I5 konfa - vasa misljenja

poruka: 7
|
čitano: 908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

slozio sam konfiguraciju u ADM-u i najvise mi problema zadaje CPU hladnjak, posto nisam bas pratio stanje na tom dijelu - ne znam sta odabrati... malo sam guglao al vecinu spomenutih hladnjaka ne mogu nabavit u hrv tako da...

uglavnom uzimam slijedece komponente (prijedlozi i savjeti takodjer dobrodosli):

CPU: Intel I5 750

MBO: Gigabyte P55-UD3, sck. 1156

RAM: Corsair TW3X4G1333C9A 2x 2GB 1333Mhz 9-9-9-24

VGA: Sapphire HD 5850 1GB GDDR5

HDD: Seagate 1TB Barracuda 7200.12, 32 MB

PSU: Corsair CMPSU-650TXEU, dakle TX serija

i zadnja stavka, oko koje sam neodlucan - CPU cooler: Schyte Kabuto SCKBT-1000

na ADM-ovu webu ne pise da je podrzan sck 1156 al na sluzbenom Schyte-ovom pise da jest, a ja vise vjerujem sluzbenim informacijama - valjda se neko u ADM-u zeznuo...

imate li vi kakvih drugih preporuka sto se hladnjaka tice, poglavito iz ADM-ove ponude kad vec tamo nabavljam ostale komponente... inace, volio bih da bude malo bolji hladnjak da imam mjesta za OC po zelji i potrebi ;)

unaprijed hvala na odgovorima!

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: I5 konfa - vasa misljenja

i zadnja stavka, oko koje sam neodlucan - CPU cooler: Schyte Kabuto SCKBT-1000

na ADM-ovu webu ne pise da je podrzan sck 1156 al na sluzbenom Schyte-ovom pise da jest, a ja vise vjerujem sluzbenim informacijama - valjda se neko u ADM-u zeznuo...

imate li vi kakvih drugih preporuka sto se hladnjaka tice, poglavito iz ADM-ove ponude kad vec tamo nabavljam ostale komponente... inace, volio bih da bude malo bolji hladnjak da imam mjesta za OC po zelji i potrebi ;)

unaprijed hvala na odgovorima!

Ovaj hladnjak plus neki 92 mm ventilator.....daju najbolje rezultate za pristojnu cijenu....zajedno oko 210 kn (tu negdje)....konfiguraciju si dobro složio jedino stavi Samsung F3 ili F1 hard disk kapaciteta 1 TB

EDIT: može i neko slabije napajanje od Corsair npr VX450W ako ne misliš OC-ati ili dodati jos jednu grafulju ostavi to napajanje...ipak ak si predvidio love za to napajanje baš toliko ostavi si ga...odm viška glava ne boli....

the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 18:44 (perosima91).
16 godina
neaktivan

imao sam osjecaj da ce i HDD bit problem - vec sam gledao po forumu sta da uzmem... do sada sam se drzao seagatea i nisam problema imao, evo trenutno su mi 2 seagateova u kompu i jedan u eksternoj ladici i rade ok...

sto se tice hladnjaka - ne vidim da ga u admu imaju a da se mucim narucivat njega posebno - nije mi bas zgodno...

napajanje i je uzeto jace da sam miran jedno vrijeme sto se toga tice, a OC ce bit u buducnosti sigurno

Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 18:51 (FaceOff1984).
16 godina
neaktivan

dobra konfa ali ja da kupujem tako nesto bi isao na 1600 mhz rame

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FaceOff1984 kaže...

imao sam osjecaj da ce i HDD bit problem - vec sam gledao po forumu sta da uzmem... do sada sam se drzao seagatea i nisam problema imao, evo trenutno su mi 2 seagateova u kompu i jedan u eksternoj ladici i rade ok...

sto se tice hladnjaka - ne vidim da ga u admu imaju a da se mucim narucivat njega posebno - nije mi bas zgodno...

napajanje i je uzeto jace da sam miran jedno vrijeme sto se toga tice, a OC ce bit u buducnosti sigurno

aha.....pa ja bih ti preporučio onda ovaj hladnjak jer je predobar (ADM trgovina)

the PeRo
16 godina
neaktivan
xnight_hunterx kaže...

dobra konfa ali ja da kupujem tako nesto bi isao na 1600 mhz rame

skupo, skupo.... ne odricem se HD5850, a nidi drugo ne mogu 400-500kn ustedit za 1600 Mhz ram... ovako mi ovo dodje 6500 kn...

da mogu, vjeruj da bi - al otic ce cijena kompa do nebesa hehe

EDIT: sad vidim da su 4 gige 1600mhz 920kn - znaci samo 100kn skuplje - a ove nize su skuplje 400-500kn, hmm...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 19:16 (FaceOff1984).
16 godina
neaktivan
perosima91 kaže...
FaceOff1984 kaže...

aha.....pa ja bih ti preporučio onda ovaj hladnjak jer je predobar (ADM trgovina)

imao sam toga na oku isto, samo nigdje ne mogu nac kakvi su sto se tice normalnog rada i oc-a

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice