I7 Konfiguracija - mišljenje

poruka: 84
|
čitano: 9.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav uvaženim članovima BUG-ovog foruma.

Odlučio sam služiti kvalitetnu PC konfiguraciju.

Namjena bi bila prvenstveno glazbena produkcija i grafička obrada (Photoshop), te povremeno jedna igra, Flight simulator X.

Bitno je da je konfiguracija jaka, ali istovremeno što tiša. (ne mora biti ekstremno tiha). Overclockiranje nije bitno.

Spreman sam izdvojiti malo više, uz uvijet da bude koliko-toliko trajnije rješenje, te da predstavlja dobru bazu za eventualnu nadogradnju u budućnosti.

Većina komponenti je iz Protisa, a ono što je kod njih nedostupno iz Linksa te nešto od ostalih.

Konfiguracija:

EDIT: Dorađena konfiguracija nalazi se pri dnu slijedeće stranice.

Matična Ploča:

s1156-asrock-p55-extreme4--intel-p55-atx-dual-channel-4xddr3--2600-gigabit-l

Procesor:

s1366-intel-core-i7-930

(EDIT: Zahvaljujem zakiu na prijedlogu. Procesor je sada i7 860 u konfiguraciji).

Cooler zalman? (Da li je ovo stvarno osjetno kvalitetnije rješenje od originalnog hladnjaka, i da li je uopće potrebno ako nema overclockiranja?).

Memorija:

PC-10666, 4 GB, G.Skill Ripjaws series, DDR3, 1333MHZ, kit 2x2GB

SSD:

intel-x25mkingston-ssdnow-m-series-g2-80gb-snm225s280gb

(da li je istina da su servisi kod nas puni SSD-ova, te da je ovo još uvijek nepouzdano rješenje, unatoč znatnom poboljšanju performansi računala?)

HDD:

sata-ii-1000-gb-samsung-spinpoint-f3-7200rpm-32mb-hd103sj

Optika:

BD Rom/DVDR Samsung SH B083L, SATA

Napajanje:

700 W, SCYTHE Stronger, SPSN, 140mm vent

Kućište:

thermaltake-element-v-black-edition

Grafička kartica:

VGA ATI XFX HD5870 850M 1GB DDR5 HDMI, 2xDVI, Display Port, DirectX 11

Monitor (primarni):

LCD 24" HP LP 2475w

(Iako u BUG-ovoj temi broja prednjači Dell U2410 pred HP-om, mnogi tvrde da je on ipak znatno lošiji od HP-a (?).

Monitor (sekundarni):

? Još nisam odlučio, ali neki jeftini 24 inčni, ili možda čak i manji.

Zvučnici:

creative_labs_gigaworks_t3

Možda KRK RP6 monitori...

Zvučna kartica:

? Budući da će se glazba snimati preko audio interfrace-a, nisam siguran koju zvučnu staviti za bolju reprodukciju. (a da ne bude konflikta s driverima). Vjerojatno neka malo kvalitetnija, ali bez hrpe ulaza i dodataka.

TV tuner:

?

Firewire kartica:

Ovo je problem. Mnogi proizvođači audio-interfacea preporučuju, ili čak zahtijevaju firewire karticu s TI (Texas Instruments) čipom. Takvu nigdje kod nas nisam našao... S druge strane, audio interface može dobro raditi i s običnom karticom (uglavnom kineski čip), ali nema garancije...

Puno Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 1:24 (Misho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Taj procesor neide na tu maticnu i rame, napajanje je prejako.

uzmi i7 860 i Corsair VX550W

ili

neku LGA 1366 maticnu, 3x2Gb Ram-a i Corsair VX550W

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.10.2010 22:49 (zaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: I7 Konfiguracija - mišljenje
zaki kaže...

Taj procesor neide na tu maticnu i rame, napajanje je prejako.

uzmi i7 860 i Corsair VX550W

ili

neku LGA 1366 maticnu, 2x3Gb Ram-a i Corsair VX550W

BUG u zadnjem broju preporučuje upravo taj RAM i to napajanje za tu ploču (??), a ja sam se s preporučenog I5 odlučio za I7, ali zato provjeravam da li paše.

Nisam godinama imao desktop konfiguraciju (samo laptopi)...

Hvala na odgovoru!

Proučit ću dvije predložene varijante.

16 godina

Zato i postoji forum da se isprave pogreske pri slaganju ;)

to napajanje bi bilo primjereno za 2x gtx 460 ili 2xHD5870 ili HD5970,

za jednu HD5870 je overkill.

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Da, treba ti triple channell ram (3x2GB) i napajanje ti je overkill. Takodjer, i graficka kartica ti je teski overkill za tvoje potrebe (preporuka nVidija 460GTX). Clockanjem procesora dobit ces jako puno a ulaganje ti je samo hladnjak (oko 300 kn) i moras uzet malo fleksibilnije RAM module.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Osim ovog iz slike treba ti jos kuciste (po vlastitom izboru i financijama) te dobar CPU hladnjak no ni jedan iz protisa mi se ne svidja.

0 0 hvala 0
16 godina
Commodore kaže...

Osim ovog iz slike treba ti jos kuciste (po vlastitom izboru i financijama) te dobar CPU hladnjak no ni jedan iz protisa mi se ne svidja.

Kučište u postu je navedeno thermaltake-element-v-black-edition.

Dosta mi je bitno da se povremeno mogu stišati ventilatori.

Zalman je naveden kao opcija CPU hladnjaka, ukoliko ima smisla mijenjati originalni kad nenema overclockiranja.

15 godina
protjeran
Misho kaže...
Commodore kaže...

Kučište u postu je navedeno thermaltake-element-v-black-edition.

Dosta mi je bitno da se povremeno mogu stišati ventilatori.

Zalman je naveden kao opcija CPU hladnjaka, ukoliko ima smisla mijenjati originalni kad nenema overclockiranja.

vidio sam da si stavio kuciste i zato se tu nisam htio mjesat.

taj procesor vapi za overclockom. puno se time dobija uz nikakav rizik. ako sigurno neces overclockat idi na i7 950. kuciste ima mogucnost smanjivanja okretaja ventilatora no tebi ni ne trebaju brzi ventilatori na kucistu nego tihi tako da ja preferiram kucista na koja sam postavljam ventilatore, a i to se moze kontrolirati i software-ski. ventilator od graficke i CPU-a  svakako neces moci smanjiti na kucistu (i bolje).

16 godina

Ta matična ima TI Firewire! Hvala ti puno!

Pokušavam se snaći u svim tim silnim kraticama koje idu uz pojam matične ploče, Nforce, FSB, ATX, mATX... pa još uvijek

ne znam jednostavno povezati koji procesor i RAM može na koju itd... EDIT: Ok, malo Google, malo Wikipedija... polako sjeda na mjesto... Osmijeh

I7 950? Smatraš da to ipak nije malo previše?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 1:41 (Misho).
15 godina
protjeran

posto neces clockati i7 950 je ipak na dosta visem taktu od i7 930 a razlika ti je 150kn. na tvom mjestu sigurno bi isao na i5.

0 0 hvala 0
16 godina
Commodore kaže...

posto neces clockati i7 950 je ipak na dosta visem taktu od i7 930 a razlika ti je 150kn. na tvom mjestu sigurno bi isao na i5.

Hvala ti na odgovoru!

Zanima me iz kojeg razloga preporučaš i5 ispred i7?

16 godina

Gledam tu matičnu, i vidim da nema "on-board power and reset buttons".

Nije mi baš jasno... Na ploču se spajaju žice od power i reset s kučišta.

Koja je korist ako se to nalazi na samoj ploči?

EDIT: Ok, shvatio sam, radi overclocka... :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 3:11 (Misho).
15 godina
protjeran
Misho kaže...
Commodore kaže...

Hvala ti na odgovoru!

Zanima me iz kojeg razloga preporučaš i5 ispred i7?

lapsus, mislio sam napisati 950, kasno je bilo kad sam to postao.

16 godina
I7 Konfiguracija - dorađena

Pažljivo sam proučio sve vaše prijedloge, te na temelju njih još

malo sve skupa istražio (i naučio po koju o matičnim pločama... Osmijeh ).

EDIT: Više niti ovo nije aktualna varijanta...

NOVI SPISAK JE PRI DNU SLIJEDEĆE STRANICE

Konfiguracija do koje sam došao je znatno skuplja od prvotno zamišljene,

i zanima me vaše mišljenje o njoj, te da li opravdava cijenu.

Matična ploča:

s1366-gigabyte-ex58ud3r-x58-ddr3

(Ova ploča je odabrana zbog T.I. čipa na Firewire kontroleru, koji je vrlo bitan za audio interfrace).

Nema USB 3.0, ali kad se ukaže potreba za njim, lako se može dodati ekstra kartica.

Procesor:

Intel Core i7 950

(Budući da na s1366 idu samo procesori iz 900 serije i extreme editioni, a budući da razlika u cijeni među 900-ticama nije

toliko značajna, odlučio sam se za 950. Nadalje, pretpostavljam da je s1366 bolja baza za eventualne buduće nadogradnje.

(ako ih bude prije dolaska Sandy bridgea na socketima 1155 i 2011, ali za njih će i tako trebati nova ploča.)

Memorija:

PC-10600, 6 GB, CORSAIR TR3X6G1333C9, DDR3 1333MHz, KIT 3x2 GB

(RAM u Triple channelu je najoptimalnija varijanta, a sve recenzije naveliko hvale upravo ovu memoriju...)

SSD:

Intel X25-M/Kingston SSDNow M Series G2 80GB, SNM225-S2/80GB

(Iskreno, još uvije se mislim da li staviti SSD ili ne, prvenstveno jer mi elektroničari govore da su servisi puni SSD-ova,

i da nisu naročito pouzdani. Ali dobitak je vrlo primamljiv...)

Monitor (primarni):

hp lp2475w

H IPS matrica trebala bi jamčiti kvalitetan prikaz boja, što je vrlo bitno za fotografiju i grafičku obradu.

Monitor (sekundarni):

Svejedno. Neki jeftini, ali istih dimenzija kao primarni, ako ikad ustreba Eyefinity...

Grafička kartica:

VGA ATI XFX HD5870 850M 1GB DDR5 HDMI, 2xDVI

XFX ova izvedba ima veći i tiši ventilator.

(Bilo je komentara da je kartica overkill za moje potrebe, ali moram naglasiti da je FSX-u čak i SLI ovih kartica jedva dostatan za max. postavke.

Svaka čast najnovijim FPS-ovima, ali FSX je nešto najkompleksnije i najzahtjevnije što se može staviti pred karticu, i čudi me da

se ne koristi kao benchmark. (Možda zato da 10 FPS na nekoj "bijesnoj" kartici ne ispadne smiješno... Namigiva)

Kućište:

Thermaltake element v black edition

(Dobro ventilirano kućište, a mogu se utišati ventilatori na njemu u trenutku kad je to eventualno potrebno (prilikom snimanja).

Napajanje:

650W, LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6650GP3 V2.3

(Iako u praksi generira manje od deklariranih 650W, dosta je tiho, i dobro ocjenjivano.)

Ostale komponente nisu toliko bitne.

Molim Vas da mi kažete ako mislite da sam negdje pogriješio u procjeni, ili sam iznio neki podatak za koji smatrate da nije točan!

Hvala svima na dosadašnjim komentarima!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 1:02 (Misho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: I7 Konfiguracija - dorađena

Konfa je odlicna! ali ja bi ipak crosair-ovo napajanje :-) mada niti ovo nije lose!

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
RE: I7 Konfiguracija - dorađena
CroVandal kaže...

Konfa je odlicna! ali ja bi ipak crosair-ovo napajanje :-) mada niti ovo nije lose!

Uzet ću to u obzir, TNX! :)

15 godina
protjeran

Razmisli o 2 x nVidija 460GTX. Puno bolji rezultati od ATI 5870 (skoro ko ATI 5970) i podrska za physics i CUDA.

Posto ces vjerovatno igrati i gledati filmove na sekundarnom monitoru nemoj da bas bude totalna kanta i vodi racuna da ima digitalni ulaz.

0 0 hvala 0
16 godina
Commodore kaže...

Razmisli o 2 x nVidija 460GTX. Puno bolji rezultati od ATI 5870 (skoro ko ATI 5970) i podrska za physics i CUDA.

Posto ces vjerovatno igrati i gledati filmove na sekundarnom monitoru nemoj da bas bude totalna kanta i vodi racuna da ima digitalni ulaz.

Hmmmm, malo zbunjujuće:

Izgleda da Gigabyte GA EX58 UD3R ne podržava SLI, ali postoji SLI varijanta za istu cijenu - koja se ne prodaje u Hr. (Čini se da ima jedna u oglasniku).

Osim toga, što 2 x nVidija 460GTX znači u pogledu buke?

Hvala ti na savjetu za monitor!

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 11:41 (Misho).
15 godina
protjeran

Svakako ne bi isao na tu maticnu. Ili Asrock x58 Extreme 3 ili Gigabyte x58-UD5, a one ti podrzavaju SLI.

Ako ti je UD5 preskupa, idi na UD3R jer ona podrzava SLI

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3449#sp 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 12:34 (Commodore).

0 0 hvala 0
16 godina
Commodore kaže...

Svakako ne bi isao na tu maticnu. Ili Asrock x58 Extreme 3 ili Gigabyte x58-UD5, a one ti podrzavaju SLI.

UD5... To je to!!!

U međuvremenu sam shvatio jednu stvar...kako mi je to promaklo čitavo vrijeme... Iznenađen:

Ja stalno tražim Firewire s T.I. čipom, jer mi je nužan zbog audio interfacea.

Ali "Firewire" je samo jedan od naziva za IEEE 1394...

UD5 ga ima s T.I. čipom. Puno ti hvala na pomoći!

15 godina
protjeran
Misho kaže...
Commodore kaže...

UD5... To je to!!!

U međuvremenu sam shvatio jednu stvar...kako mi je to promaklo čitavo vrijeme... Iznenađen:

Ja stalno tražim Firewire s T.I. čipom, jer mi je nužan zbog audio interfacea.

Ali "Firewire" je samo jedan od naziva za IEEE 1394...

UD5 ga ima s T.I. čipom. Puno ti hvala na pomoći!

i UD3R it ima T.I. Firewire

UD3R

UD5

16 godina
Commodore kaže...

FSX je vrlo poseban komad softwara. Ne samo da ne može iskoristiti prednosti SLI-a, već ga ovaj može čak i usporiti!

Budući da druge igre ne igram (FSX zapravo ne smatram igrom, već alatom za vježbu za PPL licencu) moram

ići na pojedinačnu karticu. Nvidia mi je osobno draža, ali XFX-ova Radeonica je vrlo tiha a moćna...

Moram još promisliti i istražiti opcije za grafičku. Ostatak je više-manje složen.

Matična će biti X58A-UD7. a memorija shodno tome, DDR3 1600MHz 6GB (3x2GB) Corsair TR3X6G1600C8.

15 godina
protjeran

Koliko ce te doci UD7?

0 0 hvala 0
16 godina
Commodore kaže...

Koliko ce te doci UD7?

Protis je ima za 2.328,85 kn.

15 godina
neaktivan

NHF, ali ti stvarno ili plivas u parama ili ne znas na sto trosis lovu pa ti je svejedno.. Imho, UD7 je sve samo ne isplativa ploca. Nju uzimaju hard oc'eri koji slazu quad SLI ili CF-X setup i zele obarati svj. rekorde.. SSD necu ni komentirati, kraj jednog Corsair F80 nema sto traziti - da ne govorim kako im je cijena jako slicna a performanse/kvaliteta/support niti blizu. LC power srotex napajanje u tako skupoj konfi? Po meni nema nimalo smisla... Thermaldrek kuciste ne opravdava cijenu, niti je priblizno kvalitetno kao jedan Cooler Master ili Antec (mozda nekome pase radi izgleda, ali to je druga prica)..

S druge strane da se osvrnem malo na "Bugovce i njihove preporuke" te tvoje poimanje istih.. Naime, zar nisi sam spomenija da neces bas pretjerano oc'ati, zasto onda uzimati takav ram? Ok, i da se jednog dana

odlucis pozabaviti sa oc'em, pa da ti posluzi taj XMS3 - svejedno nema sto traziti kraj jednog G.skilla (ne kazem da je corsair los ali pogledaj testove na provjerenim reviewima).. Nadalje, slazem se s preporukama da je bolje ciljati na SLI GTX460 nego na tu XFX-ovu 5870 (di bas nju od svih Neodlučan, kad vec trazis tisinu).. Zsto ne uzeti sve komponente u jednoj trgovini (bilo bi isplativije i brze)? Btw, otkud ti to da UD3R ne podrzava SLI? Jedino na monitor nemam kritiku, stvarno je mrcina, ali tesko ces naci jos jednu jeftinjaru 16:10 formata.. Velika vecina danasnjih monitora je 16:9 (nazalost) a oni koji nisu i kostaju.. Da nebi ispalo da samo kritiziram (dobronamjerno) evo jedan primjer od mene:

Mbo: Gigabyte X58A-UD3R - 1467kn (ploca koja ce zadovoljiti sve tvoje uvjete, podrzava i SLI i CF tako da nemas brige)

Cpu: Core i7 950 - 2115kn (ne trebam nista posebno reci o ovom procu, zvjer je - samo jedina stvar koja ne valja u ovoj kutiji jest Intelov box cooler)

Cooler: Spire TherMax Eclipse II - 381kn (zato ce ovaj kvalitetan i dosta tih cooler ohladiti 950-icu bez muke)

Ram: Apacer Giant II DDR3 2000MHz 3x2GB - 1185kn (ako imas predrasude prema Apaceru, nemaj brige - cipovi koji se nalaze na ovim plocicama idu samo u najbolje ram-e.. 2000Mhz nije ni priblizno koliko ovo cudo moze potegniti)

Vga: Palit GTX460 1Gb  x2 - 3402kn (jako "isplativa" opcija i daleko bolji izbor od ikakve 5870 pa i one Sapphireove Vapor X izvedbe i slicno.. Sto se buke tice, nema straha - ove grafe imaju nestandardne coolere koji su jako tihi)

Psu: Seasonic SS-620GM - 645kn (Kvalitetno Seasonicovo modularno napajanje koje ce drzati sve ove komponente bez da se oznoji)

Hdd: Samsung SpinPoint  F3 1Tb - 480kn (jedan od brzih i tisih mehanickih diskova na trzistu, dobro ce doci za storage)

Sdd: Corsair F80GB Force Series - 1714kn (jedan od brzih i necujnih Smijeh  SSD diskova na trzistu, ima "uncapped" firmware koji omogucava IOPS spec od 50000, ako ne znas o cemu pricam evo Link za 100Gb model jer su im specsi isti)

Dvd: LG Blu-Ray DVDRW CH10LS20 - 652kn (kvalitetna dvd prza i blue-ray citac)

Case: CoolerMaster HAF 932 Black - 1120kn (kvalitetno i provjetreno kućiste kakvo i prilici ovakvim komponentama, ovo je ujedno i jedina stvar koja nije iz Protisa jer tamo su samo thermaltakeova kucista dostupna uz ostala preskupa kucista)

Monitor1: HP 24" LP2475w - 3838kn (nemam sto reci, dobar izbor)

Monitor2: Philips 24" 240B1CB - 2155kn (jedini posten 24" monitor 16:10 formata koji izgledom cak i ne odstupa puno od HP-a - Link)

--------------------------------------------------

Ukupno: ~19100 kn

Ps: Ako pak ne zelis SLI setup, ubaci Palit GTX470(2613kn) ili Sapphire Radeon HD5870(2621kn)  umisto 2x GTX-ice i mirna Bosna.

Obe kartice su tihe jer nemaju referentne hladnjake i daju se posteno oc'ati.

Tada ce cijena biti ~18300 kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 2:35 (Snake_13).
Moj PC  
6 0 hvala 2
15 godina
protjeran

Ovo sto ti je Snake sastavio je odlicno iako bi ja to malo srezao. Ako ces ici na overclock (ja sigurno bi, no ja clockam i fen za kosu :)) onda bi isao na i7 930 i razliku u cijeni odmah potrosio na nesto tisi i bolji hladnjak Noctua NH-D14. Sve to bi tiho trebalo drzati i7 na 4.0GHz 24/7.

Samim tim i memorija nema potrebe ici preko 2000Mhz (sa CPU mnoziteljem 20 i RAM mnoziteljem 10) (jer ponekad dizanje takta memorije uz visoke latencije daje kontraefekt i rezultati u testovima su bolji na nizem taktu sa nizim latencijama). Osobno me kod overclocka ne zanimaju brojke nego performanse. G skill RipJawse 1600 8-8-8-24 i miran si. Sebi da uzimam grafiku uzeo bi upravo ove kartice koje je Snake naveo ali kako ti kazes da ti SLI rusi performanse u FSX-u onda najbolje 470GTX.

Napajanje koje ti je stavio je best buy ako ces na SLI a ako ces na single GPU onda Corsair ili Seasonic 450-500W.

HDD - ne znam, do sada sam nazalost imao svakakvih iskustava sa HDDima i osim WD ne pada mi na pamet uzeti neko drugo (da kucnem o drvo) iako nikad nisam imao Samsunga i ima dobre recenzije, ko se na mlijeko opece i u jogurt puse.

SSD - odlican izbor za nekoga ko ima novaca. alternativa OCZ Vertex (malo jeftiniji i malo sporiji(nijansa neprimjetna u real life).

Optika - ako ti treba blue ray citac onda dobro, ako ne, vise manje svejedno. ni ne sjecam se kad sam zadnji put stavio dvd u racunalo ili snimio koji.

Kuciste - sumnjam da cu ikad za kuciste dati preko 1000kn iako je to najtrajnija komponenta. da sad dam za kuciste 1200 kn pa ga koristim slijedecih 20 godina je ko da sam se jos jedan put ozenio. jedan brak mi je dosta i previse :)

Monitor 1 - best what money can buy. alternativa HP-ZR24W

Monitor 2 - pojma nemam o navedenom monitoru, nikad ga nisam vidio no za sekundarni monitor bi zbog filmova i igara uzeo 1920x1080 i vjerovatno malo jeftiniji. Neki LG, AOC, ACER....

Sad kad pogledam koliko sam toga ovdje napisao zamislim se sta bi tek bilo da ova konfiguracija nije ovako dobro sastavljena.

e, da i mb, ako imas love uzmi UD7. dobro je imati 24 faznu regulaciju napona i ako neces ici na neki extremni OC. kad vec lupas toliku lovu u konfu onda nek bude uskladjena do kraja. znam kako je a uskoro me opet to ceka, samo cu se strpiti do izlaska novih CPU i GPU platformi sto bi i tebi preporucio ako kupnja nije hitna.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Nije mi baš jasno... čovjek je rekao da ga overclock ne zanima, a preporučate mu DDR3 na 2000MHz? RAM koji zahtijeva posebne prilagodbe, posebno sposobnu ploču i općenito ne radi glatko i bez problema gotovo nikad, već redovito traži ručno "traženje" voltaža i postavki.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
6 0 hvala 2
15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Nije mi baš jasno... čovjek je rekao da ga overclock ne zanima, a preporučate mu DDR3 na 2000MHz? RAM koji zahtijeva posebne prilagodbe, posebno sposobnu ploču i općenito ne radi glatko i bez problema gotovo nikad, već redovito traži ručno "traženje" voltaža i postavki.

RipJaws 1600 bez ikakvih podesavanja ce ici na 2000 (osim dizanja takta) a ako ga OC ne zanima (vremenom bi ga mogao poceti zanimati jer nista ne gubi a puno dobiva) onda i7 950 i ista ta memorija jer je razlika u cijeni sa 1333 minimalna a nikad ne znas sta ces radit za 2 god.

i di ces bolje ploce od ud7?

16 godina

Snake_13, Commodore i Naxeem,

Hvala Vam na uistinu iscrpnim detaljima! Dali ste mi sate novog materijala za razmišljanje.

Ne bih rekao da baš "plivam u parama", ali je istina da sam spreman potrošiti

donekle nadprsječan iznos za konfiguraciju, ali samo ako ima smisla.

Budući da sam desetak godina proveo uz laptope, softverski dio mi nije stran, (staž još od C64 Osmijeh).

Obzirom da sam zadnji desktop imao uistinu davno, u tom dijelu imam stravičnu rupu u znanju.

Jedno je čitati o tome, a drugo imati praksu.

Overclock me "ne zanima" zato što je to nadogradnja na neko postojeće iskustvo koje ja trenutno

nemam. Vjerujem da ću u jednom trenutku postati zainteresiran za to kad

"prerastem obične" čipove, ali opet, samo ako osjetim potrebu za tim.

SSD je preporuka BUG-a, u zadnjem broju gdje slažu konfiguraciju...

Kao sekundarni monitor, za oko mi je zapeo LG W2453V, 1920x1080...

Za XFX-ovu 5870 BUG specifično navodi da je tiša od GTX 470 i da ima u prosijeku bolje performanse.

Drugi testeri potvrđuju da je GTX 470 vrlo glasna kartica. Nisam je čuo pa ne znam...

Intel Sandy Bridge bi se trebao pojaviti do kraja godine ili početkom iduće (LGA 1155 / Socket H2),

a LGA 2011 / socket R, koji će biti zamijena za 1366 tek u trećem kvartalu 2011.

Bilo bi mudro to pričekati, ali čeka me ovaj mjesec posao za koji mi treba desktop,

a i mislim da će konfiguracija biti dovoljno dobra da neću odmah vapiti za nadogradnjom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 11:55 (Misho).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice