Intel ili AMD (Proc+Matična)

poruka: 84
|
čitano: 8.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Intel ili AMD (Proc+Matična)
tigerija kaže...

Bi bila ta matična dobra za koje 3 godine ako bi se uzimala PCIE 3 i novi Intel Proc (ovi neki Ivy nešto)?

Ili bude ta matična onda po mnogim ostalim stvarima u zaostatku?

Šta sa ovim ventom iz ovog topica(http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija/35450.aspx?page=690&jumpto=2505011&sort=asc&view=flat)?

SCYTHE Mugen3, SCMG-3000, Socket 775/1156/1155/1366/AM2/AM3,AM3+

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10302

Kanio bi OC na 4.5GHz - 5GHz ako bi se dalo.

I da li se isplate ti SSD? Čitao sam nešto da se to brzo "troši".

Trenutno imam Hitachi 500GB 7200 SATAII 16Mb, SSD i HDD nisu kompatibilni da ih se oba koristi odjednom?

Pa 3 godine ti je u računalnoj industriji kao tri generacije ili epohe. Dakle jaako puno. Ta ploča koja je sad super i košta 1000 kn će za 3 godine biti jeftina i loša ploča i zastarjela također jel će biti novija generacija procesora, a kako znamo Intel voli stalno izmišljat i novi socket. Dakle. neće ona bit loša za 3 godine u smislu toga da će komp biti smeće, ali će biti zastarjela u usporedbi sa pločama koje će za 3 godine biti nove 1000 kn. Sa Mugenom ide ziher na 4.5Ghz.

14 godina

Bez problema na 4.5?

Thermaltake Contac 29 BP je lošije hlađenje? Jeftinije je pa pretpostavljam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tigerija kaže...

Bez problema na 4.5?

Thermaltake Contac 29 BP je lošije hlađenje? Jeftinije je pa pretpostavljam.

Losiji je od Mugena 3.Kupi Mugen 3 ako si u mogucnosti.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

U mogućnosti sam.

Jel sad ima da mi se nešto isplati više od tog mugena ili je to dovoljno kvalitetno i dovoljno za OC?

Dokle je pamtno OC i5. 4.5? Ne kanim do same granice OC.

Ovaj ne?

14 godina
tigerija kaže...

U mogućnosti sam.

Jel sad ima da mi se nešto isplati više od tog mugena ili je to dovoljno kvalitetno i dovoljno za OC?

Dokle je pamtno OC i5. 4.5? Ne kanim do same granice OC.

Ovaj ne?

Ne isplati ti se nijedan vise od njega.On ti je dovoljan za OC na 4.5 ghz pa cak i vise.Evo ti iz Mugen 3 LINKSA,tu ti je najjeftiniji.Ako zelis mozes se protegnuti na NOCTUU NH D14 koju prodaje jedan forumas tu na forumu za 480 kuna,jedan od najboljih zracnih hladnjaka.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

Radije ću Mugen ako mi ovaj drugi hladnjak neće dovesti neke veće prednosti.

Mugen bi trebao dobro hladiti ne?

Nije glasan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tigerija kaže...

Radije ću Mugen ako mi ovaj drugi hladnjak neće dovesti neke veće prednosti.

Mugen bi trebao dobro hladiti ne?

Nije glasan?

Ne,nije glasan.Hladi extremno dobro.Ovaj drugi slovi za najbolji hladnjak,jako tih i jos bolje hladi.Sluzi za brutalni oc pod brutalnim naponima(NH D14).

14 godina

Mislim da mi se 150 kuna više ne isplati davati baš u odnosu na postignuti OC. Tako da ostaje Mugen Skajt ako netko neda neki dobar razlog.

14 godina
tigerija kaže...

Mislim da mi se 150 kuna više ne isplati davati baš u odnosu na postignuti OC. Tako da ostaje Mugen Skajt ako netko neda neki dobar razlog.

I to ti je odlican odabir.

14 godina
protjeran

"sve matične ti imaju 4 utora za ram, moja preporuka corsair venegance, zašto da ili zašto ne preporučeno? da nebi rat opet nastao, ukratko amd proc će ti dat nešto bolji rezultat u 3d rendaju (nije nešto puno bolji ali razlika postoji u njegovu korist) on je 6 jezgri, dok su inteli 4 jezgre, amd ti ide do 4 ghz, inteli oba 5ghz ovisno od primjerka čak i više"

WTF??

Ni i5-2500k, ni i7-2600K nemaju 5ghz, i5 ima 3,3Ghz, i7 ima 3,4Ghz

A AMD imaju isto tako negdje zavisi o modelu, A sto se tice ovih intelovih, mslm ova tu dva 2500k i 2600k(2500k je najaci model u i5 seriji, a 2600k je najaci model u i7 seriji poslije 3960X-a)!

Intel Core i5 2500k ti je 4 jezgre, dok Intel Core i7 2600k ti moze biti 4 ili 6 jezgri :D

I will pwn you in real life :P
14 godina
RaZiX kaže...

"sve matične ti imaju 4 utora za ram, moja preporuka corsair venegance, zašto da ili zašto ne preporučeno? da nebi rat opet nastao, ukratko amd proc će ti dat nešto bolji rezultat u 3d rendaju (nije nešto puno bolji ali razlika postoji u njegovu korist) on je 6 jezgri, dok su inteli 4 jezgre, amd ti ide do 4 ghz, inteli oba 5ghz ovisno od primjerka čak i više"

WTF??

A AMD imaju isto tako negdje zavisi o modelu, A sto se tice ovih intelovih, mslm ova tu dva 2500k i 2600k(2500k je najaci model u i5 seriji, a 2600k je najaci model u i7 seriji poslije 3960X-a)!

Intel Core i5 2500k ti je 4 jezgre, dok Intel Core i7 2600k ti moze biti 4 ili 6 jezgri :D

On prica gluposti pa jos i ti onda nadodas gluposti.K verzije nemaju ni 4 ni 5ghz ali uredno se clockaju na te frekve.Oko 4.5 ghz za 24/7.Zato i jesu K modeli,jer su otkljucani za OC.

14 godina

Kako stoje HyperX RAM memorije?

I ajde netko pojasni ono 1.5v naspram 1.8v .

Ima li neko alternativno kučište koje bi bilo dobro kao zamjena (par njih)?

ASROCK Z68 EXTREME3 GEN3 best buy?

14 godina
neaktivan
tigerija kaže...

arock nudi dosta za tu lovu...i ja sam sam je mislio uzeti (i dao glas u ovoj temi za nju), ali ipak uz nagovor i savjetovanje ljudi sa foruma odlučio za Asus P8z68-v ploču 1300kn dođe...pa razmotri i to...jedini "nedostatak" te asus nasprem asrock je gen3 tj pci-e 3.0 a ak malo bolje proučiš teme po forumu vidjet ćeš dal se isplati imat pci-e 3.0 ili ne....ali zato ima bolje hlađenje, regulaciju, više faza..razlog tomu je što su me uvjerili da ta asusica radi kak spada, dok je asrockica ta trenutno bugovita i oće zezat (ok možda riješe biosom) no ja se neželim dovest u situaciju dam lovu pa da čekam kad će proradit kak spada..oću da šljaka odma out of box :)

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 10:40 (oly570).
14 godina
neaktivan
RaZiX kaže...

WTF??

Kakve si gluposti ovdje nadrobio!

Ofc.
14 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Intel preporučuje memoriju do 1.65V za Sandy Bridge procesore, zbog toga što se memorijski kontroler nalazi u procesoru, te ga viši napon može oštetiti i/ili uništiti.

Ofc.
17 godina
mate960 kaže...
RaZiX kaže...

WTF??

Kakve si gluposti ovdje nadrobio!

Zašto gluposti ?

Što se tiče 3D-a, odnosno renderinga, X6 je nešto jači od i5 ... ili konkretno, X6 @4.0GHz = i5 2500K @4.5GHz.

i7 postoji i sa 6 jezgri (+HT), samo za LGA2011 (i7 3930K).

On topic ... budući da za 3D nikad dosta snage, ako se već kupuje nova kombinacija, onda bolje i7 2600K ... sa HT-om će imati 20-25% više.

Naravno, stvar je i financija ... X6 je lani, prije izlaska i5 2500K, bio odlična kupnja, sad je već situacija izjednačena.

14 godina
oly570 kaže...
tigerija kaže...

arock nudi dosta za tu lovu...i ja sam sam je mislio uzeti (i dao glas u ovoj temi za nju), ali ipak uz nagovor i savjetovanje ljudi sa foruma odlučio za Asus P8z68-v ploču 1300kn dođe...pa razmotri i to...jedini "nedostatak" te asus nasprem asrock je gen3 tj pci-e 3.0 a ak malo bolje proučiš teme po forumu vidjet ćeš dal se isplati imat pci-e 3.0 ili ne....ali zato ima bolje hlađenje, regulaciju, više faza..razlog tomu je što su me uvjerili da ta asusica radi kak spada, dok je asrockica ta trenutno bugovita i oće zezat (ok možda riješe biosom) no ja se neželim dovest u situaciju dam lovu pa da čekam kad će proradit kak spada..oću da šljaka odma out of box :)

Ljudi šta kažete na ovaj komentar? Je li moguće da bude nekig problema? Ima netko sa tom pločom da može reći par stvari?

Da li je ova Asus toliko bolja? PCI3 mi vjerojatno netreba, GTX 570 bude vjerojatno 2-3 godine, a onda bude i ova matična loša vjerojatno.

Prema reviewsima kaže da je x6 brži kod programa da, renderanje i 3dsmax. sad nisam ni ja siguran i5 ili x6. A i7 mi se čini malo pre skup.

Znači intel bi ram morao biti 1.5v? ODnosno ne iznad 1.65 kao npr 1.8v?

Eto par ASUS:

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V/#overview

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_PRO/#overview

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_LE/#specifications

Koje su sad neke veće razlike? I da li se isplati uzeti Asus => Kako kvaliteta Asus, AsRock, Gigabyte?

I ima li neka druga matična možda koju bi trebao provjeriti?

Zašto ne onu AsRock Extreme3 Gen3 naspram ovih?

Koja je razlima izmežu x6 AMD (najači onaj) i i5 2500k? Za video igre=> BF3 i Arma III(planiram tu igru igrati) => vaše mišljenje.

Ustanovili smo da je x6 bolje za 3dsmax i to, ali da li se isplati u odnosu na video igre i modeliranje uzeti x6 umjesto i5 2500k?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 12:36 (tigerija).
15 godina
neaktivan
tigerija kaže...

definitivno.....

snjom sam digao i7 2600K na 4.7 i to s Sythe Grand Kama Cross coolerom.....i radi stabilo 24/7.....

vidim da neki spominju noctue.....to se ne ispati ako imas los chip...za te pare je PRESKUP......

BTW. samo 5% i5 2500K i i7 2600K idu preko 4.9 ghz.....

sad, ak se netko osjeca sretnim da ce ubost takav chip, neka kupi noctu-u jerbo jest najbolji air cooler.....

14 godina
neaktivan

ja sam naprotiv vidio u dosta testova po netu i5 2500k na boljoj ploči da za potrebe benča nagura na 5.0, negovorim o 24/7 nego o dosegu 5ghz...može većina njih samo je pitanje kolko ćeš mu čorbe dati (struje) vidio sam i sa 1.6 5ghz a i sa 1.450 5ghz

14 godina

Ima još netko protiv AsR Extreme3 Gen3?

Jer razmišljam da odustanem od te ploče.

Ima netko sa tom pločom?

15 godina
neaktivan

da, al koliko je jezgri bilo u pitanju?

lako je dic jednu ili dvije jezgre na 5,5G na 20 minuta.....

ja iskljucivo mislim za 24/7.....nikava NO2 hladenja, nedaj boze  helij hladenja...itd....

dobar chip, i5/i7 sa pristojnim air coolerom moze ici na 5G i to 24/7....njih je malo,jako malo

chip "normalne" kvalitete bi trebao ici na 4.5G s osrednjim coolerom i vcore-om od 1.25 do 1.375

ako imas chip s kojim dodes do 4.5 i vcoreom manjim od 1.2.....imas potencijalni "ZLATNI" uzorak, vrh-vrhova......

npr. moj je ralativno los: 4.7 s vcoreom od 1.380

14 godina

Podsjećam: računalo u svrhu 3d modeliranja, renderanje, animiranje, obrada slika(textura) i slično. Druga svrha je Battlefield 3, Diablo III, i nakon toga Arma III što kanim igrat malo ozbiljnije pošt ovolim simulacija. Omjer igranja modeliranja na račlunalu mi je 6 : 4 , 3D : igre.

Za sada:

CPU: i5 2500k + Cooler SCYTHE Mugen3 (ili x6 najači AMD)

RAM: 8Gb Ram (1.5v treba intel ne?) - ili mislim 16 čak za renderanje i to(glupo?)

MBO: Matična nije sigurna

CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus

GPU: GTX 570 (imam)

PSU: Corsair 550W VX (imam)

14 godina
neaktivan
Test user kaže...

da, al koliko je jezgri bilo u pitanju?

lako je dic jednu ili dvije jezgre na 5,5G na 20 minuta.....

ja iskljucivo mislim za 24/7.....nikava NO2 hladenja, nedaj boze  helij hladenja...itd....

dobar chip, i5/i7 sa pristojnim air coolerom moze ici na 5G i to 24/7....njih je malo,jako malo

chip "normalne" kvalitete bi trebao ici na 4.5G s osrednjim coolerom i vcore-om od 1.25 do 1.375

ako imas chip s kojim dodes do 4.5 i vcoreom manjim od 1.2.....imas potencijalni "ZLATNI" uzorak, vrh-vrhova......

npr. moj je ralativno los: 4.7 s vcoreom od 1.380

isključivo sam govorio za 4 jezgre, normalno da je 4.5 za 24/7 i više neg dosta, stvarno nisam pucao na 5ghz 24/7 da imam neznam kakav primjerak ali kažem vidio sam da većina i5 i i7 može na 5ghz makar za validaciju, na ovo sam mislio kad sam reko nekome treba više struje pogledaj ti ovo čovjeće 1.672v užas

http://www.hardocp.com/image.html?image=MTMxODA1MDY1M1ppeTY5YkpSSkNfNl8xX2wuZ2lm

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 13:15 (oly570).
15 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Podsjećam: računalo u svrhu 3d modeliranja, renderanje, animiranje, obrada slika(textura) i slično. Druga svrha je Battlefield 3, Diablo III, i nakon toga Arma III što kanim igrat malo ozbiljnije pošt ovolim simulacija. Omjer igranja modeliranja na račlunalu mi je 6 : 4 , 3D : igre.

Za sada:

CPU: i5 2500k + Cooler SCYTHE Mugen3 (ili x6 najači AMD)

RAM: 8Gb Ram (1.5v treba intel ne?) - ili mislim 16 čak za renderanje i to(glupo?)

MBO: Matična nije sigurna

CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus

GPU: GTX 570 (imam)

PSU: Corsair 550W VX (imam)

3D modeliranje --- sto vise jezgri.....

u tom slucaju bi ti bulldozer bio mrak, jer mu mozes alocirat npr. 6 jezgi za rendanje a ostale dvije su za surfanje ili slicno dok cekas da se renderira......rama koliko mozes stavit/kupit....

cisto zbog multitaskinga.....

za sve ostalo....intel....

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 13:25 (Test user).
14 godina

Onda bi uzeo ovu matičnu:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10293

Ima tu još i ova sa PCIE3:

ASUS P8Z68-V PRO/GEN3

, ali ne znam da li se isplati baš - razlika je kojih 200kn.

Također, više mi se isplati uzimati i5 nego i7 u odnosu na GTX570. Za 2-3 godine bi se možda GTX 570 zamjenila ili u Cross. Ako bi se zamjenila možda bi se i matična trebala zamjeniti?

Najbolja konfiguracija za sada bi bila onda:

Asus P8Z68-V

i5 2500k + Scyte Mugen 3Corsair 1600MHz1.5v

2x4Gb 1600MHz 1.5v Corsair

Da?

Mislim da ADM x8 ne želim zbog svih tih "problema". x6 je ok i tu je negdje sa i5. Ali i5 kad OC na 4.5 bi trebao bit ipuno bolji od OC x6 ne? Možda MALKO lošiji za renderanje, ali ne toliko da se x6 više isplati?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 14:40 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bilo koja intel ploca s PCI3.0 je garancija dugovjecnosti (u smislu zamjene ploce nakon par godina) + Ivy Bridge opcija.

x8 ima problema, ne radi dobro na win7 koji nezna/ima problema s baratanjem vise od 4 jezgre (fizicke)......

testovi na win8 su obecavajuci.......

ipak i5 je svestraniji, svuda je jednako brz..... x6 varira ......

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tigerija kaže...

Onda bi uzeo ovu matičnu:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10293

Ima tu još i ova sa PCIE3:

ASUS P8Z68-V PRO/GEN3

, ali ne znam da li se isplati baš - razlika je kojih 200kn.

Također, više mi se isplati uzimati i5 nego i7 u odnosu na GTX570. Za 2-3 godine bi se možda GTX 570 zamjenila ili u Cross. Ako bi se zamjenila možda bi se i matična trebala zamjeniti?

Najbolja konfiguracija za sada bi bila onda:

Asus P8Z68-V

i5 2500k + Scyte Mugen 3Corsair 1600MHz1.5v

2x4Gb 1600MHz 1.5v Corsair

Da?

Mislim da ADM x8 ne želim zbog svih tih "problema". x6 je ok i tu je negdje sa i5. Ali i5 kad OC na 4.5 bi trebao bit ipuno bolji od OC x6 ne? Možda MALKO lošiji za renderanje, ali ne toliko da se x6 više isplati?

Da, ali te PCIE3 nisu još u "pogonu" nemamo PCIE3 grafičke na širokom tržištu još. I možda kasnije izažu novije verzije tih matičnih sa zakrpama itd itd

Je li sigurnije i pametnije uzimati npr ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 naspram Asus P8Z68-V ? I ima li neka jeftinija PCIE3 ondam a da je super. jer sad sa 1000kn matična skočilo na 1250, pa ide možda na 1400... Baš mi se i ne sviđa.

GKupujem ovo sa pogledom dvije, tri godine u napred, kad budem možda neke stvari trebao mijenjati. Pitanje je uloži više imaj duže ili uloži manje pa mijenjaj.

15 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Da, ali te PCIE3 nisu još u "pogonu" nemamo PCIE3 grafičke na širokom tržištu još. I možda kasnije izažu novije verzije tih matičnih sa zakrpama itd itd

Je li sigurnije i pametnije uzimati npr ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 naspram Asus P8Z68-V ? I ima li neka jeftinija PCIE3 ondam a da je super. jer sad sa 1000kn matična skočilo na 1250, pa ide možda na 1400... Baš mi se i ne sviđa.

GKupujem ovo sa pogledom dvije, tri godine u napred, kad budem možda neke stvari trebao mijenjati. Pitanje je uloži više imaj duže ili uloži manje pa mijenjaj.

nema zakrpa za PCI3.0. to mora podrzavati chipset, odnosno, mora biti u stanju iskljuciti PCI2.0 sklop, jer se PCI3.0 nalazi u procesoru (Ivy Bridge).....

Osobno imam Asrock Z68 Extreme3 Gen3. mozes ju nac za 1065kn, plus sto dobijes i snjom "Lucid Virtu"

PCI3.0 su iza ugla.....mislm da ce ati HD7000 biti PCI3.0...slijedeca nvidia ide na PCI3.0 (citaj par mjececi, do ljeta 100%)

kupnjom neke GEN3 ploce su miran cca 4-5 godina ( uzmi u obzir intelov Tic-toc princip izdavanja procova) a i5 mos zamjenit puno prije s Ivy Bgidge-om....

14 godina

Sad više ne znam koju od ovih tri:

ASUS P8Z68-V PRO/GEN3

Asrock Z68 Extreme3 Gen3

Asus P8Z68-V

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice