Koji SSD do 600 kuna?

poruka: 40
|
čitano: 7.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kupovina ssa-a!!

napokon sam skupio pare i kupujem ssd iz adm-a budzet mi je oko 600kn pa sad neznam koji je bolji? mislim da je bolji ovaj prvi ali zelim jos neka misljenja prijekupnje!!lp

1.http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=10124

2.http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=11242

btw-ova 2 ssd-a imaju sata3 konektor ja imam na plocu sata 2 jer cu moc spojit na moju plocu znam da ce brzina biti sporija ali dal mogu spojit?jel postoji neki konektor da se kupi da prijenos bude 6g/s tj.sata 3 a ne samo 3g/s sata 2 kao sto ja imam na ploci?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 10:49 (GAMERANGER).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kupovina ssa-a!!

Postoji 'konektor' :) ali se on zove sata3 kontroler. Npr http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=053200074 . Ali opet provjeri da li imaš pci-e utor na svojoj matičnoj.

I da, ovaj pod brojem 1 ti je bolji jer je brži i da bi iskoristio njegovu maksimalnu brzinu trebaš sata3 kontroler. Ovaj drugi je sporiji i za njega ti niti netreba sata3 kontroler jer nećeš ništa profitirati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 11:02 (dastefan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kupovina ssa-a!!
Mozes spojit bez problema! Nemoj kupovati dodatni kontroler jel nema smisla!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

pa kako nema smisla jer nece bit brzi s tim kontrolerom prijenos bi trebao biti brzi?

17 godina
moderator
GAMERANGER kaže...

pa kako nema smisla jer nece bit brzi s tim kontrolerom prijenos bi trebao biti brzi?

U optimalnim uvjetima prijenos bi bio brži sa SATA 3 kontrolerom ako govoriš o Agilityju, ali ako govoriš o Petrolu ne bi bio ništa brži, pošto ne može zagušiti ni SATA 2 sučelje.

14 godina
neaktivan

Koji bi bio bolji izbor?

29 ocz agility 60gb
0 ocz petrol 64gb
13 godina
neaktivan
Koji SSD do 600 kuna?
Nemoj se uopće dvoumiti uzmi Agility 3 60GB. ;)
Tony Soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji SSD do 600 kuna?

ok uzet cu agility onda hvala svima!!!

14 godina
neaktivan

evo da ne otvaram novu temu stigo mi je ssd sad imam taj ssd i hdd 500gb i zanima me da li mogu spojit raid o s tim diskovima ili se raid spaja s istim diskovima posto ja imam razlicite?

17 godina
GAMERANGER kaže...

evo da ne otvaram novu temu stigo mi je ssd sad imam taj ssd i hdd 500gb i zanima me da li mogu spojit raid o s tim diskovima ili se raid spaja s istim diskovima posto ja imam razlicite?

Ako napraviš RAID polje sa SSDom i običnim mehaničkim diskom, radit će ti brzinom koju daje najsporija komponenta u sustavu.
Ne fantaziraj, stavi OS na SSD, 500GB stavi za podatke, filmove, glazbu. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan

evo instalirao wins na ssd i do sad radi dobro samo imam problem s tim da ga nemam kako montirat u case imam cooler master elite 332 case i nema bracket za ssd a njim nisam dobio pa mi ad stoji onako bezveze u casu ni za sto procvrscen jel ima neko ideju kako da ga montiram u case!!!

14 godina
neaktivan
GAMERANGER kaže...

evo instalirao wins na ssd i do sad radi dobro samo imam problem s tim da ga nemam kako montirat u case imam cooler master elite 332 case i nema bracket za ssd a njim nisam dobio pa mi ad stoji onako bezveze u casu ni za sto procvrscen jel ima neko ideju kako da ga montiram u case!!!

Kupi 3.5" na 2.5" adapter.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina
neaktivan

sad da jos i to kupujem i ovako sam jedva skupio zs ssd ma nek bude u case-u za sad kako je...

17 godina
GAMERANGER kaže...

sad da jos i to kupujem i ovako sam jedva skupio zs ssd ma nek bude u case-u za sad kako je...

Neće mu ništa biti. Zalijepi ga za nešto.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan

pomoc!!!

danas sam bio u biosu da vidim jel sve u redu i vidim da u biosu nisu prepoznati hardovi tj ni jedan a u windowsu jesu....

imam jos veci problem neznam yasto jucer sam dobio ssd i sad gledam hd tune i vec ima errora jel sad to pokvarena roba ili_

hd tune agility 3 hd tune agility 3
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 15:42 (GAMERANGER).
17 godina
moderator
GAMERANGER kaže...

pomoc!!!

danas sam bio u biosu da vidim jel sve u redu i vidim da u biosu nisu prepoznati hardovi tj ni jedan a u windowsu jesu....

imam jos veci problem neznam yasto jucer sam dobio ssd i sad gledam hd tune i vec ima errora jel sad to pokvarena roba ili_

Ne bi ti se to smjelo događati. Potrošeni sektori na novom SSD-u... Ne znam što bih ti rekao - možda bi bilo dobro da tražiš drugi.

14 godina
neaktivan

pa i ja se cudim poslo sam im mail i ovo sam dobio nazad od njih...nerazumijem se bas u pojmove sto se harda tice ali evo...

ono sto vam hd tune pokazuje za ssd nije nikakav problem jer kao sto je prikazano na slici current i worst zapisi su isti tj ssd je potpuno ispravan ono sto vas treba zabrinjavati je kada curret atribut padne ispod 90 a wors je 100.to znacida ssd ima nekakve greške i da ga treba reklamirati,dakle ssd ja piotuno ispravan..TO SAM DOBIO KAO ODGOVOR..

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 19:21 (GAMERANGER).
17 godina
moderator
Koji SSD do 600 kuna?

Probaj program GSmart Control: http://gsmartcontrol.berlios.de/home/index.php/en/Downloads

Zadrži kursor miša nad parametrima u tom programu pa će ti ispisati opis konkretnog parametra. Recimo za Reallocated Sector Count piše da se gleda vrijednost Raw i ako je ta vrijednost veća od nule, znači da je došlo do razmještanja sektora, a to tipično kod tvrdih diskova znači da počinje propadati. Još kaže i da je malen broj realociranih sektora normalan kod SSD-ova, jer je to normalan način njihova rada. Mada čudno je da ti novi disk već dolazi s realociranim sektorom.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

skinio sam program i pogledo i evo da preskocim sve i ukratko sto pise 

NOTICE: the drive has a non-zero RAW value but there is no smart warning yet this could be an indication of future failure 

or potential data loss in bad sectors...po ovome kako sam shvatio bas i nije dobro stanje ocito hard ima neku gresku od pocetka kod mebne je radio praktickim od jucer do danas mozda oko 4h a adm ne priznaje reklamaciju a izgleda da moram procekat da se stanje pogora ili da budem uporan pa mozda i uvaze reklamaciju...

17 godina
moderator
GAMERANGER kaže...

skinio sam program i pogledo i evo da preskocim sve i ukratko sto pise 

NOTICE: the drive has a non-zero RAW value but there is no smart warning yet this could be an indication of future failure 

or potential data loss in bad sectors...po ovome kako sam shvatio bas i nije dobro stanje ocito hard ima neku gresku od pocetka kod mebne je radio praktickim od jucer do danas mozda oko 4h a adm ne priznaje reklamaciju a izgleda da moram procekat da se stanje pogora ili da budem uporan pa mozda i uvaze reklamaciju...

Ne znam što da ti kažem. Osobno ne bih volio imati disk ili SSD koji ima i jedan jedini realocirani sektor, tj. ako bih ga i imao, na njemu ne bih držao ništa važno, odnosno sve što mi je bitno imao bih spremljeno i negdje drugdje. Čim je i jedan jedini realocirani sektor, znači da je došlo do nekih promjena u uređaju do kojih nije trebalo doći. A sad kakve će biti posljedice, odnosno koliko vremena će proći do pojave kvara - nitko ne može znati.

Pitanje je hoće li ti uvažiti reklamaciju i nakon inzistiranja. U svakom slučaju imaj backup svega važnog što spremaš na taj SSD i redovito prati stanje.

17 godina
Koji SSD do 600 kuna?

Promijeni SATA kabel.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD do 600 kuna?

Pa normalno je za HDD da tijekom životnog vijeka relocira sektore, bude ih podosta - ima rezerviran prostor sa rezervnim sektorima. Pretpostavljam da SSD nije ništa drugačiji po tom pitanju. Bad sektori se pojavljuju tek kada više nema slobodnih sektora za relokaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma mijenjao sam vec sata kabell error ostaje evo sad sam tek testiro ssd pa me zanima da li su ovo dobri rezultati iako nisu ni blizu onoj sto ocz navodi ali ipak je na sata2 kontroleru dok ne kupim sata 3

17 godina
moderator
Father_Dougal kaže...

Pa normalno je za HDD da tijekom životnog vijeka relocira sektore, bude ih podosta - ima rezerviran prostor sa rezervnim sektorima. Pretpostavljam da SSD nije ništa drugačiji po tom pitanju. Bad sektori se pojavljuju tek kada više nema slobodnih sektora za relokaciju.

Ponoviti teoriju. {#} Ako nije normalno da HDD tijekom svog života ima bad sektore, onda nije normalno ni da ima realocirane sektore. Realocirani sektori su ništa drugo do li bad sektori, samo što ih "rješava" sam disk, a ne operacijski sustav. Operacijski sustav sektore koje ne može pročitati proglasi lošima (bad) i onda se oni više ne koriste. Disk umjesto da ih proglasi lošima pa da se oni ne koriste, on umjesto njih koristi rezervne sektore.

Razlozi koji vode do bad sektora su isti koji vode do realokacije sektora. Dakle, ako ne bi koristio diskove s bad sektorima, onda ne bi trebao koristiti ni diskove s realociranim sektorima.

14 godina
neaktivan

evo ssd e potpuno riknio jucer sam upalio komp i ajd reko da pogledam error-e u gd tune i naravno bad sectora je bilo vise i komp mi se nesto usporio te na kraju se smrzne ja restart kad nema nekog file ne mze wins bootat tj ssd poceo gubit podatke ja komp ugasim danas palim kad vise se uopce naprepoznaje ssd probao sve utore kablove rezlicite dakle crko totalno a radio oko 4h jucer ga dobio a ovi iz adm-a mi ne odgovaraju na mailove...ali jha cu im svejedno poslt nazad ssd pa nek mi daju ono sto sam platio a ne pokvarenu robu

17 godina
moderator

Super da je sad crknuo pa da dobiš posve ispravan SSD. A gle - uređaji se kvare - idealno je da ako se "misle" pokvariti, da se pokvare u prvih nekoliko dana rada. {#}

17 godina
mbaksa kaže...

Ponoviti teoriju. {#} Ako nije normalno da HDD tijekom svog života ima bad sektore, onda nije normalno ni da ima realocirane sektore. Realocirani sektori su ništa drugo do li bad sektori, samo što ih "rješava" sam disk, a ne operacijski sustav. Operacijski sustav sektore koje ne može pročitati proglasi lošima (bad) i onda se oni više ne koriste. Disk umjesto da ih proglasi lošima pa da se oni ne koriste, on umjesto njih koristi rezervne sektore.

Razlozi koji vode do bad sektora su isti koji vode do realokacije sektora. Dakle, ako ne bi koristio diskove s bad sektorima, onda ne bi trebao koristiti ni diskove s realociranim sektorima.

Ne moram, pa znam kako stvar funkcionira. Tijekom radnog vijeka diska se pojavljuju bad sektori, to jest - slabije čitljivi sektori koje disk automatski zamjenjuje sa spare sektorima. I to tako radi, nevidljivo za korisnika, sve dokle god ima slobodnih spare sektora. Kada nestanu spare sektori, javlja se bad sektor kakvog nitko ne želi vidjeti.

No realociranje se ne bi smjelo pojaviti baš prvi dan korištenja. Moji diskovi su stari preko dvije godine, i nemaju niti jedan realociran sektor.

(zanimljivo pitanje: koliko, recimo wd 500GB blue, ima spare sektora?)

17 godina
moderator
Father_Dougal kaže...
Ne moram, pa znam kako stvar funkcionira. Tijekom radnog vijeka diska se pojavljuju bad sektori, to jest - slabije čitljivi sektori koje disk automatski zamjenjuje sa spare sektorima. I to tako radi, nevidljivo za korisnika, sve dokle god ima slobodnih spare sektora. Kada nestanu spare sektori, javlja se bad sektor kakvog nitko ne želi vidjeti.

Ma to je isti vrag! Disk sam realocira sektore koje ne može pročitati - dakle, zapravo je možda i došlo do korupcije podataka u tim sektorima (dakle datoteke koje su bile zapisane u tim sektorima su oštećene), a da korisnik ni ne zna, jer je disk po skrivečki samoinicijativno počeo koristiti rezervne sektore, a nikome ništa nije javio. Nisu "softverski" bad sektori (dakle sektori koje Windowsi u datotečnom sustavu obilježe kao nečitljivim) ništa lošiji od ovog što disk sam radi.

Father_Dougal kaže...
No realociranje se ne bi smjelo pojaviti baš prvi dan korištenja. Moji diskovi su stari preko dvije godine, i nemaju niti jedan realociran sektor.

(zanimljivo pitanje: koliko, recimo wd 500GB blue, ima spare sektora?)

Nemam pojma. Možda one brojke Current/Worst govore o tome - možda brojka 100 znači da ima 100 rezervnih sektora.

Ja imam u računalu četiri diska i jedan SSD i ni jedan nema ni jedan realociran sektor. Da ima, gledao bih ga ispod oka. {#}

14 godina
neaktivan

ma znam da ne bi smjelo bit tih sektora ssd je radio mozda 4h poslat cu im sutra nazad uz opis kvara pa se nadam da ce mi polat novi ssd!!!!a i sad razmišljm da sam trebo uzet neku drugu marku a ocz dosta su problematični trebo sam uzet samsung ili corsair ali sad je vec kasno...

17 godina
mbaksa kaže...

Ma to je isti vrag! Disk sam realocira sektore koje ne može pročitati - dakle, zapravo je možda i došlo do korupcije podataka u tim sektorima (dakle datoteke koje su bile zapisane u tim sektorima su oštećene), a da korisnik ni ne zna, jer je disk po skrivečki samoinicijativno počeo koristiti rezervne sektore, a nikome ništa nije javio. Nisu "softverski" bad sektori (dakle sektori koje Windowsi u datotečnom sustavu obilježe kao nečitljivim) ništa lošiji od ovog što disk sam radi.

Javio je - ti podaci su zapisani u logu na disku, SMART ih očitava. Windows log također zapisuje ako se pojavi bad sektor kojeg je OS detektirao. To kaj ne gledaš logove, to je druga stvar... :)

Inače, mapiranje bad sektora počinje već u tvornici, tijekom tzv. low level formatiranja diska. Nakon toga se koriste specijalne metode preskakanja tih sektora, da se ne naruši kontinuitet čitanja diska, najčešće mapiranjem još par okolnih sektora da glava ne dolazi u blizinu. Materijala o problematici se nađe online.

I ne, nije došlo do korupcije, sektor ne umre odmah, nego vremenom bude sve manje i manje čitljiv, i nakon što se CRC nakon par rereadova ne podudara, čitaju se podaci dok se ne pročitaju. Algoritam nije uvijek savršen, desi se da ga ne uspije relocirati na vrijeme.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice