Pozz,
Evo ovo je moja prva pa šta mislite jel sam dobro posložio.
to napajanje nema šanse ad izdrži vidim adm nema vx550 pa ti ne preostaje ništa drugo sem HX650 ili uzmi u linksu vx550
Pozz,
to napajanje nema šanse ad izdrži vidim adm nema vx550 pa ti ne preostaje ništa drugo sem HX650 ili uzmi u linksu vx550
evo za autora jedna sa six-coreom
Matična: Asrock 890GX EXTREME3 - AMD 890GX, AMD SB850, ATX, FSB2600
Procesor: Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c
RAM: DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9 (kasnije satvi još 2gb)
Grafička:XFX HD5830 1GB DDR5 256bit, HDMI, 2xDVI, Display Port, DirectX11
HDD: HDD HITACHI 500 Gb , 16Mb cache, Serial ATA II 3GB/S, 7200rpm
Napajanje: Napajanje FORTRON 500W, Aktivni PFC, BlueStorm II, 12cm vent
Kućište: Coolermaster CM 690
Ukupna cijena 6.368kn
Da ono gore napajanje ne ide na HD5850. No kod tebe baš nemam dobrih riječi za taj Hitachijev disk osim jeftin i Hitachi, grafika ti je jako neisplativa, za uzet tu karticu moraš baš ono nemat para pri sebi jer je najbliža HD5850 jako puno bolja i klasa gore (high-end komponenta), a taj Fortron mis da je dovoljan i Corsair 450W ili još bolji Seasonic 430 ima ga u ADM-u!
Da ono gore napajanje ne ide na HD5850. No kod tebe baš nemam dobrih riječi za taj Hitachijev disk osim jeftin i Hitachi, grafika ti je jako neisplativa, za uzet tu karticu moraš baš ono nemat para pri sebi jer je najbliža HD5850 jako puno bolja i klasa gore (high-end komponenta), a taj Fortron mis da je dovoljan i Corsair 450W ili još bolji Seasonic 430 ima ga u ADM-u!
Što je najgore, bolji je onaj CX od tog Fortrona, jači je...
uglavnom, lik ne zna što priča...
se isplati na ovu moju konfu umjesto 955 staviti X6 ili je to bacanje ovih 400kn?
sve ostalo bih ostavio isto kao u konfi iz protisa
Isplati se kako da ne samo ako imaš novaca. Ipak ja bih radije da uštediš na drugim komponentama pa ideš na HD5870 kako si napisao u Protisu.
malo mi je to prevelika razlika, kad bih isao na X6 i to bi bilo malo previse nategnuto.
Sa 5870 ispadam iz okvira svog proračuna a i mislim da se ne isplati se dati 800kn vise za 5870 ili griješim?
Mislio sam samo predložiti upgrade ako si baš za tih 400KN više. Inače HD5870 za te novce služi svojoj svrhi i svome imenu bez presedana. btw Ja imam HD5850 OC i sasvim je dovoljna čak i za Metro 2033, najnoviji shooter prvoklasne grafike u DX11 na 1680X1050 Very High
to je to, za to mi i treba 
Hehe, onda si ti moj igrač
I ja isto imam konfu jaču za takve stvari! Ustvari ti uzimaš sada jaču jer moja ima skoro 2 godine jedino grafa od lani nova i već tri sam mijenjao dosada sa ovom konfom
Inače ovaj Phenom II X6 1055 po meni mora biti best buy za tu cijenu pored onog što nudi za performanse. Ja da uzimam danas neizostavno bi ga stavio u košaricu
Pozz,
nemoj pričat gluposti, to napajanje bez problema drži ovu konfu. Pogledaj malo moj PC pa ćeš vidjeti
pitao si za temperature i5, evo ode lik koristi neki hii end aftermarket cooler, def frekvencije idle 35, max load 50 a 4ghz overclock max load 70c
, inace i5 se ne griju previse,i7jesu malo vise, ja sam takoder odustao od amd-a jer uzimam konfu za 2mj a overclocker sam pa mi je vazno da potegne dobro, vjerovatno idem na i5 750 a ako se novčano budem mogo rastegnut i7 920 :dimam pitanjce za sve, napokon sam uzeo komponente i spoijo sve, no kad upalim komp, sve kao radi ali na monitoru nemam nista, kao da je na standbyu.
PC mogu upaliti preko power buttona na kućištu no ne mogu ga ugasiti sa istim. Znate možda u čemu je problem?
imam pitanjce za sve, napokon sam uzeo komponente i spoijo sve, no kad upalim komp, sve kao radi ali na monitoru nemam nista, kao da je na standbyu.
PC mogu upaliti preko power buttona na kućištu no ne mogu ga ugasiti sa istim. Znate možda u čemu je problem?
nisi dobro ukopčao monitor
da ga nisam dobro ukopčao onda bi mi javio "check video cable", ali ne javlja. Pokusao sam bateriju drzati vani preko pola sata nista, spoio monitor na dvi od manticne, izvadio graficku i nista.
imate jos koji prijedlog?
a i mislim da niej do monitora jer ne mogu ugasit PC preko power btna na kućištu a mogu ga upalit.
Da li na matičnu spajam samo 24 pinski ili treba spojit i 8 pinski kabel od napajanja?
Monitor nije sigurno, kao ni grafa.
da ga nisam dobro ukopčao onda bi mi javio "check video cable", ali ne javlja. Pokusao sam bateriju drzati vani preko pola sata nista, spoio monitor na dvi od manticne, izvadio graficku i nista.
imate jos koji prijedlog?
a i mislim da niej do monitora jer ne mogu ugasit PC preko power btna na kućištu a mogu ga upalit.
Da li na matičnu spajam samo 24 pinski ili treba spojit i 8 pinski kabel od napajanja?
Naravno datreba obadva uključiti....
ok spoija sam oba i sad ga mogu ugasit. jedan problem manje
da li bi se bios treba upalit ukoliko sam izvadija graficku jer koliko znam on bi treba imat integriranu graficku?
"Integrated AMD Radeon HD 4290 graphics, DX10.1 Class iGPU, Shader Model 4.1, Max. shared memory 512MB"
Da li tu treba nesta dirati ili ne?
Monitor nije sigurno, kao ni grafa.
ja nisam rekao da je monitor otišao,rekao sam da ga nije dobro ukopčao
isti,ama baš isti problem sam ja imao prilikom prvog paljenja kompa
kompjuter se upali ali nema slike na monitoru,sve crno (lampica na monitoru svijetli)
spoija sam 8 pinski i spoija priko VGA od matične i evo sad instalira win
jel ovo ok ako mi ne pripoznaje DVI odmah, pa niti od graficke? ventilator od nje radi
ok uspio sam instalirat win7, ait catalyst 10.4 ali ne vidim grafičku???
uspio sve spojiti, hvala svima na pomoći.