Kompjuter do 6000 kn zaključana tema

poruka: 2
|
čitano: 3.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kompjuter do 6000 kn

Ovako imam par pitanja ali se dvoumim izmedju nekih stvari ali mi forumi ne daju tocnu definiciju svega sto me zanima.

Konfiguracija do 6000 kn .

dvojezgreni cpu mi ne pada na pamet.

Igram casual igrice ali gledam na dugorocnu opciju da mi vrijedi sve to.

Ili intel konfa ili amd .

ubiti ovako nesto

cpu:i5 4670 ili amd fx 6300

gpu:r7 260x 2gb ddr5 oc windforce 2 edition gigabyte

ram:8 gb 2x4 gb ddr 1600 mhz

hdd:1 tb marka manje bitna

kuciste coolermaster k350

napajanje corsair cx650đ

.

dvoumim se  zbog amda i njegovog cpua tj koliko me trebaju brinut temperature u radu (igrice,jednostavna obrada video materijala itd)

i kakva ploca bi mi bila najbolja a jeftinija. (znam da jedno ide tesko s drugim) form factor bi bio pozeljan atx s 4 slota za ram za naknadno ugradivanje rama.

i jos me ujedno zanima fazna regulacija za cpu napjanje u amd chipsetima .koja je razlika 4+1 i 5+1 i da li bi mi fx 6300 radio oke na ploci koja kosta cca 400-500 kn

kompjuter bi kao sto sam naveo prvenstveno bio za casual games. ne ocekujem da izgleda kao watchdogs niti kao minecraft .vec da imam solidan fps i da izgleda dostojno svemu tome .ujedno me i temperature od amda brinu jer citao sam da moze spustat frekvenciju zbog smanjivanja temperature,nista vise.overklokiranje ne dolazi u obzir (znam da fx 6300 otkljucan ali me privlaci cijena ,6 jezgri i snaga . single core znam da je bolji jkod intel core i5 ali ako mogu proci jeftinije a dobro sto da ne) po benchmarku nije velika razlika.

trenutno imam

Pentium g3220 (load 48c)

nvidia 9600 gt core oc edition (load 52c)

4 gb rama

160 gb hdd

i lc power psu od 420w

i nijedna igrica nije stekala niti je izgledalo ruzno. rez je uvijek bila na 1440x900 i medium detalji grid 2,tomb raider 2013 .

nisu usporedive konfiguracije ali gledam na dugorocno. ne u sljedeci godinu dana. vec da i nakon 2-3 lagano bez znoja upalim sto zelim igrati

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kompjuter do 6000 kn
Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice