I7 Konfiguracija - mišljenje

poruka: 84
|
čitano: 9.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Možda bi hladnjak mogao biti CORSAIR-CWCH50_1

http://www.h2-shop.com/katalog.aspx?grupa=110090&gn=Procesori&pgn=Hladnjaci%20za%20procesore&ID=1&ID2=5

Tih ko ninja i hladan ko Deniro u "Taxist"

Kada se pojavio i7 onda su ga po šasopisima na testovima hladili sa CORSAIR-CWCH50_1

možda netko na forumu ima i direktnije iskustvo?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: I7 Konfiguracija - mišljenje
Commodore kaže...
naxeem kaže...

Nije mi baš jasno... čovjek je rekao da ga overclock ne zanima, a preporučate mu DDR3 na 2000MHz? RAM koji zahtijeva posebne prilagodbe, posebno sposobnu ploču i općenito ne radi glatko i bez problema gotovo nikad, već redovito traži ručno "traženje" voltaža i postavki.

RipJaws 1600 bez ikakvih podesavanja ce ici na 2000 (osim dizanja takta) a ako ga OC ne zanima (vremenom bi ga mogao poceti zanimati jer nista ne gubi a puno dobiva) onda i7 950 i ista ta memorija jer je razlika u cijeni sa 1333 minimalna a nikad ne znas sta ces radit za 2 god.

i di ces bolje ploce od ud7?

Ne, neće. Niti jedna DDR3 memorija neće "bez problema" i "bez podešavanja" ići na 2000.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
15 godina
protjeran
bespa kaže...

Možda bi hladnjak mogao biti CORSAIR-CWCH50_1

http://www.h2-shop.com/katalog.aspx?grupa=110090&gn=Procesori&pgn=Hladnjaci%20za%20procesore&ID=1&ID2=5

Tih ko ninja i hladan ko Deniro u "Taxist"

Kada se pojavio i7 onda su ga po šasopisima na testovima hladili sa CORSAIR-CWCH50_1

možda netko na forumu ima i direktnije iskustvo?

Nije los, ali Noctua NH-D14 je par koraka ispred i po hladjenju i po tisini.

15 godina
protjeran
naxeem kaže...
Commodore kaže...
naxeem kaže...

Nije mi baš jasno... čovjek je rekao da ga overclock ne zanima, a preporučate mu DDR3 na 2000MHz? RAM koji zahtijeva posebne prilagodbe, posebno sposobnu ploču i općenito ne radi glatko i bez problema gotovo nikad, već redovito traži ručno "traženje" voltaža i postavki.

RipJaws 1600 bez ikakvih podesavanja ce ici na 2000 (osim dizanja takta) a ako ga OC ne zanima (vremenom bi ga mogao poceti zanimati jer nista ne gubi a puno dobiva) onda i7 950 i ista ta memorija jer je razlika u cijeni sa 1333 minimalna a nikad ne znas sta ces radit za 2 god.

i di ces bolje ploce od ud7?

Ne, neće. Niti jedna DDR3 memorija neće "bez problema" i "bez podešavanja" ići na 2000.

nece ni jedan procesor bez podesavanja ici na 4 ghz. nije mi jasno na sto mislis pod podesavanjem?zar to nije bit OC-a? razlika je izmedju modula i ispada da je sreca jedan od bitnijih faktora. npr. kod mene na ud5 Corsair xms3 1333 bez diranja napona i latencija radi na 1800 24/7 passed prime, occt, memtest. malo ljudi znam kojima radi bez diranja u latencije, ali zar je to problem. zar je problem dignut napon 0,05?

EDIT: e, sad, koliko to u real life dobra donosi je diskutabilno (kao sto sam vec napisao). Ako ovi Apaceri imaju tvornicki deklariran napon i latencije za 2000Mhz, sumnjam da to nije istina. Nemos na Celeronu napisat Xeon.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 10:48 (Commodore).
17 godina
neaktivan

Već je desetak puta napisao da ga ne interesira overclock. A za dobiti 2000MHz treba znatno opteretiti ploču i CPU i sve to stvara stres na komponentama koje rade na granici mogućnosti, s potrošnjom i zagrijavanjem eksponencijalno većima od normalnih. Sve to za nikakvu korist.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 11:35 (naxeem).
15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Već je desetak puta napisao da ga ne interesira overclock. A za dobiti 2000MHz treba znatno opteretiti ploču i CPU i sve to stvara stres na komponentama koje rade na granici mogućnosti, s potrošnjom i zagrijavanjem eksponencijalno većima od normalnih.

Ti izgleda malo preskaces kad citas. Covjek je napisao da ga trenutno ne zanima OC zbog toga sto ne zna kako se radi ali da je u buducnosti otvoren i za to pitanje. sudeci po njegovim dosadasnjim postovima vidim da brzo usvaja teoriju i siguran sam da ce od svog racunala zeljeti izvuci maksimum. Sa dobrim hladnjakom zagrijavanje na 4.0 ce mu biti isto ko sa stock hladnjakom na stock taktu a radni vijek procesora skratit ce sa 20 na 18,5 godina. jel to problem? ako ne uzme MB najnize kategorije nikakav stres nece stvarati niti ce mu ostale komponente patiti. Sa UD7 ovakvo razmisljanje je neozbiljno. Potrosnju procesora na desktop racunalu moze zanemariti. Vise ce ustedjeti ako doma stavi jednu stednu zarulju omjesto obicne nego da drzi procesor na stocku. Ja sam svoje racunalo podesio tako da u aplikacijama kojima zaradjujem  kruh (artlantis, cinema 4d...) po performansama stoji uz bok MACpro strojevima sa dual Xeonima.

Ako te zanima kako izgledaju postavke CPUa i memorije na UD7 vidi ovaj screenshot. Zacudo, i naponi i latencije su nizi nego kod stock proca i memorije.

15 godina
neaktivan
zaki kaže...

Zato i postoji forum da se isprave pogreske pri slaganju ;)

to napajanje bi bilo primjereno za 2x gtx 460 ili 2xHD5870 ili HD5970,

za jednu HD5870 je overkill.

daj ne piši gluposti. 

17 godina

Na stranu temperature i potrošnja jer su to najgluplji mogući razlozi protiv overclocka, ali ostalo što je naxeem napisao je u pravu, opterećenje ploče i procesora je preveliko...

Ako imaš QPI Link na cca 3650 i memoriju na 2100MHz znamo da northbridge mora biti duplo veći na Bloomfieldu, znači 4200MHz, koliki QPI/VTT napon ti je potreban za to?

Prvo ne može svaki IMC potegnuti 2200, drugo ne može svaka ploča potegnuti 2000 i treće debelo prelaziš sigurnosne specifikacije od strane Intela...

Meni je za 2000 7-8-7-20 potreban 1.66V napon za memoriju sa dropom, oc sa 1866 na 2000, a QPI/VTT napon je 1.600V za nb 4000 dok je default 1.175V a Intel dopušta 1.375V kao najveći dozvoljeni

Neka čovjek kupi 1333 memoriju i uživa u svojoj default konfiguraciji, i7 950 je ionako ubojica sam po sebi

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 11:53 (Cele303).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Ja sam svoje racunalo podesio tako da u aplikacijama kojima zaradjujem  kruh (artlantis, cinema 4d...) po performansama stoji uz bok MACpro strojevima sa dual Xeonima.

Samo što si zaboravio da prednost Xeona nije u ničemu što ti možeš ikada podesiti na bilo čemu drugome. :)))

15 godina
neaktivan
Don Salvatore kaže...
zaki kaže...

daj ne piši gluposti. 

Pa je overkill je jedan corsair od 550w to vuce bez beda!

Ali zasto ne stavlajte s1366 platformu?

Ako se bavi grafickom obradom mislim da ce profitirat 3-kanalnom memorijom a ne dvo kanalnom!

Zato i7 930 i 3x2Gb Nevinašce

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
15 godina
protjeran

na UD7 ce to raditi na  DRAM 1.60, VCORE 1.30, QPI 1,35. 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
naxeem kaže...
Commodore kaže...

Ja sam svoje racunalo podesio tako da u aplikacijama kojima zaradjujem  kruh (artlantis, cinema 4d...) po performansama stoji uz bok MACpro strojevima sa dual Xeonima.

Samo što si zaboravio da prednost Xeona nije u ničemu što ti možeš ikada podesiti na bilo čemu drugome. :)))

Znam ja dobro prednosti tih xeona (a i onih drugih) no ako moj render od pola sata za tim xeonom kasni 18 sec ja zadovoljan :)))

15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...
Don Salvatore kaže...
zaki kaže...

daj ne piši gluposti. 

Pa je overkill je jedan corsair od 550w to vuce bez beda!

Ali zasto ne stavlajte s1366 platformu?

Ako se bavi grafickom obradom mislim da ce profitirat 3-kanalnom memorijom a ne dvo kanalnom!

Zato i7 930 i 3x2Gb Nevinašce

Nema tu što biti overkill. I što na kraju kad bude htio nadograditi računalo? Morati će kupovati jače napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 12:15 (Don Salvatore).
15 godina
neaktivan
Don Salvatore kaže...
pandza94 kaže...
Don Salvatore kaže...
zaki kaže...

Nema tu što biti overkill. I što na kraju kad bude htio nadograditi računalo? Morati će kupovati jače napajanje.

A jbt za sadasnje potrebe mu ne treba jace napajanje od 550w?

Sta ce mu napajanje od 700?

Vidis da sam kaze da ne planira i da SLI/CFX ne dolaze u obzir

radi loseg rada u toj aplikaciji!

Zato 550w ili cak 600 i nema beda :)

15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...
Don Salvatore kaže...
pandza94 kaže...
Don Salvatore kaže...
zaki kaže...

A jbt za sadasnje potrebe mu ne treba jace napajanje od 550w?

Sta ce mu napajanje od 700?

Vidis da sam kaze da ne planira i da SLI/CFX ne dolaze u obzir

radi loseg rada u toj aplikaciji!

Zato 550w ili cak 600 i nema beda :)

Pa ja ti i govorim o "sutrašnjim" potrebama. Zašto da si opet mora kupovati novo napajanje kad bude nadograđivao računalo kad to nije potrebno? Sad kupi i smanji si buduće troškove.

15 godina
protjeran
Don Salvatore kaže...

A da kupi jedan mali nuklearni reaktor?

15 godina
neaktivan

Vidim da ste se malo zakacili za taj RAM i napajanje, pa da kazem koju "pametnu"  Osmijeh

Prije svega, taj ram sam mu preporucija samo zato jer je u prijasnjem postu navea xms3 ko odlican izbor (ne kazem da nije btw) ali cijena mu je bila preko 1200kn ako se ne varam.. Upravo sam zato navea ovaj ram, da nebi ispalo da bude kocnica pri buducem oc'u, dok je cijenom nesto jeftiniji. Ali ko kaze da ga covjek mora drzati na 2000+Mhz :S? Btw, bilo tko ko je radija s tim ramom zna da se radi o vrhunskom primjerku i da mu ne treba neki enormni napon da bi radija na 2000Mhz, iako nebitno.. Za primjer moj G.Skill Ripjaws kit (2x2Gb) su nazivno 1600Mhz @ 7-7-7-21-1T @ 1.6v, rade na 1900Mhz @ 8-9-9-27-1T na 1.640v...

Uz neznatno veci napon (npr. 1,650v - koji je jos u sigurnosnim granicama, according to Intel) potega bi 2000Mhz @ 9-9-9-27-1t... Nadalje, sto se tice napajanja, mislim, zar nije glupo uzimati neko srott napajanje za tako kvalitetnu konfu, Seasonic je danas uz par ostalih brandova (kojima on btw i proizvodi napajanja pa ovi brandiraju) pojam za PSU-e, i po meni jedan modularni 620 - watni model je savrsen za takvu konfu. Neki ce reci da je overkill, a ja se mogu cak i sloziti - ali takvo napajanje ce biti dosta efikasno i jako tiho u takvom kompu (sto covjek izricito trazi). Znaci bolji je 85+ 620w modularac koji ce biti umjereno opterecen, nego neki 450-500w LC-power (koji nije ni do malog prsta Seasonicu/Corsairu i sl.) kojem ce zavojnice "skricati" svaki put kad ovaj pokrene neku zahtjevniju igru/aplikaciju, zar ne? Da ne pricam da mu je cijena jako povoljna, sto me je i navelo na taj izbor (uz ostale karakteristike)... Sto se pak tice kucista, opet, ne kazem da mora uzeti kuciste od 1200+kn.. Moze i jedan CM 690 (~600kn) sa par ventova zadovoljit sve navedene komponente i opskrbiti ih dobrim protokom zraka.. Haf sam ubacija samo zato sto vidim da covjek cilja na skuplju high-end konfu, a s druge strane nije navea raspolozivi budget (ili se varam?). Za maticnu nemam sto reci, UD7 stvarno jest vrhunski primjer ploce, ali s druge strane cisto sumnjam da ce u ovom slucaju korisnik imati prevelike koristi od nje.. Za 24-faznu regulaciju mogu samo reci, prodavanje tople vode (ili magle, kako ocete). Gigabyte trenutacno nema pravu 24-faznu regulaciju na nijednoj svojoj ploci.. To sto se smatra 24-faznom regulacijom jest nista drugo negoli 12 faza koje korigiraju napon 2 puta (na ploci se vide 24- ferrite jezgre), ali to ne znaci da to tvori pravu 24-faznu regulaciju.. Iovako-ionako, od tih pustih faza nema nimalo koristi, jer vec ploca sa 10+ faza ima stabilan napon i ima jako male/neznacajne fluksuacije napona.. Pogotovo sto Gigabyte-ove ploce imaju Load-line calibration oliti regulaciju vdroopa u biosu i to u 2 levela. 1 level je dostatan za svakodnevno koristenje (generira dosta stabilan napon, ako i dodje do pada pri opterecenju on iznosi jednu stepenicu tj. 0,00625v). Dok se Level 2 koristi samo za benchanje kad je potreban iznimno stabilan napon (generira mali over-volt ali nista znacajno). Btw, koliko ja znam UD7 ima 16-faznu regulaciju, 24-faznu su imali stariji modeli i prve revizije UD7 ploca koje nisu imale USB/SATA3 - znaci X58 ne X58A chipseti.. Bas se pitam zasto to vise ne koriste... Znaci sve u svemu, meni je apsolutno svejedno koju ce plocu na kraju izabrati - to moze biti i UD9 sto se mene tice, ali kazem - nikakve koristi od toga (samo krajnja cijena nepotrebno raste). I rest my case...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 13:21 (Snake_13).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Don Salvatore kaže...

A da kupi jedan mali nuklearni reaktor?

kenj kenj. 

15 godina
protjeran

hm, ne bih rekao, glavno da nije 8+

0 0 hvala 0
16 godina

To Don malo serucka jer i on sam ima HD5870 i napajanje od 750W,

evo jedne konfe:

i7 950 - Definitvno bolji izbor od modela 930, jer osim sto radi na vecem taktu i ima veci monzitelj, cesto su znatno bolji primjerci od i7 930 i nema bug za povecanu temperaturu sto rezultira boljim performansama pri OC-u - 2.115kn

Gigabyte EX58A-UD3R - Maticna ploca koja ima podrsku za CFX i SLi, 6 utora za memoriju, 10 sata konktora, niti OC joj nebi trebao biti problem do kakvih 185-200 BCLK-a - 1.529kn

MSI N460 Cyclone 1Gb - Graficka kojoj je prioritet hladnoca i tisina, bez problema bi sve igre trebala vrtiti na nativnoj rezoluciji i bez najmanjih problema biti dostatna pri radu - 1.726kn

Corsair XMS3 3x2Gb - 1600mhz,Ram koji ce svoj posao obaviti bez greske - 955kn

Corsair A50 - cooler koji je u stanju ohladiti i7 na 3.8 - 4.0Ghz bez muke i buke - 281kn

2x Corsair SSD 64Gb Nova Series - nova serija corsirovih SSD - ova, sa ukupno 128Gb prostora i navodno dobrim brzinama - 2.182kn

Samsung SpinPoint F3 1000Gb - brzi storage disk koji ce svoje zadatke obaviti brzo i tiho - 479kn

Samsung SH-S223C - bolje dati 100- tinjak kuna nego je neimati kada zatreba - 136kn

Cooler Master CM690 - kuciste koje krasi jednostavan i elegantan dizajn - 590kn

Seasonic SS-520Gb - 520W napajanje koje je i vise nego dovoljno za sve komponente i moguce OC-eve u buducnosti - 505kn

HP LP2475W - nemam sto reci, monitor je zvijer - 3.838kn

UKUPNO - 14339kn

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Sve 5 osim Corsair nova (daleko od nove) serija SSD-a. 

OCZ Vertex ili Corsair Force (ima i drugih ali kod nas rijetko)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Sve 5 osim Corsair nova (daleko od nove) serija SSD-a. 

OCZ Vertex ili Corsair Force (ima i drugih ali kod nas rijetko)

Corsair Force i Noctua NDH14

15 godina
neaktivan
zaki kaže...

Naravno da imam to napajanje i to baš iz razloga da mogu bez dodatnih troškova kasnije kupiti još jednu HD5870 (CF) kad se cijena spusti umjesto da kupujem skuplju grafičku. Nemamo svi bogate tate.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 0:23 (Don Salvatore).
16 godina
I7 Konfiguracija - Prepravljena II put

Ups, dok sam pisao post, pojavilo se dosta novih odgovora...

Očito će pričekati objava prepravljene konfiguracije... Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 0:33 (Misho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
I7 Konfiguracija - prepravljena II put

Nakon što sam uzeo u obzir sve Vaše sugestije, složio sam treću verziju konfiguracije.

(Doduše, prije nego se čitava druga stranica ove teme pojavila, ali svejedno, evo konfiguracije):

Matična ploča: Gigabyte X58A-UD7

Mislio sam ići na UD3R, jer je smjena generacija blizu, pa nema smisla previše ulagati u matičnu ploču.

S druge strane, ovo je prilično jaka konfiguracija, i neće tako lako vapiti za nadogradnjom što znači

da može izdržati koju godinu dok ne padnu cijene Sandy Bridge procesora.

Na toliki rok 1000 kn razlike za ploču ipak ima smisla.

Možda eventualno UD5 kao nekakva sredina...

Procesor: INTEL Core i7 950

Snimanje glazbe i FSX profitiraju od bržeg procesora. Svi se slažu da je ovaj procesor izniman,

a razlika u cijeni u odnosu na slabije predstavnike iz 900 serije nije prevelika...

Hladnjak: Noctua NH-D14

Mnogi će reći da originalni Intelov hladnjak nije dovoljno dobar. Ovaj je jedan od najboljih uopće.

Ram: G.skill F3-12800CL8T-6GBRM

Dobra memorija, 1666 mhz. Više od toga za sad ne treba. (a i moguće su komplikacije s višim taktovima).

Monitor 1: LCD 24" HP LP2475w, KD911A4

Svi se slažu da je ovo vrhunski monitor, za još uvijek prihvatljivu cijenu.

Uz kalibrator, za potrebe fotografije više od ovog ne treba. (bar ne meni). A i radi se o 16:10 formatu.

Monitor 2: LG W2453V

Jedan od najboljih za tako nisku cijenu. Velika pomoć kao sekundarni monitor u mnogim aplikacijama, dobar za igre.

Doduše, 16:9 format, i još nisam došao do toga što bi monitori različitih formata značili

za Eyefinity danas-sutra...

Grafička kartica: VGA ATI XFX HD5870

Znam da su dvije GTX 460 bolja varijanta, ili čak jedna GTX 470. Iz svog skromnog

novostečenog znanja o desktopima svakako bih to preporučio onima koji ciljaju na

sličan rang konfiguracije, a nemaju specifične potrebe poput mene.

FSX nije u stanju profitirati od SLI-ja, (čak ga i unazađuje), a GTX 470 je bučna

kartica. O tome jednoglasno govore sve recenzije.

XFX-ova Radeonka je prilično tiha, i vidio sam što je u stanju napravit od FSX-a

(uz obavezno dobar i7 procesor). Meni osobno više od toga ne treba.

Kućište: Cooler Master HAF 932

Prihvaćam sugestiju iskusnijih i odustajem od Thermaltakea.

Napajanje: ??

Još uvijek gledam i uspoređujem. Tražim nešto tiho.

Možda Seasonic SS-520GM.

SSD: Corsair F80GB Force Series

Prihvaćam sugestiju i odustajem od Intelovog SSD-a.

Iako nije baš jeftina, ova komponenta je toliko važna da jednostavno mora naći svoje

mjesto u konfiguraciji.

HDD: SATA II 1000 GB SAMSUNG SpinPoint F3

Zanimljivo, oko ovog HDD-a baš nitko ne dvoji... :)

Optika: BD-ROM / DVDąRW SAMSUNG SH-B083L, SATA, LightScribe

Ovo se još možda promijeni, jer nisam baš siguran da će mi super osjetljivi Blue Ray

ikad trebati. (ma što god pričali o njemu, činjenica je da ga videoteke izbjegavaju

jer propadne od male ogrebotine nakon dvije-tri posudbe...).

Tipkovnica: Logitech Iluminated, HR

Nije jeftina, ali se isplati svaku lipu. Tko je jednom proba, brzo shvati koliko oči

profitiraju od ove tipkovnice. Čak i po danu.

Miš: Neki malo bolji Logitech...

Zvučnici: Creative Labs GigaWorks T3

Ovo je vrlo hvaljen 2.1 sustav.

Možda ipak budu KRK-ovi monitori na kraju, ali drastično poskupljuju cijelu priču,

a gdje je još audio interface...

Zvučna kartica: Ako Realteckov HD driver s matične ploče ne bude dovoljno dobar,

onda neka malo bolja kartica tipa Creative Labs Music, ili slično.

UPS

ups-apc-backups-es-be400gr-400va240w-standby-schuko

Znam da ne postoji zaštita od direktnog udara groma. To su priče za malu djecu.

Bar ne zaštita na razini jedne jedine utičnice...

Ali, dobar UPS je važna komponenta za svaku kofiguraciju bez obzira na cijenu,

jer ako grom pukne negdje u blizini ova stvar uglavnom može pomoći.

Osim toga, nagli nestanak struje također ponekad zna biti fatalni šok za HDD, ili

ako ništa drugo, za korisnika kojem je upravo nekoliko sati posla otišlo u vjetar...

Još treba razraditi neke detalje, ali to je sad već blizu jako kvalitetnoj konfiguraciji

za FSX, glazbenu produkciju i fotografiju, uz uvjet da potraje neko duže vrijeme.

Očekivana cijena je nešto ispod 22.000 kn.

Ukoliko mislite da može još boje od ovog u sličnom ili nižem financijskom okviru, bio bih

Vam uistinu zahvalan da čujem Vaše cijenjeno mišljenje.

Vjerujem da će ova konstruktivna rasprava biti od koristi i drugim korisnicima sličnih potreba.

Hvala svima!

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 1:24 (Misho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Don Salvatore kaže...
zaki kaže...

Naravno da imam to napajanje i to baš iz razloga da mogu bez dodatnih troškova kasnije kupiti još jednu HD5870 (CF) kad se cijena spusti umjesto da kupujem skuplju grafičku. Nemamo svi bogate tate.

da si reka da imas 5770 ta opaska o bogatim tatama bi i prosla. ovako tesko. 

pokretac je napisao da mu dual GPU obara performanse i da hoce single. 700W je za to overkill

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Don Salvatore kaže...
zaki kaže...

da si reka da imas 5770 ta opaska o bogatim tatama bi i prosla. ovako tesko.

O čemu ti pričaš. Pa ovakav komp sam sad i uzeo da kasnije imam manje troškova. Više sam ovime uštedio nego potrošio jer dulje vremena neću trebati bolju mašinu. A tebi ako tata zarađuje milijune svaki mjesec si kupuj novu grafičku, najnoviji procesor itd. a ja ne kanim komp mjenjati 3-5 godina, a tad ću jednostavno kupiti još jednu 5870 kad će biti full jeftina i opet neću imati potrebe trošiti puno novaca.

A pokretač očito nema pojma o dual gpu čim vas pita nešto, a vi ljubomorni ako netko ima jaču mašinu od vaše. I samo ćete dečka kasnije staviti u još veći trošak. Kao da je razlika u cijenu između 520-700W velika. Nije uopće i nema razloga da si to ne kupi. Samo mu to kasnije može olakšati i pojednostaviti nadogradnju kompa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 12:51 (Don Salvatore).
15 godina
neaktivan
RE: I7 Konfiguracija - prepravljena II put
Misho kaže...

Nakon što sam uzeo u obzir sve Vaše sugestije, složio sam treću verziju konfiguracije.

(Doduše, prije nego se čitava druga stranica ove teme pojavila, ali svejedno, evo konfiguracije):

.......................................................

Ukoliko mislite da može još boje od ovog u sličnom ili nižem financijskom okviru, bio bih

Vjerujem da će ova konstruktivna rasprava biti od koristi i drugim korisnicima sličnih potreba.

Hvala svima!

Ajde da mi je vidjet slike te konfe od 22000kn.

Don Salvatore kaže...

O čemu ti pričaš. Pa ovakav komp sam sad i uzeo da kasnije imam manje troškova. Više sam ovime uštedio nego potrošio jer dulje vremena neću trebati bolju mašinu. A tebi ako tata zarađuje milijune svaki mjesec si kupuj novu grafičku, najnoviji procesor itd. a ja ne kanim komp mjenjati 3-5 godina, a tad ću jednostavno kupiti još jednu 5870 kad će biti full jeftina i opet neću imati potrebe trošiti puno novaca.

A pokretač očito nema pojma o dual gpu čim vas pita nešto, a vi ljubomorni ako netko ima jaču mašinu od vaše. I samo ćete dečka kasnije staviti u još veći trošak. Kao da je razlika u cijenu između 520-700W velika. Nije uopće i nema razloga da si to ne kupi. Samo mu to kasnije može olakšati i pojednostaviti nadogradnju kompa.

Molim te objasni ovu izjavu.

Jer kako ti tvrdis dobio si racunalo u vrijednosti cirka 10000+/-kn

Ajde podijeli tu sposobnost s nama pa da i mi "kupimo" racunalo za badave.

16 godina
Gigx0n kaže...
Misho kaže...

Ne znam za slike, nije mi cilj razmetati se konfiguracijom, niti ikome dokazivati da li postoji.

Ali kad se konačno složi, svakako ću napisati dojmove i kako se to sve skupa drži.

Edit: Ok, sad sam pročitao sticky napomenu vezanu za temu slaganja konfiguracije. Stavit ću slike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 15:25 (Misho).
15 godina
protjeran
Gigx0n kaže...
Misho kaže...

.......................................................

Hvala svima!

Don Salvatore kaže...

Molim te objasni ovu izjavu.

Jer kako ti tvrdis dobio si racunalo u vrijednosti cirka 10000+/-kn

Ajde podijeli tu sposobnost s nama pa da i mi "kupimo" racunalo za badave.

tebe ocito zulja kad neko zeli kupiti skupu konfiguraciju? na svakoj takvoj temi moras pokretaca nazivati lazovom i traziti fotografije? shvati da postoje ljudi kojima je racunalo sredstvo za rad (kao sto je pokretac teme i naveo), da nismo svi djeca kojima roditelji kupuju hardware za igru i da tu 5-6k kuna i nije neki problem. ja sam svoju konfiguraciju (sa periferijom) platio preko 15k a isplatio je vrlo brzo.

a sto se tice ovoga koji ce za 5 godina kupiti jos jednu 5870 i koji misli da je dobro prosao kupivsi ovu prvu, sta reci, ima nas svakakvih :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice