I7 Konfiguracija - mišljenje

poruka: 84
|
čitano: 9.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: I7 Konfiguracija - prepravljena II put
Commodore kaže...

tebe ocito zulja kad neko zeli kupiti skupu konfiguraciju? na svakoj takvoj temi moras pokretaca nazivati lazovom i traziti fotografije? shvati da postoje ljudi kojima je racunalo sredstvo za rad (kao sto je pokretac teme i naveo), da nismo svi djeca kojima roditelji kupuju hardware za igru i da tu 5-6k kuna i nije neki problem. ja sam svoju konfiguraciju (sa periferijom) platio preko 15k a isplatio je vrlo brzo.

a sto se tice ovoga koji ce za 5 godina kupiti jos jednu 5870 i koji misli da je dobro prosao kupivsi ovu prvu, sta reci, ima nas svakakvih :)

Ajde molim te navedi mi barem 5 temi od trenutnih 68885 tema na bug-ovm forumu na kojoj ja trazim fotografije.

I reci mi molim te gdje ja autora teme nazivam lazovom.Tako da ubuduce nemoj iskrivljivati tude rijeci!

Procitaj si tu da nisam jedini koji tako misli.

Inace ne volim filozofirat ali sto se mora ,mora se.

16 godina

Čini se da više nitko nema prigovor na treću verziju konfiguracije...

Još ću koji dan provesti učeći, uspoređujući i proučavajući odabrane i alternativne komponente,

a onda polako narudžbe...

Vidio sam da postoji tema gdje se postaju konfiguracije uz uvjet da su sve komponente iz

istog dućana. Ne vidim kako je to moguće ako se želi postići optimalna konfa.

Ova konfiguracija uključuje slijedeće dobavljače:

Protis - 9 komponenti (matična, procesor, oba monitora, napajanje, miš, SSD, HDD, UPS)

Links - 2 komponente (memorija, tipkovnica)

ADM - 1 komponenta (kućište)

Oprić informatika - Istra - 1 komponenta (Noctua hladnjak)

H2 Shop - 1 komponenta (grafička kartica)

NH Kompjuteri - optika

Optimum-online - 1 komponenta (zvučnici)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 12:28 (Misho).
17 godina
neaktivan

Zašto SSD nije Intel? - Intelov SSD je jedini dovoljno pouzdan za ozbiljan rad.

Inače, od SSD-a za svoj posao nećeš imati previše koristi. Bolji su ti izbor WD CB diskovi.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 8:19 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

@Misho

Malo o hard diskovima. mehanickim i SSD: http://www.hardware-revolution.com/the-best-hard-drives-and-ssds-for-your-money-summer-2010/

te o Corsair Force seriji: http://www.pcekspert.com/articles/793.html

i pitanje, zasto kuciste iz Linksa kad si sam stavio link iz ADM-a gdje je 240 kn jeftinije? a i tipkovnica je kod ADM-a 50kn jeftinija (provjeri da li je HR layout)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 11:13 (Commodore).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: I7 Konfiguracija - mišljenje
naxeem kaže...

Zašto SSD nije Intel? - Intelov SSD je jedini dovoljno pouzdan za ozbiljan rad.

Inače, od SSD-a za svoj posao nećeš imati previše koristi. Bolji su ti izbor WD CB diskovi.

U prvobitnu konfiguraciju sam stavio intel-x25mkingston-ssdnow-m-series-g2-80gb-snm225s280gb.

Međutim, Snake_13 je napisao:

"SSD necu ni komentirati, kraj jednog Corsair F80 nema sto traziti - da ne govorim kako im je cijena jako slicna a performanse/kvaliteta/support niti blizu."

To je razlog zašto Corsair. Dakle ne slažeš se s njim?

Intel uistinu ima jako dobru reputaciju, ali podršku za TRIM pruža preko nadogradnje firmwarea, koja ponekad zna biti problematična.

Corsair radi out of the box...

Commodere:

Hvala ti što si mi skrenuo pažnju na vlastiti link na ADM za kućište. Kad sam pisao post, kopirao sam Bookmarke iz Firefoxa,

pa sam previdio da je kućište na dva mjesta.

Također, hvala na korisnim linkovima!

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 21:19 (Misho).
17 godina
neaktivan
Ne slazem se. Intelov kontroler je superioran, IMHO.
15 godina
protjeran

A argumenti su mi: jer je to tako i jer mi je rekao neko?

Uz 3 godisnje jamstvo Corsair (a i drugi proizvodjaci) mogli bi stavit kljuc u bravu da im se hardware kronicno kvari. Osim tvojih povjerljivih izvora i net bi bio prepun prituzbi na njihov kvalitet, a u stvarnosti je totalno obrnuto. Ubuduce kad pises ovako "teske" tvrdnje napisi i izvore. Ili ti imas neki pokvaren Corsair SSD?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ne govorim o pokvarenim Corsairima, nego o tome da smatram je Intelov kontroler kvalitetniji.

17 godina
Misho kaže...

Čini se da više nitko nema prigovor na treću verziju konfiguracije...

Još ću koji dan provesti učeći, uspoređujući i proučavajući odabrane i alternativne komponente,

a onda polako narudžbe...

Vidio sam da postoji tema gdje se postaju konfiguracije uz uvjet da su sve komponente iz

istog dućana. Ne vidim kako je to moguće ako se želi postići optimalna konfa.

Ova konfiguracija uključuje slijedeće dobavljače:

Protis - 9 komponenti (matična, procesor, oba monitora, napajanje, miš, SSD, HDD, UPS)

Links - 2 komponente (memorija, tipkovnica)

ADM - 1 komponenta (kućište)

Oprić informatika - Istra - 1 komponenta (Noctua hladnjak)

H2 Shop - 1 komponenta (grafička kartica)

NH Kompjuteri - optika

Optimum-online - 1 komponenta (zvučnici)

Ako želiš malo uštedit UD5 je jednako dobar izbor, razlika je samo u hlađenju ploče a ti nećeš overclockat ni natezat ploču tako da ti je i UD5 sasvim ok ploča za ostatak hw-a

clock2much
15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Ja ne govorim o pokvarenim Corsairima, nego o tome da smatram je Intelov kontroler kvalitetniji.

ni tu se nebih slozio. Stari Sand Force su imali svojih mana, ali SF1200 a pogotovo SF1500(kojeg nazalost necemo toliko cesto vidjati) su za sada superiorni Intelu. Pogledaj direktne usporedbe Kingstonove M serije (Intel X25) sa Corsairima Nova i Force koji imaju SF-1200. Sam response time koji ce za pokretaca vise znaciti od sirove brzine je neusporediv. brzine takodjer. SF-1200 je revolucija u izradi SSD-a.

15 godina
protjeran
Cele303 kaže...

Ako želiš malo uštedit UD5 je jednako dobar izbor, razlika je samo u hlađenju ploče a ti nećeš overclockat ni natezat ploču tako da ti je i UD5 sasvim ok ploča za ostatak hw-a

Takodjer, i kod normalnog OC-a sa zracnim hladjenjem (do4.0) UD5 ce ti biti jednako dobar. UD7 ce imati malo hladniji chipset, ali u svakodnevnoj primjeni to ti nece znaciti nista. UD7 je ploca namjenjena malo zescim clockerima i visokim frekvencijama s kojima se ti ne bi trebao zamarati.

17 godina
neaktivan
Ne slažem se. I btw, Kingston nije Intel, iako je "unutra isti", :)
15 godina
protjeran
naxeem kaže...
Ne slažem se. I btw, Kingston nije Intel, iako je "unutra isti", :)

Evo ti jedan Intel sa Intelovim najboljim kontrolerom vs Corsair Force - LINK

Ako se nakon ovog jos uvijek ne slazes onda mogu zakljucit da si vrlo tvrdoglav i to je kraj raspreave na ovu temu.

btw. dobro si argumentirao do sada: ne slazem se, nije tako, intel je pouzdaniji....

17 godina
neaktivan

http://www.anandtech.com/bench/Product/128?vs=149

Možeš i taj gledati, ali opet, kod SSD-ova performanse nisu najvažnija stvar. Postoji nešto što se zove pouzdanost, robusnost. No, vjerojatno ti za posao to nije bitno niti je bitno za "po doma".

15 godina
protjeran

Mogu gledat i extreme linju intel SSda ali onda mogu gledati i na duplo vecu cijenu za duplo manji kapacitet da bi dobio skoro iste performanse. taj SSD bi bio dobar za one teme "zamislite najbolju konfiguraciju" sa 980x procesorom i slicno koje se lockaju cim ih neko postavi.

mi tu ipak pokusavamo sloziti neku best buy (iako ovo na kraju nije best buy nego high end) a ne imagine konfiguraciju.

Intel X25-E 64GB SSD u Americi kosta 680$- 3600kn to pretvori u Eure i dobit ces cijenu uEuropi, a kod nas....... ga fala bogu ni nema. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 23:10 (Commodore).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pogledajte corsair f40 i onaj mushkin od 60gb iz linksa i njihovu brzinu s obzirom na cijenu!
15 godina
protjeran
pod009 kaže...
pogledajte corsair f40 i onaj mushkin od 60gb iz linksa i njihovu brzinu s obzirom na cijenu!

Corsair F (force) serija uz OCZ Vertex je trenutno najbolja opcija. Muskin Calisto je u biti isti uredjaj samo pod drugim brandom i takodjer spada u best buy. Kod nas od te linije SSDa mislim da jos jedino ima G skill za uzet. Sto se tice samih uredjaja oni su identicni. Razlika je jedino u garanciji i podrsci i to gura corsair nijansu ispred drugih. tocno toliku nijansu su i skuplji. ovdje bi kod kupovine trebalo paznju obratiti iskljucivo na cijenu. ja sam naletio na dobru ponudu i stize mi kroz slijedeci tjedan. LINK

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 0:12 (Commodore).
15 godina
neaktivan

Ja sam nedavno uzeo dva corsair-a force od 60gb za raid 0 za sistem i super zadovoljan, evo ovdje ima review usporedba single vs raid vs raid hdd.

Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Jurky kaže...

Ja sam nedavno uzeo dva corsair-a force od 60gb za raid 0 za sistem i super zadovoljan, evo ovdje ima review usporedba single vs raid vs raid hdd.

Da li si morao instalirati kakav dodatni software i je li firmware isti kao sto je bio out of the box?

(isprika pokretacu teme sto je koristimo malo offtopic)

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Jurky kaže...

Da li si morao instalirati kakav dodatni software i je li firmware isti kao sto je bio out of the box?

ovo je out of box, ali sam primjetio da su se performanse popravile kad sam napravio jucer secure erase, pa cu danas opet ponovit testove......

Google is your friend
16 godina
Commodore kaže...

Pa i ne bih rekao da je off topic... Svaka informacija je važna za konačnu presudu Osmijeh.

9 godina
neaktivan
Re: I7 Konfiguracija - mišljenje
Ako ti treba kvaliteta zvuka, uzmi vanjsku zvucnu.. Ne znam koliko bi mogao izdvojit za nju ali oko 950-1000kn ti je focusrite scarlet kartica, znaci ta je odlicnq, kvaliteta zvuka je super i imas jos i ulaz za mic i gitaru.
17 godina

Kasnis samo 6 godina sa svojom porukom lol

3 0 hvala 0
15 godina
Re: I7 Konfiguracija - mišljenje
Sint1 kaže...

Kasnis samo 6 godina sa svojom porukom lol

ahhahahahhahahahahahahahaha, i svi u temi protjerani ili neaktivni :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 11:01 (LogicusMPS).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice