Konfa za 5500kn?

poruka: 23
|
čitano: 1.820
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Konfa za 5500kn?

Za nekih dva tjedna namjeravam kupiti novi komp (kućište, bez periferije i monitora). Komp će mi služit samo za igranje (cod mw2, fear 2, pes, dragon age...) pa bi vas molio na mi složite best buy konfiguraciju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Konfa za 5500kn?

Evo jedna iz ADM-a. Malo prelazi (5670kn)ali nadam se da nije neki problem? Isplati se.

-Asrock M3A770DE, AM3

-AMD Phenom II x4 955, black edition

-Kingmax DDR3 2x2gb 1333mhz

-Sapphire HD5850 1gb GDDR5

-HDD Samsung 500gb F3

-LG dvdrw GH22NS

-Corsair VX450

-CoolerMaster Elite 332

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
Konfa za 5500kn?

pa to sam sve već pročitao, ali te teme su ili stare već par mjeseci ili je u njih uključen i monitor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Konfa za 5500kn?

Malo prelazi cijenu, za 33 kune Namigiva

Matična - Gigabyte MA770T-UD3P

Procesor - AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2 GHz

Kućište - CoolerMaster Gladiator 600

Hard Disk - WD Caviar 320 GB

Napajanje - CORSAIR 520W, HX Series ---- Ovo napajanje je modularno, što znači da u njega priključiš kabele koji ti trebaju --  još bolji protok zraka u kućištu

Grafička - XFX HD5770 1GB DDR5

Ram - Kingmax 2 Gb 1333 MHz ---- Ovo je jedan modul od 2 Gb, preporučam da uzmeš dva ( ja sam uračunao dva u ukupnu cijenu, vidi na slici dolje)

Dvd RW - LG GH22NS Black

Na kraju preporučio bi ti da nabaviš još 2 ventilatora za kućište od 120 i 140 mm (Na zadnju stranicu stane ventilator veličine 80/90/120 mm a na bočnu dva od 120 ili 140 mm. Jedan možeš staviti na bočnu stranicu da upuhuje zrak, a drugi od iza da izbacuje van topli zrak). Kućište inače ima dobru ventilaciju ali ipak bolje igrati na sigurno, pogotovo kada dođe ljeto Cool

Košarica Košarica
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 0:48 (paradox_freak).
16 godina
neaktivan

ADM:

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan
paradox_freak kaže...

previše novaca potrošeno na kućište i napajanje...

gore je konda od zabranjenog plesa koja je cca 100 kn skuplja, a puuuno je jača od tvoje u svakom pogledu, osim u izgledu.

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
paradox_freak kaže...

previše novaca potrošeno na kućište i napajanje...

gore je konda od zabranjenog plesa koja je cca 100 kn skuplja, a puuuno je jača od tvoje u svakom pogledu, osim u izgledu.

Moje kućište ima puno bolji protok zraka, a to je jako važno kod midi kućišta, osim ako ne želiš da ti sistem padne usred igranja.

Napajanje sam izabrao jer je modularno, znači više prostora unutar kućišta ----- još bolji protok zraka...

Grafička je nešto slabija i to samo u veličini memorijske sabirnice (brzina memorije i procesora grafičke su veće kod moje graf.), ali spada u middle range grafičkih kartica što je sasvim dovoljno za igranje novih igrica.

P.S. Nažalost zabranjeniples nije vidio da je za njegovu grafičku karticu preporučeno napajanje od 500W ili više. Ako stavi odgovarajuće napajanje to mu diže cijenu za još 100 kunića...

16 godina
paradox_freak kaže...

P.S. Nažalost zabranjeniples nije vidio da je za njegovu grafičku karticu preporučeno napajanje od 500W ili više. Ako stavi odgovarajuće napajanje to mu diže cijenu za još 100 kunića...

Nažalost ti se očito ne kužiš dovoljno pa je bolje da ne komentiramo!

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
paradox_freak kaže...

Nažalost ti se očito ne kužiš dovoljno pa je bolje da ne komentiramo!

Molim te pogledaj na službenu stranicu grafičke (Sapphire HD 5850) i dobro pročitaj što piše pod system requirements...

16 godina
paradox_freak kaže...

Molim te pogledaj na službenu stranicu grafičke (Sapphire HD 5850) i dobro pročitaj što piše pod system requirements...

HD5850 troši manje od primjerice HD4890 koju CX400 drži bez po muke. Dakle, ako ti to nije dovoljno jasno priupitaj se o kakvoj se vrsti napajanja tu radi? I zar stvarno misliš da je HD5770 ''nešto'' slabija od HD5850?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 18:02 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan

Si možda primjetio da Corsair VX 450W ima samo jedan PCI-E 6 pin kabel, a tvoja grafička treba dva takva?

Nemoj vrijeđat moju inteligenciju bez tvrdih dokaza, koje u ovom slučaju nemaš.

U redu, u redu tvoja grafička je jača, sretan?

Čovjek slaže kompjuter do 5500 kuna, ja sam se samo potrudio da je moja konfiguracija što stabilnija i da pripada tom cijenovnom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 18:21 (paradox_freak).
16 godina
neaktivan
paradox_freak kaže...

Si možda primjetio da Corsair VX 450W ima samo jedan PCI-E 6 pin kabel, a tvoja grafička treba dva takva?

Ima dokaze, ja sam lijepo rekao da je njegova konfa puno jača...

a ono da će mu padati sustav ako ima kućište CM 332 je jedna od glupljih stvari koje sam pročitao...

grafa treba 2 takva, to se lako rješi preko molexa...

15 godina
neaktivan

A da pustimo čovjeka neka sam odluči koju će konfiguraciju?

Meni je dosta ovog djetinjastog prepucavanja...

16 godina
neaktivan

Mislim da je ovo najbolje za tebe:

ADM:

Bessy
16 godina
neaktivan
paradox_freak kaže...

I meni, ja sam samo rekao da će proći bolje ako uzme konfu od zabranjenog plesa, što je i istina...

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
paradox_freak kaže...

I meni, ja sam samo rekao da će proći bolje ako uzme konfu od zabranjenog plesa, što je i istina...

Umjesto pljuvanja na moju konfiguraciju si mogao složiti svoju, a kad oddball pita zašto ovo napajanje, zašto ova grafička...svi bi lijepo rekli svoje stajalište i to je to...

Ja sam samo pokušao sve složiti u cijenovnom rangu i da su sve komponente izjednačene, oprosti što sam dao svoje mišljenje.

16 godina
neaktivan
Konfa za 5500kn?

evo ti...12 kn skuplja od tvoje koliko se sjećam.

ugl ista konfa kao od zabranjenog plesa, samo što sam ja stavio napajanje CX400 koje je dostatno držanja ove konfe...

5850 grafa u kombinaciji sa clockanim i7 965 procesorom, 3x2 gb rama, nekom foxconn matičnom troši 265 w...

a cx400 može najviše isporučiti 480w...

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
paradox_freak kaže...

Moje isprike ako si se našao uvrijeđen, mada stvarno ne vidim razlog za to. Čovjek je tražio konfu (najbolju za te novce (uloženo/dobijeno)) i ja sam je sastavio (iako malo prelazi cijenu) i ne vidim da se može bolje za te novce! Napajanje koje sam stavio je i više nego dovoljno, a o grafi da i ne pričam. A vezano za spajanje grafe, kolega stipica je rekao kako se to riješi! I za sam kraj, kao i što sam kažeš, neka čovjek odluči što želi, ali i dalje smatram da je ono što sam ja sastavio otprilike najbolje što može dobit za takvu sumu novaca!

16 godina
neaktivan
paradox_freak kaže...

Moje kućište ima puno bolji protok zraka, a to je jako važno kod midi kućišta, osim ako ne želiš da ti sistem padne usred igranja.

Napajanje sam izabrao jer je modularno, znači više prostora unutar kućišta ----- još bolji protok zraka...

Grafička je nešto slabija i to samo u veličini memorijske sabirnice (brzina memorije i procesora grafičke su veće kod moje graf.), ali spada u middle range grafičkih kartica što je sasvim dovoljno za igranje novih igrica.

Aj mani se ti slaganja konfiguracija. zabranjeniples već duže vrijeme slaže konfiguracije i kuži se u to. Tu si tek 2 tjedna, a počeo si pametovat(ma da nisam ni ja nešto duže).

16 godina
Konfa za 5500kn?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
oddball kaže...

Da, to su rami koje sam ti i ja stavio.

16 godina
neaktivan
Konfa za 5500kn?

Bolji protok zraka??? LOOL?! Od zabranjenogplesa konfa je 10x bolja zbog grafe i svega...

Stisni HVALA nije tesko
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice