ovaj procesor kojeg si ti stavio je skuplji 500 kn od onog prije a samo 0,1 ghz je brzi.
Al je duplo bolji..
ovaj procesor kojeg si ti stavio je skuplji 500 kn od onog prije a samo 0,1 ghz je brzi.
Al je duplo bolji..
Al je duplo bolji..
po čemu?
Neznam dali sam u pravu ali mislim da otključane jezgre u igrama nemaju nikakve koristi. Nisam vidio pa nemogu sto posto tvrdit ali sam negdi pročita ili mi je neko reka jbg neznan ni ja da igre ne prepoznaju otključane jezgre. Dakle ako se već ide na više jezgri onda bi rađe išao na x3 i to na onaj 710 jer između njega i 720 nema gotovo nikakve razlike , a jeftiniji je (jedino neznam ima li ga još za uzet). I kod jednog i drugog (dakle i ovoga sa dvije i ovoga sa tri) se može doć do 4 jezgre (ne sigurno, samo ako budete imali sreće i adekvatnu ploču za to), ali u igrama sigurne 3 i sigurne 2 jezgre (u budučnosti ipak ima razlike).
Neznam dali sam u pravu ali mislim da otključane jezgre u igrama nemaju nikakve koristi. Nisam vidio pa nemogu sto posto tvrdit ali sam negdi pročita ili mi je neko reka jbg neznan ni ja da igre ne prepoznaju otključane jezgre. Dakle ako se već ide na više jezgri onda bi rađe išao na x3 i to na onaj 710 jer između njega i 720 nema gotovo nikakve razlike , a jeftiniji je (jedino neznam ima li ga još za uzet). I kod jednog i drugog (dakle i ovoga sa dvije i ovoga sa tri) se može doć do 4 jezgre (ne sigurno, samo ako budete imali sreće i adekvatnu ploču za to), ali u igrama sigurne 3 i sigurne 2 jezgre (u budučnosti ipak ima razlike).
da ali zasto nebi uzeo x3 425 koji je duplo jeftiniji a skoro su isti. a i 425 je tek prije 2 tjedna izasao tako da
ako malo bolje pogledas, samo ime ti govori
ono je amd athlon x3, a ovaj moj je amd phenom x3.
dakle, athlon nema l3 cache, ima samo 1,5 mb cache-a(phenom ima 7 mb) nije black edition(nema otkljucam mnozitelj,slabije se clocka) te mislim da je manja sansa da ce se otkljucati 4. jezgra(iako u ovo nisam siguran)...
dakle, nije sve u tih 100 mhz-a....
da ali zasto nebi uzeo x3 425 koji je duplo jeftiniji a skoro su isti. a i 425 je tek prije 2 tjedna izasao tako da
Phenom 2 x3 dere athlona 2 x3 i to neznaš koliko.
da ali kada bi kupio phenoma nebi morao kupovat novu maticnu jer je am2+. bi ti kupio novu maticnu ili ostavio staru?
da ali kada bi kupio phenoma nebi morao kupovat novu maticnu jer je am2+. bi ti kupio novu maticnu ili ostavio staru?
Tvoja ploča ne podržava ni jedan od tih procesora. Dakle moraš mjenjat i ploču ako misliš ić na nekog od njih.
sa tvojom maticnom neces nigdje moci otkljucati 4. jezgru...ako imas 3 000 kn ili uzmi ovo sto sam ti ja preporucio ili nesto izmjeni....mislim da ti se za te novce ne isplati nikako ici na intel, a kupovinom nove am3 ploce dobivas komp koji ces i u buducnosti moci nadogradivati...
sa tvojom maticnom neces nigdje moci otkljucati 4. jezgru...ako imas 3 000 kn ili uzmi ovo sto sam ti ja preporucio ili nesto izmjeni....mislim da ti se za te novce ne isplati nikako ici na intel, a kupovinom nove am3 ploce dobivas komp koji ces i u buducnosti moci nadogradivati...
Kolko ja vidim njegova ploča uopće ne podržava phenome, a kamoli neki od ova x3 procesora?
stipica mislim da cu ici na tvoju konfu jer maticna prihvaca ddr3 i samo cu si jos dodat 200 kn i kupit
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7649
mislim da bi to trebalo tjerat sve na high na 17 inchnom monitoru
stipica mislim da cu ici na tvoju konfu jer maticna prihvaca ddr3 i samo cu si jos dodat 200 kn i kupit
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7649
mislim da bi to trebalo tjerat sve na high na 17 inchnom monitoru
Čista je zabluda ić na HD5750 kad imaš HD4870 za nešto jeftinije pare i pere tu karticu.
bolje idi na intel cpu ,amd se previse grije i dostaje bucan
za grafu uzmi neku iz ati serije 5
Zašto ić na HD5750 ili čak recimo na HD5770 kad je HD4870 bolji izbor, pogotovo od te HD5750?
Zašto ić na HD5750 ili čak recimo na HD5770 kad je HD4870 bolji izbor, pogotovo od te HD5750?
serija 4 je vec zastarjela ,trosi nenormalne kolicne struje,puno grije..
serija 4 je vec zastarjela ,trosi nenormalne kolicne struje,puno grije..
Uz konfiguraciju koju je stipica stavio HD4870 neče imat nikakve probleme (cx400). I ja još stojim pri tome da HD5750 nemože ničim pobit HD4870. To da je novija i td to stoji. Ali recimo taj dx11 za mene ne predstavlja ništa. Jednako se naigram i na dx10. I mislim da se za jeftinije novce uzme neka HD4870 1gb sa dobrim hlađenjem prije nego HD57xx. To je moj savjet. Ali eto ja poštujem svačije mišljenje pa tako i tvoje i od kolege koji kupuje. Njegovo je šta će uzet.
Razmišljao sam malo i shvatio sam da je najbolje da se strpim jos 3-4 mjeseca. Cijene će pasti, možda nabavim još koju kunu do tada, izaći će još novije igre koje će možda biti optimizirane za quad. Tako da hvala svima koji su mi pomogli. Tema može lock.
Razmišljao sam malo i shvatio sam da je najbolje da se strpim jos 3-4 mjeseca. Cijene će pasti, možda nabavim još koju kunu do tada, izaći će još novije igre koje će možda biti optimizirane za quad. Tako da hvala svima koji su mi pomogli. Tema može lock.
ja vec 2 godne strpljen,a love stosamje ustedio prije 2 godine sve manje i manje
ja vec 2 godne strpljen,a love stosamje ustedio prije 2 godine sve manje i manje
A i to što kažeš. Samo se nadam da ću biti jači karakter od tebe.
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7217
a da dodam jos 200kn i kupim si ovo?
Ako sakupis, uzimaj.. Jer na tom procu (mozda) mozes otkljucat 4. jezgru..
Zasto su uopste zakljucane?
1 x Gigabyte MA785GT-UD3H,AMD 785G+SB710, S. AM3, 6xSerial ATA II
1 x Procesor AMD Phenom II X3 720, socket AM3, BOX , 7.5Mb cache
1 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9
1 x GAINWARD GTS250 512MB DDR3 256bit, PCI-Express 2.0, HDMI+DVI+VGA
1 x Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.
3.090,31Kn
kasnije jos dodas rama ak ce ti trebat i miran si :)
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7217
a da dodam jos 200kn i kupim si ovo?
Ako sakupis, uzimaj.. Jer na tom procu (mozda) mozes otkljucat 4. jezgru..
Zasto su uopste zakljucane?
kod nekih procesora 4. jezgra ne valja, pa su ju jednostavno zakljucali te taj cetvrojezgreni procesor prodavali kao x3 te tako ustedivali...kod istih se ta 4. jezgra ne moze otkljucati jer je neispravna...
a nekim procesorima su zakljucali 4. jezgru zato jer je bila veca potraznja za x3 procesorima...
shvaćam te, iako sam poprilicno siguran da ces od ovog procesora dobiti x4, ali naravno uvijek postoji sansa da se to nece dogoditi...
ja ga imam, pa znam o cemu pricam.... :)
shvaćam te, iako sam poprilicno siguran da ces od ovog procesora dobiti x4, ali naravno uvijek postoji sansa da se to nece dogoditi...
ja ga imam, pa znam o cemu pricam.... :)
Da istina je, treba imat sreće za dobit 4. jezgru.
Zašto ne valja 32- bitni?
Zašto ne valja 32- bitni?
valja 32 bitni itekako, ali ti poržava do 3,25 gb rama dok s 64 bitnim mozes stavljati koliko god zelis rama(odnosno koliko ti maticna dopusta)...
Znam to, ali mislim da to neće biti potrebno za igre barem sljedeće dvije godine.