Koji procesor

poruka: 15
|
čitano: 2.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Koji procesor

Pozdrav.

Planiram kupit novi procesor, trenutno imam amd athlon 64 dual core  2.11 GHz 4000+.

Mislim da bi kupnjom novog cpu-a dobio dosta na performansama, trenutna grafa je nvidia gigabyte gts 250 1 gb.

Imam 2 giga rama, tj trenutno je jedan unutra, nekad znaju zezat jer su razlicitog proizvodaca-radi se o dva keksa.

Matičnu neznam koju imam, na njoj pise ASRock pci express RAID, pogledao sam u everestu al pise da je nepoznato.

Radi se o windows 7.

Šta vi mislite koliko cu ili necu dobit na performansama?

Mislim da ovaj proc ne vuce cijelu snagu ove grafe, tako da mislim da je to pametan upgrade, recite sta mislite..

Preporucite mi neki proc, novi ili polovni i gdje da ga kupim do nekih 500kn. Sad koliko bolji mogu dobit za te pare?

Hvala!

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 18:10 (DommY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji procesor

da svakako nadogradi procesor, dobit ćeš sigurno na performansama..

ja bi ti preporučio nešto od phenom palete, prva ili druga generacija nebitno, quad core

ima ih po njuškalu dosta, upiši phenom i pretraži tamo...uklapa ti se u budžet sigurno...

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/prelazak-athlona-64-x2-6400-phenom-9850/123735.aspx

evo ti jedna tema na forumu ista stvar gdje je autor prelazio sa dualca na quad-a, imaš i njegove dojmove koliko je porastafo FPS u igrama...a ja sam okačio jedan bench proca (nađi sliku tamo) usporedbe...dobit ćeš na svemu, u radu i u igrama

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 21:50 (oly570).
16 godina
Koji procesor

Hvala puno.

Mislio sam da cu ostat na dvije jezgre, al nakon tvog posta {#}

4 jezgre, jesi siguran da ce mi to ic na ovu staru maticnu? 

Ja sam pronasao na njuskalu ovaj i ovaj

Dal ovaj drugi dolazi sa hladnjakom?

I koja je razlika izmedu ova dva ? koji je bolji i to sve..??

Kako bi mi radile novije igre poput mw3, dirt3 i tako te malo zahtjevnije gta IV? npr sad mi mw3 onako steka i to dosta!

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 23:21 (DommY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bilo bi svakako od velike koristi da iskopaš koji je model Asrock ploče tvoje...pa da ti mogu sa sigurnošću reći...

razlika se:

945 je am3, ima zaključan množitelj, možeš ga klokat al ovisi ti o ram-ima koje imaš, jel klokaš sve

dok je 940be am2+, on je black edition ima otključan množitelj, tako da kroz dva klika naklokaš proc, bez da diraš ostalo

oba su 3.0 ghz

obojica bi ti dala ogroman boost nasprem proca kojeg sad imaš, što se tiče igara, nebi nijedan bio "kočnica" terali bi oni sve to

am3 procesor možeš stavit na am2/am2+ matičnu ploču

am2/am2' procesor ne možeš stavit na am3 ploču

svaki taj phenom je BOX pakiranje, dolazi sa tvorničkim hladnjakom, provjeri svakako sa prodavačem dali ga ima, jel se preporučuje kupnja nekog aftermarket coolera radi boljeg hlađenja

potrudi se iskopat model svoje matične, napiši pa da budemo sigurni, jer ipak phenom ima 125w tdp, valjala bi neka matična sa boljom regulacijom, pasivnim hlađenjem, zbog trajnosti

16 godina
Koji procesor

Ok probat cu. da pitam dal bi pomoglo da slikam maticnu koju imam u kompu?
Probat cu nac u programu cpuz dal pise za maticnu. 

Po tome šta si ti rekao, bolji je ovaj 940BE am2+?  

opet u drugu ruku mi se cini da je am3 bolji zato jer je am3 kao noviji ili nešto, neznam ja??

Onda bi bil najbolje da uzmem ovog 940BE ako je bolji za clockanje za razliku od 945.

Provjerit cu za hladnjak.

Zbog trajnosti cega? cpu-a ili neceg drugog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa i cpu-a i matične same...pogotovo ako klokaš diže se temperatura vrm-ova (laički regulatora napona) 4+1 fazna regulacija je neki minimum da bi to radilo i trajalo...i da matična ima pasivni hladnjak na njima..

940 je bolji za klokanje ali znaj da ga nemoš prenjeti na am3 platformu odnosno kad budeš nadograđivao morat ćeš se riješiti proca i uzet neki drugi

s druge strane 945 ide bez problema na am3 ploče i moći ćeš ga koristiti sa novom matičnom. 945 se malo manje kloka (a mislim uhvatit ćeš sigurno jedno 500mhz) klok ak ti je to dosta a po meni je uzmi taj proc..

da slikaj matičnu...osvjetli si baterijom ili nečime, mora pisat oznaka na matičnoj...točan model i sve piše garantirano samo prepiši...

što se tiče trajnosti spominjem to, ako tvoja matična ima malo faza, lošu regulaciju u tom slučaju ti nebih preporučavao da staviš phenoma na nju a kamoli još klokanje...to ne mogu reći bez oznake modela matične....

16 godina
Koji procesor

Evo pronasao sam koja je matična, pa ti sad vidi i reci sta mislis.

NVidia alivenf6g vsta, to mi pise u CPU-Z, oce bit dobra? 

Evo i slike dole sa neta, ista takva mi je u kompu...

Nadogradivat necu tako brzo, sljedeci update ce mozda bit cijela konfa nova, netreba mi za sad vise od toga..

Onda da uzmem ipak 945?? koliko bi mogao klokat 940BE?

moja maticnaa moja maticnaa
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

evo podržana lista procesora za tvoju ploču i na njima nema phenoma :

http://asrock.com/mb/cpu.asp?Model=ALiveNF6G-VSTA

teoretski bi mogao stavit 940be fizički u podnožje, međutim bios ti nebi prepoznavao procesor...jedino phenom prve generacije bi išao na njega...iako vidim iz liste da podržava neke procesore koje su 125w tdp ja osobno nebih stavljao tako šta na tu ploču, ako sam vidio to je 3+1 fazna regulacija...i to još starog tipa

za vozit phenoma trebalo bi ti ovako nešto, evo oglas ploča ista koju ja imam (naletih baš na nju) :

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/maticna-ploca-socket-am3-ga-ma770-ud3-oglas-3930323

prodaj svoj proc i matičnu i kupi sa njuškala recimo matičnu + nekog od tih phenoma i imaš jako dobru kombinaciju...to ti je oko sto eura investicija...rame si ostaviš...svoje tražiš procjenu tu na forumu a mogao bi za ploču i proc dobit 200-300kn ostalo nadodaš i napravio si super stvar...

16 godina
Koji procesor

aa stetaa..koje sam ja srece.-.-

onda necu tako, ili cu uzimat novu matcnu i proc, ili neznam.

da vidimo onda koju maticnu bi mogao uzet a da oba proca mogu na nju..

koja je matična bolja? 

ova ili ova??

ova druga gigabyte sa procom amd phenom 2 x4 940BE dode 800 kuna, znaci maticna i proc za 800 u kompletu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 16:49 (DommY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

drugi link ti nevalja...ali ako sam dobro vidio radi se o mojoj ili GA-MA78G-DS3H potvrdi mi novim linkom na oglas

idu ti oba proca na obje ploče....

evo ti usporedba ploča: http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=2931,2982

radit će ti uredno phenom taj na njoj bez brige...dobra je kombinacija...obje su ploče podjednake

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 16:45 (oly570).
16 godina
Koji procesor

evo post sam editirao sad radi link.

sad mi jso samo reci da zakljucimo koji proc i koju maticnu tocno jer sam malo zbunjen:D

samo treba nac nekog ko ce to ugradit u komp sve, mene strah da ne razijem nesto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja bi uzeo to iz oglasa što se prodaje....vjerovatno je ta osoba to koristila, tako da je kombinacija koja radi...jednim udarcem dvije muhe...to uzmi i dobro će biti...što se tiče klokanja razmisli kasnije o nekom boljem hladnjaku...on u oglasu daje tvornički što je uredu...

što se tiče ugradnje možeš tražiti pomoć na forumu...pa ćemo ti rado pomoći..a možeš se i meni obratiti na PM bilo kada i pomoći ću ti...od posla imaš najviše dok ugradiš matičnu i pospojiš sve kablove...sam procesor nije problem nikakav...sve ti mogu preko neta pokazati...digneš nožicu, staviš proc, staviš pastu gore hladnjak, on ima polugicu koju zakačiš na jedan rub i on je fiksan i to je to...nadam se da sam pomogao ako treba i još ću

16 godina
neaktivan
Koji procesor

Ovo je tema! Čovjek 10 puta pita, ovaj svaki put odgovara. I još mu fino stavlja hvala na odgovore. Ma ne može bolje.

1 0 hvala 0
16 godina
oly570 kaže...

ja bi uzeo to iz oglasa što se prodaje....vjerovatno je ta osoba to koristila, tako da je kombinacija koja radi...jednim udarcem dvije muhe...to uzmi i dobro će biti...što se tiče klokanja razmisli kasnije o nekom boljem hladnjaku...on u oglasu daje tvornički što je uredu...

što se tiče ugradnje možeš tražiti pomoć na forumu...pa ćemo ti rado pomoći..a možeš se i meni obratiti na PM bilo kada i pomoći ću ti...od posla imaš najviše dok ugradiš matičnu i pospojiš sve kablove...sam procesor nije problem nikakav...sve ti mogu preko neta pokazati...digneš nožicu, staviš proc, staviš pastu gore hladnjak, on ima polugicu koju zakačiš na jedan rub i on je fiksan i to je to...nadam se da sam pomogao ako treba i još ću

ok znaci kupujem komplet..

hvala, puno si pomogo, ako se jos nesto sjetim budem pitao.

Random. kaže...

Ovo je tema! Čovjek 10 puta pita, ovaj svaki put odgovara. I još mu fino stavlja hvala na odgovore. Ma ne može bolje.

Nisam te skužio, na šta točno misliš?

14 godina
neaktivan

sretno s kupnjom i komponentama, nadam se će sve biti uredu i da ćeš zadovoljan

autor pitao, ja ga uputio, tražio da stavi oznaku/sliku, napravio to...moram i njega pohvaliti zašto ne :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 17:45 (oly570).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice