Ovako imam par pitanja ali se dvoumim izmedju nekih stvari ali mi forumi ne daju tocnu definiciju svega sto me zanima.
Konfiguracija do 6000 kn .
dvojezgreni cpu mi ne pada na pamet.
Igram casual igrice ali gledam na dugorocnu opciju da mi vrijedi sve to.
Ili intel konfa ili amd .
ubiti ovako nesto
cpu:i5 4670 ili amd fx 6300
gpu:r7 260x 2gb ddr5 oc windforce 2 edition gigabyte
ram:8 gb 2x4 gb ddr 1600 mhz
hdd:1 tb marka manje bitna
kuciste coolermaster k350
napajanje corsair cx650đ
.
dvoumim se zbog amda i njegovog cpua tj koliko me trebaju brinut temperature u radu (igrice,jednostavna obrada video materijala itd)
i kakva ploca bi mi bila najbolja a jeftinija. (znam da jedno ide tesko s drugim) form factor bi bio pozeljan atx s 4 slota za ram za naknadno ugradivanje rama.
i jos me ujedno zanima fazna regulacija za cpu napjanje u amd chipsetima .koja je razlika 4+1 i 5+1 i da li bi mi fx 6300 radio oke na ploci koja kosta cca 400-500 kn
kompjuter bi kao sto sam naveo prvenstveno bio za casual games. ne ocekujem da izgleda kao watchdogs niti kao minecraft .vec da imam solidan fps i da izgleda dostojno svemu tome .ujedno me i temperature od amda brinu jer citao sam da moze spustat frekvenciju zbog smanjivanja temperature,nista vise.overklokiranje ne dolazi u obzir (znam da fx 6300 otkljucan ali me privlaci cijena ,6 jezgri i snaga . single core znam da je bolji jkod intel core i5 ali ako mogu proci jeftinije a dobro sto da ne) po benchmarku nije velika razlika.
trenutno imam
Pentium g3220 (load 48c)
nvidia 9600 gt core oc edition (load 52c)
4 gb rama
160 gb hdd
i lc power psu od 420w
i nijedna igrica nije stekala niti je izgledalo ruzno. rez je uvijek bila na 1440x900 i medium detalji grid 2,tomb raider 2013 .
nisu usporedive konfiguracije ali gledam na dugorocno. ne u sljedeci godinu dana. vec da i nakon 2-3 lagano bez znoja upalim sto zelim igrati