da se to moze sklopit za 6000 kn)
Ovako bi nekako trebale izledat komponente:
- CPU: Intel i5 2500k ili AMD Phenom X6, ako je X4 u nekom slucaju bolji onda X4 (znam da ce sad svi rec igre koriste samo 2 jezgre pa je bolje uzet X4 al ako moze X6 stat u konfu onda svakako cu ici na X6)
- MBO: Neznam bas puno sa njima al znam da za Asrock ima odlicne ploce za AM3 (890GX Extreme 4...) , a za 1155 iskreno neznam..
- GPU: GTX 570, ATI Radeon 6970, 6950 (ako ima neka bolja naravno svaki prijedlog je dobro dosao)
- RAM: 4 Gb
- HDD: Samsung F3 1 Tb (-||-)
- PWR: Nadam se da ce ovo sve drzati dobro napajanje oko 500W
- TWR: Kuciste koje ima dobar prodor zraka i da ovo sve stane
- Cooler za AM3 Katana 3 (bar sam cuo da je odlican) , a za 1155 neznam
- Dvd upisivac nisam bas upucen u to pa to vi izaberite
Jos jedna napomena, komponente cu uzimat preko firme pa sad neznam jel tu ima koji popust ili nesto.
Hvala.